Jag kan ju inte vara sämre än att jag har en receptbank jag med här på bloggen, och jag börjar med min goda Pumpakaka.
Det är inga konstigheter alls, utan jag brukar använda Leilas, jag har hennes bakbok A piece of pie, och den använder jag nästan varje gång jag ska baka. Den eller Sju sorters kakor:)
Nu har jag modifierat receptet lite, och då blir det så här:
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1-2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 1-2 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl pumpakött, som du gröpt ur pumpan, och kokat med lite vatten i kanske 10-15 minuter tills det blir mjukt, då brukar jag ta handmixern och mixa det till ett grovt mos.Det behöver man säkert inte. Ta inte för mkt vatten, utan bara en skvätt så det kokar fint.
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime ( jag kör citron/limejucie på flaska!)
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och det urgröpta pumpaköttet.
- Fyll smeten i en smord kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Min ugn tycker att det behövs lite mer, så kanske en timme, drygt, kolla!
Låt pumpakakan svalna.
Cream Cheese Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över pumpakakan.
Dekorera den med antingen små pumpor du gjort i mandelmassa/ sockerpasta edyl, eller något annat kul.
Jag lånade två spindlar av ungarna i år 🙂
Och jag fick alltså inte in bilden trådlöst, sladden är inte i närheten och det får bli en instagrambild:)
Syrrans spöktårta syns åxå, och det är en vanlig valfri kladdkaka. Sen har hon spritsat små spöken av marängsmet, målat dit ögon och mun med smält choklad.
Spindeln i mitten är en arraksboll, som fått ben av lakritsremmar, och ögon från såndär engelsk konfekt.
Superfin!
Kommentarer
Åå vilka fina! Vi gjorde också pumpapaj igår =) blev supergott! ska mumsa lite rester idag hehe
annasvarld.vimedbarn.se
Vilken härlig blogg! 😀