Okategoriserade

Jobbigt😅

AlltsĂ„, fotbollen. EM. Fasen vad jobbigt det Ă€r😂😂 Hela familjen Ă€r engagerade och sitter klistrade 🙂

Nyss sÄg vi Kroatien fÄ spö av Spanien efter en sjukt spÀnnande match. Slutade 3-3 efter full tid och efter förlÀngning blev det 3-5 med Spanien vidare till kvartsfinal.

Nu Ă€r det Frankrike – Schweiz, landet som jag har sĂ„ svĂ„rt för att uttala och alltid mĂ„ste tĂ€nka till och hĂ„lla tungan rĂ€tt i mun😅

Innan sĂ„ var jag och Patricia och trĂ€nade, efter hennes schema. Idag mĂ„nga repetitioner Ben. Jag Ă€r tveksam till om jag kan gĂ„ i morgon 😂 Men det var KuL!

Hon gillar att trÀna barfota men jag tycker om skor:)

Den hĂ€r övningen, Good mornings, var det lĂ€nge sen jag gjorde och dĂ„ med vĂ€ldigt lĂ€tta vikter. Idag med 30 kilo, fullt görbart och plötsligt fattar jag var den ska kĂ€nnas 🙂

Annars har dagen idag förflutit utan nĂ„gra stordĂ„d. Jag höll pĂ„ igĂ„r med mina garderober som alltid Ă€r i nĂ„n slags kaosordning đŸ€Šâ€â™€ïž En frĂ„ga, hur förvarar ni tjocka tröjor? Typ hoodies, stickade koftor edyl? Jag har inte överdrivet mycket men de tar ju sĂ„n rackarns plats var man Ă€n försöker med. Kanske behöver jag skaffa en riktigt byrĂ„ Istf mina trĂ„dbackar sĂ„ Ă€r ”problemet” löst? Eller hĂ€nger ni dem? NĂ„t annat?

Jag har skruvat upp nĂ„gra krokar pĂ„ vĂ€ggen i hörnet i sovrummet, dĂ€r jag förvarar klĂ€der som Ă€r anvĂ€nda men Ă€nnu inte redo för att tvĂ€ttas. Det var ett genidrag đŸ™đŸ» Kanske fler sĂ„dana:)

Hela sĂ€ngen var full av klĂ€der i vikta högar nĂ€r jag sen blev kallad till syrran för att hjĂ€lpa henne spika lister. Det blev vĂ€ldigt bra, och nu Ă€r det sista rummet hemma hos henne klart. Och tomt 😂men det Ă€r snart fyllt igen. Hon ska klĂ€ om soffan som stĂ„r dĂ€r, det Ă€r vĂ„ran mormors, ganska sĂ„ oanvĂ€nd för hon att alltid i en fĂ„tölj, men vĂ€ldigt grönmönstrad🙈😂 och passar inte alls in. Mamma Ă€r vass pĂ„ sĂ„nt dĂ€r sĂ„ det ska de pyssla med. Jag tror inte jag kan tillföra nĂ„got dĂ€r 🙂

Men, innan jag kunde lÀgga mig sÄ var jag ju tvungen att ta hand om klÀderna sÄ det blev faktiskt klart.

Idag har jag jobbat med utkast och Ă€ven med pluggandet. Älskar fortfarande kursen, kommer bli vĂ€rsta tecknade serieslukaren:)

Samtidigt har det bakats och doftat underbart i köket. Alla ungar var hemma idag, eller alla utom Jamie som varit ute som vanligt. Trots det har det varit tyst och inga problem. Jag Ă€r stolt över mina barn, och mig sjĂ€lv 😂 som helt uppenbart fostrat fantastiska barn som uppför sig exemplariskt:)

Det Àr aldrig tjat pÄ mig nÀr jag sitter och jobbar/pluggar utan de respekterar det, har alltid gjort. Samma om jag pratar i telefon, dÄ tar de hÀnsyn och Àr tysta eller gÄr ivÀg.

Det gĂ„r sĂ„klart Ă„t bĂ„da hĂ„ll, eller alla hĂ„ll kanske, för jag försöker vara noga med att alla respekterar och visar hĂ€nsyn. En sjĂ€lvklarhet tycker jag đŸ€— Livet blir enklare och hĂ€rligare sĂ„:)

PĂ„ torsdag slĂ€pper Sverige pĂ„ restriktionerna. Jag tycker det kĂ€nns fett lĂ€skigt att Ă„tergĂ„ till mer normalt leverne😂 MissförstĂ„ mig inte nu, jag vill sĂ„klart ha tillbaka det normala, men det Ă€r vĂ€ldigt skönt att ha avstĂ„nd. Ingen som trĂ€ngs, eller stĂ„r och trampar en pĂ„ hĂ€lsenorna i kassakön, inte överfullt överallt. Samma med att folk hĂ„ller sig hemma nĂ€r de Ă€r sjuka – visst fasen Ă€r det skönt?? Jag önskar, men det Ă€r vĂ€l en utopi, att karensdagen slopas och att det uppmuntras att fortsĂ€tta stanna hemma vid symptom. Av alla slag, för vinterkrĂ€ksjukan Ă€r typ utrotad, och Ă€ven vanlig influensa. Det mĂ„ste ju vara klokt att försöka hĂ„lla alla smittor för sig sjĂ€lv? Alltid đŸ™ŒđŸŒ

Jag funderar lite pÄ folk som anvÀnt munskydd flitigt, sÄg flera i affÀren idag, och hur det kommer bli för dem nu? Kan man anvÀnda munskydd ena dagen och sen sluta tvÀrt? LÄter som en detox men ni fattar? Om jag som inte varit orolig över att bli sjuk, och mest sett till att handla pÄ udda tider, hÄlla avstÄnd osv kÀnner att det Àr lite lÀskigt, hur kÀnns det dÄ för de som varit vÀldigt oroliga.

Ni som anvÀnt munskydd hela tiden, fÄr gÀrna berÀtta hur ni tÀnker runt det hÀr? Jag anar att rÀdslan inte försvinner för att restriktionerna hÀvs?

Det ska sÄklart bli skönt och jag tror att alla kÀnner lite som jag, och att det dÀrför kommer bli en lÄng övergÄngsperiod. Sista fasen Àr ju en bit bort ocksÄ.

Nej, nu mĂ„ste jag kolla matchen!! Hörs snart igen !! 😘😘

Kommentarer

  1. Elisabeth

    LĂ€ser din blogg – den Ă€r bra och du Ă€r en verklig mĂ€nniska , kanon 👍
    Vill kommentera detta med munskydd, jag bĂ€r ju inte munskydd av rĂ€dsla utan av respekt för mĂ€nniskor omkring mig. Önskar fler gjort detsamma…men fritt val . Liksom det Ă€r att jag kommer fortsĂ€tta att göra nĂ€r restriktioner slĂ€pps , om jag tycker mig behöva det. Det Ă€r inte förbjudet ju ?
    HÄlla avstÄnd med eller utan munskydd Àr nÄgot som jag hoppas vi hjÀlps Ät med lÀnge.
    Tack för en bra blogg đŸ‘â˜€ïž

  2. Majsan

    Jag kommer fortsÀtta med munskydd och hÄlla avstÄnd Àven nÀr det verkligen Àr fritt fram. Varför? Ja för att det behövdes detta för att inse att kan jag slippa krÀksjukor och förkylningar sÄ Àr det trevligt i framtiden ocksÄ
    Äckligt nĂ€r man tĂ€nker pĂ„ HUR man fick smittan i vanliga fall (typ har ngn inte tvĂ€ttat hĂ€nderna efter att ha bytt pĂ„ sitt bajs-sjuka barn pĂ„ toan pĂ„ ica och sen gĂ„tt pĂ„ affĂ€ren och hĂ„llt i handtagen pĂ„ korgen… uuurk) spritar alltid vagnens handtag alt om jag ska ha lite varor sĂ„ tar jag en pĂ„se och plockar i den och scannar ut mig sjĂ€lv i kassan, ingen handscanner dĂ€r utan du hĂ„ller upp varorna framför en stor scanner.

    Jag jobbar förövrigt inom vĂ„rden och vi har fĂ„tt beröm frĂ„n MAS att vi Ă€r enda enheten utan utbrott bland pat eller personal. Fick pĂ„ samma möte klag och gnĂ€ll frĂ„n ansvarig enhetschef för gruppens extremt höga kortidsfrĂ„nvaro. Ba đŸ€·â€â™€ïž ursĂ€kta dĂ„ men det har kanske varit vĂ€ldigt befogat ju.
    Jag kommer fortsĂ€tta vara hemma vid symptom och bli sur pĂ„ kollegor som kommer förkylda och ska ”pröva endĂ„” vilket var fallet innan pandemin.

  3. Therese

    Visst Ă€r det skönt med restriktioner 😅
    Slippa slÀktingar som ska komma och kramas, folk som knöör i affÀren. Jag och barnen har bara varit förkylda 2gÄnger under pandemin. Helt fantastiskt, andra Är har den ena följts av nÀsta och sÄ lite magsjuka dÀr emellan. Nu nÀr lillplutt ska skolas in hoppas jag att förskolan fortsÀtter skicka hem barn med symptom.

  4. Stina

    Fast de flesta har vÀl inte munskydd för att de Àr rÀdda? Man har det inte för att skydda sig sjÀlv utan för att inte sprida till andra om man nu skulle ha nÄgot utan att veta om det. Jag har haft pÄ mig skyddet mer sÀllan efter att jag fick första sprutan.

    1. samps

      finns ju dock vissa som faktiskt tror (tack och lov Ă€ndĂ„, kan jag faktiskt tycka) att det skyddar *en sjĂ€lv* ocksĂ„, och dĂ„ Ă€r det vĂ€l bara en bonus gentemot alla andra om hen nu bĂ€r sitt skydd (korrekt hanterat osv dĂ„, sĂ„klart) 🙂 sen ska man ju inte ut och rĂ€nna med symtom och sĂ„nt sĂ„klart (oavsett munskydd eller inte), men generellt dĂ„ 🙂

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Högst tveksamt. Jag tror att folk överlag tror att det skyddar dem sjĂ€lva đŸ˜¶och jag ser ju att folk överlag inte kan anvĂ€nda det korrekt.
      Jag har inte anvĂ€nt det alls, utan i stĂ€llet hĂ„llit avstĂ„nd, varit frisk och aldrig chansat samt undvikit folktĂ€ta stĂ€llen, och försökt planera mina vistelser bland annat folk. RĂ€tt eller fel? Vet ej men jag har inte varit sjuk eller hamnat i smittspĂ„rningssituatuoner sĂ„ helt fel har det inte varit iaf đŸ™ŒđŸŒ

  5. Hanna

    Tycker med det har varit sĂ„ skönt att handla utan stressande mĂ€nniskor hack i hĂ€l. Det vĂ€rsta jag vet Ă€r nĂ€r den bakom börjar lĂ€gga upp pĂ„ bandet innan jag ens Ă€r klar🙈 sluppit sĂ„nt nu 😉 Har trivs rĂ€tt bra med att inte behöva trĂ€ngas eller umgĂ„s med folk, inga mĂ„sten utan bara anpassat mig. VĂ„gar knappt sĂ€ga att dessa Ă„r har varit bra frĂ„n min synvinkel đŸ€Ł ( allsĂ„ att slipa trĂ€ngas och hĂ€lsa pĂ„ hos folk stup i ett )

  6. Rille

    Det Àr fortfarande hÄlla avstÄnd, undvika trÀngsel och vidta smittskyddsÄtgÀrder nÀr man umgÄs med andra som gÀller. Hoppas att folk fattar det, sÄ att vi slipper gÄ tillbaka till strÀngare restriktioner i höst.
    Det Ă€r heller inte förbjudet att fortsĂ€tta anvĂ€nda munskydd. NĂ€r det gĂ€ller avvĂ€njningen sĂ„ kan man ju börja med att dra ner det sĂ„ att det inte tĂ€cker nĂ€san. NĂ€r man kĂ€nner sig bekvĂ€m med det, kan man dra ner det under hakan och ha det sĂ„ ett tag. Den avvĂ€njningsvarianten har ju mĂ„nga anvĂ€nt sig av under hela pandemin. 😀

  7. H

    Jag förstÄr att man slÀpper restriktioner för att befolkningen krÀver det, men ur ett epidemiologiskt perspektiv Àr det en enorm risk. Ju mer sociala kontakter vi har i ett lÀge dÀr en del av populationen Àr vaccinerad och en del inte Àr det, desto större Àr risken att vi selekterar för mutationer som stÄr emot vaccinet. SÄ mikrobiologen i mig skulle egentligen hellre se en lockdown just nu. Samtidigt som jag förstÄr att det vore helt orimligt ur ett befolkningsperspektiv.

    Men snÀlla alla, fortsÀtt hÄll anstÄnd, fortsÀtt anvÀnda munskydd, fortsÀtt trÀffas i smÄ sÀllskap utomhus (dessa rekommendationer Àr inte ens pÄverkade nu, men folk tenderar generellt att slÀppa mer Àn vad som egentligen stÄr). Jag har en sjukt stor orosklump i magen inför hur det hÀr ska utveckla sig..

  8. Marie

    Fast man slÀpper ju inte restriktioner helt (tack och lov!), man lÀttar ju pÄ dem. Tex man fÄr nu sitta Max 8 i ett sÀllskap pÄ resturang men det Àr fortfarande 1 m (1,5?) mellan borden. Man slÀpper in fler pÄ evenemang men delar upp i sektioner osv. Pandemin Àr inte över och vi vÄrdar fortfarande covid patienter pÄ IVA sÄ hoppas verkligen inte att folk gÄr bananas nu och tror att man kan leva som vanligt igen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej det tror jag inte att man gör, snarare tvĂ€rtom. Vissa iaf đŸ€—
      Nej det sker ju i etapper men denna kĂ€nns som MER Ă€n tidigare 🙂

  9. HelenaH

    Jag och min karl sover inte ihop, vilket Ă€r jĂ€tteskönt đŸ€Ł Han i soffan och jag i sĂ€ngen sĂ„ hans sida Ă€r full med mina klĂ€der som inte orkar lĂ€gga i rĂ€tt lĂ„da 😅 Varför vi inte sover ihop? Han Ă€r en nattuggla som dig och jag Ă€r en tröttmössa som vill ha tyst nĂ€r jag ska sova đŸ€Ł Vi Ă€r inne pĂ„ 8.onde Ă„ret ihop och det funkar jĂ€ttebra faktiskt. Och nu nĂ€r det Ă€r sĂ„ varmt Ă€r det Ă€nnu skönare o sova sjĂ€lv 😆 Jag Ă€r 43 i Ă„r utan barn. Karln Ă€r 41 i Ă„r med tvĂ„ grabbar, 20 plus, om det har nĂ„gon betydelse 😄 Ha en bra kvĂ€ll, jag mĂ„ste försöka sova nu đŸ‘”đŸ»đŸ˜…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha sov gott 🙂 Men alltsĂ„, bara det funkar för er sĂ„ Ă€r det vĂ€l toppen 🙂 Speciellt för dig som slipper vika in tvĂ€tt i lĂ„dor och skĂ„p 😂😂

    2. Therese

      Jag och min man har inte sovit ihop pÄ 10Är.
      Han snarkar sÄ inte ens barnen kan sova. Vi har insett att alla mÄste fÄ sova och har slÀppt pÄ prestigen. Alla sa att vi kommer gÄ isÀr direkt.
      Tji fick dom.

      1. G C Hemdal

        Min kille har fÄtt hjÀrtfel och ex mannen prostatacancer men zova och zova pratar ni om sex eller?!?!?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting