Okategoriserade

Midsommar 🥳⭐️

Oj en sån härlig midsommar vi fick! Strålande sol, blå himmel och varmt:) Underbart☀️

Jag sa ju att jag alltid var ute i sista sekunden men samtidigt så älskar jag att ha allt klart. Kontraproduktivt deluxe 🙂 Nu ägnade jag hela torsdagen åt att först handla sen laga mat.

Det rullade på fint, jag hade bestämt att eftersom jag hatar att grilla så skiter vi i det. Vad fasen är det med grilla som alla älskar? Det är supermeckigt ju! Först ska man ha kol, tändvätska eller nån form av tändare, jag har en el-variant för ogillar tändvätska, sen ska det tändas, väntas på att elden blir glöd och sen grilla, under rykande os;) Tar fasen hundra år.

Nej tack. Jag marinerade fläskytterfilé och ugnsstekte den istället:) Simultant bakade jag bröd, både brytbröd och limpor, gjorde granola och tre rabarberpajer

Brytbröd har jag aldrig gjort förr men kommer absolut göra igen:)

Kolla mina rabarber!

Många långa timmar senare var jag klar, svettig och hade ont i hälen. Att gå barfota utan något hjälpmedel för den onda hälen är inte optimalt. Det är ju fotbolls- EM som måste hållas ett öga på, och i halvlek den sista matchen kom jag på att jag glömt göra en kaka att ta med ner till midsommarplatsen, så då gjorde jag det.

Glömde florsockret som skulle pudras över bara;)

Barnen städade ute och inne, plockade lite blommor och hjälpte till finfint:)

På själva midsommarafton sen var ju det mesta klart. I år var det två barn som skulle jobba på firandet dagtid, och en kvällstid. Det innebär att vi åkte dit en kvart innan det börjar för att de ska få växelkassor och lite info. De kan drillen vid det här laget. Jimpa ställde sin bil hos oss och promenerade med sin hund ner, Janelle och Jack kom med pendeln från Solna, Helen och Mio kom samtidigt från andra hållet, Simon jobbade och anslöt senare, Patricia och syrran kom lite senare de med.

Vi satt på en filt och kikade runt, det är alltid folk man känner, både väl och sådana man bara känner igen. Helen är suverän på att känna igen folk och pekade ut vår gamla skolchaufför, Sören, och jadå, honom känner man igen:) Med värme❤️ Han var den bästa man kan tänka sig för det jobbet, han hanterade en hel buss med ungar i 9-12-årsåldern perfekt:) Det var han som spelade in Noice och Gyllene Tider på kassettband och sen spelade för oss, varenda tur, så han är stort bidragande till min långa kärlek för GT:) den föddes där i skolbussen.

Midsommarstången restes under pompa och ståt, och när dansen började gick jag till luftgeväret:) Jag är inte bra på att dansa i ring, jag snubblar, trampar på folks tår och har lite svårt för när folk gör fel. Och fel är givetvis annorlunda mot mig;)

Det fiffiga är att köerna avtar lite när det ska dansas, och jag kom snabbt fram. Killen bakom disken är son till arrangören, som är gift med min gamla gymnasiekompis:) och han vet mkt väl vem jag är och hälsade mig med orden: Tänker du vinna i år igen?

Svar: Ja 😎

Jag sköt två serier i rad, och kunde konstatera att jag behövde skruva ner siktet lite, skotten satt en aning högt. Ett hamnade långt utanför mitten, snark. Första serien blev typ 43 eller nåt sånt, av 50. Helt uselt, för att vara mig. Jag laddade om, siktade lite lägre och satte fyra tior, men sjabblade bort en till en nia. Men 49 är vinnarmaterial:)

Lite spretigt men godkänt, brädan som man stöder armarna mot är gemensam med tre skyttar och två pil/dartkastare, plus att folk lutar sig mot den, eller ställer sina kids på den. Det är omöjligt att få vara i fred, det är som när Marion blåser Robin Hood i örat i Prince of thieves 😉 Störningsmoment 😂

Jag hade inget mer att bevisa och backade iväg och tittade på när Janelle sköt, hon är bra hon med men … *viskar* … inte lika bra som mig 😎

På kvällen visade Trixie att hon också har talang, och vann tjejklassen, medan Lovelia snodde vinsten i Dart:) Jag blev lite nervös när den enda kvinnan som kan ge mig en match dök upp på kvällen, min gamla gymnasiekompis, ja hon med, men hon hade en dålig dag och sköt inte bättre än 47:) så vinsten igår blev min:)

Jag tror inte det beror på att hon och jag är bättre än nån annan, utan mer på att tjejer överlag, iaf där, skjuter en omgång som är kass, skrattar och går därifrån. De tänker inte stå där och bli både uttittade och förnedrade. Jämför med ”ta det platta slagträt!!!” när man spelade brännboll i skolan.

Medan män överlag, jag grundar det här på alla år jag stått där, skjuter uselt och genast vill testa igen, får lite bättre resultat och gör om och om, för att sen få till ett skapligt resultat. Det är inte som att alla snubbar är bra, ofta får de till strax över 40 poäng och är nöjda med det, tills jag viftar med min tavla framför dem 😉 Jag är övertygad om att tjejerna skulle vara minst lika bra om inte bättre, om de bara tog sig tiden.

Men i ärlighetens namn är jag ju nöjd med att slippa konkurrensen 🙂

Syrran är dock usel;) hon har ett erkänt kasst bollsinne, men hon är bra på så mkt annat att det gör inget. Vi kompletterar varandra 🙂

När det var slut för dagen tog vi oss hemåt, och jag snodde ihop rom/rödlök/dill/cremefraiche till chipsen som sen ställdes fram tillsammans med bubbel och babbel:) Solen strålade och så fort jag var klar med själva uppläggningen av maten vet det fritt fram.

Kall mat är ju så gott! Jag fattar inte varför jag tyckte så illa om fläskytterfilé för ett tag sen? Det är ju svingott:) allra helst kallt. Potatissalladen är köpt precis som de kalla såserna. Jag har gjort egna såser men tycker de köpta är godare, men har aldrig gjort potatissallad. Det verkar ju inte så svårt så det ska jag göra, vilken dag som helst.

Jordgubbar till rabarberpajen är ju som att toppa gott med gott, och sen vaniljsås till det och man är hemma:)

Paj är en favorit, alla slag, mat eller efterrätt – allt är gott. Och bubbel, det är också gott 🙂

Efter att ha ätit och pratat i flera timmar, kvällen sänkt sig och solen var på väg ner, gick vi tillbaka till ängen. Novalie jobbade på kvällen i skyttet, och vi kom lite senare. Där stod vi och snackade sen tills det slutade. I år var det ovanligt mycket folk där på kvällen, vilket är superkul! Mindre kul är de glada men rätt stökiga tonårspojkar som hittat dit. Det finns vakter, men de hade helt klart högre toleransnivå än mig:) Jag och en kompis var och sa till dem först en gång, när de hoppat upp på scenen och skrek i mikrofonerna. Pratade med dem om att det var såklart ok att dansa till musiken, men inte att vara på scen. Okey, sa de och så gjorde de om det fem minuter senare. Då blir man ju lite vassare i tonen;) och jag beordrade ner killen med orden: Jag sa ju till dig nyss, skärp dig nu!

Sen snodde de en boll som Lovelia vunnit och jag hämtade tillbaka den, och till sist högg en vakt en av killarna och läste lusen av honom. Det är så tråkigt att de ska spela Allan Ballan och sabba för sig själva. Det är ju trevliga ungar men de stökar och tjafsar för att vara lite gangsters.

Eftersom vi känner arrangören, han är ju då en kompis eftersom han är gift med min kompis, så stannar vi alltid kvar och hjälper till att plocka undan. Det är vi rätt ensamma om. Jimpa bar undan massa bord och bänkar, och min andra gymnasiekompis, hon som skjuter, och hennes son, som alltid vinner herrarnas skytte:) är också alltid med och hjälper till. Så där går man, plockar skräp, tömmer sopor, bär undan saker och det är också himla trevligt 🙂

När det var nedsläckt och tyst gick vi hemåt, i en skön och vacker sommarnatt 🌸

Jag hade klänning, fluffig jacka och gympaskor och tyckte det var nästan lite för varmt med jackan, så den var uppknäppt. Mobilen sa att det var +13 men jag tror det var lite mer. Eller så var jag bara varm:)

Hemma sen hade alla kids redan hittat sina kuddar, jag pysslade runt lite innan jag också kröp ner under täcket.

Utan sju sorters blommor under huvudkudden, men jag behöver inte veta vem jag ska gifta mig med heller 🙂

Vi hade en underbar midsommar 🌸Med familjen och vänner, med sol och värme, med mat och dryck som inte krävde mer än att ställas fram.

Nu börjar paniken över att sommaren snart är slut krypa på 😂 Jag ska försöka hålla den stången.

Jag hoppas att ni hade en fin dag/kväll ni med och att er midsommardag varit fin den med. Själv har jag suttit ute, jobbat lite, skrivit lite, solat lite och dagen har fått gå i sin egen takt. Barnen har varit sega, alla har varit hemma och grejat med sitt.

Nu är det dagens sista fotbollsmatch, sen får vi se om Robban bestämmer sig för att åka hem eller om han vill stanna på jobbet och festa, i det sistnämnda scenariot är jag engagerad som chaufför 🙂

Time will tell:)

Ha en fin kväll!! 🌸🌸

Ps. Verkar vara lite si och så med att kunna kommentera, det jobbas på det, så fortsätt försöka ❤️Ds

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting