Okategoriserade

Har ni haft en fin påsk, so far?

Jag hoppas ni njuter av några dagars ledighet, eller, om ni jobbar, att det är lite lugnare.

Igår hade vi årets påskmiddag här hemma, med alla, utom Robban som jobbade. Dagen strålade, det var varmt, klarblå himmel och sol. Underbart!!

Corrinda och Zehro dök upp här hemma redan på fredagen, de valde ju att åka halva vägen och övernatta. Så härligt att få kramas och att bara ha henne hemma. Hon har fattats! Corrinda är för det mesta glad och skrattar, vilket saknas mycket här hemma. Alltså, vi skrattar ju ändå, men ni fattar. Hon är en positiv fläkt. Då var de iväg ett par timmar till Patricia medan jag handlade och sen käkade vi middag och kollade på Masked Singer.

Eftersom jag är en värdinna av rang så erbjöd jag Corre och Zehro mitt sovrum, och jag och jamie flyttade in på hans rum. Han i sängen och jag på en tjock luftmadrass och jäklar vad gott jag sover!! Jag som normalt måste vända och vrida på mig tusen gånger för att jag får ont i ischiasen och i foten, låg blickstilla och sov som en gris. Det är något med hur en luftmadrass tryckavlastar helt uppenbart. Jag kanske får hiva ut sängen och skaffa en lyx-luftmadrass:)

Är det luffigt?

Men jag vaknar seriöst mer utsövd än typ någonsin.

Lördagmorgon så gräddade barnen våfflor och käkade och satt samlade runt bordet, så mysigt. Sen var det duscha och sätta fart. Jag hade som vanligt lejt ut matlagning åt höger och vänster så jag hade inte så mkt jag skulle göra. Lovelia bakade en morotskaka som visade sig vara en kladdkaka, hon följde fel recept. Blev svingott:)

Jag gömde mig i garaget för att preppa inför äggjakt. Jag fick en snilleblixt när jag duschade, (det är där man kommer på alla bra idéer,)och hämtade upp den piñata som jag haft nere i pannrummet i många år nu, och fyllde den med godis och ett ägg med ledtrådar:)

I övriga ägg låg det lappar med en bokstav på som de skulle pyssla ihop till : Ledtråd i piñata i garaget.

Sen gömde jag de extra svårt för det hade de önskat. Nu hittade de alla utan större problem men de är många som letar 🙂

Corre och Zehro tog med Doris på en promenad och runt två dök folk upp. Jimpa, Janelle, Simon, Jack, Patricia och sen mamma och syrran. Övriga var här redan. Totalt var vi 18 personer:) Jag försökte ta en bild på alla men det är inte längre möjligt att få med alla på en bild:) Vi hade två bord, det ena stod i vardagsrummet, och maten står på köksön.

Jag ratar allt som inte är favoriter:) Vägrar kokt potatis, men gillar lax:) Både ugnsstekt och laxtårta, och sardinrullar:)

I övrigt hade vi kycklingspett, köttbullar och prinskorvar, och ägg:)

Efter maten var det dags för äggjakt, och alla skickades ut för att leta ägg. Jag hade verkligen tryckt in dem under gammalt gräs, buskar och bakom träd.

Men rätt snabbt hade de hittat alla:)

Jack älskar att leta, och alla låter honom få hitta ägg:)

Sen pusslade de, och på några minuter hade de löst det.

In i garaget och hämta piñatan och sen hänga upp den, och sen fick Jack gå loss på den med sopkvasten i brist på annat att slå med:)

Snöret gick av innan den gick sönder, inte visste jag att det var så tåligt material i sådana där:) men det gick fint att hamra vidare på marken. Till sist fick de fram nästa ägg med ledtrådar som det tog tid att få ihop:

Jag visste inte var jag skulle gömma det stora ägget. Eftersom de letar i hela trädgården kan jag inte gömma där, och inne blir så fel när de ska klampa in med leriga skor som varit på gräsmattan🙈

Sista gångerna har jag gömt det i syrrans bil så det förutsatte de nu med 😂 Men icke det. Istället tog jag en av de väldigt bra kartongerna jag fått från Cellbes och stoppade ägget i.

Det står så mkt skit i garaget nu att det gick utmärkt att bara låta kartongen stå mitt i vägen 🙂

Jag har inte längre nån koll på vad för slags godis de gillar. En del avskyr lakrits medan andra älskar det, så för mig är det här enklare. Ett ägg med allt i, så får de sen plocka åt sig det de vill. De som åker härifrån får ta med sig.

Jimpa hade gjort pajer till efterrätt och de gick inte av för hackor, älskar smulpaj! Vi fikade på och vips var klockan rätt mycket och dags för folk att dra sig hemåt. Redan vid åtta var det bara vi som bor här kvar.

Corre och Zehro hade planer på att åka ner på stan och jag bestämde mig för att ansluta med Helen. Jag var bjuden på middag hos en av hennes kompisar, med utgång efteråt, men kunde ju inte åka dit eftersom jag råddade egen middag hemma. Men nu kunde jag ju få båda delarna:)

De hade inte hunnit åka in än, utan jag skulle komma in efter halv tio. Så först hann jag och syrran spela ett nytt spel, Hitster, tror jag det heter. Som När då då? Fast med musik. Svårt som fasen men kul! Det ska vi spela med alla sen😎

Syrran körde in mig och jag hittade alla tjejerna i hörnet på DogBar, och satt och surrade med dem ett tag. Efter nån timme började de dra sig mot Le Parc, men vi hade siktet på Soultrain istället och tog oss dit. Det var väldigt lugnt på stan, men satt folk på uteserveringar med infravärme, redan nu:)

På Soultrain var det lugna gatan, vi gick ett varv och hamnade sen i en soffa. Igår kände jag verkligen inte för att snacka med nya människor. Hade väl fått min dos av socialt samspel redan kanske 😉 Jag brukar tycka det är superkul och snicksnackar gärna med alla men i går passade jag över alla till Helen 😂🙈 stackarn 🙂

Först kom en kille med siktet sådär stadigt inställt rakt på mig ni vet, och satte sig bredvid mig.

”Hej! Känner du igen mig?”

”Eh, nej. Borde jag det?” Jag skärskådade honom och visst, han var bekant, men inte mer än så. Men tydligen har vi träffats förr. Som han själv så bra sa så gjorde han väl inte tillräckligt bra intryck för att jag skulle komma ihåg honom;) 🙈 Jag snackade med honom en stund sen orkade jag inte lägga ner mer tid på honom, och gick på toa, för att sen klämma mig förbi honom och sätta mig bakom Helen. De satt och snackade så jag tog chansen att ”slippa”. Inte för att han var otrevlig men jag hade ingen lust:)

Givetvis började killen som satt i andra hörnet av soffan att snacka. Alltså det är ju lite det som det går ut på så det var verkligen inte de, bara jag. Han var också supertrevlig men efter ett tag introducerade jag Helen för honom och började i stället prata med en kille jag träffade där sist. Som också är en granne-ish. Vi har redan avhandlat det här första, ”namn, ålder, adress och jobb”typ, och det är skönt att slippa dra allt.

Han är trevlig och kul, och vi pratade på tills han skulle till baren och Helen ville iväg från att prata hon med 🙂 Så då dansade vi. Och där på dansgolvet blev vi kvar resten av tiden. Igår var det varmt inne på BJ. Jag var så svettig och lökig och nästa gång blir det absolut linne:) Jag brukar kunna vara varm men sådär klibbigt är det inte så ofta. När jag har håret utsläppt är det som att ha en pälsmössa plus pälskrage på sig men jag hade ingen hårsnodd med så kunde inte sätta upp det. Det är orutinerat. Deluxe. 😂

Folk som skulle prata där på dansgolvet med, och man hör ju fan inte ens vad man själv tänker så jag kände mest att jag sa ; ”Va??” Hela tiden. Och fick ont i öronen för att de då skrek ännu lite högre rakt in i hjärnan

Nu ska jag vara en riktig gnällkärring men fy fan vad jag avskyr musiken de kör på klubbar. Jag ser inget roligt i att alla låter likadant, att beatet är samma och att det är fel artister som sjunger. Nej tack, ge mig gärna Heavens on fire med med KISS och inte nån annan. Det är den största fördelen med Le Parc, säga vad man vill om det annars, men musiken är som man vill ha den. Med en DJ som spelar skivor som på dåtiden. Hela låtar och original. Bra musik, blandat med musik man iaf kan. Jag kan ju kanske inte säga att jag älskar dansband, men hellre Leende guldbruna ögon än en söndermixad Euforia. 😎

Och grejen är ju att när det väl kommer en ”riktig låt” som alla kan, då går ju stämningen i topp direkt, alla sjunger med och är glada. Inte bara står och varvar samma monotona danssteg 😉

Jag vet, det är klassiska kärringvarningar, men vafan.

Robban kom och hämtade oss, vi stod och väntade på honom en stund, det var så skönt! Det måste ha varit runt tio grader och vindstilla. Nog för att jag var svettig men vi hade jackorna i handen en bra stund. Lite märkligt är det, och fast jag vet och väntar på det, så är det knepigt när klockan ena sekunden är 01.59 och nästa 03.00. Denna sommartidsomställning. Det enda jag har problem med runt den är att komma ihåg att ställa om de klockor vi har hemma. Jag ser dem när jag sitter men glömmer sen bort dem, det brukar ta några dagar:)

Jag kan inte för mitt liv begripa de som får sådana enorma problem med en timme hit eller dit.

Har de aldrig haft sovmorgon? Varit uppe över sin bedtime? Rest till Helsingfors eller London? Hur är det möjligt att bli så påverkad?

Jag fattar att ljuset blir annorlunda men så stor skillnad är det ju inte? Varför skaffar man inte mörkläggningsgardiner och eller sån där väckarklocka som lyser upp rummet gradvis om man har sådana problem?

Folk med småbarn klagar också, men allvarligt nu – man måste inte kliva upp för att ens avkomma vaknar. Det går utmärkt att ligga kvar, tala om att det är natt och sen kanske man inte får sova, men ungen fasas in på vad som är rimligt. Godkänner man att kliva upp med småknott före gryningen så kommer de ju ställa in sig på det. Nej, som vuxen bestämmer man. Gör man det tråkigt att vara vaken earlybirdy så är det inte värt det, då sover barnen ett tag till. Det gäller att vara den mest envise.

Jag pratar inte om att sova till 9-10, men att kliva upp i en för en själv rimlig tid. Det varierar ju mellan folk, men grejen är att det är den vuxne som bestämmer:)

Ja, så är det:)

Nu ska jag hämta mera kaffe, har lite att ta reda på sen som jag inte hunnit. Men det hinner jag med alla säkerhet 🙂

Ha en fin fortsatt påskdag 🐣🐣

Kommentarer

  1. Elisabeth

    Nej,ingen kul Påsk har åkt 90mil för att flytta åt mina föräldrar. De hade sa att de packat men nej då så maken har kört flyttlass och jag har packat i morgon hoppas vi att vi kör de sista. Så helt slut nu, men på tisdag blir det 90 mil hem. Tar en hotellnatt halvvägs för att lyxa till det. Dessutom orka vi inte fira vår bröllopsdag på påskafton så det blir när vi kommer hem.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting