Allmänt

Frukost med Pågen LingonGrova:)

I samarbete med Pågen LingonGrova.

 

Idag ska vi prata om FRUKOST.

Jag har under åren inte varit en frukostmänniska och har oftast hoppat över den. Ända tills för ett par år sen hade jag svårt att äta direkt jag vaknade och behövde några vakna timmar innan jag ens kunde tänka tanken på att äta något. Det är lite samma med mina barn, speciellt när de kommer upp i tonåren.

Idag äter jag gärna frukost, och det går utmärkt att göra det så fort jag slagit upp de ljusblå.

Jag tror att vi alla vet att just frukosten är det viktigaste målet på dagen. Vår kropp och knopp har förbrukat resurserna vi stoppade i oss dagen innan och det är viktigt att fylla på.

Ändå, så ägnar vi ytterst lite tid åt den här måltiden. I snitt inte mer än 13,5 minuter. Betänkt att de flesta av oss kanske ändå tar en långfrukost på lediga dagar, så den där knappa kvarten är inte mer än några minuter på de stressiga vardagsmorgnarna.

 

Pågen LingonGrova vill försöka inspirera oss alla till att äta frukost:)

( längre ner kommer info om en tävling med grymma vinster, så läs hela inlägget nu, hörrni)

Deras absoluta storsäljare, och även det bröd som det säljs mest av i hela Sverige är just Pågen LingonGrova.

lingongroda

Ni känner igen det:)

lingongrova

Som av en händelse är detta även mitt absoluta favoritbröd. Jo på allvar, inte bara för detta samarbete. Jag vill minnas att det alltid funnits hemma, och som liten gillade jag det inte speciellt, men det var mest för att det då inte fanns så mycket mörkt bröd. Jag är ju uppvuxen på det vita brödets era, när ingen fattat att det inte var jättenyttigt med luft, socker och vetemjöl:)

Men sen fick jag mitt första barn och på BB fanns detta. Vi kallar det kärleksfullt för ”skosulor” här hemma:)

Inte för att det skulle vara segt eller hårt, utan för att det ser lite ut så:)

Mitt enklaste tips gällande detta bröd för att lyxa till det i all enkelhet är att rosta det och sen ha på smör och ost. Finns inget godare.

Men nu ska ni inte få mitt enkla tips utan ni ska få min värsting, en helgmacka:)

Sandra_Rogers_Photography_105

Den ni:)

Jag och några av mina härliga bloggkollegor var inbjudna på ett möte med Pågen för att få inspiration och information. Där fick vi kreera fritt, och kanske att inte ni dukar upp detta på morgnarna;)

Sandra_Rogers_Photography_103 Sandra_Rogers_Photography_79 Sandra_Rogers_Photography_30


Men det är inte tanken att ni ska göra det:) Bara bli lite inspirerade.

Jag fick i uppdrag att skapa en Helgmacka, men genom att snegla på mina kompisar fick jag massor av inspiration även till vardagsmackorna. Det går att göra så himla mycket mer än bara ost och smör, utan att det är krångligt.

Jag hade med mig Jamie, som fick göra sin egen macka.

Sandra_Rogers_Photography_92 Sandra_Rogers_Photography_90 Sandra_Rogers_Photography_107

Bilder Sandra Rogers – fotograf

PA201162 pågenSom ni ser så hittade han pepparkaksmått, som även jag använde till min, och det tyckte han var roligt. Det är ett superenkelt tips för att få ungarna intresserade av att skapa lite. Smör däremot, eller något annat sånt hoppade han över;)

 

Lite kul information om Pågen – De startade redan 1878, hemma i köket hos paret Anders och Matilda Påhlsson i Malmö, så det är ett gammalt företag med anor:) De bakar allt bröd på svenskt mjöl som producerats inom 15 mil från deras bagerier och mals i deras egna kvarnar.. Så långt det går används enbart svenska råvaror, och deras värdegrund sammanfattas i meningen : Vi bakar med Kärlek.

Det är så himla bra:)

Jag vet att många undviker bröd, men väljer man bra bröd med schyssta råvaror så är det en superbra källa till bland annat kolhydrater, som vi faktiskt behöver.

 

Just nu har Pågen LingonGrova en tävling på instagram.

Det man ska göra är att skapa sin egna härligt goda frukostmacka, lägga upp den på instagram med recept/beskrivning och tagga med #bästafrukostmackan och #lingongrova

All tävlingsinfo finns här —–> Bästa frukostmackan 

Glöm inte att det måste vara både bild OCH recept/beskrivning.

 

Och håll i er nu och börja skapa för Första pris är ett presentkort på Parks n’ Resort värde 10.000kr!

W o w !

Totalt tio vinnare och förutom första priset är det värdecheckar på bröd, bra va:)?

 

 

Tävlingsperiod är 29/10-13/11

 

Och min Helgmacka då 🙂 Här kommer receptet:

Sandra_Rogers_Photography_106

Bild Sandra Rogers – fotograf

Jag gillar variation och tycker att den klassiska ”landgången” är suverän, då får man lite av allt.

Så jag har börjat med en skiva Pågen LingonGrova, smör, sen de där gröna som jag tappade bort namnet på? Gahhh, nån grodd:)

Ovanpå det rökt lax, kalkon, brieost, salami, tomat, gurka, paprika.

Över allt strösslade jag valnötter och gräslök.

Mitt lilla torn gjorde jag av pepperkaksmått, och de olika lagren innehåller philadelphiaost, jordnötssmör och gräslök.

Den äts enklast med kniv och gaffel;) och jag lovar att den var suveränt god:)

Sandra_Rogers_Photography_127

Bild Sandra Rogers – fotograf

Så, vad äter ni till frukost? Och handen på hjärtat, hur många minuter ägnar ni åt er frukost?

Tretton och en halv minut i snitt hos svenska befolkningen… Det är för att både fixa den och äta den.

Man kan se det som att vi är effektiva:)

 

Glöm inte tävla nu, fatta att vinna det där…..!

Dags för er som inte har instagram att skaffa det med andra ord, och sen vet ni vem ni ska lägga till;)

 

Heja frukostmackan:)

Kommentarer

  1. Yvonne

    Lingongrova är verkligen en favorit för mig. Synd bara att den innehåller VÄLDIGT mycket socker, inte speciellt nyttig bara för att det är ett mörkt bröd.

  2. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

    Mums! Lingongrova är för mig något jag brukar få hos min mormor när vi åker dit, dock för sällan. Påminner mig själv om att jag ska åka dit snart. Brukar få lingongrova med ost till frulle och mormors kaffe. Så himla gott, märkligt nog är frukost så mycket godare hos någon annan än hos sig själv tycker jag. Trots samma pålägg så är det godare att äta borta 😉

  3. Josefin

    Jag älskar frukost 🙂 brukar variera mig mellan grahamsgrynsgröt (så gott!) med bär och kanel, fil med musli och torkad banan, chiapudding med jordnöttsmör o bär eller fazer rågkuse med ägg. Alltid juice å kaffe till. Äter frukost en halvtimme varje morgon.. folk tycker jag är knäpp som går upp 06 för att äta frukost, men jag prioriterar det stenhårt 🙂

  4. Maria

    Hej! Äter faktiskt oftast Lingongrova till frukost, men då en enkel variant 🙂 Margarin, marmelad (lite) ost, kanske kalkon o paprika 🙂
    Maria i Skåne

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting