Okategoriserade

Å de’ regnar å regnar ☔️

Så trött på regn nu. Så trött på att jag vet att folk kommer prata om hur fiiiin sommar vi haft. Nej, det är inte fint när det ösregnar ett par gånger per dygn. Det är inte det.

Nu blåser det halv storm vilket inte heller är mysigt, saker fladdrar omkring på gården och cyklar välter. Ge mig sommarvärme och vackert väder!!

Igår tog jag det okloka beslutet ihop med syrran att cykla in på stan. Vi skulle se på fotboll med killarna och sen gå på Soultrain. Helen skulle såklart komma hon med. Vi var ute i fredags också så första halvan av lördagen var lite klen, men det ordnade upp sig framåt eftermiddagen 🙂 Fredagen hängde vi först på DogBar sen blev det en kort sväng på O’Connors, där jag är osams med vakten. Gav honom en i mitt tycke, väldigt drygvänlig blick på väg ut. Han nekade mig att komma in för ett par veckor sen, han menade på att jag var alldeles för packad. Jag kunde ju inte ens gå…. Hm? Så nu nekar vi folk som haltar, alltså? Det är ofräscht, och jäkligt oproffsigt. Jag var trött och då haltar jag betydligt mkt mer. Innan han kläckte ur sig det fattade jag ingenting, jadå jag hade druckit både en och två öl, men speciellt packad var jag inte. Jämfört med majoriteten där inne var jag mer än spiknykter. När han sen sa: ”Du kan ju inte ens gå ordentligt”, så blev jag förutom lite ledsen, skitförbannad. Efter att ha dragit hela storyn om mitt förstörda ben så nickade han och sa: Ja nu när du pratar så hör jag ju att du är tillräckligt nykter så varsågod att komma in.”

Så från aspackad till nykter på en minut 🤷🏼‍♀️ inte troligt. Alla jag sagt det här till tycker jag ska anmäla honom och jag orkar inte ens tänka tanken. De menar på att det är kränkande och det är det ju såklart. Men jag är ju inte så lättkränkt för det första och för det andra är han en idiot 🙂 Det är sen gammalt. Jag ska sluta vara trevlig mot honom, det har jag alltid varit men det är slut med det nu. Han behandlas som luft;)

Nåväl, vi gick därifrån snabbt till Le Parc:) Alltså det stället är så knepigt, men vill man dansa till musik som spelas hela låten med originalartisten, då är det dit man får gå. Jag är döless på klubbmusik, samma skit hela tiden, ommixat med andra artister. Inget är heligt, allt ska ändras till samma hetsiga beat. Bah.

Helen och jag hade sällskap av två killar, den ena bor år mitt håll så för en gångs skull var jag inte solo på bussen hem, det är kul:) Hela kvällen var kul:)

I går, tanken var från början enbart Soultrain. Men så messade en av fotbollskillarna att han hade ett bord på Pitchers, (Olearys var fullbokat) så då snabbade vi på och cyklade in till första matchen.

Vi är sällan här men det är jäkligt trevligt! Superpersonal, maten var tydligen god också. Vi hade käkat hemma. När vi kom var det fyra killar vid bordet, sen tillkom vi, två killar till och så Helen:) Fullt med andra ord. Matcherna var ju inte de roligaste, men efter förlängning och straffar vann England över Schweiz, och i nästa match slog Nederländerna ut Turkiet.

Vid det här laget hade det börjat regna. Och inget stilla sommarregn, Åhnej, det vräkte ner. Jaha. Vi skulle ta oss till Soultrain som ligger i andra änden av city. Normalt en promenad på kanske en kvart, nu sprang vi. Japp – en joggingtur mellan vattenpölar och lite pauser under utstickande tak.

Jag är, trots allt, lite nöjd med att inse att springa är helt ok. Jag har inte sämst kondis längre utan den är skaplig. Men det är svårt att springa med handväskan dinglande och parera regn från alla håll. Vi var helt genomdränkta efter bara nån minut:D Först hade jag jackan över huvudet, men eftersom både syrran och Helen hade sina på sig så gjorde jag samma, omöjligt att skena med jackan på uppsträckta armar. Som dränkta katter rusade vi sista biten från det sista taket fram till BJ. Tvärnitade framför vakten för där var det tak en bit, och han skrattade och upplyste oss om att det skulle regna ännu mer vid två. När de stänger … 🙂

In på toa och försöka rädda det som räddas kan, vilket inte var mycket. Min vattenfasta mascara som normalt är suverän, pallade inte riktigt hällregn och håret var som när man kliver ur duschen. Nån tjej som kom precis före oss stod under handblåsen och försökte torka sig, gick sådär 😉 Skit samma – wetlook är ju också en look, så vi kastade oss ut på dansgolvet och trängdes med andra, en del lika blöta som oss, andra helt torra och fina. Golvet var jäkligt halt på sina ställen så det var inte helt optimalt. Dessutom kass musik då;) men nu var vi där och vi hade kul 🙂

Helen som åkt buss behövde gå så vi drog vid halv två, följde med henne och sen cyklade vi hem. Via ett stopp på Radisson Blue för att prata med Robban som också varit ute och svirat. Tanken var att vi kunde gå hem tillsammans men när regnet ökade så tog han en taxi, efter att Uber inte hade förare. Fattar inte grejen med Uber? Aldrig åkt och nu skrev vi om från var till var, och en förare skulle kontakta oss om tre minuter. Efter de tre minuterna ändrades det till fem minuter till. För att sen makuleras och ”sorry men vi har inga förare i närheten” Nähä? Men det kunde de väl sagt direkt så man slapp stå och vänta i tio minuter?

Jaja. Han kom hem torr och fin och låg och sov när jag rullade in, lika blöt som om jag duschat med kläderna på, det är svårt att cykla med blöta jeans blev jag påmind om också 😉

Cykeln är ju en historia för sig – Jimpa håller på att hjälpa mig få ordning på alla, byta däck och slang osv. Den här var den enda som var klar och jag insåg att det skulle bli bökigt, den är 26 tum så lite liten, jag får inte riktigt plats:) Men funkar. Bara det att när den rullade lite snabbare så wobblade hela jäkla cykeln. Herregud! Skev och vind är bara förnamnet så jag hade kramp i händerna och halvt bortdomnad när vi kom in på stan, det var lite lättare hem. Den rullar bättre när man trampar och det är uppförsbacke hem och följaktligen nedför dit. Den cykeln kommer jag inte ta igen 🙂

Min svarta som jag gillar har helt gett upp i kugghjulen, det är en gammal cykel som jag fått i fjortonde hand eller så, men jag gillar den. Frågan nu är om jag ska kosta på den och byta det som behövs eller om det inte är ekonomiskt försvarbart? Ska fundera på det:)

Nu ska jag gå och hämta ett paket 🙂

Ha en härlig söndag! Här blåser jag snart bort ):

Kommentarer

 1. Jenny

  Går fortfarande inte att kommentera. Varför gillar du inte Spanien? Tycker att de har spelat överlägset bäst fotboll hittills. Tack för all bra läsning som du förgyller mitt liv med 😍

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ogillar mkt med dem:) Tycker de spelat en skittråkig fotboll, filmar och har förbannat svårt för Morata 😂
   Fasen! Vad är det med kommentarsdelen:/

 2. Maria

  Funkade inte på inlägget ovan, tyvärr. Men här kan jag skriva. Jag blir sjukt provocerad av It’s coming home-snacket, jag som inte ens ser på fotboll! Det är barnsligt åt båda hållen – löjlig slogan av engländarna, superlöjligt av mig att bry mig. Men det betyder ändå att jag håller med precis alla andra. Spanien i detta fall. Nederländerna härom dagen. Som sagt, skitlöjligt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting