Okategoriserade

PĂ„! Men av..😂

Alldeles nyss ringde det. Jag hann inte pĂ„ telefonen innan det slutade men kunde se att det var frĂ„n ”inget uppringnings-Id” och visste Ă€ndĂ„. De som ringer mig frĂ„n det Ă€r folktandvĂ„rden gĂ€llande tider till barnen, och de ska inte dit, och sen Ă€r det sjukhuset.

SÄ jag satte mig för att vÀnta pÄ ett sms. Som kom efter en minut.

Nu visste jag till 100% vad det gÀllde och messade tillbaka att jag missat men att jag var dÀr nu.

Och han ringde mig direkt. Och jodÄ. Operationen Àr instÀlld. Igen. Pga samma anledning som sist, en pandemi.

Jag blev inte förvÄnad. För fast jag skrivit hÀr att jag har en kÀnsla av att det skulle bli av nu sÄ har jag mest försökt lÄtsats för mig sjÀlv:) KÀnslan som ÀndÄ var tydligast var att det inte skulle bli av nu heller. PÄ vÄr Iva Àr det knökfullt, och jag vet att de behöver narkospersonalen dÀr. Helt Àrligt var jag förvÄnad över att ens fÄtt en tid nu.

Han var beklagande och vÀldigt trevlig, och kan ju inte ge nÄgra besked alls. De fÄr besked sent och mÄste planera om hela tiden. De fÄr egentligen bara operera cancer och sÄnt skit just nu.

För min del kan det nu dröja till hösten! Jag sa det, att jag helst inte har gips under sommaren, mest för att jag mÄste kunna köra bil, och han fattade ju det. Jag sa ocksÄ att jag sÄklart ville att det blev av sÄ de inte glömmer bort mig, sÄ det kan alltsÄ bli nÀr som helst.

Jag sitter inte i sjön. Jag kan vĂ€nta. Det Ă€r inget akut eller smĂ€rtsamt, och jag har haft det sĂ„hĂ€r större delen av livet. đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž

Men nog Àr det surt.

Mest surt att jag bokade av trĂ€ning 😂, rent kortsiktigt alltsĂ„. Men jag gjorde det inte innan jag frĂ„gat trĂ€naren om det var ok att jag kunde fĂ„ smyga in pĂ„ ett hörn Ă€ndĂ„, sĂ„ han ”hĂ„ller” en plats Ă„t mig.

Jag har inte bokat av nÄgonting annat för operationens skull, bara skjutit pÄ en tid hos Dau för fransar. Det borde göras nÀsta vecka men klarar sig en vecka till, sÄ det sköt vi pÄ. Annars skulle det gjorts pÄ tisdag eller onsdag. Men allt annat har jag planerat för att kunna göra. Jag har tid för att byta dÀck den 9/4, inte för att jag skulle kunnat köra sjÀlv men Äka med om Patricia eller syrran kunde köra:)

Och jag har möten som jag medvetet lagt i slutet av veckan i stÀllet. Men inte stÀllt in nÄt viktigt eller kul. För jag anade vad som komma skulle ju.

Andra operationer kan göras pÄ andra sjukhus, nÄgra av vÄra mindre i regionen. Enköping exempelvis. Men jag tror inte de har plastikkirurgi dÀr och Àven om operationen i sig Àr mest ortopedisk kanske sÄ vill jag heller inte att nÄn annan Àn min lÀkare gör det. Han Àr superspecialist och eftersom de (vissa)pÄ ortopeden uttryckt att de inte tror att det ska vara vÀrt det, men han tror pÄ det, sÄ litar jag bara pÄ honom. Och vÀntar lite till dÄ.

Japp, sĂ„ började min morgon. Första april och allt 😂

Men det Àr inget första aprilskÀmt dessvÀrre utan operationen Àr uppskjuten.

Och magkĂ€nslan visade sig Ă„terigen vara korrekt đŸ‘ŒđŸŒ Även om huvudet och sunda förnuftet sa att det inte borde skjutas upp tvĂ„ gĂ„nger pĂ„ raken, sĂ„ Ă€r omstĂ€ndigheterna extraordinĂ€ra. Allt kan hĂ€nda.

Nu ska jag dricka kaffe!

Hörs sen 🙂

Kommentarer

 1. Marie

  Lite surt Ă€r det för dig och jag förstĂ„r verkligen och beklagar att din operation inte blir av… Men vi som jobbar med covid patienter vĂ€djar; snĂ€lla umgĂ„s pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt… TrĂ€ffas inte inomhus i pĂ„sk! TrĂ€ffar ni andra utanför det egna hushĂ„llet, trĂ€ffas utomhus & hĂ„ll avstĂ„nd! Tro mig nĂ€r jag sĂ€ger att ni vill inte hamna som patient pĂ„ en IVA avdelning… Vi hĂ„ller pĂ„ att gĂ„ under… Ă„terigen instĂ€lld ledighet efter dessa sportlovs firare, och nu kommer pĂ„sken; SNÄLLA, snĂ€lla, snĂ€lla ta hand om varandra och hĂ„ll avstĂ„nd, vid minsta lilla tecken pĂ„ sjukdom- stĂ€ll in det ni planerat.

  1. familjenannorlunda

   Ja, nu har jag försökt det hela tiden, och tÀnker inte sluta nu. Jag/vi kommer göra precis som vi gjort hela tiden, och det Àr vad som gjort att vi tagit oss hit utan att bli sjuka. Ta i trÀ.
   Jag förstÄr att ni har det jobbigt och jag hoppas att alla tar restriktionerna pÄ allvar, och hittar sÀtt att fira pÄsk pÄ ett sÀkert vis:)
   Mamma Àr fullt vaccinerad och kan alltsÄ ansluta till oss, Àven om vi alla kommer hÄlla oss till reglerna:)
   All styrka till dig och dina kollegor đŸ™đŸ»â€ïž

  1. familjenannorlunda

   Ja det Àr trÄkigt :/ men ingenting i det stora hela egentligen. Men det Àr lite jobbigt rent psykiskt att gÄ och försöka stÀlla in sig pÄ att bli ganska handikappad under tvÄ mÄnaders tid och sen bara lite halvt;) under ett halvÄr. För att sen stÀlla om och fortsÀtta vÀnta.
   Men men đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing