DanmarkPressresaResa

Danmark 1. ♥Marienlyst Strandhotell♥

Nu så kommer det handla om Danmark! Jag är hygglig på så vis att jag skriver på svenska, känns det okey :)? Jag erkänner villigt att danska för mig ofta låter som rena grekiskan, stundtals så förstår jag inget alls, medan vissa människor pratar så att jag fattar allt. Jag vet inte, men tänker att det är säkert som i Sverige, lite olika dialekter och så? Oavsett så har jag börjat tycka väldigt mycket om språket som sådant, lite som med italienska, det låter vackert:)

Jag har även en eller två sekunders fördröjning i huvudet. Ni vet som när man pratade med folk i telefon från utlandet förr, eller som det blir för utrikeskorrarna när de direktsänder från kriget. Det spelar ingen roll om det är danska eller engelska, jag var likadan i både London och New York. Det tar en stund innan hjärnan hunnit omvandla vad som sägs så jag begriper;) Ja, jag kan nog uppfattas som ett helt vanligt fån de där sekunderna;)

I alla fall! Det blir mycket bilder nu! 🙂

 

Den 22 maj i år så vaknade jag earlybirdy, typ halv sju;) Mirka var redan vaken och satt och sminkade sig. Jag är ju mer ”sov så länge du bara kan och var snabb som en iller” på morgonen och gör allt klart på kvällen, medan Mirka är mer morgonpigg. Vi fick skjuts till Arlanda av min syster och var där runt kvart i åtta. Vi skulle möta Henrik från Visit Denmark klockan åtta prick. Vi hann både printa ut boardingkort och checka in våra väskor innan dess:)

Henrik visade sig vara en supertrevlig herre, ni vet när det känns bra redan från ”Hej”, så var det. Samma med allihopa som vi träffade under den här resan:) Ganska otroligt ändå att känna att alla är människor man mer än gärna vill spendera mer tid med.♥

Min syster jobbar på SAS och jag hade fått ”gå-före-i-kön-biljetter” vad de nu kan heta. Fast lane, kanske? Track? Men eftersom det såg ut att vara lite kö till säkerheten så struntade vi i dem. Men bara man kom in i fållorna så visade det sig att det visst var kö, men  då hade vi redan gått upp en trappa och Smit-förbi-disken var nere, så vi köade. Det gick ändå rätt snabbt.

Jag pep inget i säkerhetskontrollen:) Alltså jag börjar få kläm på detta! Nu var det ganska länge sen som jag fick utslag för något, förutom skorna om man inte har gympadojor. Helst ena vägen bara dessutom..?

Vi kom in och satte kurs mot bokhandeln. Vi satt utspridda i planet, och det är ju för trist, så vi köpte varsin bok. Sen en kaffe och så kurs på gaten, där vi mötte Colette. Hon är journalist och skulle göra ett reportage för en veckotidning. Supertrevlig även hon:)

Flygresan gick utmärkt, jag satt mellan två damer och hade Mirka bakom mig, hon satt mellan två herrar. Henrik och Colette syntes inte till alls, förrän vi landade och sammanstrålade på Kastrup.

Där mötte vi Fnulan/Malin och kramades en lång stund, det var så länge sen vi sågs nu!

Även de norska deltagarna kom, Odd, Hilde och Sara och deras Visit Denmarkrepresentant Jennifer.

Ja, även de var härliga människor!

Vi tog tåget till Helsingör där Visit Nordsjaellands pressanansvarige Camilla mötte upp oss.

Nu börjar det på riktigt:) Här fick jag också upp kameran, när man har en resväska och ett handbagage är det knöligt att även ha en kamera i näven.

Vi åkte till Marienlyst Strandhotell som ligger precis vid Öresund. Det har varit hotell sen 1861, och från början mer för kungligheter och annat fint folk, men nu även för oss helt vanliga:)

Utsikten är väldigt härlig.

 

Här är en av deras flotta terasser, och alltså ja, man hade ju gärna kastat sig ner där en stund och bara mått gott:)

Men utsikten var så vacker att vi i stället åhhhhade och aaaahhhade allihopa:)

Sara, Mirka, Camilla,Jennifer, Colette, Hilde och Henrik

Det var kanonvarmt! Det ser mulet ut men det är bara lite disigt. Stranden nedanför där en av restaurangerna hade uteservering och där man kan både bada och promenera. Sanden såg mjuk och härlig ut. Folk badade, men om jag hörde rätt så var det runt 13 grader i vattnet. Nästan så isen ligger kvar då ju:)

 

Nordsjaelland kallas för Danmarks riviera…Jag förstår helt klart varför, det är oerhört vackert här. Visst skriver man Nord Själland på svenska va? Ja, ni fattar vad jag menar iaf:)

Vi fick en rundvisning i hotellet först. Det finns lite olika alternativ på rum, men alla höll väldigt hög klass. Det är helt nyrenoverat, och väldigt smakfullt.

Mirka och jag skrattade när vi såg badkaret i rummet. Vi har en gemensam upplevelse av ett hotell i Sverige där hela badrummet var som en glasbur. Förvisso med draperier, men på UTSIDAN.. Privacyn där kändes obefintlig;)

Men här var det bara själva badkaret som stod i rummet och det är ju på sitt sätt väldigt charmigt.

Innanför fanns dusch och toalett, och kolla golvet!!!

En gång till – KOLLA GOLVET!! Jag älskar det, helt galet fint. Jag har sett liknande förr fast då i färgglatt och detta var ju sobert i grått. Så himla snyggt. Jag som står inför en badrumsrenovering hemma snart vare sig jag vill eller inte, lägger detta i minnesbanken:)

Detaljer är danskarna väldigt duktiga på. Eller vad sägs om de här kontakterna?  Med guld:)

Eller tv:ns ram?

 Och alla dessa fantastiska lampor! Här gick min Pettson-ådra i spinn, detta måste man kunna göra själv:)

Ett annat rum, lite annorlunda, men lika smakfullt.

Här hade man badkaret i en alkov med utsikt över havet. 

Ytterligare ett annat rum hade gjort en fönstersmyg till en mysplats, man kom ut på en liten altan här med. I bakgrunden ser man Kronborgs slott.

Det finns en k-märkt trappa här på Marienlyst. Jag älskar trappor! Och en av mina goals är att bo i ett stort hus med trappor som denna. Det är så mäktigt:)

Rummet den utgick ifrån var inte heller så illa:) Den öppna spisen  var väldigt stor och kanske att det var överflödigt med dess värme;) men mysfaktorn kommer man aldrig ifrån, det ger ett lugn och en trygghet på något vis.

Amen ni ser ju?? 🙂Vi skulle äta lunch här, men  först fick vi se deras helt nya spaavdelning.

Även här dessa makalösa lampor.

Här kan man ligga och jäsa i badrock och dricka gröna drinkar och äta frukt.

Sen kan man krypa ner i vattnet.

Malins bild♥

Eller så går man och får behandlingar:) Här ett handfat man gärna skulle vilja ha. Det skulle passa sådär hemma men när jag renoverat badrummet så…;)

Här fotbad på rad.Det fanns även ångbastu och massa annat, men det var så otroligt varmt och kvavt här när man var fullt påklädd att vi lämnade ganska snabbt. De som var på besök såg däremot väldigt nöjd ut:)

Vi provsmakade lite spirulinadryck. Nyttiga grejor men ser livsfarligt ut:) Jag kan dock meddela att det var väldigt gott.

På vägen till restaurangen så kikade vi på konferensdelen, där samma smakfullhet råder, även i kaffemaskinerna som var vita. 

Här kan man konferera:) Detta var deras största rum för konferens, och med utsikt över havet så kan man ju bara titta ut om föreläsningen blir trist:)

Detaljer, som sagt.

Ni vet fotboll? Ni vet att alla länder har ett landslag? Vet ni var det danska fotbollslandslaget hänger? Jomen just det, på Marienlyst:) Nämligen här. Det är väldigt VIP att få komma in i de här lokalerna:)

Och på en altan utanför kan de softa med denna utsikten. Inte så synd om de killarna direkt:)Sen så hade vi kommit fram till lunchen.

Jag tror att vi alla var hungriga som vargar, men det behövde vi verkligen inte vara länge till. Först serverades detta. En hypermärklig kombo som var så god!

Lax tillredd på ett sätt jag inte kommer ihåg vad det kallades, men under lång tid, och citrongelé på, och sen då, det gröna som ser ut som en glasskula…det ÄR glass. Krasseglass:) Ja, det låter galet, men den varma laxen ihop med den svala glassen och så det där snöret på sidan som jag inte fattade vad det var bara att det var svingott:)

Det var en redig portion och jag tänkte att det var varmrätten. Med smör på en sten,

eller det var nog någon form av färskost förresten, och hembakat gudomligt bröd så var jag tämligen mätt och belåten.

Men då kommer de in med huvudrätten:)

Man undrade lite om man dött och kommit till mathimlen? Även det här var så gott, och hur jag än försökte så kunde jag inte få i mig allt:)

Men jag gjorde ett så tappert försök. Proppmätt var bara förnamnet:)

En sväng på Damernas innan avfärd, även det här handfatet kan man ju tänka sig:) Marmor är stiligt.

På ett bord stod de här vattenbehållarna, bara att ta för sig av smaksatt vatten. Det behövdes en sån här varm dag

Jaha, och vad kostar det att bo här då?

Faktiskt inte skjortan:) Det finns rum i flera prisklasser och det varierar såklart över säsongen, med eller utan mat/spa osv. Ni hittar till Marienlyst HÄR

Vill ni veta mer om Danmark och alla dess pärlor så rekommenderar jag starkt att kika in på Visit Denmark s svenska sida. Där finns precis allt ni behöver och via veta, plus lite till:)

 

Jag inser att det blir väldigt mycket bilder, så jag avslutar här och återkommer med resten av dagen i egna inlägg:)

Kommentarer

  1. Caroline

    Det ser härligt ut! Danmark är fint.

    Men apropå badrumsrenovering. Hur blev det? Äger exet fortfarande huset? Ville inte han sälja det förut? Eller löste det sig på ett bra sätt (för dig)?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting