Okategoriserade

En vinnare ✌?

Förra sommaren så startade en frågesport i en app som heter Primetime. Ungarna spelade och efter någon dag satt vi hela familjen samlade med varsin mobil i näven och spelade 🙂

Haha. Man ska klara av elva frågor tror jag det är, och man har tre val hela tiden. Vinstsumman är löjligt liten men det är ju mer äran. Sist jag spelade var förra sommaren och då var det runt 15.000 spelare… kvar till sista frågan kunde det vara mellan 50-100 personer som då fick dela på några tusen.

Jag har inte tagit bort appen men heller inte spelat, man ledsnar ju:) I går plingade det till och temat var Akutmottagningen.

Okey, jag kan sjukvård. Så jag klickade in. Det var typ … Öhh massor, kanske 45.000 spelare. Jag svarade rätt på fråga efter fråga, inget var ens svårt. Och så vann jag ju!!!

Undras vad jag ska göra med den här enorma vinstsumman ??Jag vet inte ens vart jag ska börja 🙂

3000kr att dela på skitmånga människor.. fast med tanke på att jag inte ens fick ange några uppgifter alls så lär jag väl vara snuvad på kosingen. What a Shame:)

Jaja, nu behöver jag inte spela på ett år eller så igen, för så kul är det inte.

.

Har ni tagit undan ute inför vintern? Det har inte jag. Hela trädgården ser ut som skit. Utanför dörren står en back med disk från husvagnen som dels var odiskad men framför allt var det musbajsat på det. På en stol ligger alla badlakan, saronger och filtar. På bordet står en kartong med vindruvor från rankan som Robban skulle ta med och sälja men tydligen ratade. Han hade med sig fyra av fem i alla fall 🙂

Och så vidare. Jag har inte hunnit, eller haft lust och sen har vädret varit uselt och jag sjuk. Alltså det låter ju mer att säga ”sjuk” än ”förkyld”:)

Jag har börjat säga så sista åren för om jag inte är överdrivet tydlig så tror ingen unge att jag är krasslig. För man gör ju allt man alltid gör även om man är hängig, så de fattar aldrig att mamma kan behöva ligga i sängen och sova:) De blir lika förvånade varje gång:)

Jag har massor fortfarande men ska försöka få undan sakerna i dag. För nu är jag frisk . Så är det bara. Nu är jag less på snor och host. Det brukar funka att bestämma sig, och så massa Coldzyme förstås.

.

Jag har en fundering också.

Parkeringsappar. Jag älskar dem! Allt runt parkering har blir så mycket enklare med dem.

Men… har ni tänkt på att fast man betalar med sin app och då inte behöver gå till p-automaten, utan kan parkera långt bort och aldrig gå förbi den.. så nog fan sitter själva områdeskoden där. Gärna vinklad så man måste stå precis framför.

Det här gör mig GALEN. På riktigt. Ja ett I-landsproblem, men ändå.

Varför inte sätta skyltar med koden så man ser dem utan att behöva springa dit? Tex utanför Friskis på väderkvarnsgatan i stan, det är en lång gata med parkeringar efter varandra, på båda sidor av gatan vanligtvis , förutom nu när de bygger på ena sidan. P-automaten sitter … satt i alla fall på en sida av gatan i ena änden. Skylten med koden är för liten för att se utan att gå väldigt nära. Nu sitter det nog en apparat på ”rätt ” sida, jag var tvungen att tänka lite:) Men samma visa, koden sitter på maskinen, pytteliten. Och man måste stå framför den för att se, det går inte att parkera, titta upp, se skylten/koden, knappa in i mobilen och sen vara klar.

Varför inte ?

Om man kör runt huset är det en annan kod, så man kan liksom inte chansa. Jag kommer inte ihåg siffror från en gång till en annan. Det är olika taxor på olika områden och jag har noll lust att få p-böter.

Fattar ni ens vad jag menar??

Men hela problemet skulle lösas om man bara satte upp områdeskoden så man såg den från där man faktiskt parkerar. Kanske under den skylt som talar om att det är tillåtet att stå där? För enkelt va?? ?

Antar att det krävs en utredning och fyra års valsande i kommunhuset bland styrande politiker för att få nån ändring .. så jag får med andra ord sura vidare 😉

Suck, en så enkel grej.

.

Nåväl. Jag ska väl ta tag i nåt. Gäller bara att bestämma sig för Vad.

Kanske bäst att ta en kaffe först och begrunda och riktigt tänka igenom beslutet.?

Vi hörs snart!!

Kommentarer

 1. Annika

  PS. Jag har ingen app och vill inte ha utan betalar med sms vilket är fantastiskt bra – när man vet vad man ska betala…. DS.

 2. Annika

  Förstår dig precis! Åkte en gång till ett – för mig – nytt område och ställde mig på gatan och det stod ”Avgift”. Gick runt och letade efter information, p-automat, ja NÅGOT för att kunna betala. Inte en skylt, inga pilar som visade något, INGENTING!!!! Så jag sket i det. Dom jag hälsade på sa att det fanns när man ”åkte in” i området och det är så illa så illa. HUR SKA MAN VETA DET??? Det är dessutom ett STORT område, man vet ju inte alla infarter och utfarter och att ha koll på sån´t INNAN MAN PARKERAR!!!! Och det där med att läsa på automaten stämmer verkligen. Där jag bor finns några automater där det inte ens står vad det kostar???? Va???

 3. Clara

  Hej Carola! Jag spelar också primetime och man blir inte snuvad på vinsten 🙂 Om du går in i appen när spelet inte är igång så kan du se hur mycket du vunnit och därifrån antingen välja bankutbetalning eller skänka till välgörenhet. De har olika organisationer varje månad och denna månaden är det Plan International. Så även om man vinner nån krona hit eller dit så blir det ju mycket pengar om alla skänker till välgörenheten 🙂

 4. Judomorsan

  Primetime är ju bäst 🙂 Jag vann också i måndags när det var medicinfrågor, hade nio rätt igår på fysiken… Om du klickar på mina vinster i appen kan du välja bankutbetalning eller skänka till månadens välgörenhet. Jag samlar mins vinstpengar på hög, är uppe i 14 kronor nu tror jag ?

 5. Mis

  Jag parkerade i Stockholm i somras, sökte på appen och fick fram rätt kod – trodde jag. Betalade alltså i appen men hade en gul ful lapp på rutan när jag kom tillbaka. Så appen hade sökt av på fel gata så jag betalade vanlig parkering plus böter på 900.. surt som satan! Försökte överklaga men fick till svar att det var mitt ansvar att se att den sökte rätt. Men är man på besök i en stad där man inte har riktig koll på vad alla gator heter, och speciellt inte vad de har för kod, så är det inte så jäkla lätt.
  När jag parkerade på samma ställe veckan efter var jag betydligt noggrannare, och speciellt när 6-åringen högt och tydligt säger ”hoppas vi inte får böter i dag också”..

 6. Malin

  Du söker ju bara på ”parkeringar nära mig” (alternativet finns i flera olika parkeringsappar) och väljer den som du befinner dig i… Svårt? Nope.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja fast nu funkar inte det. För gör jag det så kommer det upp ett meddelande om att det finns fler områden, var god förfina din sökning(går inte) eller ange områdeskod. Så då måste jag gå till apparaten. Därav min irritation:)
   Där finns det tre olika koder beroende på vilken gata man står, olika taxor såklart, annars är det ingen sport.??

 7. Ekot

  Ett garden party med jobb först och korvgrillning sedan? Bjud in många! Helst ska det ju vara uppehåll… så vardag kanske bättre än helg nu?

 8. Lena

  På dom appar jag har kan man ju få fram en karta å se var man är å parkera .På så sätt då behöver man ju inte *koden *(Du går fram gatunamn å pris)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing