Barnbarn

När man får veta ♥

Det var fredag innan jul, den 22 december 2017.

Som vanligt så var det tacokväll, här ruckas det inte på traditioner inte:)

Jag hade varit på stan med syrran hela dagen och letat julklappar, och till sist bestämde hon att hon inte skulle åka med hem för att äta. Jag stressade till Citygross och handlade mat och sen ilade jag hem. Janelle och Simon var redan där och tog tag i matlagningen medan jag packade upp, slog in några strumpklappar och bara allmänt var överallt och ingenstans. Absolut inte till nån hjälp:)

Corrinda var hos Marcus, Robban inte hemma och Novalie på väg hem. Janelle var lite besviken att inte alla var hemma, men jag fattade ju inte varför.

Rätt var det var så kom Janelle med ett paket, och sa: ”Det här är en lite tidig julklapp från mig och Simon.”

Jag blev förvånad, det var ju julafton på söndag, varför en tidig, hur svårt kan det vara att vänta liksom:) Som alltid så måste man ruska lite på sina paket, och det här lät på ett märkligt sätt välbekant utan att jag kunde sätta fingret på det. Hm..? Vad fasen kunde det vara?

”Men mamma, öppna bara, ruska inte.”

Simon satt coolt i kökssoffan bakom mig, han filmade men det såg inte jag:D

Paketet var avlångt, typ 15-17 centimeter och några centimeter brett, ungefär som en cigarrlåda, och jag hade lite problem med att få av snörena för de var hårt åtdragna, men sen åkte pappret av och jag såg en omärkt låda. Lyfte på locket och där låg en handskriven lapp.

”God jul mormor Carola önskar Janelle och Simon ”

Jag fattade redan innan jag läst klart, och bara pep lite och kramade om henne hårt. Patricia satt precis intill och såg inte vad det stod så hon frågade ivrigt. ” Vad, vad vad???” och drog åt sig lådan, kollade på pappret och fattade först inget, men sen drog hon häftigt efter andan och började gråta. Jag grät, Janelle grät, Simon grät nog han med, och alla skrattade samtidigt.♥

Ungarna (Jamie, Jordan, Lovelia och Trixie) flockades runt oss, de var utspridda lite över hela huset, och kom springande när de hörde Patricias utrop, och frågade vad det var?? De såg ju att alla var glada men fattade ingenting. Men när vi hasplade ur oss: ”Janelle och Simon ska få en bebis!!” så tjöt alla de av lycka och grät lite de med. Jordan skrattade när vi sa att han skulle bli morbror, det vill han inte alls. Det lät alldeles för galet.

Men jag då? Mormor! Hur jäkla ballt är inte det?♥

Vi ringde upp först Corrinda på FaceTime och sen syrran. Corrindas min var obetalbar och den borde vi ha filmat:) Jag zoomade in på lappen, hon läste och sen gjorde hon en min som bara kan beskrivas som skolboksexempel på förvåning:) Sen grät hon, och även Marcus hörde i bakgrunden ”Nu börjar ju jag med gråta ju.”

Syrran var mitt i paketinslagning, och bara av att bli uppringd på FaceTime gjorde att hon fattade att det var nåt stort, jag ringer ytterst sällan med det. Jag sa att jag fått den bästa julklappen redan och sen zoomade jag lappen, och även hon blev superförvånad, och superglad.

Vi skrattade och grät och när Novalie kom hem en liten stund senare så grät vi lite till:)

Robban grät inte när han fick höra nyheten, men han log med hela ansiktet, och tycker att det är riktigt häftigt 🙂

De ville berätta för mormor och morfar på julafton, för de ville att Simons föräldrar skulle få veta först, och det får man ju gå med på. Även om jag helst hade velat ställa mig med megafon på stora torget och berätta för hela världen:)

Alla syskon blev själaglada, och den här bebisen är redan älskad över alla gränser.

Alla på Simons sida blev superdupermegaglada de med, så nu väntar vi bara.

Det är tidigt än, beräknad förlossning är i augusti. För mig som aldrig berättat förrän efter det stora rutinultraljudet i vad, vecka 19? känns det otroligt coolt att få veta så tidigt. De resonerar så klokt att om nåt händer så blir inget värre för att folk vet, tvärtom. Det är så sant som det är sagt:) Jag har tyckt att det var läskigt att berätta även sent, och hade helst aldrig sagt nåt:) men å andra sidan är det jobbigt att gömma en stor mage.

Jag har ju sparat massor, rensat massa bebissaker, men ändå sparat massor. Så faktum är att i realiteten skulle de inte behöva köpa ett endaste dugg, möjligen ett babyskydd till bilen:)

Sen VILL man såklart göra det ändå, men det känns bra att kunna erbjuda dem det. Och såklart bjöd jag även på den lilla insikten att det skulle kunna bli tvillingar. Eller fler 🙂

Haha, det gjorde dem lite bleka, men, jag vet att de skulle såklart klara av även det utan problem. Janelle och Simon är två kloka, stabila, vettiga människor med fulla uppbackning från släkten på båda sidor.

Det här kommer gå bra, och det kommer bli superhärligt!

Janelle mår ”bra”, trött och illamående som man ska, och eftersom jag haft otroligt enkla och lätta graviditeter och förlossningar så hoppas jag såklart att hon får ta efter mig där. Allt blir lite roligare då:)

Ja, så 2018 bjuder på barnbarn! Hur fräckt är inte det då?

Jag insåg att med lite tur så kommer vi kunna ha minst en bebis-spädis konstant  i familjen i många år framöver♥ Och tvååringar!! Jag älskar tvååringar, de är helt genomvidriga men så ljuvligt underbara:)

Ja, det kommer bli bra det här ♥

Kommentarer

 1. Annika

  Bästa morsan blir bästa mormor!!!!
  Grattis!!!! (Fn vad jag är avis… men min mormor- farmortid kommer när den kommer… tänker jag…. Jodå…. Den som väntar på något gott väntar…. alldeles för länge (satan vilken tid det tar! Morr!)
  Kramar till er alla!

 2. Anki

  Stort Grattis till er alla men mest naturligtvis mest till de båda blivande föräldrarna?
  Bättre julklapp kan man väl knappast få??

  Kramar från Skåneland

 3. M

  Det går bra och grattis till er alla.
  Men jag är en sån där som undrar lite, hur gamla är föräldrarna och har de jobb?
  Ja, du vet
  Såna där torra praktiska frågor

   1. M

    Jenny Jag frågade inte dig ( eller nån annan läsare)
    Carola behöver heller inte svara ”småspydigt” heller.
    Jag gratulerar ungdomarna men skriver att jag är lite småtorrt praktisk bara av den anledningen att jag vill nyblivna föräldrar inte ska behöva oroa sig utan bara njuta av barnet.
    Barn kan vara hur älskade som helst men i dagens samhälle tycker i alla fall jag att man bör ha jobb och veta att man har nåt att gå tillbaka till efter föräldraledigheten. För det ÄR ju ändå så att det är ju vad de flesta får göra. Tyvärr måste jag säga att det
    finns alldeles för många unga med barn som bara lever på SOC, speciellt många unga tjejer, och det är inte bra för vare sig självkänslan hos mamman/pappan och ingen vidare framtid för barnen.
    Nu säger jag absolut inte att det kommer att bli så för nåt av Carolas barn och barn ÄR en välsignelse men man vill
    de ska ha det bra för tyvärr kan man inte vare sig äta eller
    klä sig i kärlek.

    1. Jenny

     Måste vara jobbigt för dig att vara så bekymrad för vilt främmande människors välfärd. Visst ska man visa omtanke för sina medmänniskor,men eftersom föräldrarna själva inte är det minsta oroade utan bara lyckliga,så behöver ju inte du heller oroa dig:-)

  1. Johanna

   Om man inte har en inkomst eller har tjänat mindre än 117 590 kronor på ett år får man 250 kr per dag. Det motsvarar cirka 7 500 kronor i månaden. Så vi får hoppas att de har jobb eller ett billigt boende/levnadsvanor.

   1. familjenannorlunda

    Jag kan lugna er med att det inte är ni som ska betala deras kostnader 🙂
    Det här är två ungdomar , 24+25 i år, som har extremt bra koll på sin ekonomi. Barnet är planerat och de hade aldrig skaffat barn om de inte hade ekonomi till det. Så är det:)

    1. familjenannorlunda

     Vad är det här för tråkig stil?? Hur många sitter på ett eget boende cashat och klart?? Oavsett ålder. Jag känner …. ingen. Jo min mormor innan hon dog. Alla som köper sin bostad har ju en skuld. Om man inte är född med silverskeden i mun;)
     De har köpt en bostadsrätt. De har en skuld. Mina föräldrar köpte sitt hus 1976 och har fortfarande huslån, mina vänners föräldrar likaså. Mina vänner, jag, alla. Men den dagen man säljer det är då det roliga ofta kickar in:)
     I föräldrarnas fall handlar det om miljoner plus. Det händer aldrig i en hyresrätt. Det finns plus och minus med allt. Hyreslägenhet i Uppsala kostar ofta mer i hyra än vad lån +hyra på en bostadsrätt gör. Om man ens har tur att få en…

     1. Anonym

      Nu ser det ju ut som om bostadspriserna faller samtidigt som amorteringskrav och räntor skärps. Då är det inte roligt att ha varit sist in på marknaden och inte ha jobb men barn och försörja.
      Har man haft en bostad länge blir det en kraftig skatt oavsett om det finns bolån så det är inte alls säkert att det roliga kickar in när mäklaren är betald. Man kan ju tycka att bolånen borde vara betalda om man har haft hus i över 40 år men alla kan ju inte vara finansgenier.

     2. familjenannorlunda

      Men Herrejösses! Gör som du vill:)
      Så gör vi andra som vi vill. Ingen är idiot här, jag och alla andra har full koll på bostadsmarknaden men vad sjutton gör man då när man inte har förtur i hyreslägenhetsköerna? Inga rika släktingar? Ska man bo kvar hemma tycker du? Tills man är 30? Du får mer än gärna berätta hur de och all andra som köper sitt boende kunde gjort bättre. Jag tror att det finns för och nackdelar med både köpes och hyres. Som med allt. Oroa dig inte.

 4. Carina

  Åh vad roligt! Själv är jag inte mormor (inte farmor heller) men jag har 3 fantastiska barnbarn. Ja, alltså det är min mans döttrar som har fått barn och jag behandlar dem som mina barnbarn. Mormödrar finns det ändå, det behövs ingen extra eller någon i plast. Carina duger gott eller Ina som den minsta nyss fyllda 2 kallar mig.
  Och håller med 2 åringen är den mest fantastiska tiden.

 5. Bibbi

  Jag är mera som du,väntar och väntar med att berätta. V15 nu och vi har inte ens antytt att vi väntar tillökning.
  Hoppas kunna vänta tills efter RUL

  Stort grattis!

 6. Jenny

  Vi resonerade likadant när vi gick ut tidigt med våra graviditeter, efter dateringsultraljudet. OM det, Gud förbjude, skulle hända något känns det skönt att det finns de som vet varför man klappar ihop totalt. Vi fick vår första son i april 2017 och lillebror kommer i maj 2018. Sen får syrran en bebis till sommaren också. Så mina föräldrar blir mormor och morfar för 3e och 4e gången i år (syrran fick en bebis som inte blev mer än 1,5 månad)..

  1. Bibbi

   Usch vad tråkigt att din systers bebis inte fick leva längre än 1,5 månad.
   Stort grattis till både egna barn och kusiner ❣️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing