Allmänt

Mirka ♥

Såg ni Mirka hos Malou idag? Jag har precis tittat på det på Play, och fan så bra hon är! Och Linnea ♥ 🙂

Kan alla idioter som gapar om att det är synd om syskonen i stora familjer hålla truten nu? När inte barnen i stora familjer själva tycker synd om sig, så behöver de inte tyckas synd om heller. Kärleken till sina syskon strålar från Linnea, och hon ger så ärliga svar att det är inte klokt.Hon är en superhärlig unge:)  Mirka är som alltid en av de klokaste kvinnor jag någonsin träffat.

Mina ungar säger likadant, de älskar sina syskon och vill inte vara utan dem. Vi vuxna har tid för dem, även jag alltså som råkade bli ensam lyckas med det;) Så sluta oroa er för barnen i stora familjer, och ta hand om era egna barn i stället.

Mirka —-> You rock! ♥

 

Jag har jobbat på min plattröv idag. Det var en historia som skulle skrivas, som inte var så samarbetsvillig. Fasen det är drygt med rollkaraktärer som har egna åsikter, och inte alls vill som jag vill;) Till sist kompromissade vi, och jag blev typ nöjd. Nu är den inskickad, men de där huvudpersonerna tjatar om att få berätta färdigt sin historia, så vi får väl hoppas att nästa uppgift är att fortsätta då;)

Det ramlade in mail som måste besvaras, från alla håll och kanter, och så ringde telefonen. Nån idiot tog sig friheter som inte riktigt stämde överens med verkligheten, och stärkte mig i beslutet att gå vidare för det funkar inte att ha det så här. Redde ut det, och så fortsatte dagen. Inga stora bekymmer, men irritationsmoment som skavde.

Plötsligt var det dags att skjutsa Novalie och hennes kompis till dansen, och från och med idag kommer de få åka buss om jag inte ska stanna på stan, för det tar ju fan en evighet att köra fram och tillbaka. Trafiken är inte nådig i lilla Uppsala på morgnar och eftermiddagar, något jag sällan märker av eftersom jag åker andra tider. Idag åkte de buss hem, och jag ska se till att skaffa fram ett busskort åt henne, så hon slipper köpa biljett på Pressbyrån.

 

Jag har beställt besiktningstid till bilen, den får körförbud 1/3 så det var väl dags, men jag har dragit så på det eftersom jag vet att den inte kommer gå igenom. Det finns inte en chans. Idag tillkom dessutom ett knackande ljud jag inte hört…suck. ABS bromsarna hugger i sisådär var tredje gång jag bromsar, och det är inte ens halt.. Och så ett skrapade ljud när man vrider på hjulen…jojo. Jag inser ju att det inte kommer hjälpa med min charm direkt;)

I morgon ska jag byta lampa i bak, och så lysa lite där under bilen och se om jag blir klokare..kanske sitter en stor sten eller så, troligt…Not;) Jag kan inte riktigt motivera att reparera upp den, för det kommer bara något nytt. Jag har redan en massa fel på den som inte besiktningen bryr sig om men som är jobbiga att leva med, ingen AC, inga fönster som går att veva ner, kabelfel, osv.. Och eftersom bilen inte är min, trots att den är det, men inget ägarbyte har skett så ställer jag den väl där på bilprovningen och låter den stå;)

Men ni kan väl hålla tummarna att den går igenom lite mirakulöst !

Fö….bara kollar med er…har någon av er koll på Dacia Lodger…har fått lite tips om den, men har noll koll:) ”Billig” och verkar ok vid första anblicken, men har ni nåt att säga, bra eller dåligt så får ni gärna berätta:)

 

Hem efter dansen och lämpa ur Jamie, och så blev jag upphämtat av syrran, vi hämtade Janelle och drog på HIT.

Jobbigt, men det ska det ju vara, värre var att jag drog nåt lite snett i axeln, få se vad det blir av det. Just nu är det ok.

I morgon Power Hour. Jippie:) Jag älskar att träna så är det bara, och det håller mig vid mina sinnens fulla bruk, helt klart.:D

Nu har jag suttit och pratat med Patricia i två timmar…vi som skulle gå och sova för länge sen…oooops, men vi hade mycket att diskutera:)

Nu måste jag i säng!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. nicke

  kan det inte vara antispinn som är inkopplad ska vara knapp fram trycker av så var första jag kände trodde kopplingen på peab bilen men var antispinn som gjorde det högg till o jävligt motstånd
  var wv lastbil men är samma motor o låda typ som bussen

  Carola: Nån antispinnknapp har jag inte sett, och det finns ju bara några få att välja bland på min skrutt, så det tror jag inte..men får väl öppna den där skittråkiga pärmen som ligger i handskfacket och kallas typ Manual…Pappa pratar ofta om den och suckar när jag säger att nope, den har jag inte kollat i;)

 2. Maria

  Visst är det härligt med stora familjer och barnen gillar det också. Har sju barn mellan 3,5 och 20 år. 11-åringe sonen kom härom dagen och sa att han vill ha ett syskon till. Lite svårt att åstadkomma, jag och barnens pappa gick isär för 2 år sedan (har ingen fungerande relation med ngn), pluggar på heltid och ska göra detta i nästan 3 år till och är 43 år i år! Men bara att sonen vill ha ett syskon till ser jag om ett gott betyg. 🙂

 3. Sassa

  Hur stor bil har du tänkt dig?
  Hur stor har du behov av?

  Han vi inte nämner vid namn, har han kommit på bättre tankar än? Hoppas det!

  Kram

  Carola: Minst sjusitsig:) Och nej.

 4. Therese

  Jag har en Dacia, dock en Sandero. En toppenbil 🙂 Har haft den i fem år och har bara fått byta batteri och torkarblad en gång. Jämfört med andra bilar var den jättebillig att köpa och har fortsatt i samma anda.. 🙂

 5. Lina mamma till 4

  Kan rekommendera. Toyota proviant (7-sitsig med lite lastutrymme kvar med alla säten i ;-)). Får plats med ca 5 pappkassar mat. Bilen bara går och går, vi har inte under 5år haft några större fel som kostat ( hade nåt mindre jox som kostade en 500 hundring att byta) Previan finns dock inte i nyare årsmodell än 2005 i sverige då de senare tydligen inte är gjorda för vinterväglag enligt en säljare vi mött :-(. Älskar min bil och kommer köra den tills den är redo för skroten. På bilbesiktningen sa de förresten att det var den säkraste och mest tåliga stor familje bil man kunde ha, om man inte var snorrik då och hade råd med apdyr bil :-). Lycka till med bilen och bil letandet om det blir en ny bil.

  /Lina

 6. Karin

  Beror ju lite på vad du prioriterar. Lite osäker på vad du tänker om säkerhet med tanke på vad du skrivit om blankslitna däck. Om du prioriterar säkerhet kan du lösa om krocktester och hur säker den bedöms. Då är den bilen ett dåligt val.

  1. familjenannorlunda

   Säkerhet är viktig men alla nya bilar är ju hyfsat testade. Jag kör inte på blankslitna däck, utan de var dåliga av andra anledningar, och utbytta trots att det sved…:)

   1. Karin

    Bra. Blev orolig när du skrev om hur du slirade runt. Tyckte du skrev att de inte greppade. Visst är det så att nyare generellt är säkrare men det testet jag såg var årsmodell 2012. Kolla på Folksams tester och Euro NCAP. Tror den blivit sämst i test, bl à saknas antisladd.

 7. Annelie

  Hejsan Carola

  Har kört en Dacia Sandero I 6 år Inga store problem med den
  men eftersom det är en Renault I grunden så fick jag byta styrleder efter 4000 mil
  för ca 500kr så det är väll det man får vara beredd på Annars super nöjd med min dacia mycket bil för pengarna ny bil o garantier I 3 år för en peng man får en gammal bil för.
  Om du köper en ny så kola noga vilken utrustning som följer med vet tyvärr inte vad som ingår på Lodgyn med på sanderon var det typ inget så fick lägga ca 25-330 tusen på ac sterio centrallås bla det finns nog några utrustningspaket även till Lodgyn..

  Önskar dig lyckatill med Bilköp
  skönt att ha en bil som man vet fungerar I allaväder 🙂

 8. Anna T

  Bara en liten reflektion. De som har en Dacia verkar vara nöjda, å de som ingen har utan bara har hört är inte nöjda….en parallel man kan dra av många slutsatser.
  Det är lätt att tycka utan att veta/ha fakta.
  För övrigt tycker jag du är förbaskat duktig som roddar din familj.
  Hamnade av en slump härom dagen på janellas? blogg och slogs av vilken enorm positivitet hon utstrålar i sin blogg

  1. familjenannorlunda

   Åh vad roligt att höra❤️Jag tycker ju åxå hon är positiv och härlig så kul att det inte bara är jag;)
   Ang bilen håller jag ned dig 🙂

   1. Anna T

    Jag tror jag förstår hur du tänker ang. bil, man rättar mun efter kappsäck. För du liksom jag hade säkert valt en annan bil om ekonomin tillåtit. Å vad gäller krocktesten så är det även relativt, för vad jämför man med, bilen man har i dag, värsta dyraste bilen….??

   1. familjenannorlunda

    Så länge du förstår att jag inte tummar på säkerheten även om jag inte väljer Bäst i test. Samma gäller ju tex bilbarnstolar, alla har inte full pott men är suveräna ändå 🙂

 9. Monika

  Vi har en Dacia Lodgy och är jättenöjda med den! Har man alla sju sätena i blir det typ noll lastutrymme, men vi har plockat bort de två bakersta och då är det väldigt rymligt!

  1. familjenannorlunda

   Härligt att höra!! Jag behöver inte så mkt lastutrymme faktiskt så just det gör inte så mkt. Säger jag nu iaf 😉

   1. Monika

    Vi köpte vår sprillans ny med typ alla tillbehör (förutom motorvärmare och takräcke) för 180000. Mycket pengar, ja, men i jämförelse vad man får lägga på motsvarande utförande av ett annat ”bättre” märke så är det inte alls farligt dyrt. Begagnat kan man ju komma undan hyfsat billigt.
    Dessutom är den miljöklassad, vilket innebär att skatten är mycket billigare (tror vi betalar 1200/år). Drar inte mycket soppa heller, vår är dieseldriven och vi kommer ca 65 mil på en tank.
    Den är förvånansvärt pigg för att vara en såpass stor bil.
    Ja, du märker ju att vi är nöjda med den. Visst kan man önska sig lite mer ”lyx”, men man får mycket bil för pengarna!

 10. Angelica

  Jag känner igen det med ABS bromsarna. Jag hade samma problem med min Reanult Clio, först trodde jag bromsarna var slut så dom byttes ut men ”hugget” va kvar… Min verkstad tittade på det och då var det en tagg som var av på bromsgrejen och då kan inte ABS känna av om det är halt eller inte så då går ABS in. Dom bytade det sen var det nemas problemas 🙂
  Hoppas din bil går igenom ändå 🙂
  Vill även påpeka att din blogg är så underbar att läsa, sitter varje morgon innan arbetet och läser, Tack!

 11. Louise

  Min pappa och hans fru har båda dacia och dom är nöjda, vet inte vilka modeller dom har iofs.

  Jag gillar idén med att lämna kvar bilen på bilprovningen om den inte gå igenom, hihi 😉 Så kan ju den där som vi inte får nämna här hämta den.

  Stå på dig, du är grym!! <3

 12. Lina

  Hej!
  Ja stora familjer är härliga 🙂
  Big nono till att köpa dacia…
  Kanske billig men kvalitet där efter Carola.. Vi kollade på en men nä finns bättre bilar om än inte lika nya i den prisklassen..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing