Allmänt

En sån ljuvlig dag ♥

2/11 . Andra November. ANDRA NOVEMBER och det är ljuvligt väder ute:) Jag måste kanske skaffa en sån där almanacka man skriver upp vädret i;) Nä, jag har gränser, och där går en tydlig. Men det är helt otroligt härligt med sådana här dagar. Varmt och soligt:) Underbart, boostade både humör och D-vitamin:)

Jag började dagen med att plugga, ska skriva en artikel och behöver ha tag i en skolsköterska. Easy peasy tänkte jag och googlade ”skolsköterska uppsala” och fick upp lediga tjänster, massa trams och EN skolsköterska på en skola. Mailade henne, och det plingade till i mailen direkt – hon är sjukskriven;) Jaha. Jag kan ringa ungarnas skolsköterska men det känns som fusk;)

Satt och letade andra telefonnummer och börjar tro att journalister har en hemlig liten svart bok med telefonnummer i, för jäklar så meckigt att hitta. Men det ger sig, jag har det jag behöver tror jag, och gör det i morgon. Idag var det för vackert väder för att slösa på att sitta inne, så jag och Jamie gick ut och städade i trädgården. Vi plockade skräp, ställde in wigglecart, sparkcyklar och traktorer, letade reda på alla bollar och sjuttielva strumpor som ungarna tagit av sig vid studsmattorna, som jag tog in förra veckan. Passade på när nån hade umgänge, och det är så tråkigt att ta ner dem om man jämför med att ta upp dem:) Jag bär in alla delar i poolrummet, och det gäller att hålla ordning på dem, det är ju tre mattor och alla är såklart lite olika, fjädrarna är olika långa osv. För nåt år sen så märkte jag upp dem med tejp i olika färger, men en del av dem har ramlat av, så jag var extra noga och lade dem i olika hörn:) så hela poolrummet är fullt av metallstänger.

 

Vi krattade lite löv på sidan av huset, av den enkla anledningen att jag råkade konstatera att det var fasligt mycket löv under äppelträdet, och tänka sig att det stod en kratta mitt framför snoken på mig…bara att använda den då. Slängde ner alla löv i en av de tomma pallkragarna som stått där i typ sex år. Det skulle bli jordgubbar i den, men vete fasen vad som hände;) Nu är den full av löv och med den takt vi har så kommer de att ha förmultnat till finfin jord när jordgubbsplantering kommer på tal igen;) ( Vi har en pallkrage med jordgubbar, men de växer inte så värst bra )

Jamie hämtade åxå en kratta och hjälpte till, och precis när jag kom på att jag kanske skulle fota lite i den vackra vädret så skällde Doris….från andra sidan staketet. Inne på granntomten. Skithund. Jag har gått runt staketet flera varv nu och vet inte vart hon tar sig ut, men har pallrat för sten på ett antal misstänkta ställen.

Hon såg jäkligt rolig ut när hon plöjde med nosen genom den gigantiska lövhög som grannen har:)

Det är en sommarstuga så det är ingen där och hade det inte varit för att deras grind är stor nog för henne att ta sig ut genom så hade det inte gjort så mkt för de har staket runt hela. Ja, alltså jag menar ju inte att jag ska invadera deras trädgård till min hund såklart, men tänkte mer på att hon inte kan springa iväg längre;)

Så småningom så packade vi in plastförpackningar och tidningar och lite brännbart i bilen och åkte till återvinningen. Jamie tycker det är superspännande, och hjälpte mig sortera grejorna där. Hem igen och fortsätta med diverse, och sen en kaffepaus. Jag ville inte gå in, men behövde kaffet:)

Hörde precis på nyheterna att det milda vädret fortsätter, och det är väl bara att njuta, även om det kanske inte blir riktigt lika vackert som idag. Man kan väl inte begära för mycket..

Corrinda och Robban var barnvakter ihop, medan jag åkte och tränade sen, Power hour med Björn, och det kommer kännas i morgon. Love it.  På vägen hem fick jag lov att åka och handla, och innan jag kom hem var det läggdags, så de var bara att putta in i badrummet för tandborstning och sen puss och kram sov så gott.

Äta, duscha, och kolla Elementary och sen fastnade jag framför Fawlty Towers – Pang i bygget, med John Cleese. Alltså…det är så jäkla kass humor, och jag sitter och småflinar mest hela tiden:) Jajamen jag erkänner:)

I morgon ska jag på utvecklingssamtal för Jordan, och sen är det bara ett enda kvar. I år var de utspridda ordentligt, rätt skönt. Jag ska komma ihåg att be mamma och pappa om barnvakt på måndag åxå, för då ska jag eventuellt göra en ”sak” 😉 Haha, jag kan ju inte var sämre än alla andra bloggare, så varsågoda – en cliffhanger;)

Nu ska jag hoppa i säng,. jag är supertrött, så

natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Jenny

  En skolsköterska borde väl inte vara så svårt att få tag på? Ring kommunens växel så kan de koppla.

  Carola: Jamen när man sitter mitt i natten för att leta telefonnummer är det svårt att ringa växeln;) Jag tänkte att alla skolor har hemsidor där personalen står, så man enkelt får tag i dem, men så var det inte riktigt.. Men det var inget jätteproblem direkt;)

 2. Birgit

  Jag vet inte hur du gör med jordgubbarna, men man måste sätta nya plantor ungefär vart tredje år. Man tar de revor som bildas. Det är ju smidigt att använda den andra pallkragen då.

 3. Anna mamma till Leo

  Hej Carola!
  Angående fjädrarna till era studsmattor så är ett tips att lägga alla fjädrar som tillhör samma matta i ex en hink, kasse eller liknande! Vi har en 10 liters hink och den fungerar perfekt

  Kram Anna

 4. Katie

  Sååå härligt är det med det milda vädret =D för mig som är November barn, fyller år idag, 3 november, så är det extra härligt med en födelsedag som förhoppningsvis inte regnar eller blåser bort 😉 hihi!
  Krama om din fina familj Carola! Ni är toppen! Kram på dig!
  Katie
  http://novembermedn.blogg.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing