Okategoriserade

När dagen börjar mindre bra?

I dag har delar av barnen studiedag. De som går i privata skolor har det inte. Det där är lite tramsigt kan jag tycka, varför inte bara göra lika som de kommunala? Har man som jag, kids i lite olika skolor, inte bara låg,mellan, högstadie och gymnasiet, utan även både kommunala och privata så vore det ju helt klart enklare om alla var lediga samtidigt.

Men så är det icke. Lovelia och Trixie är i skolan, och övriga lediga.

Jag ska barnvakta och idag skulle Janelle skjutsa Simon till jobbet kl 7 och sen komma hit.

Sagt och gjort ställde jag klockan på sju, tänkte bara kliva upp, resten kan jag ju göra när han är här:)

Strax efter sju skällde Doris till och jag anade att Janelle kanske stannat till på gatan men messade ”messa när du åker”

Svaret kom direkt: ”jag är redan här”.

När jag rullade ur sängen och ut i hallen så satt de där på golvet i godan ro:)

Hon skulle hämta upp en kursare men var lite tidig så hon stannade en stund. När hon sen åkte så vinkade vi av henne utan tårar, puh. Jack hade blivit ledsen när de släppte av Simon på jobbet, men nu hade han full rulle kring sig. Jamie och Jordan klev upp för att vara med honom, de har längtat efter att vara lediga när han är här?

Jag hann bara sätta Jack i stolen vid bordet och packa upp hans mat innan Janelle ringde. För att kolla så han inte var tokledsen antog jag.

Fel.

Hennes bil hade stannat!

Hon stod såklart illa till på en bro så jag åkte direkt. Det är inte mkt trafik där men att stå taskigt till gör en onödigt stressad, och det räcker gott med det som blir när bilen krånglar. Drog på varma men fula kläder;)

När jag kom så hade hon lyckats hacka bilen framåt några meter i taget och kommit av bron och stod helt ok vid vägkanten.

Det var motorlampan som lyst och så stannade den bara. Ni vet vilken symbol det är, det är den man får lära sig att stänga av bilen och inte köra en meter till, om den lyser. ?

Så då vågar man inte chansa. Hon ska fram och tillbaka till Stockholm och att stå längs motorvägen är ju ingen hit.

Hon ringde killen hon skulle samåka med, och sen Trygg-Hansa. De fixade en bärgare som kom efter bara några minuter. Bilen körs till verkstad och bärgaren talade om att hon gjort rätt, man ska inte köra.

De har lånebil i sin försäkring och Trygg-Hansa skakade fram en direkt så jag körde henne till biluthyraren och så kunde hon, två timmar försenad, åka till plugget.

Shit happens! Men schysst kärra:)

Det löste sig ändå smidigt!

De är väldigt beroende av sin bil just nu, ska hon åka kommunalt tar det över två timmar, med bil under en timme. När hon nu samåker, killen har inget körkort men de hälftar ju på soppan, så blir det billigare dessutom med bil. Simon jobbar skift och det går inte bussar till alla hans pass, så de behöver bilen. Så det är smart att se till att ha bra förskringring!

Själv undrar jag varför Trygg-Hansa inte svarat mig gällande min spishäll..?

Kommer få pröjsa 11 lax själv misstänker jag?

.

Nu sover Jack middag

Och jag ska dricka kaffe!

Sen träna 🙂

Vi hörs senare?

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing