Okategoriserade

Jag Ă„ngrar mig đŸ€Ł

Idag var det deadline pĂ„ min första uppgift pĂ„ kursen jag ska lĂ€sa nu. Och skjut mig! Vad Ă€r det för jĂ€vla skitplattform de anvĂ€nder uppe i LuleĂ„? Canvas-student
. My fucking God. Jag har pluggat pĂ„ olika universitet i typ sex Ă„r, med olika plattformar och ALDRIG haft problem. Visst, det har inte varit solklart i början, men det har i alla fall inte varit som att leta efter en jĂ€kla nĂ„l i en höstack. VĂ€rre.

Jag har svurit sÄ alla svordomar Àr utnötta. Fan.

Jag har suttit med plattformen pĂ„ datorn, paddan och mobilen, och den suger sĂ„ fett. Jag kunde inte heller av nĂ„n obegriplig anledning fĂ„ upp vissa saker pĂ„ datorn, givetvis det dĂ€r jag skulle lĂ€mna in uppgiften. SĂ„klart. SĂ„, var tror ni att jag hade skrivit min uppgift nĂ„nstans? Jo, pĂ„ datorn sĂ„klart. 😆 Men, det löser sig tĂ€nkte jag, för jag har en Mac, en iPad och en iPhone och normalt sĂ„ brukar de dela allt mellan sig. Men inte nu. SÅKLART😂

SÄ efter ett par timmars bökande gav jag upp, och mailade dokumentet till mig sjÀlv, sparade ner det pÄ paddan och laddade sen upp det dÀrifrÄn. Smidigt:/ Nu har jag letat efter var mina kursare lÀmnat in sina texter för man ska ju respondera pÄ dem, men jag hittar Fan ingenting. Ja, jag Àr sÄ förbannad, sur och less att jag nÀstan Àr villig att ge upp. Be LuleÄ universitet hoppa och fara och skita i kursen. En sak hindrar mig. Eller tvÄ:)

Ett, jag ger inte upp. Har jag tagit fan i bĂ„ten sĂ„ ror jag honom i land. Jag har avbrutit En kurs, och det för att jag dĂ„ lĂ€ste tre stycken ĂĄ 50% och den var en jag egentligen inte ville lĂ€sa, men 
 eftersom jag kom in sÄ  ja, fan och bĂ„ten ni vet;) Men efter en termin sĂ„ kĂ€nde jag att den kursen tog all tid och dessutom tog den bort all glĂ€dje med de andra tvĂ„, sĂ„ dĂ„ hoppade jag av. Det Ă€r jag fortfarande lite skamsen över. Jag tycker inte att man gör sĂ„. Okey om man hoppar av direkt men att ta en plats frĂ„n nĂ„gon annan och sen inte genomföra det – inte ok.

TvĂ„: Jag vill skriva:) JodĂ„ jag skulle kunna skriva Ă€ndĂ„, men jag Ă€lskar att lĂ€ra mig nya saker, Ă€ven om jag nu i kursplanen noterar en del jag absolut inte vill göra 😜 men det bygger vĂ€l pannben.

Tack för att jag fick vrÀka ur mig det!

Nu gÄr vi vidare:)

Jag har haft sÄ mycket att göra! Det Àr galet hur det kör ihop sig ibland. Nu vet jag inte riktigt vad det varit men fullt upp iaf.

I fredags Äkte jag, Jamie, mamma och syrran upp till Norberg för att hÀmta hem vagnen. Ja, dÀr svinpesten Àr, men det Àr noga utmÀrkt var man fÄr och inte fÄr vara. Man fÄr vara pÄ campingen.

NÄn har förbarmat sig över grÀset:D Tack:)

Solen strÄlade och det var varmt och skönt, ett ljuvligt vÀder. Underbart! Vi smÄplockade lite men satt mest och gottade oss i solen, det gÀller att passa pÄ. Det Àr alltid med ett stort vemod jag Àr hÀr sista gÄngen pÄ sÀsongen. Jag önskar att man bara kunde dra en plastbubbla över allt, lÄsa och sÄ fick det vara sÄ till nÀsta Är. Men, allt ska bort.

Okey, hÀr Àr det ganska högt grÀs.

Och ja, det vÀxer upp grÀs i mellan brÀdorna men sÄnt bekommer inte mig. Vi skulle lagt ut markduk för mÄnga Är sen, men det har inte hÀnt Àn;)

Myggorna Àr ju hungriga i Är, Àven i fullt solgass, men sÄ fort det blev lite skymning attackerade de, sÄ fast det var varmt och skönt ute var vi tvungna att gÄ in i förtÀltet för att Àta middag.

Jamie försvann med sin kompis direkt och honom sÄg jag inte sen.

Vi tre satt kvar i tÀltet och snicksnackade och hade det hur mysigt och trevlig som helst. Jag gillar verkligen min familj:)

Plötsligt upptĂ€ckte vi att klockan var massor sĂ„ bara att traska till toaletterna och göra sig klar för natten. Som bjöd pĂ„ en stjĂ€rnklar himmel. Normalt Ă€r det massa ljuskĂ€llor som sabbar, men pĂ„ campingen Ă€r det MÖRKT, ingen ljusförorening dĂ€r inte, och dĂ„ visade min mobil vad den kan göra, kolla:

Vackert.

Jag och Jamie trÀngdes pÄ en 120 sida, medan mamma och syrran samsades pÄ den större sidan. Till saken hör att luftmadrassen pÄ vÄr sida slÀppt i sömmarna sÄ det Àr en stor bubbla pÄ den. Inget som gör nÄt nÀr man ligger dÀr ensam, men nu var det lite trÄngt. Men, jag sov som en stock. Det Àr helt makalöst hur bra jag sover dÀr!

Vaknade pĂ„ morgonen av att mamma tassade runt, och ljuden nĂ€r hon rörde sig i vagnen och förtĂ€ltet, med draperiet som rasslade och dragkedjor som drogs upp kastade mig tillbaka en sisĂ„dĂ€r 45 Ă„r eller nĂ„t. NĂ€r man var ganska liten och Ă„kte husvagn med mamma och pappa❀

Vi klev upp och stod redo klockan nio nÀr de öppnade för att slÀppa in oss i lokalen dÀr man fÄr förvara saker över vintern.

Efter ett antal vÀndor, en del svordomar och vÀldigt mycket svett, var vi klara.

I Är har alla fÄtt en varsin ruta, för att en del brer ut sig nÄt sÄ vansinnigt. Vi dÀremot kunde fÄtt plats med lite till:) Men det Àr en viss Àra och en najs kÀnsla med det hÀr tetris-byggandet.

SÄ rev vi tÀltet, vilket jag Ànnu inte lÀrt mig tar minimalt med tid. Förr, men det gamla tÀltet, kunde det ta timmar att fÄ upp och lika lÀnge att ta ner det. Det jÀvlades pÄ alla sÀtt och vis och var sÄ jobbigt. Tungt som ett as. Det hÀr nya tar nÄgra minuter att ta ner. Lite lÀngre att fÄ upp men det Àr mest för att vi glömmer bort hur man ska göra och mÄste klia oss i huvudet en del:D

Det som tar lÀngst tid Àr att vika ihop det.

Ja, och nu ser det ut sÄ hÀr.

Vemodigt, men samtidigt vÀldigt skönt att den Àr hemma nu. Det finns aldrig tid pÄ helgerna efter att skolan börjat, det Àr bara sÄ. Jag hoppas pÄ att nÀsta Är kunna vara dÀr mer, som vanligt:D Men det Àr sÄ trÄkigt att vara ensam. Samtidigt som det Àr vÀldigt skönt mellan varven ocksÄ. Men det var himla mysigt med mamma och syrran sÄ det fÄr vi göra om.

Som vanligt sen ville inte draget slĂ€ppa frĂ„n kulan nĂ€r vi kom hem och det blev ett antal vĂ€ndor fram och tillbaka innan det lossnade. Det Ă€r pĂ„skjutsbromsen som jĂ€vlas och vi har lĂ€rt oss alla trick i boken, men det ville sig inte Ă€ndĂ„. Vi som skulle hem och se matchen Sverige – Estland, som slutade 5-0, med snygga mĂ„l sĂ„g jag i efterhand. Jaja. SĂ„ kan det gĂ„. Ny match i morgon, och till det tvĂ„ förĂ€ldramöten. PĂ„ olika skolor. Samma tid. Jag som för en gĂ„ngs skull kĂ€nde att jag ville gĂ„ pĂ„ bĂ„da, det var saker jag var intresserad av, och sĂ„ blir det sĂ„hĂ€r. Jag Ă€r bra pĂ„ mycket, men klona mig har jag inte lĂ€rt mig Ă€n, sĂ„ det blir till att vĂ€lja. Och det kommer bli Lovelias. Hon börjar gymnasiet, och det andra Ă€r för Jordan som gĂ„r i Ă„ttan och dĂ€r har inget nytt hĂ€nt som jag inte kĂ€nner till.

Nej, det Àr ingen ide att nÄgon hojtar nÄgot om att barnen har en pappa ocksÄ för det har de inte. De har nÄn slags bifigur i deras perifera liv. Det Àr jag eller ingen som gÄr pÄ förÀldramöten. Det Àr som det Àr med det ocksÄ.

Nu ska jag ta ett röj hÀr hemma, det ser ut som skit deluxe. Grejor överallt som ska tas om hand frÄn husvagnen, tvÀtt och kartonger och en jÀkla massa vinflaskor och grejer till vinet som ska tappas upp i morgon. Kanske pÄ onsdag.

Jag har tappat om det och grejat, men nu ska det avslutas. Sen pĂ„börjar vi nĂ€sta batch, dĂ„ med paradisĂ€pplen, och antagligen behöver vi pĂ„börja vindruvorna snart ocksĂ„. Det Ă€r fasen jobbigt att vara vinproducent. Undrar hur mkt man behöver göra för att komma in pĂ„ Systembolaget 😜

Jag ska ner i tvÀttstugan ocksÄ och vika tvÀtt. Ingen annan Àn jag törs det tydligen, eller det Àr vad de skyller pÄ nu. Vi har sÄ förbannat mycket spindlar inne! De Àr stora förvuxna jÀklar som sitter och hÀckar bÄde hÀr och dÀr. Det fattas bara en skinnvÀst och solbrillor:D

Den hĂ€r var sĂ„ stor att den knappt kom in i dammsugarröret
 Groteska vidunder. Den satt pĂ„ vĂ€ggen mellan soffan dĂ€r jag satt och fĂ„töljen dĂ€r Jamie satt och ingen av oss sĂ„g den. Inte sĂ„ konstigt eftersom man inte har ögon i nacken, men Ă€ndĂ„, man borde kĂ€nt dess nĂ€rvaro. Jordan kom in, stannade och bara: Men mamma vafan? Ser ni inte?

Jo nu.

Ja, sÄ Àr det, de gör kanske nÄn nytta, men mest Àr de obehagliga. Om de Àter mygg kan de fÄ tillfÀllig dispens men det tvivlar jag pÄ. Eller förresten, nej. Jag Ängrar mig:D

Hörrni, det var det, jag Àr ledsen att det tog lite tid. Men det blir sÄ ibland. Kul att ni uppskattade frÄgor&svar, och kanske frÀmst det jag inte svarat pÄ förr.

Nu loggar jag ut, och sĂ„ hörs vi snart igen! Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Agnethe

    En pappa som vill vara en bifigur i sina barns perifera liv. Hur elak fÄr man vara? Varför finns det inget straff för mÀnniskor som sviker sina barn? Varför Àr det ingen förbrytelse att skada sin familj? Insomnia i natt.

  2. Sanna

    LĂ€ser pĂ„ Malmö universitet pĂ„ distans o anvĂ€nde oxĂ„ Canvas. Tycker det funkar fin fint!😊 O andra sidan har jag inte pluggat pĂ„ typ hundra Ă„r😂 (el 15 😉) o inte anvĂ€nt nĂ„ andra plattformar😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting