Okategoriserade

Superkonstigt🙄

Jag tillbringar ju den största tiden hos syrran eller mina förÀldrar just nu. Det vet ni. Barnen hÀnger med kompisar och Àr helt nöjda med det, de har varit bortresta mÄnga av dem.

IgÄr och i förrgÄr har Jamie haft en kompis hÀr, de har sprungit mellan oss och kompisen, precis som det ska vara:)

Jag sĂ„g honom knappt igĂ„r, för de drog ivĂ€g och sen pep jag ivĂ€g. Jag fick skjuts av Patricia och Corrinda som skulle sola. 🙈

(PÄ solarium alltsÄ, det Àr ju pinsamt av svenska solen. )Det kÀnns vÀldigt mÀrkligt att vara förvisad till baksÀtet i sin egen bil..

Jag gillar det inte det minsta lilla men kommer man sist till bilen och inte ska köra eller sĂ€ger ”shotgun” sĂ„ Ă€r man tydligen tvungen till det. Jag glömmer för övrigt bort vad man ska sĂ€ga och försöker med allt möjligt. ”Gul bil! Djingiis kaan!! ( close enough pĂ„ shotgun ju, eller kanske FramsĂ€tet!”

Inget gills, sĂ„ jag fĂ„r Ă„ka bak som en annan unge😂

Tjejerna följde med in till syrran, jag har förstĂ„tt att de inte begriper hur mycket det Ă€r att göra, det Ă€r mycket ”igen? Blir ni aldrig klara?” Men nu fattar de.

Janelle kom ocksĂ„ och hjĂ€lpte till:) Det Ă€r ju sĂ„hĂ€r att huset tömts delvis. Dels har mina förĂ€ldrar inte direkt packat som proffs 🙈, utan helt i andra Ă€nden. En flyttfirma kom och tog de nĂ€stan allra flesta möbler och alla böcker ( Pju!) men resten har vi gjort. Först rensat, sen packat sen kört och burit, monterat upp.

Sen ska mycket stÄ kvar. Eftersom syrran tar över huset sÄ behöver varken vind eller garage tömmas. BÄda Àr rena skattgömmorna, det mesta man kan behöva finns dÀr.

Sen stĂ€dade inte mina förĂ€ldrar utan det gör vi, samtidigt som sen syrrans saker ska placeras ut. Men inte permanent för hon vill mĂ„la och tapetsera om. Alla som nĂ„n gĂ„ng flyttat vet hur mycket jobb det Ă€r, och det hĂ€r blir liksom extra allt🙈

Det kommer bli sĂ„ bra nĂ€r det Ă€r klart men just nu kĂ€nner jag mig som en tjatig slavdrivare som ligger pĂ„ överallt för att fĂ„ nĂ„t gjort. Vi Ă€r likadana allihopa, nĂ€r det Ă€r totalkaos av saker runtomkring sĂ„ kan vi alla drabbas av ett oemotstĂ„ndligt behov av att rensa i nĂ„n helt oviktig lĂ„da. Eller nej, de Ă€r faktiskt vĂ€rre Ă€n mig 😂.

Jag sitter ju pÄ fördelen att kunna Äka hem och skita i det, sÄ jag blir inte lika handlingsförlamad som de tre:)

.

IgÄr hade vi bokat David. BÀsta David Àr tillbaka och trÀningslivet blir som det ska igen.

Han hade samma pass som det sista grispasset han satte ihop innan sin semester med nĂ€stan bara flĂ„siga övningar. Efter tredje svartnar det lite för ögonen, för det Ă€r ju hot as hell inne i lokalerna och syrefattigt som pĂ„ mĂ„nen. DĂ„ har man bara 27 övningar kvar 😂 Bara att andas och dricka vatten.

Jag hade, och har, sÄn djÀvulsk trÀningsvÀrk efter mÄndagens pass, insida lÄr och rumpa gör sÄ ont. Varje gÄng jag ska sÀtta eller stÀlla mig sÄ Àr det under högljudda ljudillustrationer;)

Fattar inte riktigt varför men tja, sÄ Àr det:)

Efter David hÀllde vi i oss en halvliter vatten och sen Äkte vi förbi kyrkogÄrden. Mormor skulle ha fyllt Är den andra augusti sÄ syrran hade satt dit blommor som vi skulle ta bort. Jag Àr totalt vÀrdelös pÄ att sköta om graven. Det Àr syrran och mamma som gör det. Jag kÀnner aldrig ett behov av att gÄ dit, men jag tÀnker jÀtteofta pÄ mormor och hon Àr med mig i mycket som jag gör. Hon var kokerska pÄ S1, regementet som lÄg i Uppsala förr, och lagade mat till soldater. Jag borde ju gilla att laga mat till mÄnga med det arvet men Nope:) Jag KAN och jag Àr bra pÄ det men jag tycker det Àr trÄkigt.

.

PÄ kyrkogÄrden upptÀckte vi plommontrÀd. Har aldrig sett dem och inte syrran heller.

Fulla av frukt.

JĂ€ttegoda 🙂

Man fÄr vÀl plocka frukt pÄ en kyrkogÄrd?

Jag tÀnker att det i alla fall inte borde vara giftiga look-alike frukter för dÄ kanske antalet gÀster pÄ kÀllarplan ökar dramatiskt.:)

Jag proppade i mig sÀkert tjugo stycken, de var inte sÄ stora, som plommontomater ungefÀr, och ljuvliga. Givetvis stod jag inte pÄ en grav och plockade utan de var planterade vid vattenutkasten.

SÄ Äkte vi hem och fortsatte plocka saker till midnatt eller sÄ.

.

Just ja, det som rubriken syftar pÄ dÄ:)

Jamie ringde mig vid Ätta och frÄgade om han fick sova över hos V. Eftersom han just nu Àr i en period av att sakna mig om jag gÄr pÄ toa sÄ kÀndes det lite tveksamt. Han har aldrig sovit borta utan mig. Men han var envis och eftersom jag tycker om familjen, de Àr vettiga och bra, sÄ sa jag ja.

TÀnkte att jag nog fÄr hÀmta honom. En stund senare ringde Jordan och ville sova hos sin kompis och fick det.

Efter nĂ„n timme slog det mig. Hur ska JAG kunna sova utan Jamie ? 😂

Jag har aldrig sovit utan honom hemma ju:)

Dessutom sÄ var Corrinda och Patricia ute och svirade och Robban Àr mest hos sin tjej sÄ det var jag, Novalie, Trixie och Lovelia hemma. Va? SÄ fÄ!

Givetvis kan jag sova utan Jamie och givetvis gick det alldeles utmÀrkt för honom att sova borta:)

Men det kÀndes skitkonstigt. Mina smÄkillar Àr ju alltid hemma.

Vet ni, jag tror att jag sÄ smÄningom, i samma takt som ungarna flyttar ut, mÄste bli nÄn slags familjehem/fostermamma eller nÄt. Jag trivs inte alls med lite folk runt mig. Kan man bli det om man Àr ensamstÄende? Och framför allt, fÄr man ha typ 5-7 ungar?

.

Nu ska jag klippa grĂ€set. Fast först plocka bort sakerna som stĂ„r pĂ„ det. GrĂ€set Ă€r hĂ€rligt lĂ„ngt upp pĂ„ vaderna pĂ„ sina stĂ€llen, och med tanke pĂ„ alla Ă€ckliga fĂ€stingar jag tagit bort pĂ„ djuren trots att de har olika fĂ€stingskydd sĂ„ ska jag byta shortsen till lĂ„ngbyxor först 🙂

Och titta hĂ€r dĂ„, vad jag hittar nĂ€r jag ska fota grĂ€set…

En supertiny liten mus. Stendöd. Den fjÀrde den hÀr veckan.

Det Ă€r kul att ha katter 🙈

Kommentarer

 1. Johanna

  Hej! Ja du kan bli familjehem som ensamstÄende! Det hÀnger inte pÄ antal egna barn utan om du Àr lÀmplig som person. Men visst, har du fjorton hemmaboende barn och vill bli familjehem kanske man bedömer att tiden inte rÀcker till för det extra barnet. SÄ kan det ju vara, men nu överdrev jag vilket du sÀkert fattar. Finns mÄng barn som behöver en extra familj eller en familj att helt enkelt vÀxa upp i under trygga förhÄllanden. MÄnga av barnen har upplevt traumatiska hÀndelser och kan behöva lite extra. Men det bÀsta Àr kÀrlek, trygghet och struktur. En vanlig vardag. DÄ lÀker barn.
  Lycka till.

 2. ML

  HĂ€r dĂ€r vi bor har vi en familj som har haft 3 st barn och det Ă€r max antalet hĂ€r i Östergötland och dom beklagade sig över att dom inte fick fler barn för dom tjĂ€nade bara ”lite över 500 000kr/Ă„r”, tyvĂ€rr gjorde dom det bara för pengarnas skull! I början tyckte dom att det var mycket pengar för dom gjorde ju inget😡, arbete var bara för idioter sa dom skadeglatt, i nĂ€sta stund klagade dom pĂ„ att jag som bara arbetar 50% har rĂ€tt till hela 5 veckors semester medans dom som arbetar 24 h 7 dagar /vecka fick 0 veckors semester, dom fick ju aldrig vila frĂ„n ungarna😳😡.
  Visst barnen fick mat, klĂ€der och lite leksaker men större delen av pengarna gick till de vuxnas ”leksaker” som dom alltid har drömt om och ju fler drömmar som uppfylldes desto mer ville dom ha det var aldrig tillrĂ€ckligt (den som har mest nĂ€r dör vinner🙀) men som tur var blev dom av med barnen och dom har fĂ„tt det sĂ„ mycket bĂ€ttre, tur att inte alla gör det bara för pengarna skull.
  Du ska absolut bli bonusfamilj till nÄgot/nÄgra barn, du kan bli det redan nu, först kanske som stödfamilj nÄgon helg dÄ och dÄ och sen kanske pÄ heltid för det du gör med dina barn pÄ en vecka Àr mer Àn vad dom gjorde pÄ ett helt Är.

  Kram och lycka till med flytt/stÀd/mÄlning/tapetsering

 3. Karin

  Det klart att du ska ta dig an familjehems/fosterbarn, med tanke pÄ den erfarenhet du har sÄ hade det ju varit helt perfekt! SÄ fint att kunna ge tillbaka till samhÀllet ocksÄ, för det finns ju verkligen ett stort behov.

 4. Mariev

  De hĂ€nder i bland att tex 3-5 syskon el fler ska placeras allihop och nĂ€stan alltid blir de splittrade till och med hamnar i olika kommuner pga de flesta kan tĂ€nka sig 1 el 2 barn högst. SĂ„ skulle nog inte va ett hinder med mĂ„nga ungar, du har ju dessutom gedigen erfarenhet av att ha mĂ„nga barn hemma samtidigt och vet hur de Ă€r sĂ„ de bör ju bara vara ett stort plus. SĂ„ tror inte de blir nĂ„got problem om du vill slĂ„ slag i saken 🙂

 5. eva norrland

  hejj carola ser att du har fullt upp med en massa det gör gott i mitt hjÀrta du delar med dej av allt mellan himmel och jord
  precis sÄ ska vi andra med göra det resultera i kÀrlek och det kan man alldrig fÄ för mycket av
  önskar dej och din barn en fortsatt fin sommar och höst kram frÄn norr

 6. Kristina

  Man fÄr bli familjehem som ensamstÄende, och till mÄnga barn om man anses lÀmplig, vilket du sÀkert skulle göra. FÄ familjehem kan ta emot stora syskonskaror sÄ att nÄgon kan göra det kan vara den enda möjligheten att slippa dela pÄ en stor syskonskara. Det Àr verkligen en fin sak att göra av sin erfarenhet av att ha mÄnga barn.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing