Okategoriserade

Oj?

Idag har vi haft Kulturdagen på de tre minsta barnens skola. Det är en återkommande årlig tillställning som skolan haft i 21 år. Jag konstaterade att jag närvarat på de senaste 19?. För nitton år sen hade inget av mina barn börjat där, men vi fick komma upp och se på skolan just den dagen, för Janelle började den hösten. Tvillingarna var helt nyfödda:)

18 år har jag varit där även med huvudet, som nog inte alls var med första gången;)

Det är jättetrevligt, barnen visar upp vad de gjort, det är utställningar och idag kunde man byta böcker och kläder.

Eftersom det alltid är någon som får sprittspratt om jag fotar sådana här dagar för tänk om nån råkar hamna på bild med ett öra eller så och nån på så vis kan identifiera en person med skyddad identitet, och åka och döda dem, och vill jag verkligen vara orsak till det???? Så bidde det inga bilder:)

Att skolans musiklärare sen sa att det filmades för att läggas ut på internet under hashtaggen singfortheclimate det gör varken till eller från. Det är alltid nån som hugger.

Jag undviker alltid att ha med annat folk i mina bilder. Även på offentliga platser. Där man alltså får fota hur man vill. Men det spelar ingen roll. Och ja, jag är medveten om all skit vi har i samhället. Så, då har jag sagt det:)

Jag åkte dit till tio då det började och hem två när det slutade. Som vanligt. Nu har så många av mina kompisar som alltid varit där försvunnit, deras barn har slutat femman och bytt skola, så innan jag träffade nån att snicksnacka med kände jag mig lite ensam:) Men sen hittade jag, och hängde med dem hela dagen. Barnen ränner runt och man får försöka hinna med om de ska göra något speciellt.

Lovelias klass hade utmaningar. Hur länge kan man stå i planka, jägarvila och hoppa hopprep?

Jag vet att jag kan stå i planka flera minuter men rekordet var fem, och det kände jag inte för att slå;) men jag satt i jägarvila (90 graders böj i knäna, ryggen mot väggen) i två minuter. Sa det från början, och det är samma där, jag kan stå länge men det suger musten ur musklerna så det är inte värt det.

Hoppa hopprep då? Jo det gjorde vi ett tag på cirkelfysen så jag har övat upp mig, det är jobbigt men i 45 sekunder kan jag hoppa, det är vad en station är. Men jag kan inte hoppa så länge utan att snubbla;)

28 hopp, sen fastnade jag:) och gav upp, man vill ju inte börja svettas?.

.

Jordan och jag gick en tipsrunda, man skulle gissa mått och vikt osv, och så skrev jag hans namn på lappen. Det var jag väldigt nöjd med för han vann första pris och fick gå upp på scenen inför hela skolan och hämta det. Jag hade aldrig vågat:)

Jamie var överallt och inte där jag var;) men var i alla fall med och fikade lite.

När dagen var slut var jag det också, och åkte hem, käkade lite och lade mig på soffan och toksomnade. Så skönt:)

Jag sov i två timmar!!! Jisses… men det har blivit sena nätter nu ett tag.

Jag hade kunnat sova resten av dagen och natten med, men var tvungen att åka och handla. Corrinda och Jamie följde med och när vi packade in varorna i bilen åkte en polisbil förbi och drog på sirenen.

Sen kunde man skåda vad som hänt på instagram.

Det är alldeles för nära mig för att jag ska tycka att det är okey. Dessutom är det stökigare än vanligt där just nu. Stökigt är det alltid iofs. För bara några veckor sen var det ju en stor polisinsats och fullt ställ när nån gick och viftade med pistol och skulle skjuta nån annan. Herregud om folk kunde sluta med skit!

.

Vi käkade ju tacos som vanligt, och sen ville Corrinda bli skjutsad till en kompis så jag och syrran körde dit henne. Sen blev det det obligatoriska stegsamlandet på en långpromenad med Doris. Under 10.000 steg och man får inte gå hem 😉

Sen dess har jag frusit. Nu ligger jag nerbäddad och ska sova!

Vi hörs i morgon ??

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Malin

  Maja S: Vad är dåligt av läraren? Läraren har stenkoll om någon med skyddad identitet eller om föräldrar av annan anledning inte vill ha sitt barn på internet, och skulle något sånt barn vara med så hade de ju inte filmat?!

 2. Annica P

  Fattar inte folk att det bara är att SLUTA LÄSA om man inte gillar det som skrivs. Är så j-a trött på alla besserwissrar som tror att de vet bäst, blogga ni då så slipper ni hetsa upp er. Kränkt hit o kränkt dit Hej o hå. Fortsätt vara du Carola.

 3. Ylva

  Hur kan ni alla misstolka det hon skriver så mycket? Jag jobbar skyddade identiteter och tack och lov så är dem inte så många, så chilla lite hörni! ?

 4. Lassie

  Skulle det vara dina ungar som bad om att bli skyddade så skulle du nog gny annorlunda! Men du har ju redan visat att du bara hånflabbar en i trynet!

 5. Lassie

  Hur vet du vilka som har vad för anledningar?

  Du verkar så JÄKLA egottippaf, Carola! Så fort du skränar om motvilja så ska all falla i din dans.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Du fattar ju inte vad jag skriver. Jag hånar ingen med skyddad identitet. Utan de som blir sekundärkränkta utan att vara berörda. Såna som du 🙂

 6. Johanna

  Man kan lätt tro idag att det kryllar av barn med skyddad identitet på ALLA skolor. Så ser det inte ut. Jag arbetar med sådana frågor. Dessa barn är oftast inte med på sådana här tillställningar överhuvudtaget. Överdrivet är det att majoriteten ska anpassa sig av en extrem minoritet, som ofta inte ens deltar.

 7. Marie

  Hur kan du få det till hånfullt skrivet om skyddad identitet?? Carola skrev att någon alltid får sprittspratt om man lägger ut bilder och det är ju ett faktum…

 8. Lassie

  Hon skriver väl bara för att provocera och få fler kommentarer så att sponsorerna ska visa fortsatt intresse.

 9. Maja S

  Otroligt dåligt av läraren att inte ens tänka sig för.

  Och det du skrev om skyddad identitet -så hånfullt ?
  Får hoppas att du aldrig hamnar i den situationen att ditt o barnens liv hänger löst pga att nån lagt ut bilder osv på nätet

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Men herregud jag skrev inte om de som HAR skyddat identitet! Utan om alla de som blir sekundärkränkta å deras vägnar utan att ha minsta anledning. Som du nu var ett strålande exempel på ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vilket? Att folk alltid flippar? Det är inte hånfullt utan ren sanning. Grundat på 12 års bloggande?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing