Okategoriserade

Sommarlov ☀️☀️

Så fortsätter vi hedra livet genom att bara låta vardagen rulla på?

Vardagen som är det allra bästa jag vet. Nog för att det är härligt med fest och speciella tillfällen, men för mig är det lilla det stora. Det är det som gjort att jag valde att bli hemmamamma, för min familj är det viktigaste som finns:) Bara så.

Idag fick skolbarnen äntligen sitt efterlängtade sommarlov ☀️?

Jag hade anat det, och när mailet med avslutningstiderna kom så bekräftades det. Alla tre låg/mellanstadiebarnen hade olika tider:)

Först Jamie sen Jordan och sist Lovelia:)

Men på precis samma sätt som jag var extra mycket på Bon Jovi konserten för att jag köpte flera tröjor, så har jag nog extramycket sommarlov nu eftersom jag var på tre avslutningar:) Eller hur?:)

Jag funderade på att gå till kyrkan men det var alldeles för kallt, och jag var i väldigt god tid så jag tog bilen. Fanns gott om plats när jag kom:) Sen var det fullt i kyrkan men jag klämde in mig längst bak, där de skjutit borden mot väggen. Det är MIN plats, som jag haft i alla år, så jag känner att jag mutat in den. Att sen folk inte vill sitta nära nån annan det skiter jag i?. Det blir så till sist ändå liksom:)

Första avslutningen var folk exemplariska

Ingen stod i vägen någonstans.

Andra avslutningen ….

Och tredje, då var det slut på hänsynen.

Rektor fick be flera gånger att folket som stod vid dörrarna, i mitten, skulle flytta sig.

”Vi börjar så fort ni hittat en annan plats”

Likförbannat stod folk kvar. ”Hon menar nån annan, inte mig.”

Nu stod rektor på sig, och till sist, motvilligt, masade sig folket undan. Jisses.

Jag gick ut mellan varje avslutning och tog emot mina barn, och varken Jamie eller Jordan ville hänga kvar i kyrkan med mig utan åkte hem:)

Forever alone stod jag där, och lyssnade på sommartal och Den blomstertid. Och såklart musikläraren?. Jag är osäker på om hon inte fattar att den enda som hörs är HON, eller om hon vill sjunga solo med en bakgrundskör? Helt ärligt så sjunger hon inte ens bra, det är som att jag skulle ta ton där. Och det i sig är bra, att man inte behöver ha en bra pipa för att kunna bli musiklärare:) Men jag vill hellre höra barnen.

Den enda som ville bli fotad efteråt var Lovelia.

Som började gråta när hon kramade sina lärare. Dittills hade hon tyckt att det var helt okey att lämna skolan och klassen, de har bara till och med femman på vår skola.

Jag hatar ju avsked och avslut så mina tårar rann nästan över när jag tröstade henne.

Sen kom Novalie hem och grät, hon insåg att hon inte skulle träffa sina mentorer något mer, och hon tycker mycket om dem.

Corrinda har ju redan gråtit:) Det är mycket känslor just nu❤️

.

Jag passade på att mysa en stund i soffan med killarna när jag kom hem. Efter att jag bytt kjol och blus mot hoodie och långbyxor. Jag frös!

Oj!!

Precis nu mullrade det plötsligt till utanför. Verkar som Åskar är ute och går, det kan förklara den sega huvudvärken.

Lovelia hängde med sina klasskompisar hela dagen och kvällen. Trixies kompisar kom hit, det var fem tjejer ute på studsmattan plötsligt:) Killarna for iväg och jag drog iväg och tränade. David var extra grym idag, han går tydligen på semester snart. Inte nog med att hans varv är skitjobbigt, och att jag blir sur varenda gång för att jag inte fattar vilka muskler jag ska använda i chinsen,( jag VET, men får inte till det) han lade till en bonus som var värre än någonsin. ?. Jag älskar det samtidigt som jag hatar det:)

Syrran och jag körde backintervaller igår igen, så benen var rätt möra redan innan. I morgon kanske det blir backe igen eller yoga, ytterligheter är bra.

Jag älskar ju sommaren men det finns ett stort minus och det är att ledarna på Friskis visst vill ha semester som vanligt folk. Det blir förre pass så man får tänka till lite extra hur man ska få in den träning man vill ha. ?. Det går såklart bra men man saknar sina favoriter, så är det bara.

Och det är inte ett klagomål utan beröm. ?

Efter träningen handlade jag och sen hem. Ungarna skulle få kycklinghamburgare men jag hade kvar av min goda mat som Patricia storknar av. Jag blandar helt enkelt en burk kikärtor och en burk tonfisk och så i med massa tomater. Kanske lägger jag upp på spenat men inte idag. Åt direkt ut skålen gjorde jag också;)

Hundarna älskar kikärtor. Jag med så deras bedjande blickar gav inte det önskade resultatet;)

Men de fick några:)

Kida ligger i onåd just nu, hon gräver i min rabatt och har som mission att sabba min vinranka. Jag häver tillbaka jorden och lägger tegelsten på;) Det hjälper sådär.

Tur hon är supergo❤️. Doris med såklart, alltid.

Nu ska jag krypa i säng, i morgon ska jag fixa fransarna hos Dau . Det behövs verkligen! Samtidigt ska två av mina barn till Stockholm. Trixie till grönan med kompisar och Patricia ska på kurs med jobbet. Jag funderar på att ta med barnen på en sightseeingtur i Stockholm i sommar.

Det är ju skandal att man aldrig besöker sin egen huvudstad mer än när man har nåt ärende. Vad ska man sightsea för nåt? Slottet? Inget med dyra inträden för SÅ mycket vill jag inte turista?

.

Men nu – sova!

Natti natti ?

Kommentarer

 1. Mia Sköld

  Historiska museet på Narvavägen har fri entré. Var där med mina barnbarn 12 och 13 år från England De tyckte det var väldigt intressant och spännande ?

 2. Annika

  Det ska finnas en sightseeingbuss som blir en båt och åker på vattnet – kanske skulle vara något? Googla! Bor i Stockholm – ok en förort – inte testat själv. Men hört om den och VILL och ska! Vem hinner först – ni eller jag/vi?

  1. Lotta

   Den turen rekommenderar jag. Åkte den med mina ungar förra året. Dock ganska dyrt om man är många, 280kr/person. Men se till att boka plats på nätet, för det står mycket folk som inte bokar och väntar, för att se ifall dom kan få plats. Väldigt rolig och bra guide oxå

  2. Lotta

   Den turen rekommenderar jag. Åkte den med mina ungar förra året. Dock ganska dyrt om man är många, 280kr/person. Men se till att boka plats på nätet, för det står mycket folk som inte bokar och väntar, för att se ifall dom kan få plats. Väldigt rolig och bra guide oxå

  3. Lotta

   Den turen rekommenderar jag. Åkte den med mina ungar förra året. Dock ganska dyrt om man är många, 280kr/person. Men se till att boka plats på nätet, för det står mycket folk som inte bokar och väntar, för att se ifall dom kan få plats. Väldigt rolig och bra guide oxå https://oceanbus.se/

 3. Åsa D.

  Jag rekommenderar ett besök i Stadshustornet. Man går upp i tornet, 365 trappsteg, på slutet i trånga gångar. Då får ni in ett träningspass på köpet ???Fantastisk utsikt! 60:- vuxen, barn under 11 gratis. Kolla in hemsidan, man bokar tid.

 4. Camilla

  Spökvandring i gamla stan,takvandring kostar förvisso pengar men är roligt.
  Många museum är det fri entré på.
  Du kan åka båt från Nybroviken-Nacka strand -Nybroviken det är pendelbåtar som du kan åka med Sl kortet på Googla sjövägen.Annars är det väl alltid kul att gå på Biblioteksgatan.Kaknäs är ju stängt men en tur längs Djurgården.Du kan ju åka spårvagn ut på Djurgården.
  Dina mindre barn kanske skulle uppskatta Stockholms fina parklekar,Det som finns i Rålis tex.

 5. Maria

  Hej Carola! Har följt dig sen ni var med i fam annorlunda. Brukar inte kommentera så ofta. Du och dina barn verkar vara så härliga. Ett utflyktsmål som jag kan rekommendera är Tom tits, det ligger visserligen inte i vår huvudstad utan i Södertälje men det är roligt för alla åldrar. ? Finns ju lite olika museum som man kan besöka också. Varm sommarkram till Er alla.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing