Okategoriserade

OK jag börjar komma tillbaka 😅

VARNING FÖR GNÄLL!

Jag har varit så sjuk. Riktigt jäkla dålig, så där som jag sällan är. Det började smygande i onsdagskväll, med lite ont i halsen. Vi hade kört ett överjävligt pass i gymmet på dagen och ibland flåsar man så att man får ont i både hals och lungor. Jag vet, men jag säger ju att det är överjävligt:D Alltså tänkte jag att det är väl därför, och ignorerade signalerna. Plus att jag inte orkade rota i skåpet efter min ColdZyme, jag hade en öppnad i skåpet men den hade nån annan snott. Tänkte att det var nog inget.

Vaknade på torsdagsmorgonen och var täppt, hade ont i halsen, hostade, och hade ont i hela kroppen, även i skinnet. Svårt att veta om det är träningsvärk när man kört tufft dagen innan, men skinnet brukar inte ömma. Förutom när musklerna sväller då, så det känns som att hudkostymen är för liten;) men det var en annan känsla.

Insåg att jag absolut inte kunde träna och avbokade, fast jag inte riktigt kände mig supersjuk. Men, man får lov att hålla smittorna för sig själv. Lite senare på dagen var jag tacksam över det, för det blev ju bara sämre. Corrinda ringde och sa att hon skulle komma hem under helgen, så jag blev ju glad:) Hon skulle på en inflyttningsfest på lördagen, och kanske att hon saknade oss lite. Jag saknar henne iaf:)

Jag satt och jobbade med mina kamratresponser hela dagen, sen sov jag några timmar och tvingade mig upp runt sju-tiden för att fixa i Corrindas rum. Ingen har flyttat in där än, för de verkar trivas där de är allihopa, och det är ju bra. Nu dammsög jag och hängde upp gardiner för det fanns visst inga persienner där, något jag förträngt. Det fanns fästen till rullgardin så jag kanske kan hitta själva den nånstans, säkert bara nån som plockat väck den. Sen åkte jag och Robban och hämtade henne vid tåget 23.48.

Vi drack lite te och snackade innan vi hoppade i säng.

Natten var inte kul. Ni vet när man har sådär ont i halsen att man bara sväljer och sväljer och sväljer och till sist inte kan svälja en enda gång till för då kräks man, det enda man har i magen är saliv. Fy fan. Jag kunde omöjligt sova, och vid 5-snåret var jag tvungen att gå upp och hämta salta kex och äta😂 för att få nåt i magen. Somnade sen till lite, men sov uselt. Klev upp för att umgås lite med Corrinda, och när hon tog iväg till sitt gamla jobb för att hälsa på däckade jag i soffan. Hon fick den tvivelaktiga äran att handla till tacos på väg hem.

Vi kollade på film, Lilla sjöjungfrun, den nya varianten, och sen sov jag igen. Herregud vad jag har sovit! Klev upp när maten var klar, då var alla kidsen här, Patricia också, och när Robban slutat jobba kom han också. Jag mådde skapligt där, med hjälp av Ipren+Alvedon. Märkte väldigt väl att jag hade feber, inte mycket, jag är inte så högtempad normalt, men jag känner väldigt tydligt när den stiger/sjunker. Frös eller svettades. Underbart. Nä.

Vi spelade Azul, det är ett kul spel, som varken Patricia eller Robban spelat förr.

När hon åkte hem så var det tack och godnatt och sen in för ännu en kass natt.

Lördagen samma visa. Släpade mig upp och hamnade i soffan där Corrinda kollade på Kompani Svan, det har jag inte sett men det var ju kul. Hon åkte sen iväg till Sara för att därifrån ta sig till Stockholm där inflyttningsfesten var. Jag låg kvar där i soffan och kollade på första säsongen av Kompani Svan och sen nåt annat som jag glömt. Sov, vaknade, sov och vaknade. Frös, svettades, hostade. Hostade. Hostade. En vidrig torr hosta som sliter i både bröstet och lungorna. Alltså, att hosta utan att det lossnar något är ju helt meningslöst?

Jag hade tänkt att jag skulle vara frisk på lördagen, senast, men troligen är det ju nån skit-influensa, eller covid, nån ny variant, så ColdZyme funkar inte. Lovelia fyllde år på söndagen, och jag hade tänkt åka och handla present till henne i torsdags, men tji fick ju jag. Låg där och funderade på hur jag skulle lösa det.

Kollade på massa skit på tv, och nu ska jag berätta något märkligt. Jag sa det på instagram så för er som följer mig där är det ingen nyhet.

Men, när jag var sjuk i covid så låg jag däckad i soffan och kollade på det som Tv-tablån erbjöd. Utan glasögon, och jag såg utmärkt. Normalt har ju jag linser eller brillor, jag har inte ett jättestort synfel och skulle i princip kunna klara mig utan, om jag accepterar att missa detaljer. Jag ser exempelvis inte vilket nummer det är på bussen som närmar sig, eller vad det står på gatuskyltarna, men jag ser tillräckligt bra för att kunna köra bil utan. Jag FÅR inte, men jag kan.😜 Det händer mellan varven att jag åker iväg och inser när jag kommit en bit att ojdå, jag glömde visst sätta i linser. Jag är väl ingen större trafikfara, för jag ser men lite suddigt. När jag kollar på TV så vill jag ha linser/brillor för texten är lite oskarp annars och jag måste anstränga mig, plus att jag inte riktigt ser hur folk ser ut, ni vet – minspel, leenden, höjda ögonbryn osv.

Men då, såg jag utmärkt. Tänkte sen att det måste ju varit ren inbillning, att jag bara var så sjuk att jag inte brydde mig🤣

Nu var det samma sak! Alltså på allvar, jag ser bättre när jag är riktigt sjuk. 😅

Jag kollade först på Kompani Svan med text, men det är ju ändå på svenska så tänkte att det var därför när jag väl kom på att jag inte hade brillorna på. Men sen tittade jag på flera textade program där de pratade engelska. Jag är ju inte dålig på engelska förvisso, men om jag måste se något utan texten som stöd så hänger jag inte med riktigt. Funkar ju ok när det som talas är nåns lags ”riksengelska” men det är det ju sällan:D

Jag tittade på Sagan om ringen och där pratar de ju en hel massa konstiga saker, och det händer en massa och jodå, jag såg utmärkt. Kollade igår på både Yellowstone och Jack Ryan och jodå, jag både ser det som textas och det som händer, inklusive när det är detaljer. Jag testade med brillorna på och även om det blev ännu bättre då så såg jag för bra för att ta på dem.

Det här är ju märkligt! Jag kan inte inbilla mig, men samtidigt har jag svårt att se att det skulle kunna finnas något som gör så synen blir bättre av att man är sjuk😂

Helt meningslöst på ett sätt, för en vanlig sketen fjollförkylning har inte samma effekt utan det måste vara influensa/covid. Kanske covid förresten. Den luringen!

Söndagen var lika värdelös som de tidigare dagarna.

Jag klev upp 7.30 för att köra Corrinda till flyget. Av nån outgrundlig anledning tyckte hon att det var smart att ta ett plan 10 på morgonen när hon festat kvällen innan😁 men det gick ju bra. Hon har vant sig efter de två veckors festande de haft i och med insparken:D När jag kom hem tänkte jag att jag ska äta frukost och sen ta en promenad i solen som var, för att få lite frisk luft. Men det tog väl en sekund efter att ha ätit så var jag tvungen att sova. Sov i fyra timmar och masade mig sen upp. Helt färdig. Solen sken så jag satt ute, eller – jag låg i en solstol och halvslumrade.

Den dagen gick till historien den med. Mamma hade haft kräftskiva med sina kompisar i fredags och syrran och jag skulle få komma och äta upp resterna. Men det var ju bara att glömma. Jag kunde absolut inte ge mig iväg, mådde för dåligt för det och vill ju inte heller smitta nån av dem. Robban fick åka och handla, och även laga middag.

Det är ändå skönt att ha stor barn när man är sjuk. Nog för att de alltid varit självgående men förr var ju jag ändå tvungen att finnas med. Nu kan jag sova ostört.

Fy Fan för att vara sjuk! Jag hatar det och jag är inte bra på det. Jag blir rastlös och samtidigt matt bara av tanken att göra minsta rörelse.

Idag är det bättre, långt ifrån bra, det är tungt i bröstet, piper lite när jag andas ibland, Doris kollade nyss skeptiskt på mig när jag andades in😂 det gör ont i halsen och jag går på ett stadigt schema av Ipren, plus Bisolvon för att få nån slags slemlösande effekt. Jag har ont överallt efter att ha legat så mycket, och i konstiga upprätta ställningar eftersom jag hostar om jag ligger för plant.

Jag har deadline idag på kamratrespons så det var dagens stora mission, ska se om jag orkar med något mera. Tanken är att jag ska ta en promenad men samtidigt – jag ser ut som ett utskitet äppelskrutt;) Kommer skrämma slag på folk jag möter ju. Jag kanske får ta hatt och solglajjor:D

Vi får se, men röra på mig lite måste jag. Antagligen blir jag råsvettig av det så duschen jag tog nyss blir överflödig, men så får det bli. Men i morgon tänker jag vara frisk!

Ok, inser att detta nog är det svamligaste och gnälligaste inlägget på länge men jag varnade iaf:D Tack för att jag fick dela med mig, ni vet ju: delad börda osv.

Jag återkommer!

Kommentarer

 1. Birgitta S

  Hej! De 2 första veckorna i Augusti däckade jag totalt också i liknande vidrig förkylning. Utan snuva men feber halsont o hosta de lux. Tog 2 tester o det var inte covid. Så något skit går runt . Bara folk håller sig hemma tills de är friska ? Krya på dig kram!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Hon ska bli lärare! För förskoleklass – 3:an tror jag. Det kommer passa henne utmärkt, men jag är lite orolig. Jag har känt massor av lärare i mina dagar och bara en är fortfarande kvar i skolans värld. Det är ju lite samma som inom vården – slit ut en generation åt gången, no mercy. Men att hon blir en bra lärare tvivlar jag inte på 🙂

 2. Karin

  Har också varit sjuk i samma symptom och förlopp. Är på tionde dagen nu. 🤧😷 Halsen är bättre men fy farao vilka nätter och värkande hals. Har aldrig haft så ont i halsen någonsin, inte ens vid halsfluss. Jag låter som ett gammalt lokomotiv. Innan jag fick hem slemlösande hostmedicin kändes det som jag höll på att kvävas när jag låg ner. Nu kan det väl bara bli bättre. Hoppas jag.

  1. G C Hemdal

   Äldsta tjejen har den där halssjukdommen och de har ju födelsedag den sista!!!!!! Ang synen den kan ändras jättemycket gjorde min är jag fick annan diabetesmedicin från långsint till närsynt och tvärtom pga socker nivån.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting