Okategoriserade

❤️ Jamie 10 år ❤️

Jag har ju skrivit om en födelsedag och jag anar att iaf några av er vet att det är Jamies:)

Han älskar att fylla år och det är ett evigt tjatande i månader innan 😂Men det är härligt:) Han är samtidigt väldigt blyg och blir obekväm när allt ljus faller på honom. Han hade stora funderingar när jag skulle hinna köpa present till honom för vi var ju först i husvagnen och sen på stranden. Jag smet ju iväg och gjorde det samtidigt som jag vaccinerades, smart drag tyckte jag 🙂

På morgonen så samlades vi hela familjen, alla utom Novalie som jobbade, och klev in och sjöng för honom. Paket öppnades och han blev nöjd, den JBL högtalare som han tjatat om i flera månader var nu äntligen hans🤗 och sen cyklop, snorkel och simfötter, och lite annat

Jamie är MIN, och Patricias:) Han var så liten när jag blev ensam och sen dess har jag ju varit hans enda förälder. För gubben i lådan som dyker upp och gör kul saker är inte närvarande i vardagen. Patricia blev hans andra vuxna, och de två har haft ett speciellt band sen han föddes ❤️

Jamie har alltid varit en glad rackare. Busig och med ett leende som smälter guld, så kan man inte vara arg på honom speciellt länge. Även om han nu börjar bli kaxigare och mer tjurig, så är han fortfarande en glad skit. Han älskade att spela gitarr när han var liten:) På vad spelade inte så stor roll😂

Han tog vad som fanns, och gjorde en gura av det:)

Jag ställde honom i kö för lektioner och där stod han i flera år, och nu i våras eller julas eller vad det var, så fick han plats. Efter flera år, men då ville han såklart inte 🤷🏼‍♀️

Han står nog kvar i kön tror jag, till nästa gång det kommer en ledig plats. Om nära år till kanske;)

Jamie är en kille som alltid kunnat roa sig själv, även om han älskar att ha kompisar runt sig. Men inga problem för honom att leka ensam, han hittar på nåt. Han älskar att spela fotboll, eller andra fysiska saker, och bada är hans favoritsysselsättning året om. Han har ju lärt sig simma riktigt ordentligt nu, och känns trygg och säker att ha med sig ut i vattnet. Förr har jag inte velat simma ut till flytbryggor om de inte haft nån form av badring/Puffar. Jag har en väldig respekt för vatten, allra helst sjöar där man inte syns. Jag räknar konstant när vi är vid vatten, och skelar år alla håll och kanter för att försöka ha koll på alla, även de vuxna eller större barnen. Drunkna kan hända vem som helst.

De är jätteduktiga vid vatten, men olyckor sker plötsligt. Jag vill inte vara med om det.

Även om jag är på helspänn fortfarande och säkert alltid kommer vara, så är det tusen gånger roligare att bada med ungarna nu än när de var små:)

En ren fröjd:)

Jamie hade en fin födelsedag med lite av varje, dock inte bad på dagen för det var lite annat som skulle fixas. Han älskar att följa med mig när jag ska göra saker, eller vem som är ska göra något förresten, slänga sopor på återvinningen, åka och handla, fixa hjälpa till med nåt. Men nu under pandemin har han ju inte fått följa med just nånstans, möjligen väntat i bilen, och hur kul är det?

Nu får man ju ha sällskap när man handlar igen, och även om jag faktiskt undviker det ändå, så fick han haka på i fredags. Handla mat, hämta paket, hämta bok.

På kvällen kom syrran med paket och här blev det nog jämnt lopp mellan högtalaren och hennes present. Ett eget tält:)

Han har ju tältat med kompisar i skogen här flera gånger, och nu har de visst inget tält längre, oklart varför, men han har tjatat om att de ska köpa ett ihop. Det tyckte jag var en ganska dålig idé, men ett eget var en toppenide:)

Lätt att sätta upp, för fyra personer, perfekt.

Han och Jordan ligger där och sover nu:) De skulle sova där igår redan men råkade kolla på när läskigt program så de vågade inte 😂

I morgon ska vi ha kalas för honom, fortfarande bara för närmsta familjen, och jag är väldigt sugen på att bjuda på något annat än det vanliga. Vi brukar ha antingen en tårta av olika slag eller kladdkaka. Möjligen fruktsallad.

Jag ska göra en rabarberpaj, men det gillar inte Jamie så nåt mer måste fixas.

Har ni några tips? Gott, enkelt och få ingredienser. Inget som ska frysas för det finns det inte tid till, snabbt ska det gå 🙂

Nu ska jag sova. Funderar på att lägga mig i uterummet, men tror det är ok i sovrummet. Tror. 😂

Vi hörs snart igen 😘natti natti

Kommentarer

 1. Susie i småland

  Men shiiit..är det redan 10 år sedan jag skickade paket med snuttefiltar till en liten nyfödd Jamie? Jisses vad fort tiden går..
  Stort grattis till både Jamie och hans fina mamma 🥰❤

  1. familjenannorlunda

   Det är inte klokt. Och de där filtarna vill jag tacka för igen, de användes så mycket 😍😍Så fina!

 2. Maria

  Jag begriper inte att han är 10 år! Grattis Jamie! Jag har följt dig sen han föddes ungefär. Jag minns jag slötittade på tv och det gick ett avsnitt av familjen Annorlunda, möjligens det där med Jordans dop, och så blev jag nyfiken på hur det gick för er. Hittade din blogg och läser den rätt slaviskt. Med risk för att låta creepy, så är du och jag nämligen vänner, fast du inte vet det. Ungefär som när man hittar en författare som bara fungerar för en, så man blir vän med honom eller henne också. Bland mina andra vänner finns Stephen King, Charlotte Brontë och Gun-Britt Sundström så du är inte ensam och jag är ingen stalker. 🙂 Jag blev bara så förvånad att det gått så många år!!

  1. familjenannorlunda

   Haha jag är precis likadan så jag fattar! Mina kompisar är bland annat Karin Slaughter, Lee Child och Kepler. Eller egentligen deras romanfigurer då😅Så inget creepy!!
   Gillar att du hänger kvar här på bloggen, det är roligare att skriva då:)

   1. Karin

    Där har jag ju varit. Inget speciellt tyckte jag då men kul med sup. Då fanns även en minigolf och fik bredvid.

 3. Lotta

  Min 21-åriga son har önskat sig samma tårta i flera år och den går hem hos de flesta. Supersmidig. Köp färdig tårtbotten och färdig marängbotten ( man kan ju såklart göra egna om man vill) Vispa grädde och ha i lemon curd (färdig eller egen) tills det blir lagom smak, jag brukar använda ca 3 dl grädde och 1 burk lemon curd. Lägg ihop såhär:
  Tårtbotten
  Lemon Curd-grädde
  Marängbotten
  Lemon Curd-grädde
  Tårtbotten
  Vanlig vispgrädde
  Jordgubbar
  Noblesse runtom
  Supergod och populär även hos barnbarnen

 4. Rille

  Grattis till Jamie!
  Jag är som du när det gäller respekt för vatten. Mina barn simmar och dyker som fiskar, och även om det känns tryggare nu så lämnar jag dem aldrig utan uppsikt. Jag har ”bara” tre barn, så jag behöver inte skela så mycket, men det är fullt tillräckligt på en badplats med mycket folk.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing