Okategoriserade

Bodyguard❤️

Jag tar mitt ansvar som mamma fullt ut. I allt. Utbildning är av yttersta vikt och det är viktigt med en bred och kulturell skolning också.

Vissa saker måste man kunna, som att 1+1=2 och att vi har monarki i Sverige, och vissa filmer måste man ha sett. Mitt kulturella uppdrag som filmvetare fortsätter.

Främst handlar det om Patricia och Corrindas fostran, men jag drar med de lite yngre kidsen när det går. Robban har sett ungefär allt som finns i filmväg så han är inga problem. Han kan komma in när jag sitter och tittar och slänga en blick på tv:n och fundera en sekund för att sen berätta vilken film det är.

Men tjejerna…alltså suck:) Vi har kört Dirty Dancing, och några som jag nu har glömt…hm. Grease var det nog i alla fall.

Och nu är det dags för nästa duo, nämligen Bodyguard och Top Gun.

I dag Bodyguard. Den gick inte att hitta på de sidor som jag har, om man inte ville köpa eller hyra. Glatt så köpte jag den, tänkte att tjejerna kommer älska den och den kommer gå varm. Jag känner mina tjejer:) Och jag kan väl se den ibland, det är ju ändå Kevin och så den där grymma rösten – I will always love you.

Vi laddade med påskmust och kröp upp i soffan. Först laggade Viaplay så vi fick vänta en halvtimme:/ Men sen så rullade den igång så fint.

Jag har sett den, för många år sen, och kanske att jag inte sett den på väldigt länge. Den var ju en aning…smådålig:) Lite seg, lite trög, och apropå trög så är ju inte Patricia och Corrinda de vassaste knivarna i lådan direkt.. Jag fick sitta och förklara ploten, och som när Frank Farmer i början använder sig av falska namn för att kolla säkerheten. Att Alexander Graham Bell uppfann telefonen, Tomas Edison glödlampan och Henry Ford typ bilen….det hade de ingen aning om.

Hur skulle de veta det? Och att jag visste vem glödlampans uppfinnare var det var ju inte det minsta konstigt för jag var ju liksom med då….? Va? Hur jävla gammal tror ni jag är?? 😀

Sen är det ju romantiken mellan Kevin Costner och Whitney Houston. De kände den inte. ”I dont feel it.”

Nähä, men okey…förvisso var den inte speciellt påtaglig, och jag kan inte klandra dem för att de tyckte att Rachel betedde sig som en ganska lössläppt slampa när hon absolut ska ha livvakten på fall. Till vilket pris som helst. Och sen blir lack på honom för att han vill sköta sitt jobb och inte mysa runt med henne;)

Kevin Costner såg ut som morfar, han såg också ledsen och bortkommen ut och att han dricker apelsinjuice utan sprit i tyckte de var så gulligt att de höll på att åhhhhh:a ihjäl sig;) Jag försökte berätta att det var hans stoneface, han var det coolaste som fanns. Nope, de höll inte med.

De gissade fel på vem som var skurken, inte så konstigt det heller för det är ju en tvist där, och Corrinda kommer drömma mardrömmar om stalker-killen:)

Så, som den goda moder jag ändå är så har jag skickat ett litet filmklipp till henne på honom:D

 

Hon höll på allvar på att krypa ur skinnet när han kom i bild.

Så kom slutet på filmen, de fattade inte ett skit. Inte ett jäkla dugg. Okey, men vänta, jag förklarar för er då. Aha…okey…men varför??? och så tusen frågor på lösa trådar i filmen som de inte fattade 🙂

Så när sen slutklämmen kommer, den stora kyssen och låten med stort L, då sitter de i soffan och skrattar så tårarna rinner. Sabbar all stämning som eventuellt hade byggts upp:) Helt värdelös film enligt de där två.

Och den var ju inte så som jag kom ihåg den heller. Jag tycker ju att Kevin Costner är svinsnygg, nu och då. Men inser ju att likheten med min pappa finns där:)

Så pappa är alltså lik både Bruce Springsteen och Kevin Costner! Man kan ju undra var de snygggenerna tog vägen….inte fan fick jag dem i alla fall;)

Så filmen kommer mest troligt inte att tittas på igen, inte av de där två. Men eftersom jag vill ha valuta för mina pengar så komma jag tvinga alla övriga barn att se den. En efter en:)

I morgon är det Top Gun!

Tjejerna är otroligt skeptiska;) Men alltså vad kan gå fel där?

En snygg kille, med jordens bredaste leende, stridspilot, kaxig och med jeansen upphissade i midjan, motorcykel och den snygga tjejen? Massor av coola scener och män i uniform. Nä, inget kan gå fel;)

Jag återkommer om det….:)

 

Nu sova!

Idag har jag lämnat in ett stycke B-uppsats och ett stycke Essä. I morgon nya tag:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   😍😍den har de nog sett! Men lägger den på listan för den kan man se hur många gånger som helst 🙂

 1. Sofia

  Top Gun står sig! Tom Cruise så snygg! Älskar den filmen. Nu kommer ju dessutom ”uppföljaren” snart…34 år senare 😂

 2. susanne

  Tror dom satt med telefonerna ,då missar man tyvärr en del sammanhang 🙂 Die hard , dödligt vapen och entrapment är ju ett måste , filmer som håller än idag. Sen finns det serier o filmer som man skulle låtit bli att se om och istället hållit kvar känslan av att de var bra.

  1. familjenannorlunda

   Die hard är en favorit de ser alla så fort de kommer 🙂 Dödligt vapen däremot vet jag inte och kommer inte ihåg Entrapment??

  1. familjenannorlunda

   Robin Hood har vi sett, flera gånger den älskar de. Och Dansa med vargar kom jag på igår!! Den minns jag inte alls.. mer än hur Kevin ser ut 😍🙈

 3. Ellinor Blomqvist

  Ingen ordning alls på tjejerna😂😂gråter dom inte till Top Gun så får du skicka dom på internat😘😘😘😘🤗

 4. Emma

  Du kan berätta för tjejerna att när jag var ung hade ungdomsmottagningen en plansch på Tom Cruise från Top gun i taket ovanför gynstolen 🤣

  1. familjenannorlunda

   Den ska ses:) Såg den i somras för första gången på många år och den var ju sorglig men så fin!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing