Allmänt

Ny bil ♥

Några av er gissade på att killarna som luktade gott och gav mig visitkort var bilförsäljare, och visst var det så:)

Idag har det fullkomligen rasslat in vuxenpoäng på kontot, i samma rasande takt som kosingen rasslade ut därifrån;) Jag har köpt min allra första egna bil!

Jag blev ägare till min första bil för typ en månad sen, då bussen äntligen skrevs över på mig, efter att ha blivit tilldelad mig MOT MIN VILJA i bodelningen. Även där har liksom vissa favörer som jag inte begriper, för jag hade då mkt hellre tagit kontanter än en skruttbil. Speciellt som det faktiskt är otroligt mycket smartare att dela på EN stor bil än att ha en varsin, och speciellt för honom som bara hälsar på barnen ibland. Men visst, fine with me liksom 😉  Det lustiga i detta är att ägarbytet gjordes när ägaren själv var i Thailand, och hans morsa visst tog hand om hans post…plötsligt hände det grejor;) Bilen skrevs över…och ja, med en förfalskad namnteckning..untouchable you know…telefonabonnemanget skrevs över, och vår övningskörningsbil ställdes av.. Vad nu det var bra för? Jag betalar försäkring på den, eller betalade för nu är den annullerad, så även om det var körförbud på den så kostade det inte någon något, utan det var jag som betalade. Och nu är den avställd…men…tadaaa, den står minsann kvar här på uppfarten, och avställd innebär att jag inte ens får köra den till verkstad om jag inte har fel. Alltså…jag blir så gräsligt trött på den där tanten. Lägg dig inte i. Hade hon hållit sig utanför på riktigt så hade vi inte suttit där vi är idag, det var såklart hon som drog in advokater i soppan från första början…I stället för att förorda kommunikation.

Men nu var det inte det jag skulle skriva om;) Bara råkade halka in där.

Jag blev bilägare då för en månad sen, men jag har såklart kört bil sen jag tog körkort, och jo, jag har väl varit med och köpt bilar förr, (alltså typ godkänt dem) men aldrig någonsin gjort det helt själv!

Allt från att sondera alla bilar, till att prata med de luktagott-iga säljarna, till att provköra och så småningom köpa. Jag dör så jobbigt det var! Holy smoke så mycket bilar det finns! Jag hade hjälp av syrran, och mamma och pappa som var med mig hela tisdagen och kollade.

Nu är jag ju inte gjord av pengar direkt, och jag är heller inte kreditvärdig, så att jag kunde köpa en bil tackar jag min familj för, och allra mest min syrra som står på lånet, och som jag sen får betala tillbaka till i den takt jag kan ♥ Utan det vore det inte möjligt! Jag har sagt det förr, men jag säger det igen – Jag har världens bästa syrra! ♥ Tack 🙂

Jag har insett att det finns väldigt mkt fler sjusitsiga bilar än för bara några år sen, nu har ju nästan alla märken nån variant av det, och jag har funderat och vägt fram och tillbaka, Jag behöver egentligen en större bil, jag har åtta ungar hemma, och vill verkligen kunna få med alla, MEN…det är så otroligt sällan som alla åker med. Jag kan inte köra i en niositsig för de kanske tre-fyra gånger per år det behövs, speciellt inte när de gångerna oftast är när vi gör något hela familjen, och alltså även Janelle, Simon och syrran är med, då är det två bilar till som kan ta mina ungar. Alltså fick en sjusits räcka. Oftast har jag med mig fem barn, plus kanske en vuxen, eller tonåring, och då ryms vi, Efter tusen funderingar, det är ju en del att ta hänsyn till, så valde jag till sist att ta en rätt ny bil med få mil, i stället för en lite äldre bil med mer mil. När priset är ungefär samma, så fick jag till sist gå på magkänslan:)

Dessutom, alla som har en sån här verkar sjukt nöjda, medan de som inte har en är de som har negativa åsikter:) Jag köpte alltså en Dacia Lodgy:)

dacia lodgy

Den är snygg, färgen är svinsnygg – kometgrå:) jättekul att köra och rymlig i sätena. Det finns lite plats kvar för att packa saker, dock inte mycket, men faktiskt större än i många andra, den har en hel del extrautrustning, och jag dealade till mig bra pris på vinterdäck och motorvärmare/kupevärmare:)

dacia lodgy

dacia lodgy

Idag var syrran och jag iväg till bilfirman för att skriva på alla papper och hämta hem den, och jag fick en snabbkurs i moderna bilar:) Shit! Jag har ju som bekant kört omkring i en gammal skruttig vw-buss utan några som helst finesser. ABS bromsar är väl typ det enda. Jag har haft sån jäkla ångest över denna bil; ska den starta, ska den komma hela vägen fram, fryser växelspaken fast, laddar batteriet ur, hur många människor skrämmer jag ihjäl idag med dundrandet som ackompanjerade mig;) Trasig katalysator, trasigt ljuddämparsystem, kass växellåda som sjöng på sista versen, trasig ac, fel på elsystemet så de två rutorna i fram, de enda som fanns, inte gick att veva ner….osv. Jag har mer och mer dragit mig från att göra saker som kräver att vi tar bilen…

Nu har jag en bil som förhoppningsvis sköter sig i många år, och med moderniteter som bluetooth, färddator, turbo och sånt där 😀 Att skatten ligger på en tredjedel av bussens, och att försäkring och bensinkostnad blir mindre ligger på  pluskontot, och kanske kan jag så småningom känna den där tryggheten åxå. Tryggheten i att jag kommer dit jag vill, när jag vill, på det sätt jag vill. Fy farao vad det känns skönt! 🙂

På minuskontot ligger ju då såklart att jag kommer få betala av på den tills jag dör typ, men jag hade faktiskt inte så stort val, ny bil var tvunget, frågan var bara när och vilken.

Barnen hade väntat ivrigt hemma, och kom utrusande när jag körde in hemma, och jäklar – jag ska nog bygga ett elstängsel runt min fina bil så de inte kommer i närheten:) Jag har förbjudit dem att köra in med cyklar och sånt, de får kliva av vid grinden…jag vill inte ha repor på den, lacken skiner ju som solen 🙂 Funderade till och med på att röja ur garaget så den får bo där, men det är ett STORT projekt;) Jag kommer i fortsättningen parkera på dubba rutor, såndär sportbilsparkering;)så ingen slår upp sina bildörrar på min pärla, hihi.

Nu har ungarna provsuttit alla platser, och kanske bestämt sig för hur de vill sitta. Att det är dörrar på båda sidor är en lyx jag inte haft på många år, och som det underlättar.. ! Slippa krypa och kräla och klättra i sätena för att komma till de innersta platserna, eftersom vi varit tvungna att ha bakåtvända stolar på mittplatserna utan trepunktsbälte.

Allra längst bak ska visst Jamie och Lovelia sitta, även om det här är båda killarna:

dacia lodgy

Jodå de ska få bältesstolar, men satan i gatan vad dyra sådana var! Jag har haft två platser i bussen med enbart tvåpunktsbälten, och där har jag haft bakåtvända stolar, men de här två är så långa och tunga att de inte får rum i dem längre. Ändå har jag  haft Britax Two way som är rymliga och smidiga. ( Nån som vill köpa dem? Jag har precis lagt ut dem på Blocket, så hojta bara till) Sen har de fått sitta på lite olika saker, kuddar och nån bältesstol vi fått, eller Two way framåtvänd som bältesstol,  men jag har aldrig köpt en ren bältesstol själv.

Det blir sånt förbannat gap i kommentarerna varenda gång jag ens andas om bilstolar så jag vet inte om jag ens orkar gå in på det…Men jag tänker alltså skaffa två helt vanliga bältesstolar till killarna. ( har skrivit Bältesstol jättemånga gånger nu*s*) Jamie fyller fyra år om en månad, och väger typ 21-22 kg, plus är lång som en stång, så han når nästan upp med öronen sådär som är maxgränsen för bakåtåkande.

Jag fattar inte riktigt grejen, hur dyra kan en sån vara? Och vad är skillnaden på en för 500kr och en för 5000Kr? Lite fluffig och lullullig, men sen då? Jag ska väl roa mig med att hitta några bra:)

Tjejraden i mitten, där Jordan tydligen ska sitta på mittplatsen, skitnöjd med hur bra han såg ut:)

dacia lodgy

 

 

Toodiloo:)

dacia lodgy

 

Vi har provkört till träningen och hem igen, jag har svarat i telefon via bluetooth – fasen vad smidigt! och jag håller på att vänja mig vid att köra manuellt igen efter att ha kört automat i 15 år:) Jag har ju kört andras bilar och det var ju inte 15 år sen jag växlade direkt, men det tar ju lite tid att lära sig vart man har alla lägen, när man ska växla, hur dragläget ligger osv. Jag tycker det är roligt som sjutton, det är lite mer att köra, även om jag inte alls ska sticka under stol med att automat är galet bekvämt. Speciellt när man ska äta glass eller så;)

Men eftersom det är mat, dryck och kräkförbud i min nya bil så får väl även jag hålla mig till det då. Barnen sitter bra, det är gott om plats även längst bak, även om Corrinda och Robert med sina 175cm( and still counting!) kanske inte direkt sitter som kungar. Ungarna var eld och lågor över att det gick att veva ner rutorna, och att det inte var 100 grader varmt, de är inte direkt kräsna. Mina tappra ungar som fått åka bastubil i flera år, och inte klagat fast de mått dåligt, de är så värda en ny bil ♥

Nästa vecka ska jag tillbaka med bilen på service, och sen ska den in efter semestrarna för att få monterat motorvärmare och kupevärmare. Och jag ska få en Personlig servicetekniker, det ni 🙂 Älskar att de säger att det bara är att ringa om jag funderar på nåt, och att det enda jag behöver göra i motorhuven är att fylla på spolarvätska, allt annat fixar de.

Så, jag kanske kommer vara lite nykär ett tag här framöver, och kanske kommer vi åka väldigt mkt bil:) Barnen sa idag : ”-Mamma! Nu kan vi ju liksom bara ta bilen och åka en sväng för att det är kul! ” och de sa även: ”- Nu slipper vi skämmas för våran skruttiga bil som låter så illa..”

Jaa, nu slipper vi skämmas för bilen:)

Nu vet jag att det finns massor som har åsikter om bilar, om säkerhet och allt runt omkring, och efter att ha pratat med säljare som säljer och som INTE säljer Dacia så är svaret på säkerheten att jag är nöjd. Den har inte de fräna system som gör att bilen bromsar själv osv, och den har dåligt i nåt fotgängarskydd, men det är ändå en bil helt i klass med andra. Fanns liksom massor av bilar med inte full pott, och även i den mest säkra av alla bilar kan man ha otur och då skiter det sig ändå.

Jag har valt efter de förutsättningar jag har, och så får det vara bra med det:) Även om ni har åsikter så kommer jag inte att byta bil nu, så det är liksom ingen ide.

Jag såg fö en asball Vin Dieselbil….wooow, sån feting:) Färgen var orange, och det går fetbort, och så priset på typ 350.000kr, och drog väl två,tre liter soppa milen, vid lugn körning;) Men cool:)

Nu ska jag gå och sova, i morgon ska jag skjutsa barn:) Med större glädje än på väldigt länge! Jag kan lugnt säga att ett helt klippblock lyfts från mina axlar, bilen har varit ett sånt gruvligt orosmoment.  I natt kommer jag drömma om min kometgrå Dacia, som jag faktiskt till och med låst. Jag har inte låst bilen hemma på säkert tio år;) men nu jäklar kommer den vara det för evigt:) Jag tycker att det känns lite mesigt att ”bara” låsa den, helst vill jag ha den i ett stort kassavalv;) Plus att den kommer få åka biltvätt med lyxdiamantguldtvätten så fort den blir lite dammig 🙂 Och ingen får ha dojor på sig inne, eller smutsiga byxor, och inte sitta direkt på sätet när man varit och tränat och är svettig – jag hade en handduk:) och ska nog sy små överdrag som är engångs;) Nä, men oj så fin den är, och oh så nöjd jag är:)

 

Natti natti 🙂

Wrooom wrooom…:)

 

Kommentarer

 1. Carina

  Åh vad härligt! Vad glad jag är för din skull =). Fick min första nya, helt pålitliga bli för några år sedan och känner så igen mig på allt du skriver. Tack för att du delar med dig av din glädje och heja heja kärleksfulla, generösa syrran! Vilken guldklimp!

 2. Anki

  Stort Grattis till din nya fina bil <3 Hoppas att du får ha glädje av den i många år o håller med era andra som skriver att göm eller ge extra nyckeln till dina föräldrar eller kära syster så den inte blir "utlånad" när du inte är hemma 😉
  Kramar från Skåneland

 3. Anne-Marie

  Vi behöver inte våra två bältesstolar längre, och jag har precis tvättat klädseln till dem inför försäljning. De är Akta Gracco, och likadana. Maila om du är intresserad.

 4. maria

  Grattis till den fina bilen 🙂 Hoppas att du inte lånar ut den till ” den där”.
  Vet hur det känns att ha gammal bil som man aldrig vet om den startar eller ej, hade de som nyskild då barnen var små.
  Önskar dig och familjen en underbar sommar.
  Kram Maria i Skåne

 5. M

  Grattis till nya bilen Carola!
  Min bil sedan 16 år tillbaka har precis fått körförbud så jag måste också hitta en ny. Svårt och ångrstframkallande att välja bilen som skall passa i syfte och pris! (fast din situation är svårare)
  Ang. stolar till killarna så välj bältesstol framför kudde (jag jobbar själv i en barnvagnsaffär). Priset har mindre betydelse men tänk på att killarna skall sitta skönt i dem.
  Kram

 6. Annette

  Grattis till en fantastisk syster och till ny bil! Skriver som många andra; låna inte ut denna fina bil till exet! Trevlig sommar till hela familjen!

 7. Elin

  Grattis till bilen! Skulle kika på britax stolar som kostar mellan 600 och 2000 beroende på vilken modell man väjer 🙂

 8. Ingela (en annan ;-))

  Grattis! Vi hade bältesstol från Biltema till vår son, vi tyckte den var jättebra och den kostar 400 kr tror jag.

 9. Ingela Berglund

  Åh vad glad jag blir att du har köpt en ny bil för då kan du åka till oss i Norrland och bo i #lilla huset på prärien#, Du vet att huset står redigt för dig och alla dina barn. Mång resor vi har gjort tillsammans Furuvik, Vimmerby Sommarland ,fjällen och Danmark mm. Jag har känt dig ända sedan vi var gravida med våra tvillingar och jag tycker att det finns mycket mera att uppleva tillsammans fast inte familjerna ser riktigt ut som förut.
  Många kramar på dig Ingela

 10. Malin

  Grattis till nya bilen. Kan tipsa om Jollyroom! Vi köpte precis en ny bakåtvänd stol till vår 3 åring som vuxit ur sin Brio. Bra pris och snabb leverans 🙂 Så nu kan hon sitta säkert ett tag till!

 11. Lisa från Skåne

  Måste kännas underbart att ha en ny bil som du kan lita på. Behövs verkligen speciellt som du är ensam om allt ansvar. Vilken underbar syster du har som hjälper dig. Som de andra skriver håll i nycklarna når ”någon” kommer för umgänge. Ha en bra helg.

 12. Jennie

  Carola!
  Jag är bara så himla glad för din skull. Mitt i all soppa är detta första steget till DITT som ingen annan kan göra anspråk på eller ge dig dåligt samvete över.
  Fortsätt bara stark för det är du som har dragit vinstlotten

 13. Pi@

  STORT GRATTIS till nya bilen. Det är en fantastisk känsla att ha en bil man kan lita på till skillnad mot en som kan hosta och självdö i vilken korsning som helst.
  Håll hårt i alla nycklar! 😉

  Trevlig helg!

 14. Linda

  Åh vad härligt så kul för dig och dina barn , det är ni verkligen värda jag kör en 16 år gammal bil men bor å andra sidan ihop med en grym bilmekaniker

 15. Susanne

  Läste ditt inlägg med ett leende och tårar i ögonen 🙂 Som flera sagt: är det nån som är värd detta är det du och dina barn. Du har verkligen en underbar syster, mamma o pappa!

 16. Helén

  Oj vilken läcker bil. Det spelar egentligen ingen roll vad det är för märke på bilen tycker jag. huvudsaken är ju att ni får plats, den har bra säkerhet och att du är nöjd. Det är ju det som räknas inget annat.
  Men glöm inte att ta med bilnycklarna när denna där kommer på bernbesök, för denna där är INTE värd att köra din nya fina bil. Lycka till med den. Du är verkligen värd en ny bil och inte ett JAS plan

 17. Linda

  Grattis till bilen! 🙂 Nu kommer jag som en tråkig säkerhetstant och vill gärna informera dig om att bältesstol används med fördel fram tills barnet är 145-150 cm. Det är mkt säkrare, de kan annars flyga ut bältet vid en eventuell krock. Jag tycker de verkar finnas fler att välja på än när jag köpte för 6 år sedan. En billig bältesstol är bättre än ingen alls 🙂 Billig investering om man tänker att det annars kan kosta liv. Lycka till med bilen!

  1. Emma

   Det är lite delade meningar om det behövs bältesstol, eller räcker med bälteskudde. För de lite större barnen räcker det med absolut kudde, enl. NTF och andra studier.

 18. Monika

  Grattis till nya pärlan! Vi har en exakt likadan och är supernöjda med den. I mittenraden sitter våra tre barn, en i bakåtvänd stor stol (Besafe) och fram tills för några månader sen två på kuddar (nu bara en på kudde). De får plats utan problem!
  Njut nu av att köra lyxigt, det är du värd!

 19. Lilian

  Jättegrattis både till bilen och till att ha en så fantastisk syster. Som många andra skrivit : Ta bilen med dig när ”umgänge” pågår,alternativt ingen reservnyckel hemma! Lycka till nu med bilen!

 20. Annelie

  Tycker att du gjort ett kanon köp.
  Har själv åkt Dacia (Sandero) i 6 år nu inga större problem där inte.
  Kanon med egen tekniker på verkstaden

 21. Lotta

  Vad skönt med en ny bil! Det är en sån trygghets- och frihetskänsla!
  Och kolla om du kan polisanmäla för förfalskade signaturer. Urkundsförfalskning är ett väldigt allvarligt brott! Hör av dig till mig om du behöver hjälp (gratis). Jag är jurist.
  Ha en skön helg! Kram

  1. My

   Hur ska detta kunna bevisas om P hävdar att det är hans egen namnteckning och att den skrevs innan han åkte men postades senare?? Han lär väl knappast klaga på det nu ev mamman har gjort till hans fördel.

 22. Mia

  Självklart åker DU iväg i nya bilen när dina barn har umgänge – så finns ingen bil att tjuvlåna! Grattis till Pärlan! Förstår er lycka! Och vilken underbar syster du har! ❤️ Hos henne har du förstås reservnyckeln.

 23. Ase

  Grattis Carola och barnen, jag förstår att ni är nöjda och glada. När detta med boendet är löst kommer du att känna dig ännu mer fri, jag lovar!!!

 24. Neta

  Ja den var du väl värd flera ggr om. Hoppas en del av priset var eller blir sponsrat med den reklam du gör känner 2 st som har en sån och jag har inte hört någon klaga. Se nu till att den aldrig är hemma när…. och lycka till!

 25. Margaretha

  GRATTIS CAROLA till pärlan,vilken lycka att få köpa den! Och vilken underbar syster o familj
  du har!
  Du ska se att det väntar något gott nu efter allt som varit! Det är både du o barnen värda!
  Efter regn kommer solsken!
  Och denna s k farmor finns det inte ord för!
  Margaretha i Bålsta (en glad mormor)

 26. miah

  GRATTIS!! Alldeles underbart roligt att läsa om bilköpet, hoppas ni får en lång och trogen relation tillsammans. Din familj är verkligen helt fantastisk!! Hoppas verkligen att någon INTE får låna bilen när han har umgänge…
  Stor kram till dig

 27. Nennan

  Fina Du vad roligt – du är så värd detta så som du kämpat med det gamla aset! Jag sitter här med ett stort leende, så roligt för hela familjen! Har själv 5 barn och har bara haft bilkuddar efter att bakvända stolarna vuxits ur, tror inte att lite fluff vid sidorna på huvudet spelar ngn roll vid en krock bara en kostnad. Så kul detta var !

 28. Madde

  Grattis till bilen! Och vilken underbar syster du har!
  När det gäller tantens namnteckning: kan ge fängelse. Och var han i Thailand så ska det banne mig finnas inlämnat en fullmakt till tingsrätten ( (INNAN han åkte) på att tanten ev får skriva under papper/ rodda runt o härja i hans namn. I mitt statliga jobb så är det så att det ska finnas registerat en fullmakt innan man får skriva under papper åt en annan- annars gills det inte och det är straffbart! DÄR kan du nog titta en extra gång gällande vad tingsrätten kräver: Du ska INTE se mellan fingrarna om detta: du måste vara tuff: för det är inte något man ska se lätt på¨: kanske kan tanten (även om det verkar som om moral och respekt verkar rinna av henne som vatten på en gås) fatta att hon är inte gud alena rådande !!!!!! Heja dig! Och en extra kram i dag till din syster!

 29. Carina H

  Ett stort GRATTIS till nya bilen, Ni måste ju känna er väldigt stolta i den nya bilen, men jag hoppas att ´nån´INTE skall låna den, göm nyckeln.Ha många trevliga bilfärder nu.

 30. Lena S

  GRATTIS till din nya PÄRLA!! Förstår att det måste vara underbart att kunna lita på bilen o inte vara livrädd att den ska stanna när alla i fam är med.Skitsnygg färg.Passar dig tror jag.
  Kram o trevlig Taco kväll, för det är ju fredag.
  Lena i Småland.
  Älskar min Tunika jag köpte genom dig

 31. Susanne

  Har du kollat om du har inbyggda barnstolar/bälteskuddar? Jag har en Volvo V70 -06 och i den finns inbyggda bälteskuddar, man kan dra upp baksätets sits så det blir som en kudde.

 32. Lena

  Oj vad kul det var att läsa…ett jätte stort grattis till den nya bilen. Hoppas du och din familj kommer att ha stor glädje av den i många år framöver. Tänk vilken underbar familj du har…din syster verkar helt underbar…och dina föräldrar likaså:))
  Tack Carola för att du delar med dig av ditt liv. Önskar dig lugn och ro nu så du och barnen får njuta av en härlig sommar. Sköt om dig

 33. Camilla

  Alltså lyckan i dina barns ögon i den nya bilen…, härligt att se:) Jätte snygg bil ni har nu och vad skönt det måste kännas!

 34. Maria H

  Vad roligt för dig! Grattis! Och vilken snäll syster du har! Hoppas du får vara nykär länge nu. Tänkte på en sak, om ni håller på att bodela så kanske det inte är smart att du står som ägare på bilen. Tänkte ifall ”den där” du varit gift med kommer att kräva anspråk på den också… 🙁 Bara ett tips, vet inte hur långt ni har kommit i den frågan om bodelning. Grattis än en gång, detta är du så värd!

   1. Maria H

    Då är det bara att tuta och köra och du, lås in extranyckeln, den bilen ska inte han tjuvlåna. Han har också nio barn och måste ju se till att ha plats för den alla nio, det är hans skyldighet att ha en bil som räcker för alla barnen. Han får väl hyra bil då om han ska ut på äventyr. 😛

   2. Kathleen

    Så glad för din skull Carola <3 Hoppas du hittar bilstolar till grabbarna nu 😀 Dem behöver inte kosta en förmögenhet. Så snällt av din syster att ställa upp på ett lån <3
    Jag har inte hängt med på bloggen.
    Har det varit rättegång mellan dig och perra och barnen? Vill han ha barnen? Eller handlar det om komunikation?

    Kram Kathleen, 30 från Vänersborg

    1. familjenannorlunda

     Han vägrar ge mig ensam vårdnad. Jag tycker inte han ska ha mandat att lägga sig i och förstöra det jag och barnen tillsammans bestämmer, tex vilka skolor de ska gå på.. Han är av nån sjuk anledning övertygad om att jag i samma sekund jag får vårdnaden kommer vara med i tv och snacka skit om honom.. JA jag vet- det är ren paranoia men har man betett sig som ett arsel kanske man blir så;)
     Tv är och har inte varit aktuellt. Och OM så skulle knappast sådana program där ungarna skulle medverka vara obehagliga för honom, det han borde vara rädd för är vad jag ensam kan ställa upp i.. Och det kan han inte styra.
     Så, han vill inte ha vårdnad han vill bara hindra mig från att få ensam. Fast han alltså inte finns ett enda dugg i vardagen. Vi har absolut noll kommunikation. Noll. Ändå kommer domstolen döma till fortsatt gemensam och förorda att vi ska lösa våra samarbetsproblem. Det går inte.. Att säga att jag idag både hatar i ordets fulla bemärkelse, och föraktar honom är en underdrift ,det finns inte ord för det. Och det är tragiskt och beror enbart på hur han valt att hantera allt detta.
     Brrr!!
     Kram tillbaka 🙂

     1. Madde

      Går det så eländigt så hoppas jag man kan överklaga det ? Det måste ju finnas papper på att du gjort enligt konstens alla regler? Och är det för barnens bästa att
      1: skita totalt i dem?
      2: lägga sig i deras väl o ve när det är så att han skiter totalt i dem egentligen ?
      3: kommunikationen måste väl för farao ligga på hans ansvar efter allt detta ?
      4: exakt VAD ser rätten/soc som gör honom till ”bra ” pappa?

     2. familjenannorlunda

      Tror snarare de inte ser något som gör honom till en farsa som är skadlig för barnen mer än att han är bra. Helt ärligt så är han en usel farsa och har så varit sen han stack. Han finns exakt noll % för dem i vardagen. Men inte vet jag, Jag tycker ju det är solklart – delad vårdnad = delat ansvar på allt.

  1. Kristina Å.

   Om jag inte har helt fel så utgår bodelningen från det datum ansökan om äktenskapsskillnad lämnades in. Köper man något därefter ska det inte vara något problem.

 35. Johanna

  Så glad för din skull! Fick tårar i ögonen när jag läste. Tack för att du delar med dig av ditt liv. Vi är många som hejar på dig! ❤

 36. Ann

  Hej!
  Den ser riktigt,riktigt fin ut grattis!
  Förfalskning av namnteckning kan ge fängelse!
  Snälla du kom nu ihåg att ta med eller gömm alla nycklar till bilen när det är umgänge så inte P ställer till mer.

 37. Lilian

  Grattis till din /familjens nya pärla underbart detta!!!!!
  Å vad roligt läsa din glädje kände din och barnens glädje hem hit 🙂
  Å vilken syrra du har….syrror är guld att ha man måste vårda henne ömt… vet du gottgör henne 😉
  Se till skrota gamla kärran eller sälj den som reserv delsbil ….men glöm inte att exet inkl. farmorn ingår haha så blir det tre flugor på smällen 😉
  Och du å barna får lugn å harmoni 🙂
  Vilken värdelös farmor!!!
  Har egen erfarenhet av barnens farmor och skulle kunna skriva en bok själv om det ämnet när farmor ej finns alls för sina barnbarn 🙁
  Ja I vårt fall inte för sin son heller konstigt det där faktiskt att kunna sätta barn till världen för sen som en kall isklump där inte finns där helt känslodöd å kall!
  Hon kan ej visa känslor eller bry sig varken för 2 av sina 4 barn eller då heller för 7 av sina sammanlagda 11 barnbarn 🙁
  Sketkärring rent ut sagt!!!
  Jag har genom åren försökt allt för få relation först för sonen och min skull men misslyckades. ..sen när barna kom gjort allt allt allt men misslyckats även här har gjort allt så nu är hon struken å glömd för det mesta fast när läser eran farmor ja då ploppar det upp å ilskan väcks inom mig….så därav långt inlägg här idag för hon inte kan finnas å ge kärlek utan bara sprider iskall död 🙁
  Barna ledsna hon ej vill ha dem och detta gör ont!
  Det gör ont ända in i själen!!! 🙁
  Svårt förklara för dem varför andra farmödrar kan finnas för sina barnbarn när inte deras farmor vill ha dem 🙁
  Bästa är skita i henne hon stjäl bara energi då hon utom räckhåll fatta hon missar både sin son och sina barnbarn samt mig sin sonhustru. ..urk 🙁
  Nog om detta…
  Grattis igen till bilen!!!
  Njut av den och du kommer som vanligt vara vinnaren för du har utstrålning du har charm du är snygg å underbar ,du har alla barnen och deras oändliga kärlek mm mm mm och nu även nya pärlan 🙂
  Vad har puckot haha jo du han har en bestämmande /styrande morsa, han har skaffat sig ett fjortisliv i en liten ”ungkarlslya ” med en liten toy…….förlåt nåt ploppa upp men kan inte skriva det här haha fick ett gott skratt för du är bäst Carola 🙂
  Njut av camping å tro det eller ej men soooolen 🙂
  Trevlig helg på er!!! Kram Lilian

 38. Louise

  Hade jag varit dig hade jag köpt besafe’s bälteskuddar! Överlägset bäst när det gäller komfort och sidokrocksskydd! När vi köpte till vår snart sjuåring fick hon själv välja vilken hon tyckte var skönast att sitta i. Alla andra var hårda. Snart kommer vår minsting få en likadan!

 39. s

  Grattis till nya bilen! Vi har tre olika märken på bilstolar. Bro, britax och graco. Två är breda och två smala. Mitt tips är att ta ut bilstolen ur butiken och testa i sätet vad som passar bäst. Vi gjorde tyvärr inte det så de breda täcker den där grejen som man sätter fast bältet med. Är i princip omöjligt för barnen att sätta fast sig själva då…

 40. Susanne I

  Hej !
  Bra val av bil , vi har en lika dan vi är supernöjda. Hoppas du kommer att vara det med. En fråga angående dina yngsta, räcker det inte med bälteskuddar från biltema ? De är inte svindyra, men bra. Vi har använt sådana, billiga jag vet finns säkert svindyra som är säkrare. Men vi har inte haft de pengarna. Kram

 41. Lena

  Så härligt med ny bil. Slippa bekymmer med den gamla bilen.
  /Lena
  PS. Låt din syster ha reservnyckeln , så det blir svårare om någon vill ”låna” den ds.

 42. Maria

  Jättefin bil!! Håller med flera ovan, Biltemas bältesstolar är helt ok och vi har även köpt ”bättre” märken på blocket för rimliga prise! Så glad för er skull, det är viktigt att känna sig trygg med en välfungerande bil! /Maria

 43. Birgitta

  Carola!
  GRATTIS , GRATTIS till nya fina bilen. Vad roligt för er .Och bussiga syrran som hjälpt till. Njut varje minut. Kramis

 44. Lola (Carola)

  Fantastiskt Carola!!

  Jag är lika glad som Du!!

  Hejjjjjja!!

  Ut o gasa bara 😉 Såå väl unnat Dig o barnen, o vilken FANTASTISK syster Du ändå har!!
  Hjärtekramar till henne oxå!! <<<<<<<<<3

 45. Fia

  Vi köpte precis en bältesstol på lekmer. Kokade runt i stan först och drattade på ändan över priserna . Köpte vår stol för runt 750:- och det var ändå nån lyxmodell från graco

 46. Monica(en annan Monica)

  Stort grattis till nya bilen ,den behöver du verkligen och den är din! Bara din! Du kan inte fått många kronor för den gamla, bytte de förresten ens in den? Övningskörningsbilen du nämner, vem äger den? Den behövs väl inte längre nu när du har en manuellt växlad? Om du äger den, annonsera ut den för tusan så kommer nån och hämtar och du får in nån krona, annars kräver du att Perra hämtar den, ska inte stå där i onödan och ta plats! Syltkrukegänget har nog nån liten hörna att ställa den i! Du har en toppen syrra och fantastiskt fina föräldrar, de är guld värda!

 47. Carro

  Grattis till fina bilen, du förtjänar verkligen att få äga en egen ny bil. Tipsar om britax adventure. En stol som är billig, smal, säker, bekväm och räcker väldigt länge i ryggen. Brukar finnas på kampanjpris ofta hos ex jollyroom, lekmer och babyland.

 48. Monica

  Grattis till nya bilen! Som sagt låna inte ut den! Biltema stolar är jättebra tycker jag. Kram och trevlig helg!

 49. Russintanten

  STORT GRATTIS TILL NYA BILEN. Vi har alltid haft udda bilmärken och de har alltid gott bra,fast folk har haft många förutfattade meningar. Njut nu av bilen,sätt upp dina egna regler och låna INTE ut den.

 50. Erika

  Åh, vilken härlig känsla med en ny bil!!! Sorgligt bara att du ska behöva försvara minsta grej. Den är säkert tusen gånger säkrare än bussen, så njut av den lyxiga känslan! Ha en underbar sommar med dina fina små.

 51. Ellinor

  Jag är så glad för din skull Carola. Blev riktigt lipig när jag läste ditt inlägg. Njut av bilen, vet ingen mer som är mer värd det än ni.

 52. Therese

  Grattis till bilen! Håller med om att du borde kolla biltemas bältesstolar. Har en till yngsta sonen och har aldrig varit så nöjd med någon annan stol!

 53. Maria med 4

  Kolla efter bältesstolar på biltema! Eller använd bara bilkudde… Det vi till vår son som är jämngammal med Jordan.

  1. Linda

   Det är ju rent av livsfarligt! Han kan flyga ur bältet vid en krock!! Bältesstol ska användas till 145-150 cm (ca 10-12 år). Hoppas du tänker om!

 54. annes

  Men gud va roligt för er!Jag har nog sällan unnat någon en ny bil så mycket.Och vilken fantastisk familj du har! Grattis

 55. khadijah

  Hej och grattis till den nya bilen !
  Är en trogen läsare och din blogg är en av mina favoriter. Ville bara tipsa om lekmer.se som har många bältesstolar till bra priser. En del nedsatt med.
  Försökte länka men min mobil vill inte låta mig. Men kika in där ! Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing