Okategoriserade

Glad påsk 🐣

I min familj så har alltid påskafton varit dagen när vi samlats och ätit tillsammans, så för mig är påsken då:)

Förr var det mer kännbart att det var en lång högtid för allt var stängt i många dagar. Fredag – måndag. Säkert kortare öppettider på tisdagen med. Men nu är det ingen större skillnad. Det är skönt men samtidigt lite … tråkigt 😂Det har sin charm att man måste tänka till och var man glömt köpa ägg så blir man utan:)

Jag har köpt en blomma, tog en pelargon som kanske överlever sommaren också, och sen köpte jag både den gula krukan, som är en liten hink i tyg, och fjädrarna och den lilla figuren.

Allt på 50%, och helt lagom 🙂 Fåren är gamla, men brukar stå i en ask i en låda i köket:)

Mer påsk än så här blir det inte.

I morgon är det middag så jag måste minsann laga mat och duka fint, tänk vad man får jobba ändå. Hälften av maten lagar mamma och syrran gör desserten 🙈😂

Nästa år ska jag nog delegera bort allting. Buffémat är ju perfekt att köra … Öhh ?? Vad heter det nu då?? Jisses 😳helt borta! Men vafan?? Knytkalas!!!! Fasen vad det satt långt in😁

Så kan jag stå för husrummet, det är enkelt och bra. Tror jag inför det redan till jul 🙂

Eller jag måste kanske vänta tills alla flyttat hemifrån för bästa effekt ??

Nåväl!

Min äldsta son har skaffat sig en ny väckarklocka, och varje morgon vid halv sju eller nåt så ringer den. Jag har inte ännu lärt mig hur den låter så jag blir otroligt förvirrad när den ringer. Letar reda på min mobil, hamrar på min klockradio, famlar efter paddan och Jamies mobil och där nånstans stänger Robban av sin. Han bor vägg i vägg med mig och det är lyhört. Jag vaknar i samma sekund som något låter och mitt eget larm hinner knappt dra efter andan för att börja pipa innan jag slagit av det:) Så hans reaktionstid är alldeles för lång, säkert flera sekunder 🙈

I flera månader gick ett märkligt larm på varenda morgon klockan sju. Det var bara lätta vibrationer och kanske tre snabba i följd. Jag vaknade varenda gång och hittade aldrig vad det var. Frågade Robban men det var inte hans, och jag letade. Ett antal gånger låg jag på mage och letade under sängen efter något som ramlat in där, och jag har tömt ut alla lådorna i min byrå som är nattduksbord. Utan resultat.

Till sist tänkte jag att jag är dum i hela huvudet, hör i syne och det kanske spökar också.

Tills mamma frågade vad fan det var för larm? Hon sov här när jag var iväg på skola och när hon också hörde det var det i alla fall inget påhittat. Det dröjde ännu några månader innan jag av en slump insåg att det kanske var min klocka som larmade?? Jag har en aktivitetsklocka som inte möter så mycket mer än steg och sömn, som jag använder periodvis. Då hade jag inte haft den på väldigt länge och när jag gick in i appen som hör till så hittade jag ett larm, klockan 07.00😅

Äntligen!!

Påskharens uppdrag är utfört och sen hann jag läsa igenom min essä och komplettera lite. Den ska vara 15 sidor ungefär och jag har haft svårt att få ihop det. Tills jag plötsligt insåg att det är svårt att hålla sig inom den ramen, för jag kom på tusen sidospår hela tiden:)

Nu är det fjorton sidor, som ännu inte är spikade. Jag tror jag är rätt så nöjd, men måste runda av den snyggt. Den får vila nu till på söndag, eller i morgon kväll möjligen.

Såhär sitter jag när jag skriver. Med lurar på, i fåtöljen, ungar av olika slag i soffan och helst inte;) en katt i knät😂

Men Sellman gör som Sellman vill. Och det är bara att ta en paus.

Så småningom var det dags att laga mat, och det är som alltid tacos. Jag brukar undvika det på fredagar som är typ jul, påsk och midsommar, men i år orkade jag inte tänka, tacos är gott och alla är nöjda:)

.

Långpromenad med hundar efter maten och lite meck med syrrans bil som fått för sig att inte starta. Obegripligt. Vi har haft den här eftersom hon kör mamma och pappas bil för att den behöver rulla och även besiktas och bytas däck på. Den har bara stått men nu vill den inte göra något annat. Vägrar starta. Jimpa har kollat och vi får se om den föreslagna åtgärden funkar, annars blir det bärgarn.

Nu är det sovdags! Eller läsdags:)

Vi hörs i morgon 😘😘

Kommentarer

  1. Malin

    Jag brukar påskpynta ungefär lika mycket (lite) som du, orka dra fram massor för så kort tid liksom🙈 men i år har jag inte tagit fram en endaste liten fjäder. Och inte blir det påskmat heller. Vi är i kungsberget och åker skidor så ikväll blir det hämtpizza 😊
    I går fick barnen leta efter sina godisägg utomhus här. Det är det påskigaste vi gör 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing