Okategoriserade

En sån helg 💞

Tiden går så snabbt🙈det var ju fredag förmiddag nyss!

Götapetter asså:)

Helgen har bjudit på bara trevliga saker, och det är väl kanske därför den försvann så fort. Lördagen släpades det ut solstolar över hela trädgården för att njuta av solen.

Jag har suttit och skådat ut över mitt hav av maskrosor och bestämt mig för att göra maskroshonung/sirap, och maskrossaft. Så då kan jag ju inte klippa ner dem🙈

Grejen är bara att jag har så fullt upp med det sista i skolan att jag inte hinner än på några dagar, så jag hoppas de inte blommar över 🙂

När jag då ändå tar på förklädet så tänkte jag göra allt möjligt av kirskålen. Omfamna naturens generositet☀️🙌🏼 även om den kommer i form av ogräs.

Framåt eftermiddagen gjorde jag mig i ordning för fotboll. Jag har längtat orimligt mycket efter det😂och det är ju inte fotbollen i sig såklart. (Det var en träningsmatch mellan Sverige -Finland). Utan det är ju sällskapet jag längtat efter. 😍

Igår två av killarna och att inte få kramas känns konstigt, och då är jag inte ens en Kramare😂

Jag håller helst en armslängds avstånd till folk. Alla människor, utom barnen. Jag avskyr när folk ska hålla på att ta i en, kramas, kanske en klapp på axeln, dunk i ryggen eller en vänskaplig knuff. Jag vill inte, och alla taggarna åker ut 🦔

Samma sak med att sitta nära, eller stå nära … men fy! Jag vet inte om jag är ensam, men mitt personliga space är heligt. Jag får rysningar när nån kliver för nära eller ska ta i mig och vet inte hur snabbt jag ska ta mig därifrån.

Det gäller alltså alla, och jag har alltid varit sån. Eftersom många är väldigt taktila, de vill röra vid folk, så är det ganska jobbigt. Det blir lätt lite dålig stämning när man ryggar tillbaka eller stelnar till😂

De flesta märker det ändå inte, de är för upptagna av sig själva för att fatta att jag blir obekväm. Plus att jag såklart biter ihop och lider i det tysta. Jag skulle önska att just den biten kvarstår efter pandemin – avståndet till andra människor. Inte ta i varandra.

Alternativt kan jag ha en skylt på huvudet som säger : Rör ej! Håll avstånd, känslig person:)

Så tänk på det – alla är inte bekväma med att bli berörda.

Givetvis finns det undantag! Och killarna vi hänger med ute kramas jag gärna med 🤗

Inte hela tiden förstås;) men där är det helt i sin ordning med närhet. Och, det är kompisar inga potentiella partners.

Eller ;)?

Jag var ju och shoppade me&i kläder för ett tag sen och hade bestämt mig för den tröjan. Tog mina svarta jeans och gick ut för att bli godkänd av Corrinda och Patricia. Man måste alltid söka godkännande av de som har koll, så man är sitt finaste 🙂

Corrinda tyckte jag skulle ha de beiga, också från Me&i, men förra årets. Båda var fina och jag tog lite hjälp av Instagram 🙂

De svarta vann och det kändes bra 🙂

De dissade mina skor, och jag visste att jag hade ett par vita, helt nya men flera år gamla;) vita gympaskor. De fick klartecken och så fick det bli. Corrinda skjutsade in oss och vi mötte upp killarna.

Jag har googlat. Eftersom det sitter lite för långt in att söka läkare för ”alkoholallergi” 😂🙈så tänker jag köra en behandling. Hemma, ordinerad av mig själv. Två tabletter dagligen av allergipiller, under en vecka eller så, sen trappa ner. Kan hjälpa. Kan säkert också inte hjälpa men nu provar jag.

Och, det gick utmärkt att suga i mig tre Staropramen 😍Den här gången.

Älskar den ölen!!

Vi chitchattade en lång stund, var ju länge sen sist nu, även om vi hörs via chat:) Det hade hunnit hända både det ena och det andra, och nu är vi nästan i kapp.

Maten:

Burgaren ser skittrist ut🙈men var så god!! En cheddar cheese, och varenda smula, förutom den läskiga coleslaw’en gick i.

Matchen började och gick oss ganska spårlöst förbi, fullt upptagna av att prata:) men Sverige vann, och det var helt ok spel.

Så, klockan åtta, tändes ljuset i taket och alla tv-apparater stängdes av. Notan lades på bordet och hejsan svejsan kul att ni kom nu måste ni gå:)

Kändes som man var tio år och var på barnkalas😂😂

Det sura är att matcherna framöver som börjar vid nio, inte kommer kunna ses i sin helhet. De måste stänga 22.30, alla måste vara ute då. Det får lov att lösa sig på nåt vis, kanske med Teams/Zoommöten😂😂 kanske med en surfplatta och huvudena tätt ihop utanför på trottoaren 😉 De är ändå både vaccinerade och har antikroppar 😂

Jaja, vi lallade hem. Gick förbi och köpte en värstingglass

Är väl ungefär lika många kalorier som i öl 🙂

Vi har fått en superfin väggmålning i Uppsala. Äntligen något vettigt!!! Man storknar ju på all ful ”konst” som ställs ut. Men denna ❤️❤️

Pelle Svanslös och Maja Gräddnos:)

Vi gick hem. Tanken från början även om jag anade att jag skulle få lite ont av skorna.

Det var härligt men lite kallt, vi gick längs ån så det var en aning fuktigt. Fåglarna kvittrade och näktergalen sjöng. Kossorna kom och hälsade och det var en najs promenad. Fram till hälften. Då började fötterna göra ont. Sen ännu mer ont. Och väl hemma var det nästan plågsamt att ta av skon. Tre härliga blåsor varav två på en och samma lilltå😳Jag gick barfota idag 🙂

Idag då…:)

Nej, jag måste sova! Jag återkommer om det !!

Natti natti 🤗

Kommentarer

 1. Jenny

  Åh vilken längtan jag får till Uppsala när jag ser bilderna och läser texten. Blev kär i den staden för två år sen och planerar att åka dit i sommar igen.
  Kram och tack för bästa bloggen ❤️

 2. pylen

  Ja verkligen en fiiin väggmålning, en jätte spännande bok när man var 7 år 🙂 här i Avesta finns en bedrövlig väggmålning, färgerna är fina men motivet får minus av mig

 3. Lena

  Åhhh…..vad jag håller med dig om det här med kramande och att behöva ta i varandra i olika sammanhang. Det kan vara svårt för många andra att förstå detta, men jag är exakt likadan som du och känner på gränsen till obehag när det bli ” för nära”, jag förstår också att jag säkerligen sänder ut många konstiga känslor då som kanske kan uppfattas fel!
  Att krama barn är inga problem för mig heller
  Så nej Carola, du är inte ensam, det finns i allafall ytterligare en till som önskar att lite av ” pandemirädslan” kommer att leva vidare trots att jag förstås inget högre önskar att själva pandemin försvinner!
  Önskar dig en fin dag! Lena H

  1. G C Hemdal

   Det är ju oc kså ASD att inte tycka om att röra vid varandra och vara nära. Varför pluggar ingen denna funktionsvariation?!?!?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing