Okategoriserade

Valborg☀️🌸

Kungen fyller 75 år idag, stort grattis till honom:)

Jag gillar ju att vi har monarki i Sverige. Fy fan om vi skulle behöva representeras av våra politiker hela tiden 😖

Nej hellre folk med lite stil:)

Just politiker ligger mig inte så varmt om hjärtat. Speciellt inte kommunpolitiker. Allra helst inte Uppsalas kassa politiker.

Erik Pelling. En man med enormt ego och en lika enorm önskan att få monumentala bevis för sin existens. Han är såklart inte ensam men han är ansiktet utåt.

Våra styrande i Uppsala är stenkorkade och har noll backspegel. Det som inte funkat förr ska nu mirakulöst bli skitbra. En spårvagn bland annat.

Vi hade det förr och de lades ner. De envisades också för ett par år sen att lägga nån form av stenplattor på Stora torget, jättesnygga. Men … andra städer som lagt lika varnade för att de inte håller för tung trafik. Stora torget trafikerades då av alla bussar i hela stan. Givetvis sket det sig och de svindyra plattorna hamnade på nån återvinning nånstans. På den nivån är det🤷🏼‍♀️

Nu ska en spårvagn byggas. Den planerade rutten innebär att det måste pålas för Uppsala ligger på lerjord. Måste pålas jättelångt ner. Faktiskt ända ner till grundvattnet. Det innebär att Upplandsåsen kommer bli förstörd och vårt grundvatten sabbat för all framtid.

Skog i massor kommer skövlas. Naturskog, naturreservat…

En paradgata ska byggas. De gjorde samma lika på en annan gata i stan, Fyrislundsgatan. Från att ha varit en utmärkt genomfartsled där trafiken flöt på, till att bli en start och stoppsträcka med sju eller om det är åtta, rödljus… vilket innebär att tomgångskörningen garanterat ökat med många många procent, är det smart? Miljövänligt? Nix.

Men Pelling driver på. Här ska byggas för framtiden!!! Vi som bor här nu känner lite att vi kanske borde räknas också? Trettio år av byggarbetsplatser på ett ganska litet område, det är vad vi har att se fram emot.

Men värst är den enorma åsamkan det kommer innebära på naturen! Det är inte klokt att det är tillåtet att förstöra grundvattnet.

Det finns planritningar och en 3d modell, för invånarna att ta del av. Grejen med modellen är att den är inlåst. Ingen säger sig ha nyckel eller befogenhet att öppna… hur låter det ?

Grejen med planritningarna är att de suger. De är värdelösa, omöjliga att se vad de förställer. Och dessutom inte helt genomtänkta. Om man bygger nytt i storlek med Sundsvall, tror ni inte då att man behöver Polis, brandkår, sjukhus? Reningsverk kanske? Och med tanke på vårt sabbade grundvatten ska en pipeline från Dalälven förse staden med vatten 🤦‍♀️Men det finns inte med.

Snart är det val. Det parti som är emot de här idiotiska planerna kommer att kunna räkna med väldigt många nya röster. Det är ren fakta efter att ha läst på de olika forum som tar upp detta. Folk vill inte. Men sen när lyssnar politiker på folket? De som ändå valt dem för att representera just… FOLKET.

Man blir bara trött! Men hoppet att de ska wake up and smell the coffee finns. Det är inga dumbommar som är emot, tvärtom välutbildade och pålästa personer. Kanske skulle politikerna kunna lyssna på kunskap.

Men då får inte Pelling sitt monument förstås 🤷🏼‍♀️

Nä, nu var jag gnällig!!

Vi byter!

Jack kom precis för att fira Valborg med oss. Fira och fira😂 Vi ska inte göra ett skit. Så han får göra inget alls, men han har superkul med sina morbröder:)

Bästa hjälpredan 🙂

Jag och Jordan har varit hos tandläkaren, och det var massor av trafik. Jag tänkte att idag borde det vara lugnt. Skolorna har ledigt, inget firande, alltså ingen trafik.

Så fel! Det var sjukt med bilar överallt..

Inga parkeringar så det blev en promenad, tur att vi hade gott om tid 🙂

Barnen lagar tacos och jag kanske ska gå och låtsas hjälpa till😂🙈 Eller nej förresten, jag ska blunda några minuter 🙂

Har ni några coronasäkra planer för dagen/kvällen??

Vi hörs snart!!

Kommentarer

    1. familjenannorlunda

      Det har inte jag 🙂 För mig är de vårt lands representanter. De har ju ingen makt, och därför ingen gömd agenda som alla politiker har.

  1. Carina

    Lustig att du skrev detta inlägg nu. Kom just upp på Aftonbladet att en politiker våldtagit ett barn i Vimmerby !!! 😡😡 vidrigt! Ha en fin sista april med barnbarnet!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing