Okategoriserade

Schysst Miljöpartiet 😂

AlltsĂ„ … NEJ!!

Karin Svensson Smith har mest troligt inte en stor familj. Det hon kallar ”storhandla” gör jag varje jĂ€vla gĂ„ng jag handlar. Vi pratar liksom 3kg köttfĂ€rs, tio liter mjölk, Ă„tta liter yoghurt, fyra limpor, tvĂ„ hinkar kvarg, tvĂ„ kilo Ă€pplen, fyra gurkor, tio kilo potatis, tvĂ„ kilo bananer … och dĂ€r nĂ„nstans kanske vi klarar helgen.

Men hyggligt att man kan fĂ„ tillgĂ„ng till en lĂ„dcykel och cykla hem de sju kilometrarna eller vad det kan vara.. och sen tillbaka antar jag? För att sen… ? Ta bussen hem? Det tar nog bara en timme med Uppsala buss, sĂ„ en vanlig handling som jag gör kanske fyra gĂ„nger i veckan skulle med Miljöpartiets fina förslag ta en sĂ„dĂ€r 3-4 timmar.

Det finns en jÀttestor anledning till att jag inte klarar av Miljöpartiet.

De lever inte direkt i samma verklighet som jag gör 😉

LÅDCYKEL??? Kom igen! 😂

Vi ska vara rÀdda om vÄr miljö, absolut! Men kanske kan man fÄ handla utan att det blir en halvdags-mission ?

Eller Àr jag kinkig nu;)?

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   UngefÀr inget. Men Miljöpartiet gapar ju mest om att lÀgga skatt pÄ skatt pÄ skatt pÄ saker för att rÀdda miljön och DET funkar ju inte. Folk mÄste fÄ ta bilen och handla, eller till jobbet om det kollektiva inga funkar för dem. Det gör folk ÀndÄ, oavsett skatt och dÄ Àr det ju ingen miljövinst direkt? En fin skatteinkomst ja, men miljön gÄr lottlös.
   Jag vet inte vad de olika partierna tycker, mkt Àr ÀndÄ bara spel för gallerierna.
   SjÀlvklart mÄste vi göra nÄgot, tillsammans, och vettigt. Bra början Àr vÀl ÀndÄ att alla lÀr sina barn plocka upp sitt skrÀp och att inte slösa i allmÀnhet pÄ jordens resurser. Dvs ingen ny iPhone varje Är;)
   Och politikerna kanske kan ha telefonmöten istf att flyga/ta tĂ„g/bil för att trĂ€ffas IRL.. de kan avstĂ„ hĂ€lften Av sin löjligt höga lön till klimatforskning 😉
   Istf att lĂ„na ut en lĂ„dcykel till en storhandlande morsa. Ja, Gustaf har dementerat det .. men hon Karin Sa det… har de inte ens koll pĂ„ vad de sjĂ€lva öser ur sig i valtider sĂ„ kanske de borde börja dĂ€r;)

 1. Karin

  Inte sÄ genomtÀnkt men mindre anvÀndning av bil stödjer jag verkligen. LÄdcykel kanske Àr jÀttebra alternativ för dem utan bil. Har sett att Ikea lÄnar ut det. Det finns ju faktiskt barnfamiljer idag som av olika skÀl inte har bil och som dÀrför Àr tvingade att göra sina matinköp och annat via buss.

 2. Jenny

  AlltsĂ„, jag skulle gĂ€rna ha en lĂ„dcykel faktiskt. Verkar praktiskt. Men ta den till affĂ€ren? Knappast. Har 1 mil till nĂ€rmsta butik, som Ă€r ett ICA NĂ€ra. Ska vi storhandla vĂ€ljer vi Supermarket eller Kvantum, bĂ„da strax under 4 mil bort. NĂ€rmsta busshĂ„llplats har vi 5 km bort…

 3. Sofia

  Miljön Àr viktigare Àn nÄgonsin, men Miljöpartiet Àr inte det rÀtta precis. De hÄller pÄ att Äka ur riksdagen men gör nu politik av en varm sommar. Och de tror att problem löser sig med diverse skatter. Folk kommer ju handla, flyga osv trots dyrare priser. De borde snarare fokusera pÄ att göra mÀnniskor medvetna, ge dem kunskap. PÄ sÄ sÀtt kan folk göra sina val dÀrefter. Inte bara föreslÄ skatter hit Ä dit.

   1. Fyrbarnsmamma

    Det betyder alltsÄ att det inte Àr vad Miljöpartiet stÄr för! Utan ett medialt missförstÄnd. Det Àr alltsÄ Lund (Sveriges cykelstad) som det gÀller. LÄdcyklarna skall erbjudas vid nybyggda lÀgenhetshus. Ett suverÀnt förslag om du frÄgar mig! Det Àr inget förslag dom skall gÀlla i hela Sverige.

    Ps. Jag har visserligen bara fyra barn, och en (liten, dyr) affÀr fyra kilometer frÄn mitt hus (drygt en mil till större affÀr). Vi handlar utan bil.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Det kablades ut, och dÄ reagerar folk:) ett korkat uttalande oavsett. Ett korkat förslag. Erbjuda lÄdcyklar Àr i sig hyggligt, men det kan inte bli ett krav. Eller att man ska fÄ svÄrare att handla med bil.
     Vissa saker som politiker överlag sÀger Àr sÄ dumt att man funderar pÄ hur det ens Àr möjligt att inte reagera sjÀlv pÄ vad som ramlar ur munnen.
     Jag Àr Àven stort imponerad över dig:)
     Jag skulle aldrig handla utan bil, har alltid tre, fyra kassar plus en stor förpackning toapapper… fattar inte ens att det Ă€r möjligt:)
     plus att jag vÀljer en sÄ billig butik som möjligt. SÄ superbra jobbat!!

 4. Madde

  Kan bara hĂ„lla med: MP Ă€r har intervention susning om mĂ„nniskors vanligs liv. Tycker tvex att de kan bo ute pĂ„ landsbygden o kolla hur pass mkt folk behöver bil. Och det hĂ€r förslaget: har de inte vettigare saker och VERKLIGHETSFÖRANKRADE förslag. Man blir mörkrĂ€dd att ha sĂ„dana politiker

 5. tant H

  Hur törs man frÄn MP gÄ ut med detta förslag just nu? Har de missat att det Àr Val 9 september! Kör nÄgon extra vÀnda med bilen Du bara för att retas!!
  Trevlig helg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing