Okategoriserade

Något som ni fått om bakfoten 😅

Jag har förstått att många tror att jag har fått någon slags inbjudan av Erik Pelling att diskutera😅 Det slås fast lite här och var, typ Bloggbevakning, att jag inte skulle våga ta den diskussionen utan i stället väljer att snacka skit om honom.

Jag fick också en kommentar nu som sa samma sak:

Jag förstår er! Om man tror att jag fått ett erbjudande om en diskussion öga mot öga men valt att inte ta den, så förstår jag att det kan tyckas märkligt att jag kritiserar honom här istf att ta den.

Men jag har ALDRIG fått en invit av Erik Pelling för en diskussion!

Tror ni på allvar att jag skulle tackar nej till det??? Då är ni galna 😂

Jag vet inte varifrån detta kommer, men antar att någon läst fort och fel och sen hasplat ur sig sin egen sanning på Bloggbevakning, och är något väl sagt där så är det som hugget i sten. Sant eller falskt spelar ingen roll. Och skulle man bemöda sig om att rätta dem så är man bara en bortförklarande idiot. 🤷🏼‍♀️ Jag svarade på kommentaren såhär :

Jag fick nog med det mesta jag ville säga där:) men inte allt.

Erik Pelling är politiker. Att kritisera honom och det han står för är var och ens rättighet. Jag har inte gått till personangrepp på honom, utan det är hans politik och hans yrkesroll jag kritiserar.

Han vill inte ta diskussioner. Han vill bara få bestämma i fred. Och han vill jättegärna ha monument efter sig. Som alla hus som byggts med affärslokaler i bottenplan. Som står tomma såklart eftersom det är för dyrt att hyra dem. Eller med den här spårvägen som han vill smyga in. Som förstör så mkt natur och viktiga saker, som rullstensåsen, och dessutom bara ska gå mellan två, möjligen tre, (men troligen inte )områden i stan. Eller skövla skog för att bygga ett bostadsområde stort som Sundsvall. Skog som gränsar till ett naturskyddat område. Skog som är så viktigt för det är våra lungor. När varken vatten, vägnät eller sjukvård/polis räcker till kanske man man inte kan bygga så stora nya områden?

21500 nya bostäder motsvarar 391 stycken elvavåningshus, skriver Föreningen för Sydöstra Uppsala i en insändare i Uppsala Nya Tidning. Plus massa arbetsplatser. Det är ett byggprojekt som saknar motstycke i Sverige.

Vissa partier kan tänka sig en halvering, då blir det ”bara” cirka 200 elvavåningshus. Fatta hur mkt det är! Givetvis är det inte planerat med sådana, utan massa olika varianter, på en väldigt begränsad yta. Husen kommer heller inte att ha egna parkeringsmöjligheter, utan det ska finnas gemensamma parkeringshus… Låter det var osagt om det gällde alla nya hus eller bara vissa. Mest troligt kommer det inte finnas plats för alla 21500 bostädernas bilar, många hushåll har ju också två bilar🤷🏼‍♀️men även det är en killgissning.

Jag bor här. Jag har bott här i 23 år, och innan det i 18 år. Jag är uppvuxen här. Det är många som bor här, och de flesta av oss har inget emot att det byggs lite till, även om vi redan fått flera nya bostadsområden de senaste åren.

Men totalt handlar planerna idag om en ökning av bostäder med 500%. Det är inte klokt.

Det finns andra delar av Uppsala som kan byggas ut lite, men 21500 bostäder är lite väl på ett och samma ställe. Oavsett var. Vi som bor här har valt det för att vi vill bo naturnära, med skogen inpå knuten, djurliv, pulkabackar och lite avstånd. Man måste faktiskt ta hänsyn även till redan boende. Vilket inte görs. Bara tanken på att behöva leva i en byggarbetsplats i cirka 30 år gör ju så att man får frossa. Tittar man på hur katastrofal Fyrislundsgatan blivit, med åtta rödljus på en sträcka av kanske 1500 meter (?) så fasar man för vad som ska bli här. Planerna är likande utmed väg 255, med en stadsgata med bostäder på båda sidor.

Åtta rödljus på den rödmarkerade sträckan. Åtta totalt osynkade rödljus. Man byggde också bort den gångtunnel under vägen som fanns. Den här vägen var en sträcka som man snabbt och enkelt tog till Gränby, nu är det bara köer. Vilket inte direkt gynnar luftens kvalitet🤦‍♀️

Det är på grund av sånt här jag skriver om Pelling.

För att han inte kan få verka i det tysta. När han informerar så utelämnar han allt negativt. När han svarar på frågor är det ickesvar. Han underlåter att ta upp alla fakta på bordet. Han är glad om folk inte vet för då kan de inte protestera 🤷🏼‍♀️

Men låt mig nu bara upprepa, och göra fullt klart en gång för alla:

Erik Pelling har INTE bjudit in mig till en diskussion face to face.

OM han gjorde det skulle jag gladeligen tacka ja. Men så är alltså inte fallet.

Kan alla komma ihåg det nu? 😜😅

Jag kommer inte ägna min blogg åt Pelling, så viktig är han inte😂Men nu kände jag att jag behövde säga det här, eftersom många tror något som inte är sant. Och det har jag ingen lust med 🙈

Så med det sagt. Jag kommer inte förvandlas till en lokalpolitisk blogg. Jag kommer svamla på om allt och inget, stort som smått precis som vanligt. Ta upp det jag gillar och irriterar mig på. Saker jag blir glad av och saker som gör mig ledsen. Babbla och vara allvarlig. Mest vardaglig 🙂

Nu ska jag leta reda på min ColdZyme för jag har lite ont i halsen! Fasen heller att jag har lust att vara sjuk igen. Jag har haft covid eller influensa och bältros i år, det räcker mer än väl. ✊🏻

Vi hörs snart igen 🙂 ha en fin söndagskväll. Ska ni förresten se Robinson? Ny säsong idag 🙂

Kommentarer

 1. S.

  Så viktigt och såå bra att du engagerar dig! Domdär sablarns rödljusen har man blivit tookig på många gånger, haha… Jag har flyttat från Uppsala nu men håller med om allt i texten. Karln har verkligen storhetsvansinne. Tack för att du upplyser allmänheten! =)

 2. Matilda

  EXAKT så. Tack för att du skriver detta! Håller med dig till hundra procent och jag är verkligen så himla orolig över detta massbygge som våra maktgalna politiker blivit besatta av. Att de ska få bestämma över ett område de inte ens bor i? Kräks när jag tänker på Pelling och blir så oerhört provocerad av hans nonchalans mot oss som bor här. Riktigt sunkigt sätt att bara köra över oss. Vi har ju valt att bosätta oss här av en anledning.. läste förresten någon intervju med honom i UNT inför valet då de intervjuade Uppsalapolitiker om var de bodde och vad de uppskattade mest med sina områden, och han svarade att han (minns ej exakta orden) älskade att bo nära naturen så han enkelt kunde ta en promenad eller springtur där! Blev SÅ provocerad av det svaret!! Blir tokig på detta!
  Så tack igen för att du lyfter detta. Hoppas hoppas hoppas att de någonstans ändå tillslut väljer att lyssna på oss som bor här.

 3. Vera

  När vi flyttade till Årsta för 26 år sedan så kom vi inte ut på Fyrislundsgatan vid rusningstrafik… nu kommer vi ut på den men inte fram… 8 rödljus, 1 bort grävd gång/cykeltunnel. Och nu såg jag vid rödljus nummer 7 där kommer gatan smalna av. Vem sjutton har planerat det här?!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Det enda som behövts var en rondell där vid er utfart och en vid torget:) Men nej då, åtta rödljus och total stiltje!

 4. Fia

  Fortsätt lyfta idiotin säger jag från en Uppsalabo till en annan. Jag har stött på så mycket dumt från våra lokalpolitiker. Vad sägs om att man bygger en tillfällig skola av baracker som ska stå där i ett par år och sen ska man bygga en permanent lösning för alternativet att ha kvar barackerna var alldeles för dyrt. Inga problem. Vad säger du om jag säger att den tillfälliga skolan står på exakt samma ställe som den permanenta lösningen ska byggas på??? När vi påtalade det så fick vi till svar att: ”Det tänkte vi inte på…” Idiotin fortsätter dessutom med att det barnet som fick flytta in i de tillfälliga väldigt dyra barackerna är idag 22 år och barackerna är kvar…Det är en låg/mellanstadieskola och barnet gick inte i mellanstadiet. You do the math…
  Den här typen av beslut kommer om och om och om igen. Tänk om man skulle sköta de privata finanserna som de sköter kommunen?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Samma med alla förskolor som hamnar i baracker. Nån sa att de planerar för att ha verksamheten där i 10-15 år… men vafan då för?? Det är ju mycket dyrare och sämre på alla sätt och vis. Bygg riktiga hus för fasen! Det är så mkt dumheter här att hälften vore nog🙈 så jag fortsätter 🙂

 5. Jenny

  Jag tycker det är viktigt att ifrågasätta och skapa opinion på de sätt som går. Politiska beslut ska inte få stå oemotsagda i en demokrati. Det är stor skillnad på personliga påhopp och att kritisera sakfrågor, folk måste lära sig det! Med det sagt, heja dig Carola!!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Tack:) jag tycker du satte huvudet på spiken, det är vad jag försökt få fram men inte fått tag i de rätta orden😂😅
   Men exakt så är det!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Japp. Jag med. Jag tror dessutom att han är ett par år yngre än mig😂och då kan jag verkligen inte ta det 🙃😎

   1. G C Hemdal

    Man ska ha respekt för de äldre även om någon yngre skulle ha någon ”finare” utbildning etc. Helt rätt!! Heja Carola!!!!

 6. Karin

  Fast han mailade väl dig och berättade och du valde att inte besvara det. Oavsett om han bjudit in dig eller ej är det väl mer konstruktivt att framför synpunkter till honom än att ge honom nedsättande tillrop här? Känns som du hellre är tangentbordskrigare.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Han mailade. Korrekt. Han avslutade också mailet på ett sätt som inte inbjöd till svar. Han radade upp sina åsikter, klappade mig på huvudet, talade om att jag nu visste hur det låg till och sa adjö.
   Inget som gick att svara på.
   Jag är väl ingen tangentbordskrigare för att jag använder sociala medier till att göra min röst hörd? När det är det forum jag har till mitt förfogande? Det är ett löjligt påstående tycker jag. Jag har ingen möjlighet att kliva upp till Pelling och tala om mina åsikter irl. Det är det få som har🤷🏼‍♀️
   Men mer konstruktivt vet jag inte om det är, jag är inte i första hand ute efter att prata med Pelling. Jag vill mer att de som ännu inte förstått vad han vill och står för ska få veta det. Och de når jag knappast via en privat mailkonversation eller möte med honom. De når jag genom mina sociala medier eller personlig kontakt.
   Det känns som du mest bara vill att jag ska ha fel, vad jag än gör 😆och det får stå för dig.

   1. Karin

    Du får ett Mail. Du kan svara på det mailet. Du väljer att skriva på din blogg. Det känns som du inte törs ta en debatt.

    1. Annika

     Till Karin : du får du väl ge dig. Det hade ju inte gett så mycket att svara på det mailet , det fattar vi nog alla. Men sluta och läs bloggen om du nu stör dig så mycket.
     Jag tror säkert att Carola är kvinna nog att debattera.

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack:) Och jag tror jag skulle klara av iaf fem minuter med honom… sen skulle det kanske ryka ur öronen😂

 7. Veronika

  Håller med dig om Fyrislundsgatan 😢, den är inte rolig att köra på. Men måste tyvärr göra det ofta…, får stanna många gånger och vänta vid rödljus även tidigt på helgmorgon och sent på kvällar när det inte är mycket trafik.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja! Körde en sen kväll för ett tag sen, och fick stanna på varenda rödljus och stå länge! Ingen trafik överhuvudtaget förutom jag då 🤷🏼‍♀️

 8. Birgitta S

  Hej! Hur har man läst om man tror att du fått en inbjudan från Pelling? Jag läser inte bloggbevakning verkar att vara mkt skit där. Ja Robinson skall jag se. Trevlig kväll!

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte riktigt, men gissar att man inte riktigt läser allt jag skriver. Vet att jag en gång när det plötsligt ryktades som fasen om att jag och Mirkas exman skulle ha ihop det 🤦‍♀️skrev väldigt ironiskt typ att vi letade efter ett hus där vi alla tre skulle bo ihop med barnen och att jag var gravid med trillingar. Perfekt att bo ihop med sin kompis och hennes ex men min nuvarande kille liksom 😂😜Meningen efter skrev jag att jag såklart skämtade. Supertydligt. Men ändå … så var det flera som inte läste hela utan slutade efter det stora ”avslöjandet” 🤷🏼‍♀️så fick jag höra att jag inte var klok som skaffade barn med honom… Nä, ok. Men läs hela då 😆
   Folk verkar inte alltid ha alla hästar på plats i stallet 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing