Okategoriserade

PostNord đŸ„”

InnehÄller annonslÀnk för Glossybox och MEDS

.

Varje mÄnad fÄr jag en Glossybox, ett bokpaket och oftast har nÄn, inte alltid jag, bestÀllt frÄn MEDS.

Åtta gĂ„nger av tio sĂ„ levereras det i min brevlĂ„da. Ganska logiskt eftersom det Ă€r smĂ„ paket. PĂ„ Glossyboxen stĂ„r det dessutom att det Ă€r brevlĂ„depaket.

Jag bor i villa och har en helt vanlig brevlÄda.

Men sÄ mellan varven sÄ fÄr jag detta meddelande .

Kunde inte delas ut?

NÀhÀe och varför inte det dÄ?

Är Kunde samma sak som Vill inte? Eller? De Ă„ker med bil hĂ€r hos oss, sĂ„ det kan inte vara platsbrist. Det beror inte pĂ„ att jag byter brevlĂ„da. Det beror inte pĂ„ paketens storlek för de gĂ„r i med stor marginal, alla tre pĂ„ samma gĂ„ng om sĂ„ vore, men de kommer olika dagar. Det mĂ„ste alltsĂ„ bero pĂ„ brevbĂ€raren? Eller? NĂ„n som vet?

NĂ€r PostNord hade svĂ„rt att dela ut vanlig post hĂ€r i höstas/julas/vĂ„ras och skyllde pĂ„ att personal var sjuk..(anstĂ€ll flera?) sĂ„ kom plötsligt min Glossybox hela tiden till butik. Och inte Ica dĂ€r jag Ă€ndĂ„ Ă€r typ varje dag utan en mindre butik i ett omrĂ„de jag har noll naturlig koppling till. Till sist mailade jag och frĂ„gade. Fick svar frĂ„n chefen 😉

För PostNord har dessutom en skitkass hemsida. Sorry men sĂ„ Ă€r det. Jag hittade inget stĂ€lle att maila sĂ„ det fick bli the big boss. (I’m the boss, I’m the boss, I’m the big hairy boss! Vilken film?😂)

Vet inte hur hÄrig deras chef Àr och det Àr ovÀsentligt sÄklart, det borde inte ha nÄn betydelse. Han svarade dÄ att det berodde pÄ deras dela-ut-problem i stort. Han var trevlig, det ska han ha en eloge för.

Men nu har de vad jag vet, eller hört, inga sjuka medarbetare? SÄ varför delar de dÄ inte ut de paket som gÄr i lÄdan?

Min teori Àr att det Àr olika brevbÀrare och att vissa skiter i det. RÀtt eller fel?

Lite som att vissa sopgubbar inte bryr sig om de fÄr dra tunnan en meter extra medan andra vÀgrar tömma den dÄ. PÄ individnivÄ alltsÄ.

SĂ„ kĂ€ra brevbĂ€rare – jag vill gĂ€rna slippa Ă„ka till Ica och hĂ€mta mina brevlĂ„depaket. Det Ă€r ditt jobb att dela ut dem sĂ„ det vore fint om du gjorde det:)

PostNord överlag Äker lÀngre och lÀngre ner pÄ listan över företag jag litar pÄ. Det Àr ganska pinsamt faktiskt.

Och med det gnĂ€llet startar vi en hĂ€rlig fredag ! 😂😂

Vi hörs snart, nu ska jag öppna paketen jag nyss hÀmtat:)

Kommentarer

 1. Per Thomsson

  Jag sjÀlv har inte mycket förtroende för posten eller postnord det Àr samma skit för ett halv Är sedan bestÀllde jag exempel vis ost frÄn Holland jag fick inget meddelande frÄn detta konstiga företag trots att mitt mobil nummer stod pÄ paketet nÀr jag var pÄ mitt jobb fick jag ett sms frÄn postnord dÄ var dom sura och förbanade för att jag inte var hemma och kunde ta i mot mitt paket efter det sÄ körde postnord till backa mitt paket till Malmö sedan var det pÄ lagret dÀr i en vÀcka efter det sÄ delades mitt paket ut till mitt utdelningsstÀlle och sedan tog det nÄgra dagar sÄ fick jag information i min brevlÄda att jag har paket att hÀmta det Àr bedrövligt sÀtt posten och postnord i konkurs det finns seriösa frakt bolag vilket Àr tveksamt om msn kan belasta posten och postnord för att vara

 2. Norrlandsmamma

  Surar fortfarande över den inbundna boken jag fick förstörd pĂ„ det sĂ€ttet för typ 20 Ă„r sedan 🙄 😂. Alla & dĂ„ menar jag alla andra 46 i den serien gick utan problem ner i brevlĂ„dan & locket gick stĂ€nga. Utan den dagen dĂ„ det regnade sĂ„ folk började prata om bygga en ark 🙄. Tacka vet jag pĂ„ den ”gamla goda tiden” dĂ„ man bĂ„de fick post som gick lĂ€sa ,i tid & dessutom julklappar av brevbĂ€raren 😉( lantbrevbĂ€rare som skĂ€mde bort oss barn)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   FörstĂ„r dig, jag kan inte fatta att en brevbĂ€rare inte stĂ€nger locket. Det Ă€r sĂ„ ofattbart grinigt. HĂ„ller med:) Har aldrig fĂ„tt present men gett min brevbĂ€rare en gĂ„ng😇

 3. Jessica Westerlund

  FörstĂ„r dig! Sitter i rullstol mĂ„ste ha hjĂ€lp o hĂ€mta o best fĂ€rdtjĂ€nst ist för att bara ta sig till lĂ„danđŸ’©

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja de problemen har ju inte jag, sĂ„ nu kĂ€nner jag att jag klagade lite i onödan 🙈men allt Ă€r relativt! 😘😘

 4. Sofie

  Citymail finns inte i alla stÀder, dÀr Àr det Postnord som delar ut istÀllet.
  Just Glossybox delas alltid vid dörren av Citymail dÄ deras paket fÄr lov att hÀngas pÄ dörren i en pÄse om det inte gÄr i brevlÄdan.
  Jag jobbar pÄ Citymail och vÄra rutiner Àr att först prova med brevlÄdan, dÀrefter ringa pÄ och om ingen öppnar hÀngs paketet i en pÄse pÄ dörren. (gÀller dock inte alla försÀndelser, vissa företag vill att vi lÀmnar in paketet pÄ ett utlÀmningsstÀlle om ingen Àr hemma och det inte gÄr i brevlÄdan)

  Citymail tillhör inte Bring lÀngre dÄ dem Àr uppköpta av ett Tyskt företag men samma klÀder anvÀnds Ànnu (i ett Är till) sÄ det Àr lite förvillande.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nu vet jag inte sÀkert vem som kör, det Àr mÄnga olika, bara det Àr ju galet. Men grejerna har ju PostNord stÀmplat över sig sÄ det kÀnns som deras ansvar oavsett:)

 5. Postis

  BrevlÄdepaket Àr ingen PostNord tjÀnst. Det Àr Bring/Citymail som anvÀnder sig av det.
  Glossybox brukar vara Varubrev som Àr sökbara och skall delas ut om den gÄr ner i brevlÄdan. Förmodligen Àr brevbÀraren lat och skickar den till ombud redan pÄ morgonen.

 6. carina

  Jag fick svaret av den butik jag annars hÀmtar paket,att det Àr brevbÀrarna som inte ids ta med sig paketen och istÀllet lÀmnar dom i butiken,och det var en butiksanstÀlld som sa det.

 7. Karin

  BrevbÀraren fÄr ju bara med sig de paket ut pÄ rundan som systemet pÄ terminalen bestÀmt ska delas ut i lÄdan, och det Àr bara om det absolut inte gÄr att lÀmna det i lÄdan det gÄr tillbaka till terminalen och idare till ombud. Tror inte att de pÄ ren jÀkelskap inte lÀmnar paketen de fÄtt med sig ut, det blir ju dubbeljobb att ta tillbaka dem till terminalen. Om systemet bestÀmmer att paketet ska lÀmnas ut av ombud gÄr det direkt dit. (Nu svarar jag pÄ din kommentar sÄ jag hoppas att den lÀgger sig under din och inte för sig sjÀlvt, vilket har hÀnt flera gÄnger det senaste)

 8. Tess W

  Jag tror att du sjÀlv kan fylla i vilken butik du vill fÄr paketen till om de Àr för stora för brevlÄdan (eller av nÄn annan anledning, skriver inte lat brevbÀrare för dÄ blir alltid nÄn sur ; ) hÀr! ) Min brevbÀrare ringer ibland pÄ dörren för att lÀmna paket och brev, sÄ jag kan inte klaga!! Hoppas du fÄr en fin helg! Stora kramar Tess W

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det kan man ibland men ibland Àr det beroende pÄ vem som kör. PostNord kommer till Ica, med Scehbker och DHL till den andra.
   Trevlig helg!!!

 9. Karin

  Jag frÄgade faktiskt en brevbÀrare om just detta förra veckan, för jag tycker ocksÄ att det kan vara lite godtyckligt vilka paket som lÀggs i lÄdan eller inte. Vi bor i lÀgenhet och har en stor postbox, det gÄr in bra stora paket dÀr, och dessutom öppnar de fronten pÄ boxarna sÄ det Àr inte ens tal om att knöggla in paket. Hursom sÄ berÀttade brevbÀraren att det avgörs redan pÄ terminalen vilka som gÄr mot utlÀmningsstÀlle, och vilka som blir utdelade, och att de verkligen Àr mÄna om att dela ut paketen de fÄr. Det Àr bara om det absolut inte gÄr att lÀmna paketet pÄ ett sÀkert sÀtt de fÄr följa med tillbaka och skickas till ombud istÀllet!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast dĂ„ hittar han ju pĂ„?? För gĂ„r det vissa gĂ„nger sĂ„ borde det liksom alltid funka?? Eller 🙈

 10. Elisabeth

  HÀr dÀr jag bor kan man inte alls lita pÄ att posten delas ut den dag jag vet att den ska komma eller i rÀtt lÄda. Oftast fÄr jag posten varannan dag

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det Àr framtiden, du Àr först;) PostNord ska ju försÀmra sina utdelningar, typ till varannan dag eller tvÄ gÄnger i veckan eller vad de snackar om. Stört !

 11. H

  Jag hade ett paket med TRE LÄPPCERAT, som inte kunde delas ut. KĂ€nde att det iaf omöjligt kunde vara för stort. Det var mindre Ă€n mĂ„nga brev. 🙄

 12. Elin

  Min syster hade problem ned att posten blev blöt eftersom brevbĂ€raren inte stĂ€ngde locket pĂ„ postlĂ„dan. NĂ€r hon ringde och klagade fick hon svaret ”vi har nya brevbĂ€rare och de kan inte vĂ„ra rutiner Ă€n”. 😂😂😂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha, seriöst? Det hör vĂ€l till allmĂ€nt vett att begripa att lock ska stĂ€ngas? Undras om de lĂ€mnar alla skĂ„p, lĂ„dor och dörrar pĂ„ vid gavel ocksĂ„?🙈😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing