Okategoriserade

Dan före dopparedan🎄

Jajamensan mitt i natten, klockan har blivit den tjugotredje december, detta onÄdens Är 2020. En jul stÄr för dörren, en jul som inte kÀnns det minsta som en jul. PÄ samma sÀtt som det inte kÀndes som en pÄsk, eller en midsommar. Inte som vanligt utan annorlunda. Utan att vara troende sÄ lÀngtar jag lite efter att fÄ gÄ pÄ gudstjÀnst:)

Kyrkan Ă€r sĂ„ mycket jul:) NĂ€r kidsen var smĂ„ och gick pĂ„ kyrkis sĂ„ fick man sig lite av glansen och högtidligheten, vĂ€rmen och ljuset. Och psalmerna!! AlltsĂ„ ❀

Men, man fÄr vÀl inte gÄ i kyrkan heller nu sÄ det Àr vÀl bara dÀrför det kÀnns sÄ starkt att jag vill:)

Man vill ju alltid ha det man inte kan fÄ.

IgĂ„r hade jag ju en lĂ„ng agenda som hölls, pĂ„ sĂ€tt och vis. Delvis 🙂

Men granen Àr inne, och den Àr klÀdd:)

Den har fĂ„tt ny snittyta men dricker inga mĂ€ngder. Jag hĂ„ller tummarna att det bara Ă€r en lite mindre törstig granâœŠđŸ» Jag hoppas barren sitter kvar över nyĂ„r i alla fall:)

Jag stĂ€dade och körde ungar. Jag vete fan vad jag gjorde egentligen men hela dagen och hela kvĂ€llen och halva natten gick Ă„t:) Jag satt till halv fyra eller sĂ„ med paket och kollade samtidigt pĂ„ serie. Började kvĂ€llen med min slags julfilm – Die Hard 🙂

Idag var det dags att handla, först Ät mamma. Jag passade pÄ att köpa nÄgra liter mjölk och lite annat. Bara för att plötsligt inse att det mesta av mjölken runnit ur sitt paket och ner pÄ golvet. Men vafan?? Alla varor var blöta och mjölk blir ju verkligen fantastiskt hÀrligt nÀr det surnar. PappersnÀsdukar rÀddade upp det hela plus det faktum att jag hade en kasse att byta med. Men vilket meck!

Sen hÀmtade jag paket lite hÀr och lite dÀr innan jag landande hemma i nÄgra timmar. Lovelia bakade pepparkakor:) De hade planer pÄ massa annat men kom nog av sig. Jag plockade lite hÀr och dÀr, gick ut med saker i garaget. HÀmtade upp saker frÄn matkÀllaren. KÀkade och sen vid Ätta kÀndes det dags:)

Hej citygross:) Det var relativt lugnt. Jag har nu försökt köpa mjölk och yoghurt sĂ„ det ska rĂ€cka nĂ„gra dagar men tvivlar. Ju mer det finns ju mer Ă€ter/dricker kidsen 🙂

Juldagens middag Àr nu gjuten i sten, gÄr inte att Àndra:)

Hemma sen sĂ„ hamnade jag i fĂ„töljen. Trött som tusan. Die Hard 2😁

I morgon trean, Àlskar det:) Vi ska göra godis, stÀda och dra fram tomtarna och

förvandla hemmet till jul. Det blir kul! Nu ska jag och Reacher hĂ€nga en stund, sen sova och sen kör vi sista rycket 🙂

Natti Natti och Ha en bra dag❀

Kommentarer

 1. G C Hemdal

  Det var inte Socialstyrelsen man skulle vĂ€nda sig det var ekonomiskt bistĂ„nd men det var ju ocksĂ„ fel nĂ€r vi egentligen hade förmögenhet!! God Jul Carola med familjer bara önskar Gilla med familjer bara 🎄 🎁 🎅 đŸ€¶ đŸ©

 2. Karin

  HÄller med angÄende kyrkan!
  Jag Àr inte kyrklig och gÄr bara pÄ bröllop, dop o.s.v. men har har i hela mitt 36-Äriga liv alltid drömt om att fÄ gÄ pÄ MidnattsmÀssa pÄ JulaftonskvÀllen/natten. Av olika anledningar har det det aldrig blivit av, tills i fjol, dÄ jag bestÀmde mig pÄ kvÀllen för att nu jÀklar! Jag och sambon firade hemma ensamma och han var inte ett dugg intresserad sÄ jag Äkte sjÀlv. Kom till kyrkan vid halv elva och tog plats, en stund senare var det helt proppfullt, trodde verkligen inte att det skulle bli sÄ mycket folk! Det blev julaftonens finaste stund, verkligen en speciell kÀnsla att sitta i en nedslÀckt kyrka med bara levande ljus och fÄ lyssna till fin sÄng och musik. Hade tÀnkt att detta skulle fÄ bli en tradition att fortsÀtta med sÄ lite sorgligt att det Àr instÀllt i Är, fÄr se fram emot nÀsta Är istÀllet!

  1. familjenannorlunda

   Vad mysigt det lĂ„ter! Jag har nog inte varit pĂ„ nĂ„gon midnattsmĂ€ssa men eftersom svĂ€rfar var kyrkvaktmĂ€stare sĂ„ har jag varit med pĂ„ ett antal runt nyĂ„r. NĂ€stan lika vackert:) Men en midnattsmĂ€ssa stĂ„r pĂ„ min todo-list 🙂

 3. Mikaela

  Kanske juldagens middag blir tacos, det Ă€r ju Ă€ndĂ„ fredagđŸ˜‰đŸ€”đŸ˜†đŸ˜„ God Jul till dig🎅đŸŒČ

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing