Okategoriserade

SkĂ€rtorsdag🌾

Alright pÄsken Àr inledd! Idag gjorde Jesus nÄt jag inte kommer ihÄg? Fikade med lÀrjungarna kanske? Trixie som konfirmerar sig snart fick vara vÄrt pÄskorakel men jag tror inte vi kom fram till vad skÀrtorsdagen var. Inte sÄ noga.

Barnen saknade att gÄ pÄskkÀringar, de Àlskar ju att klÀ ut sig och gÄ runt. Men nu Àr det som det Àr.

Vi Äkte och trÀnade klockan elva och idag var det tungt. Segt i benen och tungt i armarna:) Men det Àr bara att köra pÄ.

Sen hem fort som sjutton för Patricia hade ett prov idag som började ett. Normalt hĂ€nger vi kvar en stund efterĂ„t men idag var det snabba ryck. Duscha Ă€ta skriva 🙂

Sen kom ett blombud ❀

.

Tack snĂ€lla 🌾

Sen var det dags att Äka och handla till mamma och pappa. Syrran hÀmtade upp mig, inte för att vi mÄste vara tvÄ, men för att jag ocksÄ skulle handla och dessutom hade jodpropparna som skulle dit.

I dag var det mycket folk i butiken. Ganska mycket 70+ vilket ju kan göra en lite smĂ„förbannad. HĂ€r gĂ„r en hel jĂ€vla vĂ€rld Ă„t skogen för deras skull, ekonomin för sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskor gĂ„r Ă„t helvete, folk förlorar jobb och för att inte tala om de som sitter i karantĂ€n för sĂ€kerhets skull. För riskgruppernas skull. Och de gĂ„r gladeligen runt och handlar, och inte ens pĂ„ de tider nĂ€r det Ă€r som minst folk, utan tvĂ€rtom – nĂ€r ALLA handlar.

Ja. Förbannad. Helt klart. SkÀmmes ta mig fan.

Men nĂ„got som gjorde mig glad var att det fanns plasthandskar vid lösgodiset:) Och uppmaning att anvĂ€nda dem. DĂ€remot, och nu skĂ€ms jag igen – men alltsĂ„… nĂ€r man ser folk plocka med sig fem, sex, sju handskar och stoppa i fickan? Köp ett eget paket kanske? I stĂ€llet för att sno. Kanske inte ens behöver ha de finare gummihandskarna som Coop erbjöd kunderna som en sĂ€kerhet, utan det gĂ„r kanske utmĂ€rkt med de dĂ€r större oformliga i plast? Vad tĂ€nker man nĂ€r man knölar ner dem i fickan? Att de Ă€r frĂ€scha till nĂ€sta gĂ„ng man rafsar fram dem? Med fickludd och allt. Jag tycker det Ă€r fruktansvĂ€rt pinsamt. Antar att hon, för det var en kvinna i min Ă„lder, ocksĂ„ bunkrade skithuspapper för ett Ă„r eller sĂ„.👎😓

.

Hemma igen sÄ var det dags för en powernap:) AlltsÄ detta vÀder gör mig helt otroligt trött! Sol, blÄst, regn, moln, Äska, sol, ösregn, sol och sÄ allt pÄ en gÄng. BÀst att sova en stund, för att sen orka laga middag. Det Àr sÄ skönt och egentligen borde man nog kvarta en stund varje dag.

Sen orkade jag laga avancerad middag 🙂

Lite pÄsk-inspirerad:)

Jag kokade faktiskt potatis ocksĂ„ men det Ă€ter jag inte om jag inte absolut mĂ„ste. SĂ„ jag vevade ihop pulvermos 🙂

Barnen fick köttbullar men det Ă€ter jag inte heller 😉

SÄ jag körde bara prinskorv och Àgg. Typ.

.

Nu har jag gjort i ordning pĂ„skĂ€gg till kidsen, och preppat inför i morgon. Normala Ă„r brukar vi Ă€ta pĂ„skmiddag ihop pĂ„ lördagen och dĂ„ leta Ă€gg. I Ă„r Ă€r allt annorlunda sĂ„ vafan – skit i hur det brukar vara:) Det blir middag pĂ„ söndag och pĂ„skĂ€gg i morgon. PĂ„ lördag inget alls:)

Jag funderar pĂ„ att tvinga barnen se Mel Gibsons variant av Jesus, det Ă€r en riktigt jobbig och blodig version. Eller sĂ„ kollar vi pĂ„ nĂ„t mysigare 🙂

Ivanhoe kanske😜

Why not liksom.

Vi hörs i alla fall, det Ă€r ett som Ă€r sĂ€kert. Ät gott, drick gott men tappa inte omdömet. Vi kör pĂ„skmust sĂ„ möjligen blir man lite risig i kistan 😂. HĂ„ll er hemma, tvĂ€tta hĂ€nderna och tĂ€nk lite, bara sĂ„:)

Glad pĂ„sk pĂ„ er nu underbara mĂ€nniskor ❀❀

Kommentarer

 1. Karin

  Nu skall jag försöka förklara för dig Carola. Corona Àr ett virus som kan smitta . Det Àr inte dem gamla som Àr ett virus, utan ett virus som en influensa, vet ej om du har hört talas om det, men brukar ju gÄ vart Är man brukar fÄ feber man blir varm och kan fÄ frossa.kÀnna sig jÀtte dÄlig lite olika för person till person. Hoppas att du förstÄr nu. Annars fÄr du googla. Hej och hej dÄ.

  1. familjenannorlunda

   Hej
   Jag tror att jag vet mer Àn mÄnga andra hur viruset sprids. Jag tror ocksÄ att jag har mer sunt förnuft Àn mÄnga andra.
   Jag följer sen allra första början FolkhÀlsomyndighetens rekommendationer. Jag förstÄr inte riktigt vad du vill med din kommentar? Vad har jag gjort fel nu tycker du?

 2. Mumintrollet

  Du skriver visserligen vĂ€ldigt bra, men ibland undrar jag hur vissa personer i denna ”bloggdokumentĂ€r” Ă€r? De liksom finns, men Ă€r vĂ€ldigt diffusa… NĂ„gra tjejer Ă€r mest ”basket”, förĂ€ldrarna Ă€r ”sjukdom”, men det mĂ„ste vĂ€l finnas lite mer? Ingen av flickorna som kan/vill skriva ett inlĂ€gg hĂ€r? Eller varför inte göra en liten intervju med dem?

 3. Helen

  InstÀmmer till full, fick trÀngas med 70-plusare pÄ affÀren igÄr, dom har inte ens vett att hÄlla avstÄnd. Jag Àr ute sÄ lite som möjligt för deras skull, men det kanske skulle vara tvÀrtom, vi stannar hemma och dom handlar Ät oss. Sjukt irriterande att dom kanske kommer ta upp en sjukvÄrdsplats för nÄgon mycket yngre.
  Ha en fin pÄsk

 4. Gamlan

  Fy sÄ dÄligt att inte kunna hÄlla sig hemma nÀr alla kÀmpar för att 70+ are ska förbli friska !! Urdumt att ev.ta upp en respiratorplats för nÄgon mitt i livet med familj och jobb !! Har sjÀlv inga barn i nÀrheten ,men handlar online pÄ Ica, gÄr jÀttebra .Levererat i bakluckan !! Biltema och Elgiganten har ocksÄ fattat konceptet .
  Glad PÄsk och tack för din blogg ,den gör min morgon !!

 5. Rille

  Du vet vĂ€l att Lysette Anthony, som spelar lady Rowena i ”Ivanhoe”, Ă€r med i Bryan Adams video till ”Summer of 69”? Hon Ă€r med i ”I feel you” med Depeche Mode ocksĂ„.
  Glad pÄsk!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing