Okategoriserade

Vår påsk, så här långt 🐣

Vi hade en härlig dag i går! Allt flöt på och rullade fint hela tiden, allt från matlagning till glatt humör 🙂

Jag är ibland väldigt segstartad när jag ska göra saker, allra helst om de inbegriper städning eller matlagning. Ja, jag vet, för er som gillar det är det svårt att fatta men jag gillar det verkligen inte🙈

Jag älskar de här dörrarna! Har flera till jul och nu hittade jag en till påsk också. Jag tror att barnen tycker jag är toklöjlig men de spelar med;)

Nåväl. Jag skulle inte ens laga speciellt mycket mat. Mamma hade fixat sardinrullar, kyckling, köttbullar och en laxcheesecake som är magisk! Och sås till fisken. Jag fick iofs ställa in de två förstnämnda i ugnen men det var allt:)

På min lott stod att koka potatis, ägg och laxen i ugnen. Laxen är en hel sida som saltas och peppras och får ett täcke av creme fraiche och dill. Inte så svårt det heller:)

Barnen städade, vi har gjort det mesta under föregående dagar så det var dammsuga och torka bord, fixa lite på toaletterna osv. Sen dukade de och samarbetet var otroligt bra. Allt flöt friktionsfritt 🙂

Vid två dök Janelle, Simon &Jack upp och de hade med sig Corrinda. Jack drog genast in med killarna på deras rum och spelade biljard:)

Tid för gästerna var satt till 15.00 men till kidsen hade jag skrivit 14-15, och tänkt att vi skulle enas om tre😂men glömt bort att konfirmera det:)

Syrran kom runt två tror jag, hon behövs som kökshjälp, och mamma och Jimpa vid tre. Potatisen tog lite längre tid på sig än tänkt men till sist kunde vi äta:)

Nu ser jag att jag ju stekte på köttbullarna och prinskorvarna och stoppade in smördegsknytena i ugnen också.. 😅 lagade ju massor av av mat alltså 😇

Mammas laxtårta 😍 sjukt god!

Vi har sorterat bort massa mat som inte är någons favoriter och kör bara på det som går åt och uppskattas:)

Ändå blir man proppmätt deluxe. Sådär proppmätt att man måste vila en stund innan desserten:)

Vi satt och snackade och skrattade och hade trevligt. Så kul att mamma kan vara med!!! Och innan nån tänker att det är korkat att träffas ”så många” så tänk på att vi träffas hela tiden. Vi är en stor familj. Och ja, Jimpa har upptagits i familjen 🙂 Och nej, han är inte varken min eller syrrans nya kille:) Jag vet att det kan vara lite konstigt men man kan med fördel vara kompis även med killar 🙂

Ni som hängt här några år vet att syrran är bra på att baka, och att påsktårtorna brukar vara extra tjusiga. Så även i år 🤗

En slags citroncheesecake med små filurer på:)

Homemade figurer såklart:)

Jösses vad gott!

Sen kom en av killarna med en lapp som påskharen hängt på dörren!

Hoppsan, vad ville han?

Jag glömde fota så det är screenshots från min instastory där äggjakten finns:)

Snyggt skrivet och fantastisk underskrift där av påskharen 😂

I trädgården låg tretton små ägg.

I varje ägg låg en bokstav.

Det tog en stund för dem att hitta alla och sen var det dags att försöka pussla ihop bokstäverna till ord.

Inte så lätt, och sen hade de missat ett ägg, som Jack hittade:)

Alla klurade

Till sist såg de att det stod Korg i pannrummet, och kilade ner för att hämta den 🙂

Årets påskäggsjakt var väldigt lyckad, den tog lite extra lång tid och innehöll lite mer samarbete. Annars har de letat efter ett eget och när de hittat det är jakten slut, de gillade detta bättre:)

Så här ser det ut bakom min kamera 😂

Och ja… eller nej, det är inget filter med öron. Jag kör äkta vara:)

Frågor på det? 😂

Syrran hade ett par bruna och de kommer från Coop, halva priset:)

De satt så skönt att jag glömde av dem och sen när jag skulle på med jackan fastnade i dem:)

Janelle och Simon hade också ägg som de gömde på baksidan, så vi fick leta lite till:)

Sen tackade de för sig, Jack var trött och behövde hem och sova:)

En härlig dag med alla ungarna!!

Syrran skjutsade hem mamma, Jimpa och hon försökte sen få fart på hennes bil, utan resultat. Jävla skit då, men nästa lösning är att byta batteri, tror jag det var 🙈

Vi drack lite mer kaffe och sen tog vi en långpromenad med hundarna.

När jag kom hem igen var klockan nästan midnatt men jag måste ju kolla Let’s dance, innan jag blev spoilad genom att kolla Instagram och övriga sidor på internet:). Och så åkte Martin Melin ut😳vafan. Jag fattar, han var ju sämst men hallå!!? Han har varit skadad, så han har ju bara börjat. Nä, inte kul. Alls.

Dansduell med Anis som var grym så det fattade man ju på förhand att det skulle bli så, dessutom rättvist för Anis var så mkt bättre:)

Men ändå tråkigt. Nu får jag väl byta favorit då, och tror jag kör Filip som rimligen inte kommer åka ut nångång för jäklar vad bra han är:)

Man får vända kappan efter vinden i sådana här grejor:)

.

Ja, och idag är det påskdagen, och jag ska skriva essä. Sen spela padel:)

Det är härligt det med!!

Vi hörs lite senare och jag hoppas att påsken varit precis så som ni önskat. Jag vet att många jobbar och det är ju som det är, men att ni Iaf någonstans hittat ett gott påskägg eller god mat:)

Jag har ätit väldigt lite godis faktiskt, inte det minsta sugen på det, märkligt nog. Jag är ju en godisråtta av rang 🙂

Men, godiset är inte direkt slut så det kommer nog🙈

Nu hörs vi lite senare!! Ha en härlig dag ☀️🐣

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Vilken kanon tårta din mamma gjort. Ta receptet! Sen den där Jimpa guldvärd vilken kompis . Tack för en bra blogg inget trams på då den.
    Glad Påsk till dig o din fina familj !

    1. G C Hemdal

      Vad e skillnad på en god kompis och pojkvän?! Glad påsk till er!! Vi hade bds 1 år och ca 60 ÅR äldre!! 🥚 🐥 🐓 🐣 🌷

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing