Okategoriserade

PostNord ?

Innehåller annonslänk för Glossybox och MEDS

.

Varje månad får jag en Glossybox, ett bokpaket och oftast har nån, inte alltid jag, beställt från MEDS.

Åtta gånger av tio så levereras det i min brevlåda. Ganska logiskt eftersom det är små paket. På Glossyboxen står det dessutom att det är brevlådepaket.

Jag bor i villa och har en helt vanlig brevlåda.

Men så mellan varven så får jag detta meddelande .

Kunde inte delas ut?

Nähäe och varför inte det då?

Är Kunde samma sak som Vill inte? Eller? De åker med bil här hos oss, så det kan inte vara platsbrist. Det beror inte på att jag byter brevlåda. Det beror inte på paketens storlek för de går i med stor marginal, alla tre på samma gång om så vore, men de kommer olika dagar. Det måste alltså bero på brevbäraren? Eller? Nån som vet?

När PostNord hade svårt att dela ut vanlig post här i höstas/julas/våras och skyllde på att personal var sjuk..(anställ flera?) så kom plötsligt min Glossybox hela tiden till butik. Och inte Ica där jag ändå är typ varje dag utan en mindre butik i ett område jag har noll naturlig koppling till. Till sist mailade jag och frågade. Fick svar från chefen 😉

För PostNord har dessutom en skitkass hemsida. Sorry men så är det. Jag hittade inget ställe att maila så det fick bli the big boss. (I’m the boss, I’m the boss, I’m the big hairy boss! Vilken film??)

Vet inte hur hårig deras chef är och det är oväsentligt såklart, det borde inte ha nån betydelse. Han svarade då att det berodde på deras dela-ut-problem i stort. Han var trevlig, det ska han ha en eloge för.

Men nu har de vad jag vet, eller hört, inga sjuka medarbetare? Så varför delar de då inte ut de paket som går i lådan?

Min teori är att det är olika brevbärare och att vissa skiter i det. Rätt eller fel?

Lite som att vissa sopgubbar inte bryr sig om de får dra tunnan en meter extra medan andra vägrar tömma den då. På individnivå alltså.

Så kära brevbärare – jag vill gärna slippa åka till Ica och hämta mina brevlådepaket. Det är ditt jobb att dela ut dem så det vore fint om du gjorde det:)

PostNord överlag åker längre och längre ner på listan över företag jag litar på. Det är ganska pinsamt faktiskt.

Och med det gnället startar vi en härlig fredag ! ??

Vi hörs snart, nu ska jag öppna paketen jag nyss hämtat:)

Kommentarer

  1. Per Thomsson

    Jag själv har inte mycket förtroende för posten eller postnord det är samma skit för ett halv år sedan beställde jag exempel vis ost från Holland jag fick inget meddelande från detta konstiga företag trots att mitt mobil nummer stod på paketet när jag var på mitt jobb fick jag ett sms från postnord då var dom sura och förbanade för att jag inte var hemma och kunde ta i mot mitt paket efter det så körde postnord till backa mitt paket till Malmö sedan var det på lagret där i en väcka efter det så delades mitt paket ut till mitt utdelningsställe och sedan tog det några dagar så fick jag information i min brevlåda att jag har paket att hämta det är bedrövligt sätt posten och postnord i konkurs det finns seriösa frakt bolag vilket är tveksamt om msn kan belasta posten och postnord för att vara

  2. Norrlandsmamma

    Surar fortfarande över den inbundna boken jag fick förstörd på det sättet för typ 20 år sedan ? ?. Alla & då menar jag alla andra 46 i den serien gick utan problem ner i brevlådan & locket gick stänga. Utan den dagen då det regnade så folk började prata om bygga en ark ?. Tacka vet jag på den ”gamla goda tiden” då man både fick post som gick läsa ,i tid & dessutom julklappar av brevbäraren ?( lantbrevbärare som skämde bort oss barn)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Förstår dig, jag kan inte fatta att en brevbärare inte stänger locket. Det är så ofattbart grinigt. Håller med:) Har aldrig fått present men gett min brevbärare en gång?

  3. Jessica Westerlund

    Förstår dig! Sitter i rullstol måste ha hjälp o hämta o best färdtjänst ist för att bara ta sig till lådan?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja de problemen har ju inte jag, så nu känner jag att jag klagade lite i onödan ?men allt är relativt! ??

  4. Sofie

    Citymail finns inte i alla städer, där är det Postnord som delar ut istället.
    Just Glossybox delas alltid vid dörren av Citymail då deras paket får lov att hängas på dörren i en påse om det inte går i brevlådan.
    Jag jobbar på Citymail och våra rutiner är att först prova med brevlådan, därefter ringa på och om ingen öppnar hängs paketet i en påse på dörren. (gäller dock inte alla försändelser, vissa företag vill att vi lämnar in paketet på ett utlämningsställe om ingen är hemma och det inte går i brevlådan)

    Citymail tillhör inte Bring längre då dem är uppköpta av ett Tyskt företag men samma kläder används ännu (i ett år till) så det är lite förvillande.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nu vet jag inte säkert vem som kör, det är många olika, bara det är ju galet. Men grejerna har ju PostNord stämplat över sig så det känns som deras ansvar oavsett:)

  5. Postis

    Brevlådepaket är ingen PostNord tjänst. Det är Bring/Citymail som använder sig av det.
    Glossybox brukar vara Varubrev som är sökbara och skall delas ut om den går ner i brevlådan. Förmodligen är brevbäraren lat och skickar den till ombud redan på morgonen.

  6. carina

    Jag fick svaret av den butik jag annars hämtar paket,att det är brevbärarna som inte ids ta med sig paketen och istället lämnar dom i butiken,och det var en butiksanställd som sa det.

  7. Karin

    Brevbäraren får ju bara med sig de paket ut på rundan som systemet på terminalen bestämt ska delas ut i lådan, och det är bara om det absolut inte går att lämna det i lådan det går tillbaka till terminalen och idare till ombud. Tror inte att de på ren jäkelskap inte lämnar paketen de fått med sig ut, det blir ju dubbeljobb att ta tillbaka dem till terminalen. Om systemet bestämmer att paketet ska lämnas ut av ombud går det direkt dit. (Nu svarar jag på din kommentar så jag hoppas att den lägger sig under din och inte för sig självt, vilket har hänt flera gånger det senaste)

  8. Tess W

    Jag tror att du själv kan fylla i vilken butik du vill får paketen till om de är för stora för brevlådan (eller av nån annan anledning, skriver inte lat brevbärare för då blir alltid nån sur ; ) här! ) Min brevbärare ringer ibland på dörren för att lämna paket och brev, så jag kan inte klaga!! Hoppas du får en fin helg! Stora kramar Tess W

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det kan man ibland men ibland är det beroende på vem som kör. PostNord kommer till Ica, med Scehbker och DHL till den andra.
      Trevlig helg!!!

  9. Karin

    Jag frågade faktiskt en brevbärare om just detta förra veckan, för jag tycker också att det kan vara lite godtyckligt vilka paket som läggs i lådan eller inte. Vi bor i lägenhet och har en stor postbox, det går in bra stora paket där, och dessutom öppnar de fronten på boxarna så det är inte ens tal om att knöggla in paket. Hursom så berättade brevbäraren att det avgörs redan på terminalen vilka som går mot utlämningsställe, och vilka som blir utdelade, och att de verkligen är måna om att dela ut paketen de får. Det är bara om det absolut inte går att lämna paketet på ett säkert sätt de får följa med tillbaka och skickas till ombud istället!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast då hittar han ju på?? För går det vissa gånger så borde det liksom alltid funka?? Eller ?

  10. Elisabeth

    Här där jag bor kan man inte alls lita på att posten delas ut den dag jag vet att den ska komma eller i rätt låda. Oftast får jag posten varannan dag

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är framtiden, du är först;) PostNord ska ju försämra sina utdelningar, typ till varannan dag eller två gånger i veckan eller vad de snackar om. Stört !

  11. H

    Jag hade ett paket med TRE LÄPPCERAT, som inte kunde delas ut. Kände att det iaf omöjligt kunde vara för stort. Det var mindre än många brev. ?

  12. Elin

    Min syster hade problem ned att posten blev blöt eftersom brevbäraren inte stängde locket på postlådan. När hon ringde och klagade fick hon svaret ”vi har nya brevbärare och de kan inte våra rutiner än”. ???

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha, seriöst? Det hör väl till allmänt vett att begripa att lock ska stängas? Undras om de lämnar alla skåp, lådor och dörrar på vid gavel också???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting