Okategoriserade

Janelle fyller år ❤️

I dag fyller Janelle år! Snodde bild från hennes Instagram 🙂

Hon fyller 28 år, vilket är hela fem år mer än mig:) För 28 år sen så föddes en liten tjej och jag blev mamma ❤️ Jag har aldrig varit en orolig eller nervös person, och barn kunde jag. Jag har alltid tyckt om barn, och satt barnvakt regelbundet under mina tonår, och sen jobbade jag med barn på sjukhuset. Ganska allvarligt sjuka barn, så jag var inte främmande för det, och jag var tämligen säker på att mitt eget barn skulle födas med nåt allvarligt fel. För hur var det möjligt att barn föddes friska? Jag såg ju bara sjuka. Man blir väldigt påverkad helt klart. Men hon var fullt frisk, om än ganska medtagen och rejält blå när hon föddes, men det redde upp sig direkt efter lite pyssel, och hon fick komma tillbaka till mig. Förvånande nog var det en flicka, jag hade trott att jag skulle få en gosse:) Varför vet jag inte, det var bara en sån starkt förankrad tanke, att första barnet är en son. Min son skulle heta Richard, det bestämde jag när jag var typ 13, men ett halvår innan Janelle föddes så fick hon en kusin – Rikard. OM de hade vetat att jag ”paxat” det namnet hade de kanske inte valt det, men jag hade ju inte sagt nåt. Jag erkänner villigt att jag var ganska deppig, och nåt nytt pojknamn hade vi inte. Det enda namn vi hade var Janelle:)

Jobbar man med sjuka barn, så förknippas till sist alla fina namn med ett sjukt barn, och det gick bara inte att välja ett sånt namn till mitt eget barn. Jinxigt deluxe. I dag är det iofs rätt najs att hon inte heter Robin, Kevin, Ronja, Emma eller Elin. Inte det minsta fel på något av namnen, tvärtom är alla fina, men jag har velat att mina barn ska slippa kallas för Emma S, eller Emma W kanske;) Jag lyckades rätt så bra ändå, för hittills har det inte inträffat:D Janelle var en flicka så då passade ju namnet finfint. Många många gånger har folk dock trott att hon hetat Jeanette… som att jag missat några bokstäver och streck? Det stod bland annat på hennes doptårta 😱 Min mormor var helt emot det, tyckte det var ett alldeles gräsligt namn, och deklamerade att hon skulle kalla tösen för JJ:) J som i Johansson, som jag hette innan jag bytte namn. Men det tog ju inte speciellt lång tid innan mormor glömt att det var ett fult namn och sen tyckte om det:D Då var Janelle ensam i Sverige om att heta det, nu finns det ett gäng. Det är ju vanligt i USA men jag hade aldrig hört det, innan jag såg det i ett avsnitt av McCall, en serie jag kollade på då. Robert McCall, så allt går igen;) för min son som inte kom som barn nummer ett, utan tre, fick ju heta det😁

Janelle ett år:)

Janelle var ett väldigt enkelt och behändigt barn, och har egentligen varit det hela tiden. Sällan några stora grejer eller bråk, utan ganska stabil resa. Hon tror att jag inte vet om saker som att hon festat och partajat och gjort dumma grejor, men vafan, kom igen 😁 Tror ens barn alltid att man är blind och döv, och totalt korkad? Jag vet mer än de tror, även om de säkert haft en och annan hemlighet också;) Men, överlag så var hon ett perfekt övningsexamplar, och eftersom det funkade så bra, så har jag inte ändrat mitt sätt att uppfostra barn:)

Frihet under ansvar, typ. Dvs, sköt dig så får du göra saker, missköt dig och säg välkommen till utegångsförbud eller valfritt annat straff:D Är man smart så blir det roligare helt enkelt.

Janelle är snart klar med sin utbildning till Level designer, vad nu det är, jag är rätt off när det gäller sånt, men det är någon form av dataspelskreatör. Hon designar saker i dataspel. Typ:) Just nu har hon praktik och när den är slut så är hon klar. Simon har precis påbörjat samma utbildning, så framöver kommer de kanske jobba ihop. Helst i Uppsala då, men den risken är väl lite liten. Marknaden finns i Stockholm, och tacksamt nog ändå är det ju rätt nära.

Så, Janelle är alltså mitt första barn, som också gav mig mitt första barnbarn, så hon gjorde mig till både mamma och mormor:) Och idag fyller hon 28 år! Helt galet, för jag kommer så otroligt väl ihåg när jag själv var 28 och det känns som i går typ. Så hur hon kan ha blivit det är märkligt. Den där tiden hörni!

Inte nog med att tiden går snabbt, jag är trött också! Jag hatar den här årstiden, mörkret gör mig så trött och tråkig. Finns inte speciellt mycket som lockar att göra utomhus när det är slask, som nu, och i ärlighetens namn är jag helst inte ute ens när det är finväder 🙂 Jag. Gillar. Inte. Vintern. Allt tar fem gånger så lång tid, ska man bara iväg och handla så ska man först sätta i motorvärmaren ett antal timmar innan, (så man måste alltså dessutom vara förutseende 🙈) sen kanske skotta, eller skyffla slask, klä på sig i en kvart eller så, (bara att ta på vinterskor tar ju längre tid än gympaskor) för att sen svettas ihjäl på affären. Får man för sig att vara spontan, och åka iväg, så får man roa sig med att kallstarta bilen, och skrapa rutor. Inte kul.

På sommaren sätter man fötterna i skorna, tar jackan och bilnycklarna och sen drar man. Längtar! Jag är inte skapt för sånt här klimat, så det är väldigt väldigt tråkigt att jag 1: tycker om mitt fädernesland pga annat, och 2: skaffade ett stort antal barn som knappast kommer vilja flytta med mig utomlands, jag hade aldrig haft råd att pröjsa skola till dem heller;) Men, jag prokrastinerar det och tänker att ”En dag, då jäklar bor jag på Hawaii” Sikta mot stjärnorna så kanske man hamnar i Spanien eller nåt. Kanske måste skaffa en partner av något slag som behärskar spanska, för man kan inte bo i ett land utan att antingen kunna språket själv eller åtminstone ha nån nära som talar det. Annars blir det jobbigt, och man blir garanterat blåst på det mesta 🙂

Jaja, vi är i alla fall på rätt sida om nyåret, det går framåt, och så snabbt som tiden rusar är det snart varmt igen.🤷‍♀️

Nu ska jag läsa lite, och ladda för att ta bort julsaker i morgon, för då är det TjugondagKnut. Jag kommer inte hinna ta bort allt, utan det blir väl klart efter helgen tidigast:) Jag försöker varenda år att packa ner sakerna i den ordning jag sen vill ha upp dem till jul, och det går hyfsat. Sen blir det varje år ett antal nya kartonger, vilket är konstigt om det blir i år, för jag har inte köpt något nytt alls, tror jag….? Jag borde röja och kasta bort en del, men jag orkar verkligen inte det. Och har aldrig gjort:) just julsaker är av någon anledning svårt att göra sig av med🤷‍♀️ Hörrni, vi hörs snart!

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Marie

  Grattis Janelle! Nu till nåt annat! Fick precis reda på att man kan boka dos 3, känner mig osäker denna gången. Vet att du också var tveksam Carola. Hur ser ni på detta med tredje sprutan? Är det självklart eller tvekar ni?

  1. familjenannorlunda

   Jag är inte tveksam till att vaccinera mig som så, men över att så många verkar bli risiga. Det är jag inte sugen på alls. Men har en tid bokad snart och kommer ta den.

 2. Agneta

  Förstår om du är avundsjuk på Corrinda, synd att du inte kunde följa med!
  Dina barn har jättefina namn.Grattis Janelle.

 3. Ekot

  Kul att verkar vara så mycket bättre i foten nu! Vill barn som flyttat ha några julsaker? skönt om man kan minska ner antalet. Fixa en låda med ge-bort-julsaker, de som har flyttat/ska flytta får välja i den nästa jul? Eller ställ den för att skänka, bra att ha den klar då second-hand ställen vill ha julsaker under hösten.

  1. familjenannorlunda

   Foten är mkt bättre, så skönt. Jag får anpassa på träningen men mkt kan jag göra som vanligt:)
   Det är vissa saker som inte går alls, som utfall, och vissa saker jag bara inte vågat än, som springa:) Sen är det jobbigt med statiska grejor, så köra bil långt är jobbigt, foten blir trött och stum. (Stummare, för den är ju alltid ganska stum 😜)
   Julsaker till kids som flyttar duger inte med gammalt, det ska vara nytt 🙈de är inte så
   Mkt för tradition ibland 😂

   1. G C Hemdal

    GRATTIS JANELLE, ja de har verkligen fina namn allihopa diggar mest LOVELIA OCH NAPOLEON. Längtar till jag får nya julsaker och plastgran 🎄. Var finns pcr test?! Tänker också ta tre 💉 nästa fredag!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing