Allmänt

Coca-Cola ♥ Simma Sverige

Alla vet att det är livsviktigt att kunna simma.

Alla vet att det är minst lika viktigt att röra på sig och inte sitta still dagarna i ända.

Att fetma är ett stort problem i alla åldrar.

Ändå, fast vi vet detta, så lever vi inte direkt som vi lär.

Därför samarbetar Coca-Cola sen 2013 med Svensk simidrott för att öka intresset för simning, och för att få fler människor att simma mer. Som ett led i detta finns Simma Sverige, som jag i samarbete med Coca-Cola vill prata lite om.

Jag tycker det är viktigt att lyfta fram de bra saker som görs, och detta känns riktigt bra!

Coca-Cola är väl nu kanske inte det första man förknippar med hälsa och motion, men de är en gigant och är väl världens mest kända varumärke? Därför tycker jag det är suveränt att de går in och visar framfötterna och pekar åt ”det rätta” hållet : )

Målsättningen är att få folk att röra på sig mer, och deras förhoppning är att inom fem år (2020) ha inspirerat 120 000 svenskar till ett mer aktivt liv genom simning. Både på motionsnivå och tävlingsnivå.

I princip alla kan simma, det är ju det som är så bra. Man kan simma tillsammans hela familjen, eller ensam. Det är skonsamt mot kroppen, och även om man har problem med leder t. ex så funkar nästan alltid simning. Det är ett suveränt motions-sätt, och det är ju dessutom livsviktigt att kunna simma om man hamnar i vattnet i en krissituation, eller för den delen bara vistas i närheten av vatten.

Plus, och det här kan jag skriva under på, så är simning en färskvara. Nej, du glömmer inte hur man gör, men även om man utan problem simmade 2000 meter för fem år sen, så ska man inte vara så säker på att man orkar idag…det är sjukt jobbigt. Man använder muskler man inte alltid hittar i vardagen skulle man kunna säga : )

Simma Sverige hittar du all info och massa inspiration om simning, allt man behöver veta för att bli sugen på att börja: ) och man behöver såklart inte satsa på att bli långdistanssimmare eller crawlmästare, det räcker utmärkt med att hålla sina simkunskaper uppdaterade och att röra på sig mera.

Simma mera för din hälsas skull helt enkelt: )

bada

jamie

 

 

 

 

Kommentarer

 1. M:et

  Men, snälla ni! Det är inte bara CocoCola’n som gör folket överviktiga. CocaCola har inget magiskt fetma-ämne i sig!
  Fetma har med livsstil att göra främst, gener spelar en stor roll men det krävs ändå att man äter för att någon fetma ska skapas.
  Fetma skapas av en kass livsstil främst, dvs låg aktivitet och dåliga matvanor.
  Lika lite som man blir vältränad av ett träningspass blir man lika lite fet av att dricka CocaCola måttligt.
  Jag tänker fortsätta dricka Cola för det är gott och Nej, jag är inte överviktig.

 2. Lisbeth

  Livet är inte svart eller vitt. Man kan faktiskt dricka Cola eller annat onyttigt och ändå vara hälsosam
  Det handlar ju om mängden, och vad du får i dig för övrigt, balansen.
  Lär man sig simma och sedan kanske simma några längder, eller vågar åka till ett badhus och ha roligt, får du ju massor av motion. Det är god hälsa, även om man dricker ett glas läsk eller två. 🙂
  Simmarna har nog inte alldeles lätt att få sponsorer. Så de är nog väldigt tacksamma.
  För ni som inte håller på med barn/ungdomsidrott som ledare ska veta att stat och kommun bidrar med oerhört lite av kostnaden för att våra/era barn ska kunna idrotta. Och det lilla de bidrar med, får föreningarna betala tillbaka i svindyra hall/planhyror. I dag behövs varenda krona från sponsorerna.
  Att Carola samarbetar med Coca-Cola i det här är knappast någon omstörtande händelse. Det är väl bra om man kan få spridning på vikten av att lära sig simma? 😉

 3. Syrran

  Alltså, ett eller två glas Coca-Cola på helgen har väl inte gjort någon större skada?! Det är inte Coca-Cola som gör oss feta utan vårt fria val att dricka det, vi har också ett fritt val att bestämma mängden.
  Att Coca-Cola samarbetar (och därmed pumpar in pengar som annars bara skulle gått till, tja vinst till ägarna..) med simidrotten är väl toppen, sen är det upp till oss konsumenter att ta vårt eget ansvar när det gäller resten.

 4. Maria H

  Att kunna simma är en av de saker man som barn måste lära sig, men när du börjar göra reklam för simning och cola då börjar man fundera.

 5. Tina

  Tycker inte idrott och läsk hör ihop. Här hemma får barnen inte dricka läsk. Det är ju ett val man gör som förälder.
  Man måste också förstå vad som händer med barn när man gör reklam, dom är lättpåverkbara. Det är bättre att vara utan coca-colas pengar.

 6. Lina

  Eller så struntar Coca Cola med att stötta svensk simidrott och därmed går 3 miljoner kronor till simningen bort? Vad är bäst? Svensk simidrott är glada över att få möjligheten att kunna lära fler att simma, fler tränare, fler simtider etc. Något som deras anslag ifrån regeringen inte räcker till.. Allt är inte svart eller vitt.

 7. Ulrika

  Nej Nej Carola !!! Du är ju en klok kvinna ….eller ? Coca-cola sponsrade inlägg går fetbort i min värld. Coca-cola och hälsa går INTE hand i hand.

  Carola: Klok nog att inse att Coca-Cola är här för att stanna, och då är det suveränt att de även vill puffa för hälsan. Självklart blir man inte frisk av Coca-cola…eller blir man det? Det gamla rådet om avslagen cola vid magsjuka funkar toppen, och cola vid huvudvärk funkar det med;)
  Hälsosamt är det såklart inte, men det är ju initiativet till hälsa jag gillar:)

  1. Tina

   Det är ju precis så coca-cola och deras superslipade marknadsförare vill framstå. Som ett juste företag med sunda värderingar som arbetar för hälsa (när dom i själva verket bidrar stort till ohälsa)…..
   Som att sälja landminor och säga att man är emot krig. Typ

 8. Lina

  Vill bara säga tusen, tusen tack igen för biljetterna jag vann till Descendants. Dottern var överlycklig! Härlig buffé med smoothies, sandwichar, minicupcakes och annat gott. Filmen var jättebra också så det blev en riktig toppensöndag. Synd att du inte kunde komma! Kram

 9. Helena

  Cocacola har kritiserats för detta: de vill nu få folk att tro att man kan dricka den drycken om man rör på sig..det är en sanning med modifikation kan jag säga. En kan inte tappa kilon bara av att röra sig, en måste lägga om kosten och då går Colan fetbort. Att Sveriges barn ska kunna simma, det ställer jag mig givetvis bakom men tyvärr har skolorna inte alltid med det på schemat längre, det anses vara för kostsamt…jag slår gärna ett slag för folkhälsa där simning ingår och Sockerläsk går bort. Lägg skatt på socker och finaniera barns rörelse, t.ex. simning!!!

  Carola: Självklart ska barn få lära sig simma i skolorna, det borde vara en mänsklig rättighet i hela världen! Och jag är helt för en skatt på socker, om det innebär prissänkningar på nyttigheterna:)
  Här är det dock initiativet – att vara ett stort världsledande varumärke och gå in och peka åt rätt håll innebär ju ofta att folk följer…så är sanningen. 🙂

 10. Daniels mamma

  Jättebra initiativ! Självklart ska alla kunna simma. Det är livsviktigt precis som du säger. Synd bara att det är CocaCola som sponsrar – när det bla är deras produkter som gör världens befolkning fetare och fetare!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing