Okategoriserade

BabyShower ! ❤️

Åh jag har ju inte kunnat säga något här eftersom Janelle läser:)

Men i all hemlighet har vi pysslat och fixat, barnen har varit belagda med munkavle och ingen har avslöjat det minsta lilla.

BabyShower är ju en utrikisk tradition, kanske främst från USA. Eftersom vi importerar det mesta därifrån så var det ju bara en tidsfråga innan även detta skulle komma hit. För sju år sen när Jamie föddes så förekom det men ytterst sparsamt. Jag har alltså aldrig fått en, eller medverkat på en på något sätt. Helt nya marker :).

Svårt att veta när det inte är ens egen tradition sen way back men å andra sidan kan man då få skapa sina egna.

Vi bestämde rätt snabbt att det var tråkigt att utesluta alla män tex.

Redan i maj skapades en facebookgrupp, på initiativ av Janelles äldsta vän Matilda. De träffades när de var 1,5 och 2 år ungefär, 1995. Jag och Anna, Matildas mamma, träffades på kyrkis och tycke uppstod. Mellan alla:) Vi har umgåtts mycket, först på kyrkis, sen familjevis eftersom vi bodde ett stenkast ifrån varandra. Alla har klickat. Patricia och Joel är sen födda med sex veckors mellanrum. Nu bor vi i varsin ände av stan och träffas allt för sällan, men jag räknar dem som Ohana. Familj 🙂 .

Janelle och Matilda bor nu nära varandra och de har alltid kontakt.

Till sist var vi överens om ett datum som passade alla, söndagen 29/7.

Hade vi vetat att det skulle bli en åskovädersdag utan dess like och klibbigare värme än någonsin så hade vi kanske bytt dag ?

Herregud vad det regnade här igår!!

Vi skulle vara här hemma och Janelle hjälpte oss omedvetet genom att be Patricia om hjälp med sina naglar. Patricia var snabb med att säga att hon kunde just på söndag och hitlurningen var löst.

Simon visste om det hela och var delvis informerad om vad som skulle ske, men vi ville att även han skulle bli lite överraskad. För även om fokus låg på Janelle så är han ju i allra högsta grad inblandad:)

Jag tycker det är lite löjligt med Blöjtårta:) Det låter inte bra, jag får konstiga vibbar helt enkelt;) Men, en sån gjorde jag!

Köpte minsta blöjorna och satt en hel kväll och rullade ihop dem, använde ungarnas loombands, de där små gummisnoddarna man gör armband av ni vet. Perfekta.

Sen klippte jag en rundel i kartong och rullade ihop en pinne av blompapper som jag tryckte igenom plattan och fäste på undersidan, klädde det med folie.

Sen var det ännu mera gummisnoddar och blöjor, blöjor, blöjor. Lite knöligt att få det jämnt men vafan:)

Jag hade köpt två sorters blöjor för jag ville ha vita, men eftersom jag gjorde den rätt stor, svårt att veta ju! Så fick jag använda även det paketet som visade sig ha mönster:)

Och fick ändå fylla ut med fler blöjor:)

Kaninen är köpt på TGR och lyser i olika färger.

Efter att ha pyntat och placerat ut lite strumpor och en burk med en minipytteskjorta från Name It i, och en helt bedårande Mailegkanin med napp i munnen så blev den såhär;

Bokstäverna målade vi såklart i babyblått:)

Jag är nöjd och det var kul att göra. Hur kul det är sen att pilla bort alla hundratals gummisnoddar är en annan femma;) men det är inte mitt göra?

Syrran ville göra tårta. Bara det att i den här värmen är det ju svårt att baka i sitt eget kokheta kök utan att grädden surnar. Lösningen blev att beställa två odekorerade helt vita tårtor som hon sen ställde ihop till en våningstårta och gjorde egen dekor.

Jag vet inte vad ni tycker men jag är så imponerad av hennes skills:)

Två vita tårtor, och all dekoration gjord av syrran i sugarpaste.

Ballongsnöret är ett sugrör.

Hon tar säkert emot beställningar 😉

Vi poppade popcorn, skar frukt, drog igång chokladfontänen, gjorde små cheesecakes i glas, bakade cupcakes som skulle dekoreras med sockervadd, tanken var att det skulle bli som blått trollhår.. men hettan ville annat:

Men karamelliserade sockerlock funkar det med 🙂

Blått godis:

Minicheesecake

Frukt, notera även att vi målat grillspetten babyblå, och gjort typ cakepops av marshmallows doppade i choklad och strössel. Blått såklart.

Bubbel och fruktjuice kallas visst för Mimosa, men är det BabyShower heter det Mom-osa såklart. Alkoholfritt. Matilda fixade:)

Jag köpte alla dekorationer på PartyLand i Gränby centrum. Bokstäverna på blöjtårtan från Panduro. På lördagen åkte jag och köpte den här killen :

Han fick spännas fast i bilen på väg hem för att inte flyga omkring 🙂

Extra tur att man inte blir stoppad av polisen ibland ? Helium expanderar i värme så han krävde högsta fräs på Ac:n;)

Janelle skulle komma kl. 14, och jag hade sagt att folk kunde komma från 13.

Anna och Matilda kom först, sen Janelles kompisar Etta och Anna, och så Simons mamma Anna(! Ja många annor) och moster Lotta med sin dotter Tindra. (Jag älskar det namnet och det var så nära att Trixie hetat det)

Lite senare kom Simons brorsa Philip med sin flickvän Julia, direkt från Arlanda.

Corrindas Marcus var här och alla mina barn utom Novalie som är på konfirmationsläger. Vi var många som sen gömde oss när Janelle och Simon kom:)

Patricia tog emot dem i hallen, hon borde helt klart bli skådis för hon avslöjande inte med en min eller ljud att det stod en bunt människor i köket:)

Alla hade fått order om att ställa sina skor på lilla toaletten i hallen, och bilarna nån annanstans, så inget där heller avslöjade oss.

Janelle blev så överraskad! Och paff, visste inte riktigt vad hon skulle göra när vi hoppade fram och hojtade Överraskning! Fast vi haft en diskussion om Vad vi skulle säga och enats om Surprise?

Hon fick en MomToBe rosett och enhörningsdiadem. Det här är tjejen som älskar drakar, enhörningar och fantasy:)

Presenter i mängd . Det här är inte alla ser jag. Stjärnballongerna från Lagerhaus. Pompom har syrran gjort. Ser ni tavlan med ballonger ? Det är Matilda som gjort och så skrev alla sina namn i varsin ballong. Så gulligt!

Anna är pysslig hon med, kolla detta!! Små strumpor ❤️

Galgarna!! Äkta retro som Anna hittat på en butik som heter Retrolyckan, vi känner båda igen dem sen våra egna barndomsgarderober.

De fick så mycket fina saker:)

Matilda hade fixat lite lekar, och jag bidrog med en frågesport om Janelle. Fast jag var tvungen att kolla upp hur mkt hon vägde när hon föddes:) .

3470gram och 50,5 cm lång.

Sista frågan var; när föds bebisen, vikt och längd.

Alla fick skriva sitt namn och vad de tror på en lapp som sen veks ihop och så får vi se vem som har rätt 🙂

Jag gissar på 23/8 (bf 21/8) men det är helt grundat på mina egna förlossningar, där de flesta tajmat sitt bf bra. Jag skulle kunna tänka mig att Janelles bebis faktiskt kommer lite tidigare.

Det blev en fin dag:)

Janelle blev överraskad och glad, allt var gott, jag fick inte hela huset fullt av rester, vi svettades tillsammans lika mycket som ett normalstort badkar skulle jag tro;)

Regnet öste ner, åskan smällde så hela huset skakade, hela Uppsala översvämmades, man badade på resecentrum:

Vattnet var lårdjupt? Det var översvämningar på sjukhuset och Gränby centrum också, och säkert många källare. Min pool rann över;)

Jag bävade inför att gå ner i min egen källare men det såg bra ut, ta i trä.

Även mamma och pappas nya tak håller måttet. Syrran och jag gick dit på kvällen med Doris för att kolla. Inte en droppe på insidan, och med 80mm i regnmätaren utanför så kan man säga att taket fick ett eldprov direkt. Tur de är klara!!

.

Man kan lugnt säga att det blev en minnesvärd dag:)

Vår första BabyShower ❤️

Janelle har fått massa videoklipp som vi filmade igår eftersom hon gillar att göra videos. Nu vet jag inte om hon orkat än, men ni hittar hennes youtube här det finns lite andra filmer att kika på.

Och hennes blogg här

Eftersom jag ska åka till husvagnen i veckan så hoppas jag att bebisen stannar inne tills skolan börjar i alla fall, det går inte att att ploppa ut till världen utan att mormor får skåda underverket direkt ?

Simons mamma och jag enades om att det känns fortfarande overkligt att vi snart är farmor och mormor, det är för mäktigt för att kunna fatta❤️

Snart så ?

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing