Okategoriserade

Jordan fyller 14 år idag ❤️

Som vanligt har jag inte hunnit med, jag blinkade och vips är han en stor tonåring.

Han hatar att vara med på bild, så ni får nöja er med denna, som han godkänt.

Jordan är en fantastisk morbror, när Jack är här så är det i princip han och Jamie som tar hand om honom. Tjejerna med, men Jack tycker killarna är allra roligast:)

Han är också en fantastisk brorsa, för även om han och Jamie slåss så det ryker mellan varven, både på skoj och allvar, så försvarar han honom också. Det är lustigt det här med hur täta bröder mäter sina krafter fysiskt. Jag har ju inte sett det förrän de två minsta föddes, för annars är det ju bara tjejer och Robban. Han har bara haft systrar runt sig och inte behövt tuppa sig. Däremot har jag i alla år hört när andra berättat om sina söner. En av mina kursare med vuxna söner meddelade att det fortfarande var kraftmätningar när de sågs. De var 25+27 år och varje gång de träffades så låtsasbrottades de, rullade gärna runt på golvet och mätte styrkan:) Exakt så är det med mina. De brottas och knuffas och slåss. Nu har ju Jordan dragit iväg både längd och viktmässigt, han är ju som en vuxen man i kroppen, medan Jamie fortfarande är ett barn, så det är inte direkt några rättvisa kamper mellan dem:D

Jordan jobbar på marknad ofta, han är den av barnen som gör det regelbundet. Och när Jamie var lite ledsen över att han inte hade möjlighet att spara ihop till en egen dator, vet ni vad Jordan gör? Jo, han pratar med den som han åker med, inte sin pappa, och berättar om Jamie, frågar om han också kan få åka med och jobba. Antingen så att de åkte varannan gång, eller tillsammans. Fattar ni det fina här? Jordan ger alltså upp sin plats (lön)för att ge den till Jamie ❤️

Nu fick de åka båda två, tacksamt nog, och idag är första gången som Jamie är på marknad. Jag vet inte vad jag ska tro om det, han har så mkt spring i benen och allmänt svårt att fokusera, så jag är lite rädd att han kommer tappa sugen, det är tidiga morgnar och långa dagar. Men jag hoppas ju. Om inte annat för att iaf någon i den där familjen ska ha nån relation med honom.

Tillbaka till Jordan, visst är det väl ofantligt fint gjort av honom? Moget, omtänksamt och vänligt. Jag är så stolt att jag spricker 😍

Jag och han hade utvecklingssamtal i veckan, hemifrån för han har haft ont i halsen. Läraren sa att Jordan har väldigt lätt för sig, vilket inte är en nyhet. Så har det varit hela tiden. Syskonen fnyser lite åt det och menar på att han inte är så duktig som jag tror;) men det är han faktiskt. Han suger åt sig kunskap som en svamp, och han förstår avancerade saker. Han var inte gammal när han lärde sig läsa, och utan problem läste ett stycke i nån av pappas kriminaldeckare och sen förklarade vad han läst. Han var heller inte gammal när han talade flytande engelska och med lätthet konverserade med en liten kille som flyttat hit från … hm, tror det var Johannesburg, men kan missta mig. Hans mamma är dotter till svenska missionärer och uppvuxen där, och pappan afrikan och gossens primära språk var engelska. De hade nyligen flyttat hem till Sverige. Pojken hade en viss brytning/dialekt och dessutom någon form av diagnos, han var inte superpepp på att prata med oss vuxna, men med Jordan babblade han på:) Fasen vad jag saknar hans mamma inser jag nu, så himla härlig människa. Vi hängde ju på kyrkis ihop och när barnen växt upp har vi inte haft någon naturlig plats att träffas på, de bor inte i samma område som oss, så det är olika skolor som gäller.

Jag tror, utan att vara en såndär mamma som tror att ens barn är nån slags underbarn, att Jordan kommer bli professor. I något. Antagligen något superkrångligt, men det kan även vara i typ historia eller språk. Han är begåvad över det normala. Jag har ändå åtta andra, helt normalbegåvade barn, att jämföra med:)

När han vill något så är han driven och fokuserad. Han har jobbat ihop pengar till bland annat en dator, och har ett antal olika skärmar till, och han spar alltid minst hälften av det han får när han jobbar.

Däremot tror jag att han har en del att jobba på i skolan när det gäller att vara tyst:) Han har oftast inga problem med det som ska göras och blir klar snabbt och då babblar han. Läxor behöver han sällan göra hemma för han hinner med det under lektionstid, eller på den tid som hans skola har schemalagd för sånt. Jag tror att de är bättre på den här skolan att ge honom extrauppgifter, mer att sätta tänderna i, än på den förra. Där hade han ganska tråkigt för han fick inga utmaningar.

Jag ser mycket av min pappa i Jordan. Vet inte om det bara är jag, men jag tycker de är lika.

Kanske följer Jordan i de fotspår som pappa gick, med antingen en bana inom det militära, som var pappas mål, kanske för att hans systers man var militär, FN-soldat i fd. Kongo exempelvis. Eller i det yrke som pappa sen valde, nämligen SAS. Inte som pilot, som jag skulle kunna se Jordan som, utan han jobbade med frakt. Kanske blir han pilot i flygvapnet så kombinerar han ihop det😂

Professor i aerodynamik kanske:D Nä, jag har absolut ingen aning, men jag är helt övertygad om att Jordan kommer hitta det som han gillar och vill göra.

Jaha, nu har jag stoltserat över min son länge och väl, men jag är hans mamma och jag är stolt som fasen över honom. Precis som jag är över alla de andra:D

Jordan föddes rakt in i en filminspelning, tror det var tredje veckan som teamet från Familjen Annorlunda var här. Han föddes en onsdag och de kom till BB på torsdagen, och dokumenterade syskonens första möte med honom, det är vackert❤️ Sen fick han haka på när vi drog till Tyskland och Europapark, då var han tre veckor:) Tror han är nio dagar på passet:)

Han döptes som avslutning på inspelningarna och prästen hade aldrig döpt ett så litet barn, han måste ha varit runt sex veckor. Prästen hade vatten från floden Jordan, som han skänkte några droppar av, så Jordan är döpt i heligt vatten:D

Jordan Karl Napoleon heter han:D Karl efter sin farbror och min farfar, och Napoleon efter sin farmorsfar som av någon oklar anledning hette så, och jag kommer nu inte ihåg helt, men om han är född på samma dag som farmorsfar kanske? Jamie har också ett namn efter honom och där tror jag det var för att han skulle fyllt 100 år. Oklart hur det var men jag har det säkert nedskrivet nånstans. Svårt att fråga då det inte är min sida av släkten;)

Jordan då…? Tja😅 Hört talas om NKOTB? Pojkbandet New Kids on the block:D Kan vara så att det kommer delvis därifrån, men det är också ett namn jag alltid tyckt om. Både Jordan och Jamie är ju unisex-namn men jag har alltid sett dem som främst pojknamn. Hade vi fått ett till barn som blev en son hade han hetat Julian. Den trion hade ju varit oslagbar! Jordan, Jamie och Julian. Lite som Ville, Valle och Viktor:D, om nu någon ens minns det barnprogrammet? Eller Kasper och Jesper och Jonatan, från KamomillaStad. Eller Jalle, Julle och Julius.

När jag väntade tvillingar visste vi inte vad det var för sort och jag försökte sälja in Jordan & Julian om det var två pojkar men exet vägrade. Det var fula och fjolliga namn. När sen Jordan var på väg så var det han som föreslog det, så som vanligt när det gäller män så behöver man bara plantera något, vänta på att det ska gro och sen kan man skörda det:D Gissa vad han förslog att Jamie skulle heta? Just det – Julian:D

Nåväl, Jordan Karl Napoleon fyller 14 år idag.

Han är mycket längre än vad jag är, har skor som pråmar, låter som sin pappa när han pratar och är jäkligt kul att hänga med. När man får chansen då för helst sitter han vid datorn eller är med kompisar:)

Han suger på att städa, så rummet är inte presentabelt och man bör ibland använda gasmask för stinkande strumpor förekommer. Men han är pålitlig som få, och häromdagen när jag ägnat en hel dag åt att städa köket, högt och lågt, torkat kaklet upp till taket och putsat fläktkåpan så den glänste, så hittade jag honom städandes i köket.

”Wow”, sa jag och han svarade att det var ju taskigt att det blev stökigt direkt när jag jobbat så länge och det varit så skinande blankt och rent. Då känns det bra i mammahjärtat. Att jag har fostrat en så fin unge❤️

Idag blir det inte så mkt firande av, utan det tar vi i morgon. Jack fyllde år sista augusti så de ska firas ihop. Med andra ord ska jag kanske baka något till det nu:)

Grattis älskade lilla stora unge på födelsedagen, jag älskar dig Jordan ❤️

Kommentarer

  1. K

    Ett försenat grattis till sonen.
    Nog är han allt lite lik din pappa.
    Är inte riktigt säker på vilken signatur jag använt på din blogg men det blir K från nu för det ingår i mitt namn.

  2. G C Hemdal

    Hej nu har jag mer eller mindre plöjt igenom allt på sidan ich där är ju 80% svar på alla frågorna. Omg 😇. Skrivet för tio år sedan en del så lite uppdatering. Styrke styrkekramar till dig 👍 och andra sidan av myntet lär vi ju aldrig få reda på.. Och inte träffa och inte höra era röster etc. En gång var ju vlogg!! Ursäkta Norberg påminner ju om min semester när allt man fick se var en grävling på en hel rening sommar!! Vi längtar till 🌴 🏖️ 🏜️ 🏝️ ⛱️ ☀️ Fortsätt med att fira födelsedagen nu. Hoppas höra snart igen och mera utav svaren.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing