Okategoriserade

God fortsättning 🥂❤️

Nu är det 2021 hörrni!! ✊🏻🙌🏼🙏🏻

Må det bliva fantastiskt på alla sätt och vis ❤️

Vi firade som vanligt. För vi är ju alltid lite familjekära och hålls hemmavid:)

Som vanligt sen många år var syrran här och som vanligt i år var Jimpa här 🙂

Tack för era förslag på middag, vi anammade löjromspizza till förrätt. Det var gott men inget sådär superspeciellt🙈. Kanske gjorde fel 🙂

Krustader fyllda med räkstuvning, minipizzor och löjromspizza.

Jag hade städat på dagen, plockat reda på saker som hamnat fel, dammat och dammsugit och piffat:) Tjejerna kom lagom till det var dags att hänga upp bokstäverna så det överlät jag till dem.

Lite kul måste man ju ha:)

Till varmrätt blev det lövbiff. Ett kött jag sällan köper för jag är inte så förtjust i det, tycker att det gärna blir lite hårt. Men efter att ha vankat fram och tillbaka framför köttdisken så bestämde vi oss för det. Mamma gör en variant där hon rullar in taco-ost, ni vet den där bredbara. Den bestämde vi oss för men så råkade vi se ädelost och tänkte att det blir ännu godare!

Så vi rullade in ädelost i lövbiff, brynte på och hällde på grädde, lät det hela sen puttra på i en gryta nån timme. Pommes frites till det.

Ser rätt tråkigt ut 🙈😂men det var gott! Smakade jäkligt Mkt mögelost förvisso och det hade kanske räckt med hälften så mycket ost. Men även hälften av köttet. Alltså, beräkna kött, det kan vara det svåraste som finns. Jag tänker 100-200g per person. Den mindre delen till kvinnor och barn 😂😂och den större till unga pojkar och män:) Och så lite till.

Ibland är det sopslut. Ibland massor över. Samma klientel som äter. Så knepigt.

Men det innebär att vi har mat kvar till idag, och säkerligen några dagar till;)

Till förrätten drack vi nån cava. Tog inte lång tid innan underläppen svullnade. På vänster sida, längst ut i mungipan och kanske en centimeter. 😳🤷🏼‍♀️

Vad är detta?? Att det är nån slags allergisk reaktion fattar jag ju, men alltså så här är det: jag är inte allergisk😂. Att då reagera på vitt vin… det känns väldigt knepigt.

Nu har detta hänt ett flertal gånger. Jag dricker ju sällan vin, men ibland går det bra, ibland svullnar läppen, ibland kan jag dricka samma jäkla vin som jag reagerade på nån dag senare och då går det utmärkt.

Samma flaska alltså. Det igår var ekologiskt, men även icke ekologiskt har gett samma effekt.

Jag tänker inte gå till doktorn och fråga varför jag är allergisk mot alkohol 🙂

Jag reagerar aldrig (ta i trä) på något annat. Att det enbart svullnar lite är ju ingen fara, men jag undviker det ju gärna ändå. Dels för att det ju är nåt som kroppen ogillar, dels för att jag ser ut som jag fått en halv fläskläpp. Eftersom jag dricker vin så sällan så glömmer jag bort det också, och blir lika förvånad när det händer.

Jag har alltid allergitabletter hemma, för säkerhets skull, man vet aldrig. Så i med en sån och sen övergick jag till öl:)

De här hade vi köpt till i somras när vi var på kräftskiva. Hann aldrig dricka upp dem då, men jäklars vad goda de var. Speciellt Hawaii sorten, helt klart en ny favorit. Flygarässet smakade som en mustigare variant av Budweiser, väldigt lättdruckna med andra ord. SNYGGA burkar också👌🏼

Total mängd alkohol uppgick till en öl och ett glas vin. Ifall nån tror det var röjigt;)

Desserten var den gamla godingen bär, glass och grädde.

Och pepparkakskulor överdragna med choklad:) Ser inte det minsta gott ut men det var det.

Barnen började prata om att vi skulle gå ner till fotbollsplanerna för att se fyrverkerierna. Ja, det kan vi väl. Hemma hos oss hör vi bara smällarna det vore kul att se nåt också.

Så vi klädde på oss och gick dit, och där såg man ju väldigt bra:)

Sen hem igen och skåla i Pommac, spela spel och leka med filter:

Bästa Linus på linjen får illustrera känslan av att säga adjö till 2020:

Av 2021 önskar jag mig lugn och ro. Trygghet. Stabilitet. Inget drama. Kärlek.

Jag vill kunna umgås normalt, med familjen, med vänner. Jag vill träna utan att få skäll. Jag vill ha tillbaka det ”vanliga”.

Jag önskar att vi alla kan få ett väldigt bra år. Och att pandemiskiten dör och att det dröjer minst 100 år till nästa. Minst!

.

Jag önskar er alla en God fortsättning ❤️❤️

Jag älskar er😘

Kommentarer

 1. carina

  Jag kommer ihåg en jul för många år sedan,jag var tonåring(och det är länge sedan). Min mamma drack ytterst sällan något som innehöll alkohol,för hon tyckte helt enkelt inte om smaken.Men så gjorde min svågen en GT till henne,och det tyckte hon faktiskt om. Men bara en liten stund senare,så svullnade hennes läppar upp,och hon så förskräcklig ut,så det blev ju en tur till akuten,då var hon allergisk mot gin. Så det blev inga mer drinkar för henne,någonsin.

  1. familjenannorlunda

   Wow! Det är så roligt att du vill följa med, och jag kommer ihåg dig 🙂 Tack, och god fortsättning ❤️

 2. Carina

  Synd inte löjromspizza blev helt till belåtenhet🥺 den jag gjorde igår, blev så god. Dum fråga? Men du hade väl inte löjrommen i ugnen?🤔 god fortsättning till dej med! Och tack för dina inlägg till morgonkaffet 👍

  1. familjenannorlunda

   Nej! Det ska man inte väl? 😅😅 Jo den var god, jättegott men jag trodde att det skulle vara något superspeciellt😂. Tror jag ska utveckla det recept jag hade, men tunnare botten framför allt:) Kommer definitivt äta det igen 🙂
   Tack för att du läser och god fortsättning ❤️

 3. Ekot

  Gott nytt år till dig och familjen! Ja, hoppas att pandemi försvinner inom kort så att skolor, jobb och umgänge kan fungera normalt, snart kanske konserter med!

 4. Viktoria

  Gott nytt år och tack för alla härliga blogginlägg. Älskar att vakna på morgonen och ha ett ordentligt inlägg att läsa. Du är bäst!

 5. Em

  Vivan, reaktion mot sulfiter sätter sig i luftrören och liknar en astma attack Reaktion på sorbinsyra som finns i vitt vin, ibland glögg och cider kan ge rodnad och irritation runt munnen. Skulle tippa på att det är det du är lite känslig mot Carola. Om man inte är jätteallergisk så behöver man inte reagera alla gånger utan då och då kan ”bägaren rinna över” så att säga.

  1. familjenannorlunda

   Aha, ska försöka kolla vad det är i vinerna då 🙂 Men jag reagerar aldrig på något annat, enbart vitt vin. Ta i trä!

  1. G C Hemdal

   Fläskfilé med stekt potatis kantarellost och gul sparris följt av räkmackor fruktsallad och det var killen som handlade. Jag fick aldrig några 💴. 😔 Gott nytt år Carola med familj!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing