Okategoriserade

Måste öva upp mig 😂

Igår hade jag migrän. Som en blixt från klar himmel anföll den och vägrade sen att släppa taget. Först tänkte jag att det berodde på vädret, men sen insåg jag att det var självförvållat. På träningen i måndags var det en del axlar… och tja. Jag hade väl glömt bort eller så att jag inte kan pressa över huvudet😅 Så dumt! Gårdagen fick ställas in helt enkelt. Jag satt ute i solen, det brukar kännas bra, svala rum är inte min grej, jag mår inte bättre av det. Låg och försökte somna men det gick såklart inte.

Och här blir det en passus: om mina sömnproblem. Som inte är några problem för det mesta utan mer olägenheter 😂 Det beror inte på något specifikt. Jag har alltid haft nätter när jag inte sovit, från att jag var liten. Har inte alla det?? Eller sover alla andra alltid som bebisar från det de lägger huvudet på kudden tills klockan ringer? Jag tror inte det🤷🏼‍♀️

Det är inte övergångsåldern eller kaffet eller nåt annat. Det är delvis månen. Den där gula prylen på himlavalvet, som gör så vatten flyttas. Jag är ju väldigt väderkänslig, så vädret i stort påverkar också. Allmäntillståndet och vad jag gjort. Har jag bara latat mig så blir sömnen lidande ibland. Eller så är det för varmt, för kallt, för mörkt, för ljust. Ofta är det för mycket tankar som snurrar. Herregud vad många världsproblem jag löst mellan 24-04😂 Personliga problem, saker som skaver, fysisk smärta, oro, förväntan, funderingar osv.

Inget annat. Behövs liksom inte mer än vardagen 🙂 Så ni behöver inte komma med killgissningar 😂

I alla fall, jag blev inte av med migränen. Fick krypa till korset och boka av träningen och knapra ännu ett piller. Till sist började det ge sig. Jag hade inte svinont, men en jäkligt irriterande molvärk. 😝

Jimpa skulle påbörja min lilla minirenovering av badrummet, måla taket och fönstren. Så jag var ju tvungen att plocka undan det som stod överallt. Det tog några timmar:) Jimpa har plastat in allt sen och tog med sig fönstren hem för att måla dem. Det kommer bli så fint!! Taket har flagnat ett bra tag och sett jäkligt skabbigt ut. Nu blir det fint igen.

Jag var inget kul sällskap, det är väl det minsta man kan säga. Men jag lagade i alla fall en lasagne och bjöd på. Med linser… 🙈 tror inte herrn gillar det men det bryr jag mig inte om😅 Barn och besökare får äta det som bjuds 🙂

Sen var det fotboll ! Och nu är det inget mera Sverige 😬 Det gick åt skogen, och 4-0 mot England, som spelade riktigt bra. Jaja, oavsett så är det jäkligt bra jobbat av de svenska damerna 🇸🇪⚽️⭐️🙌🏼

Imponerande !!!

Sen var dagen allt slut och man kunde äntligen få sova 🙂 Vilket jag såklart inte kunde eftersom jag så var pigg och mådde bra 🙂

Idag sen då, onsdag! Kört ett balans och rörlighetspass. Jobbigare än man kan tro! Och efter det åkte vi hem och duschade för att sen tillbringa hela dagen på Gränby köpcentrum. Shit. Jag fick ont i fötterna och ryggen direkt 😉 Måste öva upp shoppingmusklerna!

Men jag blir väldigt trött i hela högerbenet, det opererade, av att gå. Går utmärkt att träna och göra det mesta men just promenera fram, eller ännu värre strosa runt i butiker, det är jobbigt. Plus att hälen på vänster alltid gör skitont när jag går.😬 Shit happens men så är det.

Syrran hade spenderarbyxorna på sig och hittade lite av varje. Jag köpte två par stickade tjocka leggings(alltså typ långkalsonger) för 40kr/st.

Alldeles för varma nu men det kommer nio månaders kylskåp snart. Då blir det perfekta.

Sen köpte jag en rejäl låskedja till cykeln. Jag har låst ihop med syrran plus haft ett halvbra slanglås, men nu har jag eget! Det var min shopping 🙂

Sen drog vi till CityGross på hemvägen och jag fick ju shoppa mig fattig. Så jäkla dyrt allt blivit 😝 Fan ta Putin.

Facebook gav mig ett minne också :

Jag orkar inte vad jäkla gullig Jamie var när han var liten ❤️ Helt opartisk förstås 😉 Så himla skönt också att se att poolen i bakgrunden är borta !! Underbart, den yran vi har idag är guld värt. Inte för att vi inte använde poolen, för det gjorde vi! Hela tiden, men sen gick den sönder, och då skulle det kostat så mkt för att få den i bra skick igen. Den fick bara stå.

Men nu har vi ett uterum 🙌🏼🙌🏼

Nu ska jag röja köket! Påbörjade det innan matchen och sen tog jag paus. Matchen Tyskland – Frankrike, så jäkla spännande det blev!! Jag bryr mig inte om vilka som är i final om inte Sverige är det, utan kunde mest bara njuta av en kul match 🙂

I halvlek så gjorde jag en omgång muesli och nu står den och svalnar. Jag ska som sagt röja köket. Jippie!! 😂😂

Hörrni, vi hörs snart 🤗

Kommentarer

 1. Ewi

  Jag sov super jämt, tills jag gjorde några år som chef i vården. Ständig stress och oro kring högt och lågt innebar dålig sömn. Sedan dess har det fortsatt på samma sätt. Nu räcker det med små vardagssaker för att hela systemet ska tro att det är vak, problemlösning och tjosan på hög nivå igen. 🤷‍♀️

 2. Sofie

  Jag har ytterst sällan problem med att sova. 2018 när vi hade hemsk torka sov jag dåligt för jag låg på nätterna och oroade mig för bete och vatten till djuren.

 3. Andreas

  Jobbigt med migrän. Jimpa verkar reko och styr upp bra. Tror du på riktigt att allt är pluttins fel, skärp dig lite och läs på. Du är ju ett läshuvud? Konstigt att Pluttin kan gra allt trots hela världens pengar och stöd.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja allt är Putins fel 🤷🏼‍♀️Vem var det annars som fick storhetsvansinne och startade ett krig? ….? Just det, ingen annan. Bara Putin. Hänger inte helt med på vad du skriver, det är lite fel i orden?
   Så skärp dig lite och stava korrekt 😉

 4. Karin

  Du, jag är precis likadan med sömnen.
  Vissa nätter är helt hopplösa, andra (väldigt sällan) kan jag sova runt 9 timmar. Alltså den registrerade sömnen 😊
  Så japp, det finns åtminstone en till som är som du 🤗

 5. Ekot

  Kul när du berättar om hemmafix! Så jobbigt med migrän, kan den rehab du gjorde för nacke och axlar hjälpa om du tar upp igen? För mig hjälper yoga. Bra att cykla, både för en själv, miljön och att inte köpa bränsle av Putin!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Antagligen blir det ju inte sämre av det iaf… jag har ju såklart slavat… (slutat) med övningarna 🙈 Ska börja igen!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting