Okategoriserade

Krockat lite đŸ„”

Jag hÄller pÄ att smÀlta alla nya grejer med WordPress och kanske kan man skylla pÄ det? Jag skjutsade pappa till sjukhuset och satt kvar i (hans) bil utanför. Det Àr svinknöligt med parkering dÀr, sÄ för att slippa lÀgga pÄ en extra 45 minuter sÄ skjutsar jag:)

NÀr pappa kommer ut igen sÄ stannar en bil precis bredvid mig, jag stÄr pÄ sidan vid en ingÄng/utgÄng. Framför mig stÄr en budbil. I bilen som stannar kliver en gammal skruttig person ut, med hjÀlp av chauffören och jag kÀnner att jag vill flytta pÄ mig asap. För att underlÀtta att de kommer fram.

Jag lÀgger i backen och eftersom pappa har backkamera pÄ sin bil och skymmer backspegeln nÀr han drar pÄ sig bÀltet, sÄ tittar jag bara i kameran och backar ytterst sakta. SlÀnger en Kik i min backspegeln samtidigt och allt Àr klart bakÄt.

Bom! EhhhhvafansjĂ€vlaskitkomhanifrĂ„n?? En bil som tur var. ”Han har stĂ„tt dĂ€r hela tiden.” sa pappa och jag fattar inte varför jag inte sĂ„g bilen i backkameran? Jag svĂ€r pĂ„ att det inte fanns nĂ„n dĂ€r.

Fan. Jaha. Sneglade ut samtidigt som jag stĂ€ngde av bilen och tog av bĂ€ltet. En utlĂ€ndsk man, och jag sĂ„g framför mig hur det skulle viftas a la svinförbannad italienare 😉 ni vet, gestikuleras och gormas i 280. Men mina ”fördomar” kom direkt pĂ„ skam:) Han var vĂ€ldigt trevlig, och kolugn. Pust. Men nog fan lyckades jag trycka in dragkroken i hans kofĂ„ngare som givetjĂ€vlavis fick en sprickađŸ„”.

Jaha, bara att ge honom pappas (hehe) uppgifter, sĂ„ fĂ„r ju jag pröjsa sjĂ€lvrisken:/ Han sa att han skulle ta bilen förbi en kompis som eventuellt kunde fixa och i sĂ„ fall skiter han i att anmĂ€la. Man kan ju hoppasđŸ™đŸ».

Det var en liten spricka och som pappa sa, hade det varit varmt hade den nog inte spruckit. Men tja… nu Ă€r det kallt. Vass var den ocksĂ„ sĂ„ jag skar mig nĂ€r jag skulle dit och peta, med blodvite som följd. Han frĂ„gade med glimten i ögat om jag var helförsĂ€krad ocksĂ„ 😉 Humor hade han i alla fall i stundens surhet.

Men fan! Jag gör inte sÄnt dÀr. Jag Àr alltid extremt noga med att kolla runt överallt innan och under backning, och backar alltid sÄ kort jag kan, om det finns risk att nÄn finns bakom. JÀvla backkamera.

Det Àr nÄt vajsing med sjÀlva displayen, pappa skulle till bilfirman senare, och jag ger mig fan pÄ att den visade en screenshot av en tom gata. Lite seriös Àr jag, för den jÀvlades med volymen och pratar japanska och sÄ dÀr. (det Àr en Honda)

Dessutom sÄ piper bilen i normala fall Ät alla hÄll och kanter om nÄgot Àr i nÀrheten.. men inte idag? Den var helt tyst. Det Àr ju sjÀlva den att just den enda gÄngen jag litar pÄ tekniken sÄ failar den:/

Ingen ursÀkt men en förklaring.

NÄja. Det kunde varit vÀrre. Det kunde varit en mÀnniska. Nu kanske jag blir lite fattigare men ingen kom till skada, mer Àn mitt finger dÄ;)

.

Åkte med pappa hem, mamma skulle hjĂ€lpa mig med lite papper. Deras katt rev mig pĂ„ fingret intill 😂 Men hallĂ„.

Stannade dÀr en stund och sen drog jag till Citygross. Kolla summan;)

Man mÄste hÄlla sig under tvÄ lax;)

NÀ, jag handlade massa konstiga saker, strumpor, underklÀder, reflexhalsband till Doris och eftersom jag Àr valpvakt ikvÀll sÄ skulle de ha fredagsmys med varsina ben;)

Hon Àr fin den hÀr.

Doris hÄller med ibland och ibland inte. Valpar Àr jobbigt tycker gamtanten;)

Hon Àr inte helt rumsren Àn, och nÀr de busar som vÀrst sÄ Àr det inte sÄ lÀtt att komma ihÄg att man mÄste kissa ute. Det Àr okey, valpar Àr valpar. Jag slÀpper ut dem och de hÀrjar fritt ute ocksÄ. DÄ jÀklar gÄr det undan. Doris först och valpen som en svans:)

Supergulligt.

.

Det hÀr dÄ..:

Ozzy stĂ€ller in. Pappa har hela tiden sagt ”ja, om han lever dĂ„ ja” och lite rĂ€tt fick han ju. Jag ska till VĂ€xjö den dagen pĂ„ förelĂ€sningar och har bokat ett tidigare tĂ„g hem. SĂ„ typiskt. Nu kostar en enkel biljett mer Ă€n tur och retur, men om jag fĂ„r tag i en billig typ samma dag sĂ„ köper jag en ny.

Annars fÄr jag missa den sista förelÀsningen men jag vill ju helst inte det. Kanske ska kolla flyget ocksÄ förresten.

Ja, nu ska jag snart börja med maten, antar att alla vet vad som stĂ„r pĂ„ vĂ„rt bord ikvĂ€ll 😉

Vi hörs snart igen !

Kommentarer

 1. Linda

  Hade problem med en av bilarna pÄ mitt förra jobb. DÀr frös bilden ibland sÄ man trodde det var fritt bakom. Helt livsfarligt! Speciellt jag som Àr bortskÀmd med backkamera pÄ min egen bil som alltid funkat som den ska, dÄ slarvar man lite med speglarna. Plus en av anledningarna att vÄr bil har backkamera Àr att man inte ser tillrÀckligt bra med bara backspegeln. SÄ lÀmna in bilen och gör en diagnos pÄ kameran. Kan tycka att tillverkaren borde stÄ för en ev sjÀlvrisk.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Seriöst? Det KAN bli sĂ„ alltsĂ„? Det Ă€r ju nĂ„got med displayen, och radion hĂ€ngde sig precis innan, sĂ„ jag inte kunde varken höja eller sĂ€nka, och sĂ„ plötsligt var volymen pĂ„ sprĂ€cka-högtalarnivĂ„đŸ™‰.
   Kanske kan jag slĂ€ppa att jag inbillade mig en tom ruta i alla fall. Även om det fortfarande var klantigt 🙈

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Var nÄgonstans lÀser du att jag skyller ifrÄn mig?? TvÀrtom va?? Jag tar fullt
   ansvar för vad som hĂ€nde men jag FÖRKLARAR hur det gick till. Givetvis var felet mitt, vems annars liksom? Det var jag som körde. Jag gjorde misstaget att lita pĂ„ tekniken och inte se mig manuellt omkring. Men jag skyller inte ifrĂ„n mig, det Ă€r svinklantigt det jag gjorde. Jag tror du behöver öva pĂ„ din lĂ€sförstĂ„else helt klart. Och Ă€ven din TrĂ„kiga trĂ„kiga trĂ„kiga attityd, varför kĂ€ndes det viktigt att anonymt skriva detta?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing