Okategoriserade

Alkoholallergisk 😅

God natt:)

Jag ska gĂ„ och sova men orkar inte riktigt ta mig upp ur fĂ„töljen😂

I gĂ„r kvĂ€ll sĂ„g vi Sverige spela fotboll mot Georgien och det gick ju bra. Vinst med 1-0, men en ruggigt trĂ„kig match. Att Jamie sen vĂ€ntat med att göra sin mattelĂ€xa och sen inte fattad ett dugg gjorde inte saken roligare. Jag, Jordan och Lovelia höll pĂ„ att kasta surfplattan i golvet nĂ€r vi försökte begripa hur i helvete NOMP ville att man skulle stĂ€lla upp talen. RĂ€tt pĂ„ all sĂ€tt men sĂ„ blev talet fel? Och Jamie grĂ€t, för han fĂ„r inte ha mer Ă€n ett fel pĂ„ varje uppgift som Ă€r tio tal. NĂ€r inte Jordan fattar, som haft samma jĂ€kla app, eller vad nu NOMP ska kallas, sĂ„ Ă€r det illa. Till sist fattade vi att man inte fick anvĂ€nda vilka ettor som helst nĂ€r man lĂ„nade frĂ„n en annan siffra … men Snark.

Men dÄ gick det bra.

Vi snicksnackade lite med killarna i vĂ„r chatt, skickade bilder pĂ„ vĂ„ra öl och sĂ„ dĂ€r.😂

Jag drack en sÄn hÀr:

Supergod. Druckit den förr utan problem, men nu… AlltsĂ„ vad Ă€r detta? Ni kanske kommer ihĂ„g att jag berĂ€ttat att min underlĂ€pp svullnat upp pĂ„ ena sidan nĂ€r jag druckit vin? Ibland, och ibland inte.

IgÄr började det klia satans jÀvlar i handflatorna och samtidigt upptÀckte jag att jag fÄtt ett bett, typ myggbett, pÄ bröstet. AlltsÄ typ mellan brösten. TÀnkte att det hÀr var ju mÀrkligt, inte sett nÄgra mygg men tja, kanske de smugit sig pÄ, och jag för alltid fula bett i början av sÀsongen. TÀnkte ocksÄ att det var ju inte som att lÀppen svullnade och man ser ut som en helt vanlig boxare.

Och sÄ gjorde den det, svullnade upp.

Jag har hört er sĂ€ga det, och googlingarna sĂ€ger samma sak, nĂ„n form av nĂ€sselutslag. Visserligen inte helt vanligt vid öldrickande men förekom. Jag svalde en Loratadin eller vad de kan heta, nĂ„n allergitablett-ish, och handflatorna slutade klia inom nĂ„gra minuter, ”myggbettet” försvann och lĂ€ppen svullnade inte mer och fick tillbaka sitt normala utseende nĂ€r matchen var slut.

Men nu undrar jag…? Vad Ă€r det hĂ€r för trams? Jag reagerar ALDRIG pĂ„ nĂ„got annat, ta i trĂ€. Jag kan blanda allt, Ă€ter fisk, skaldjur, tomater, nötter, mejeriprodukter osv utan att nĂ„t hĂ€nder. Men saker med alkohol i?? Att vara allergisk mot sjĂ€lva alkoholen var ytterst ovanligt, sĂ„ det var ju bra 😎🙈 Men nu, bĂ„de vin OCH öl?

Urtikaria som nÀsselutslag heter pÄ finsprÄk, har ofta ingen given anledning utan kommer oftast hejsan svejsan. Kanske för att man Àr trött, less, infekterad, gammal, osv.

En gĂ„ng för kanske 25 Ă„r sen hade jag nĂ€sselutslag över hela magen och ryggen, det kliade sĂ„ jag höll pĂ„ att bli tokig. Kom och gick under dagen men valde ofta att dyka upp nĂ€r jag var pĂ„ jobbet, neonatalen… jobbade natt.

Gick till lÀkare sÄklart eftersom jag inte ville smitta nÄn prematur unge, och fick diagnosen NÀsselutslag, och piller. Det försvann och har sen inte Äterkommit.

Jag har iofs haft nĂ„t kliande pĂ„ vĂ€nster underarms översida som kommit och försvunnit lika snabbt. Men inga utslag eller ens att det syns nĂ„got, bara kliat. Det har jag inte haft i samband med alkohol 🙂 Jag har ju knappt druckit en droppe sen i somras.

SÄ, vad gör man? Jag skulle kunna bli nykterist förstÄs, men skulle ocksÄ kunna ta en skvÀtt vin om dagen för att hÄlla en frekvent halt i blodet;)

Men seriöst? Varför blir det sĂ„hĂ€r och vad gör man? Jag orkar sĂ„klart inte gĂ„ till nĂ„n lĂ€kare🙈😂

Det Ă€r inte det minsta livsviktigt för mig att dricka alkohol det fattar ni ju, hoppas jag, men nĂ€r det hĂ€nder sĂ„ vill jag ju inte se ut som jag fĂ„tt en smĂ€ll pĂ„ truten. Jag har ju inte haft nĂ„t problem förr och gillar helt enkelt inte att kroppen brĂ„kar🙈

Kom igen nu hobbylĂ€kare! Ge mig era bĂ€sta rĂ„d och tips, sĂ„ jag kan sĂ„lla och kanske bli klokare. Innan jag möjligen söker lĂ€kare 😅

.

Innan kvÀllen sÄ hann jag ha tvÄ digitala möten som bÄda gick utan problem. Utvecklingssamtalet med Lovelia, dÀr jag var lite orolig att exet plötsligt skulle dyka upp, gick bra. Han kom sÄklart inte, varför trodde jag det helt plötsligt?

.

Idag har jag haft ont. TrÀningsvÀrk som inte alls Àr i paritet med vad jag trÀnat men anar att det mer Àr en oskön lÄsning som stÀller till det. Nacken sÄklart, som vanligt. Tillbringade en lÄng stund pÄ soffan, med en vetekudde under nacke/rygg och ljudbok. Sen en Ipren och dra och trÀna, och dÄ slÀppte det. Eller delvis, men det gör inte sÄdÀr bultande ont lÀngre utan nu Àr det mer stelt.

Det fÄr lov att lösa sig, sÄ det blir vetekudde med i sÀngen nu.

Och jag ska vÀl stoppa den i micron nu, och sen knoppa nÄgra timmar:)

Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Jenny Åkesson

  Kommer det alltid pĂ„ samma stĂ€lle? Jag tĂ€nkte först pĂ„ angioödem…men….det stĂ€mmer inte riktigt. Har du lĂ€st nĂ„t om det?

  1. familjenannorlunda

   Ja halva under lĂ€ppen, alltid pĂ„ vĂ€nster sida. Jag har googlat allt jag kan komma pĂ„ och inget stĂ€mmer fullt ut😅

 2. L

  Histaminintolerans!Började sÄ för mig och ett par Är senare reagerar jag pÄ massor av saker och fÄr anafylaxi av bÄde livsmedel och lÀkemedel. Hör ofta ihop med hormoner för oss kvinnor (förklimakterie/klimakterie). Kan utlösas av stress eller boende i mögel ocksÄ. MigrÀn Àr ett annat vanligt symptom vilket jag har för mig att jag lÀst att du har? Boka tid pÄ vc (be om ett DAO prov)dock Àr vÄrden vÀldigt okunnig om detta tillstÄnd.

 3. samps

  möjligt ett lĂ„ngskott men öl innehĂ„ller ju humle/malt och det möjligtvis skulle kunna rĂ€knas som ett… sĂ€desslag? just ale har jag inte superkoll pĂ„ men finns ju allt ifrĂ„n malt och korn ”ocksĂ„” i öl generellt… men det förklarar ju inte vinet för dĂ€r i lĂ€r det ju inte finnas nĂ„n typ av vete/korn/malt/humle-extrakt/produkter haha… och med tanke pĂ„ hur mycket tacos du Ă€ter tvivlar jag pĂ„ att det skulle vara nĂ„t sĂ„nt utan som nĂ„n annan hĂ€r skrev att det kanske ”bara blir”? skumt iaf!

 4. Nina

  Jag har problem med nĂ€sselutslag lite grann dĂ„ och dĂ„, kommer gĂ€rna om jag sovit dĂ„ligt eller gĂ„tt mellan kallt och varmt. Ibland kommer det om jag druckit vin, ibland om jag Ă€tit lök đŸ€” lĂ€karna tror inte det Ă€r en allergi mot födoĂ€mnen utan bara ett sĂ€tt för min kropp att reagera nĂ€r den e lite ur fas 😊
  Knaprar mkt allergitabletter av den anledningen, kan ju komma och nĂ€rsom helst och hos blir det mest i ansiktet – tyvĂ€rr… ser ut som en spetĂ€lsk helt plötsligt 😂

 5. Hanna mamma till 5

  Hej
  MĂ€rkligt detta med utslag. SjĂ€lv fick jag för ett tag sedan likadant plötsliga utslag som kom o gick. MisstĂ€nker mandel o selleri av alla saker. SĂ„ nu fĂ„r jag Ă€ta allergitabletter dagligen tills lĂ€karna kan komma pĂ„ varför huden reagerar som den gör. Hoppas du snart kan njuta av en god öl đŸ»

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing