Okategoriserade

Jobbigt😅

Alltså, fotbollen. EM. Fasen vad jobbigt det är😂😂 Hela familjen är engagerade och sitter klistrade 🙂

Nyss såg vi Kroatien få spö av Spanien efter en sjukt spännande match. Slutade 3-3 efter full tid och efter förlängning blev det 3-5 med Spanien vidare till kvartsfinal.

Nu är det Frankrike – Schweiz, landet som jag har så svårt för att uttala och alltid måste tänka till och hålla tungan rätt i mun😅

Innan så var jag och Patricia och tränade, efter hennes schema. Idag många repetitioner Ben. Jag är tveksam till om jag kan gå i morgon 😂 Men det var KuL!

Hon gillar att träna barfota men jag tycker om skor:)

Den här övningen, Good mornings, var det länge sen jag gjorde och då med väldigt lätta vikter. Idag med 30 kilo, fullt görbart och plötsligt fattar jag var den ska kännas 🙂

Annars har dagen idag förflutit utan några stordåd. Jag höll på igår med mina garderober som alltid är i nån slags kaosordning 🤦‍♀️ En fråga, hur förvarar ni tjocka tröjor? Typ hoodies, stickade koftor edyl? Jag har inte överdrivet mycket men de tar ju sån rackarns plats var man än försöker med. Kanske behöver jag skaffa en riktigt byrå Istf mina trådbackar så är ”problemet” löst? Eller hänger ni dem? Nåt annat?

Jag har skruvat upp några krokar på väggen i hörnet i sovrummet, där jag förvarar kläder som är använda men ännu inte redo för att tvättas. Det var ett genidrag 🙏🏻 Kanske fler sådana:)

Hela sängen var full av kläder i vikta högar när jag sen blev kallad till syrran för att hjälpa henne spika lister. Det blev väldigt bra, och nu är det sista rummet hemma hos henne klart. Och tomt 😂men det är snart fyllt igen. Hon ska klä om soffan som står där, det är våran mormors, ganska så oanvänd för hon att alltid i en fåtölj, men väldigt grönmönstrad🙈😂 och passar inte alls in. Mamma är vass på sånt där så det ska de pyssla med. Jag tror inte jag kan tillföra något där 🙂

Men, innan jag kunde lägga mig så var jag ju tvungen att ta hand om kläderna så det blev faktiskt klart.

Idag har jag jobbat med utkast och även med pluggandet. Älskar fortfarande kursen, kommer bli värsta tecknade serieslukaren:)

Samtidigt har det bakats och doftat underbart i köket. Alla ungar var hemma idag, eller alla utom Jamie som varit ute som vanligt. Trots det har det varit tyst och inga problem. Jag är stolt över mina barn, och mig själv 😂 som helt uppenbart fostrat fantastiska barn som uppför sig exemplariskt:)

Det är aldrig tjat på mig när jag sitter och jobbar/pluggar utan de respekterar det, har alltid gjort. Samma om jag pratar i telefon, då tar de hänsyn och är tysta eller går iväg.

Det går såklart åt båda håll, eller alla håll kanske, för jag försöker vara noga med att alla respekterar och visar hänsyn. En självklarhet tycker jag 🤗 Livet blir enklare och härligare så:)

På torsdag släpper Sverige på restriktionerna. Jag tycker det känns fett läskigt att återgå till mer normalt leverne😂 Missförstå mig inte nu, jag vill såklart ha tillbaka det normala, men det är väldigt skönt att ha avstånd. Ingen som trängs, eller står och trampar en på hälsenorna i kassakön, inte överfullt överallt. Samma med att folk håller sig hemma när de är sjuka – visst fasen är det skönt?? Jag önskar, men det är väl en utopi, att karensdagen slopas och att det uppmuntras att fortsätta stanna hemma vid symptom. Av alla slag, för vinterkräksjukan är typ utrotad, och även vanlig influensa. Det måste ju vara klokt att försöka hålla alla smittor för sig själv? Alltid 🙌🏼

Jag funderar lite på folk som använt munskydd flitigt, såg flera i affären idag, och hur det kommer bli för dem nu? Kan man använda munskydd ena dagen och sen sluta tvärt? Låter som en detox men ni fattar? Om jag som inte varit orolig över att bli sjuk, och mest sett till att handla på udda tider, hålla avstånd osv känner att det är lite läskigt, hur känns det då för de som varit väldigt oroliga.

Ni som använt munskydd hela tiden, får gärna berätta hur ni tänker runt det här? Jag anar att rädslan inte försvinner för att restriktionerna hävs?

Det ska såklart bli skönt och jag tror att alla känner lite som jag, och att det därför kommer bli en lång övergångsperiod. Sista fasen är ju en bit bort också.

Nej, nu måste jag kolla matchen!! Hörs snart igen !! 😘😘

Kommentarer

 1. Elisabeth

  Läser din blogg – den är bra och du är en verklig människa , kanon 👍
  Vill kommentera detta med munskydd, jag bär ju inte munskydd av rädsla utan av respekt för människor omkring mig. Önskar fler gjort detsamma…men fritt val . Liksom det är att jag kommer fortsätta att göra när restriktioner släpps , om jag tycker mig behöva det. Det är inte förbjudet ju ?
  Hålla avstånd med eller utan munskydd är något som jag hoppas vi hjälps åt med länge.
  Tack för en bra blogg 👍☀️

 2. Majsan

  Jag kommer fortsätta med munskydd och hålla avstånd även när det verkligen är fritt fram. Varför? Ja för att det behövdes detta för att inse att kan jag slippa kräksjukor och förkylningar så är det trevligt i framtiden också
  Äckligt när man tänker på HUR man fick smittan i vanliga fall (typ har ngn inte tvättat händerna efter att ha bytt på sitt bajs-sjuka barn på toan på ica och sen gått på affären och hållt i handtagen på korgen… uuurk) spritar alltid vagnens handtag alt om jag ska ha lite varor så tar jag en påse och plockar i den och scannar ut mig själv i kassan, ingen handscanner där utan du håller upp varorna framför en stor scanner.

  Jag jobbar förövrigt inom vården och vi har fått beröm från MAS att vi är enda enheten utan utbrott bland pat eller personal. Fick på samma möte klag och gnäll från ansvarig enhetschef för gruppens extremt höga kortidsfrånvaro. Ba 🤷‍♀️ ursäkta då men det har kanske varit väldigt befogat ju.
  Jag kommer fortsätta vara hemma vid symptom och bli sur på kollegor som kommer förkylda och ska ”pröva endå” vilket var fallet innan pandemin.

 3. Therese

  Visst är det skönt med restriktioner 😅
  Slippa släktingar som ska komma och kramas, folk som knöör i affären. Jag och barnen har bara varit förkylda 2gånger under pandemin. Helt fantastiskt, andra år har den ena följts av nästa och så lite magsjuka där emellan. Nu när lillplutt ska skolas in hoppas jag att förskolan fortsätter skicka hem barn med symptom.

 4. Stina

  Fast de flesta har väl inte munskydd för att de är rädda? Man har det inte för att skydda sig själv utan för att inte sprida till andra om man nu skulle ha något utan att veta om det. Jag har haft på mig skyddet mer sällan efter att jag fick första sprutan.

  1. samps

   finns ju dock vissa som faktiskt tror (tack och lov ändå, kan jag faktiskt tycka) att det skyddar *en själv* också, och då är det väl bara en bonus gentemot alla andra om hen nu bär sitt skydd (korrekt hanterat osv då, såklart) 🙂 sen ska man ju inte ut och ränna med symtom och sånt såklart (oavsett munskydd eller inte), men generellt då 🙂

  2. Profilbild
   familjenannorlunda

   Högst tveksamt. Jag tror att folk överlag tror att det skyddar dem själva 😶och jag ser ju att folk överlag inte kan använda det korrekt.
   Jag har inte använt det alls, utan i stället hållit avstånd, varit frisk och aldrig chansat samt undvikit folktäta ställen, och försökt planera mina vistelser bland annat folk. Rätt eller fel? Vet ej men jag har inte varit sjuk eller hamnat i smittspårningssituatuoner så helt fel har det inte varit iaf 🙌🏼

 5. Hanna

  Tycker med det har varit så skönt att handla utan stressande människor hack i häl. Det värsta jag vet är när den bakom börjar lägga upp på bandet innan jag ens är klar🙈 sluppit sånt nu 😉 Har trivs rätt bra med att inte behöva trängas eller umgås med folk, inga måsten utan bara anpassat mig. Vågar knappt säga att dessa år har varit bra från min synvinkel 🤣 ( allså att slipa trängas och hälsa på hos folk stup i ett )

 6. Rille

  Det är fortfarande hålla avstånd, undvika trängsel och vidta smittskyddsåtgärder när man umgås med andra som gäller. Hoppas att folk fattar det, så att vi slipper gå tillbaka till strängare restriktioner i höst.
  Det är heller inte förbjudet att fortsätta använda munskydd. När det gäller avvänjningen så kan man ju börja med att dra ner det så att det inte täcker näsan. När man känner sig bekväm med det, kan man dra ner det under hakan och ha det så ett tag. Den avvänjningsvarianten har ju många använt sig av under hela pandemin. 😀

 7. H

  Jag förstår att man släpper restriktioner för att befolkningen kräver det, men ur ett epidemiologiskt perspektiv är det en enorm risk. Ju mer sociala kontakter vi har i ett läge där en del av populationen är vaccinerad och en del inte är det, desto större är risken att vi selekterar för mutationer som står emot vaccinet. Så mikrobiologen i mig skulle egentligen hellre se en lockdown just nu. Samtidigt som jag förstår att det vore helt orimligt ur ett befolkningsperspektiv.

  Men snälla alla, fortsätt håll anstånd, fortsätt använda munskydd, fortsätt träffas i små sällskap utomhus (dessa rekommendationer är inte ens påverkade nu, men folk tenderar generellt att släppa mer än vad som egentligen står). Jag har en sjukt stor orosklump i magen inför hur det här ska utveckla sig..

 8. Marie

  Fast man släpper ju inte restriktioner helt (tack och lov!), man lättar ju på dem. Tex man får nu sitta Max 8 i ett sällskap på resturang men det är fortfarande 1 m (1,5?) mellan borden. Man släpper in fler på evenemang men delar upp i sektioner osv. Pandemin är inte över och vi vårdar fortfarande covid patienter på IVA så hoppas verkligen inte att folk går bananas nu och tror att man kan leva som vanligt igen.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Nej det tror jag inte att man gör, snarare tvärtom. Vissa iaf 🤗
   Nej det sker ju i etapper men denna känns som MER än tidigare 🙂

 9. HelenaH

  Jag och min karl sover inte ihop, vilket är jätteskönt 🤣 Han i soffan och jag i sängen så hans sida är full med mina kläder som inte orkar lägga i rätt låda 😅 Varför vi inte sover ihop? Han är en nattuggla som dig och jag är en tröttmössa som vill ha tyst när jag ska sova 🤣 Vi är inne på 8.onde året ihop och det funkar jättebra faktiskt. Och nu när det är så varmt är det ännu skönare o sova själv 😆 Jag är 43 i år utan barn. Karln är 41 i år med två grabbar, 20 plus, om det har någon betydelse 😄 Ha en bra kväll, jag måste försöka sova nu 👵🏻😅

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha sov gott 🙂 Men alltså, bara det funkar för er så är det väl toppen 🙂 Speciellt för dig som slipper vika in tvätt i lådor och skåp 😂😂

  2. Therese

   Jag och min man har inte sovit ihop på 10år.
   Han snarkar så inte ens barnen kan sova. Vi har insett att alla måste få sova och har släppt på prestigen. Alla sa att vi kommer gå isär direkt.
   Tji fick dom.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting