Okategoriserade

Höst…?

Lördag!! Världens tristaste väder ute och mörkt hela tiden. Fy!

Älska hösten!! asså det är såååå mysigt att ba krypa ner under en filt, tända ljus och kolla nån serie. Luften är krispig och färgerna ljuuuuuvliga!

Skjut mig. Fy fan vad jag avskyr sådana här dagar. Man vaknar inte och när man ändå rullar ur sängen så är man seg som sirap, men knappast lika söt;)

Och kolla serie? Jag fattar inte hur folk har tid!?

Jag hör hela tiden hur folk tillbringar hela helgen under den där jävla filten, och bara glor på TV… Har de INGET annat att göra liksom? Grattis:)

Idag till exempel så har jag varit på shoppingrunda:)

I regnet.

Rusta var först ut och jag har köpt massa ljusslingor. En märklig sak. Syrran och jag hade en kundvagn som vi plockade ner varorna i. Eftersom det är rätt trångt att dra runt den så ställde vi den på nåt hörn medan vi kollade. Rätt vad det var så hade nån annan plockat i massa jox… ? Hallå ni får ta er egen vagn liksom:)

Men så kläckte syrran att det kanske var nån personal som trodde vagnen var övergiven och att de fortsatte plocka i sånt som låg på fel plats..? Kanske. Vi höll vagnen nära resten av tiden:)

Jag betalade och hemma sen så fattades en del saker. Bland annat till ljusslingorna, man köper transformatorn separat och den, en förlängning och en förgrening plus en timer fattades.? Jaha, glömde vi dem?? Fan!

Men de finns inte med på kvittot så nån har plockat ur dem ur vår vagn. Skitmärkligt. Men om det var nån personal som trodde de skulle sätta tillbaka varorna så låg de grejorna precis där. Men ändå, kan man få ha som vagn i fred i fem obevakade minuter? Nu måste jag åka och köpa sådana för annars funkar inte ljusslingorna :/

.

Jaja, vi åkte vidare till Ikea. Tvärs över parkeringen 🙂

Ljus och plastblommor. Jag fyller tant snart?Men i ärlighetens namn har jag haft fuskblommor många år:) Skitbra man bara sköljer av dem i duschen så är de som nya;)

Och sen Ica för lördagsgodis.

Middag idag var, som så ofta på lördagar blev köttfärs och potatisgratäng 🙂

Vi har ju ofta köttfärs över sen tacosen på fredagar och då är det så slött att bara köpa färdig gratäng. Gott är det också:)

Och sen massa godis.

Vi ska se nån film nu säger tjejerna så jag får väl haka på:)

I morgon kommer Jack, early birdy, Janelle jobbar på babysimmet, och jag tror att vi ska åka och kolla på när Lovelia spelar basketmatch. Vi får se:)

Vi hörs snart 🙂

Kommentarer

 1. Camilla

  Man reagerar vän antagligen för att man känner sig lite träffad. Jag tillåter mig att under hösten kura skymning med tända ljus, fyr i kakelugnen efter en dags id här på gården. Hela året så sliter vi med allehanda sysslor som krävs på en gård. Men hösten blir lugnare. Däremot så skulle jag aldrig få för mig att göra det om huset var upp o ner.
  Alla saker har sin plats. Då man är många så måste man ha ännu bättre ordning för vem orkar lägga tid på att leta?
  Ej heller skulle jag få för mig att köpa något halvfabrikat o äta eller servera till övriga familjemedlemmar.
  Till syvende o sist. Vem är satt att döma?
  Det som passar en – passar inte an annan
  Fritt valg som de säger i Danmark ??

 2. eva

  exakt vad någon skrev….man tar tid till det man vill prioritera…..du vill ha träning….andra serier….alltså är det vad intresset väljer….och då är alla nöjda…..för det är ju bara vi människor som väljer vår tid…själv vill jag ha lite av varje….trevlig söndagkväll

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Klart man väljer själv:) Jag menade inte att man inte får ligga i soffan, det är väl super om man har tid med det. Jag personligen fattar bara inte hur man ens vill. Jag vet inte vad som personligen skulle inträffa först, rastlösheten, känslan av att vara helt overksam eller ryggont och stel i hela kroppen? ?

   1. Karin

    Fast när vi andra går upp med tuppen minst fem dagar för att gå till jobbet skrevet du ofta att du ligger lvar i sängen. Att vi som förvärvsarbetar utanför hemmet behöver slappa ibland kanske är svårt att förstå för den som inte går upp varje vardag och jobbar.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Du kanske har lust att omformulera det där ? ? För nej jag jobbar förvisso inte utanför hemmet, men är det mindre jobbigt för det? Jag sitter med plugg till långt in på småtimmarna efter långa dagar med både jobb och ännu mera plugg. Min sammanlagda ”arbetstid”( plugg+jobb) uppgår till minst lika många timmar som ett jobb utanför hemmet. Ofta även helger.. 🙂

     Jag kanske inte kliver upp svintidigt men jag har en annan dygnsrytm, och det passar mig bättre. Du får det att låta som att jag ligger och pillar navelludd hela dagarna…det känns rätt otrevligt faktiskt.

     Och sen måste ju alla fatta att man gör som man vill? Vill man glo på tv hela helgen så gör det!:) I dont mind, jag talar för mig själv och drev det dessutom en bit genom att säga att jag inte har tid med serier för jag shoppade.. 🙂 Skojade lite alltså ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja jag kollar på tv varenda kväll, men jag menar alltså att ha seriemaraton:) Folk som skriver att de sett alla säsonger av Game of thrones på en helg typ. Alltså en 70-80 timmar eller vad det kan vara?Något längre än två dagar kanske, men långhelg då;)
   Se på tv några timmar varje kväll gör jag, mer eller mindre intresserad:)

 3. Mia

  Jag själv tittar på serier för att det är avkopplande. Du tycker inte att tv tittande är som avkoppling, kanske? Sen tror jag att det är lite sällskap i bakgrunden om man är själv att tvn är på.

 4. Marie

  Har man inte ett gäng ungar boendes hemma så kan man tillbringa helgen i soffan o kolla seriemarathon ? så håller jag ordning på hemmet under veckan, blir liksom inte så stökigt när vi bara är två vuxna hemma ??! Kämpa på ???

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag tror inte jag skulle palla att kolla så ändå. Jag är alldeles för rastlös, trots att jag är rätt så lat samtidigt. Men att bara ligga och kolla på tv hela dagarna gör jag aldrig, inte ens när jag är sjuk. Då sover jag ?

 5. Camilla

  Jag längtar ihjäl mig tills man får sätta upp alla stjärnor och ljusslingor. Faktiskt så fuskade jag igår och satte upp en ljusgardin i hallfönstret på övervåningen. Blev såå mysigt ? Det är ju sjukt mörkt ute nu.

 6. Anna

  Tror det är en prioriteringsfråga hur dom hinner ?. Du tränar en massa tex, jag brukar fundera hur du hinner det, finns inga möjligheter i min vardag, med jobb och familj. Jag skulle antagligen hinna om jag prioriterade det ?

 7. Sanna

  När man säger att hösten är mysig så menar man de dagar när solen skiner, löven me sina fina röda o gula färger o det är lite kallt så man kan ha en varmare jacka på sig. Men solen ändå värmer. O sen, på kvällen när mörkret faller, DÅ kryper man ner under den där sköna filten i soffan!?? Det är ju samma som me alla årstider. Man vill ha dom i all sin prakt!! Vem gillar vintern när det är snöslask o allt blir blött, vem gillar sommaren när det hällregnar i dagar o det är 10 grader. El våren när vintern plötsligt bestämt sig för o göra comeback ? älskar alla årstider när de är så som de SKA vara!?
  När det gäller hela dagar under en filt o framför tv serier förstår jag heller inte hur folk hinner ? Finns ALLTID nåt som behöver göras/fixas mm. Sen kanske man kan göra det en liiiten stund på helgen, kanske ??

 8. 46-årig mormor till två barnbarn

  När du fyllt tant och inte har några barn som bor hemma, så kan du också tillbringa hela helgen under en filt, och kolla serier.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing