Okategoriserade

God lunch på er 😘

Jag har precis druckit upp kaffet och funderar på en påtår, och medan jag gör det så skriver jag lite.

Skriva ska hela dagen bestå av, men jag har inte riktigt strukturerat upp mig än. Hittills har jag läst, vi ska skriva fanfiction på någon av Astrid Lindgrens verk. Härma hennes sätt att skriva. Jag tror inte det ska bli några problem men jag har heller inte börjat än 🙈 Det finns så mycket att välja på!! Jag har funderat på att skriva utifrån en rumpnisses perspektiv, eller pigan Lina i Emil, eller hitta på en helt ny figur. Av nån anledning återvänder mina funderingar alltid till Ronja Rövardotter. Älskar ju medeltiden och att få formulera sig som Mattis eller nån rövare vore så kul:) För den delen, ”Rövardotter” är inte det ett helt magiskt namn😍

Deadline 1/10, och typ fem sidor. Blir bra:)

Jag tänkte att ni ville se mina träd?😂

Totalt så kapades det fyra äppelträd, en rönn, två okända träd, en en, tre buskar av nåt slag som vi jämnade med marken för två år sen och som nu vuxit sig flera meter höga igen, plus att det putsades i en gran, ett päronträd och en björk. Det här bara på baksidan av huset🙈

På framsidan rök en björk, en rönn, ett okänt träd och lite diverse av allt möjligt. Plus stubben efter granen:)

Baksidan nu:

En lika stor hög av grenar ligger på sidan om huset. Det är en torkvinda där, så högen är hög:) Bilden är tagen från mitt sovrumsfönster och ni ser hönshuset till höger. Förstår ni att det är svårt att sova?😂Nu har de byggt ett ljudisolerat(typ) hus till hönsen och tuppen, men de första åren hade de inte det. Höns och tuppar vaknar när det blir ljust, det vet jag nu med bestämdhet, vilket det blir runt 3-4 på sommaren… 😅

Men de är väldigt söta:)

Innan ni får se träden så ska jag säga att jag fullkomligt skiter i om de dör🙈Det är för mig helt oviktigt om jag har fyra äppelträd med äpplen tio meter upp i luften. Två av dem ger bra med frukt, ett är tyvärr Transparant blanche, mosigt och inte så gott men massor. Ett med goda fina som blir stora. Vinterfruktträdet mådde inget vidare och hade glest med allt möjligt, och det fjärde hade så få att jag inte såg ett enda.

Alla bredde ut sig och eftersom alla grannarna har höga barrträd så har de här träden sträckt sina kronor mot ljuset, där huset dessvärre står. Tre av träden nådde hela vägen fram till fasaden. Äpplen ramlade ner på fönsterblecken och skrämde slag på ungarna 😂

Men. Inte nu längre. De kommer att ta sig. Jag har sågat ner massor av träd så här under mina år, ofta med tanken att de SKA dö, men icke sa Nicke. De ruskar på sig och börjar om:)

Eller så dör de, och då sågar jag ner dem jäms med fotknölarna. Oavsett så har jag vunnit. Vunnit ljus, luft och mindre fukt. Kanske kan det växa lite gräs också, och fasaden kommer inte skadas av grenar👌🏼

Brutalt? Ja, men jag är hård mot de hårda 😜

Före, alla såg ut såhär.

Efter, alla ser ut såhär 🙈😂

Sällan jag ser den grannens hus men det ser fint ut:)

Det ligger ris som ska bort överallt.

Grannen åt det här hållet ⬇️ är en sommarstuga 👌🏼Än så länge, det kommer ändra sig så småningom. Tomten går lugnt att stycka till minst två, kanske tre eftersom man kan fimpa huset, och med tanke på tomtpriserna här så handlar det om flera miljoner😅

Det här är transparant blanche trädet. Kanske kapar jag det helt, men kunde inte riktigt bestämma mig:)

Sommarstugan har shitloads av träd, höga barrträd som gör att jag inte är så behjälpt av att ta ner mina egna.(En gigantisk gran och två höga tallar) Det kommer ändå vara träd i vägen för solen och ljuset. Eftersom det kostar en aning för mycket för att göra det utan rejäl vinning så avvaktar jag. Samtidigt som det är jäkligt skönt att inte ha nån granne där mer än ett fåtal gånger på sommaren 😇

Man vet aldrig, och utsikten att få tråkiga grannar åt det hållet lockar inte ett dugg.

Det är ändå rätt coolt att det är möjligt att ha kvar en sommarstuga i ett område som detta. Det är ett gammalt sommarstugeområde och tills för bara några år sen fanns det flera superstora tomter med bara små fjuttiga stugor på. Nu kan jag inte med säkerhet säga att det finns fler än denna, men någon mer kanske. Allt säljs, styckas och upp växer stora hus på små tomter, med grannen på en replängds avstånd. (Ronja är i mitt huvud, ni vet 😂)

Så, nu återstår ”bara” att släpa alla grenar till framsidan, det går inte att komma hit med en bil, och köra till tippen. Det sker på lördag och givetvis med hjälp av Jimpa 🙂

På lördag ska jag också vara barnvakt åt Jack 😍 Det blir kul! Jag har längtat efter den lilla grisen:)

Men nu ska jag sätta fart, en påtår och sen skriva fanfiction.

Vi hörs senare 😘

Kommentarer

 1. E

  Jag tror att de som har kaniner och liknande tamdjur i bur kan vara intresserade av äppelträdens grenar. Vill minnas att kusinen hämtade dem hos mamma när de hade kanin.

 2. Caroline

  Jag är inte ett dugg intresserad av dina träd… Jag vill läsa vad du skriver! Så grymt nyfiken på dina skoluppgifter. Kan du inte dela med dig? Snälla!

  1. familjenannorlunda

   Haha okey:) mindre träd mer text:)
   Menar du att jag ska lägga ut de uppgifter vi skriver? Som texten om högstadiet exemplevis? Det skulle jag kunna göra, men kanske får lov att ändra namnen😂😜🙈 För även om det är fiktivt så kan det ju vara en hel del önsketänkande i det😅

  1. familjenannorlunda

   Orkar inte🙈… mest troligt skulle folk inte vilja ha med alla kvistar och skit utan kvista av de här… och så får jag massa bös kvar ändå🙈

 3. Ekot

  Det kommer bli super med luft runt huset! Utmärkt lek/träningspass för barn och ungdomar att släpa grenar, sedan kommer grillad korv/utefika smaka perfekt. Kanske någon som vågar rensa hängrännor inför vintern när ni ändå har ute-helg, du är ju barnvakt <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing