Okategoriserade

Surkurre här 👋🏼

Vill nog adressera det här till Upplands lokaltrafik, Ul.

Flera gånger nu har bussen Novalie ska ta till jobbet varit inställd. För er som känner Uppsala så bor vi i Bergsbrunna och hon jobbar i Sunnersta. Tar sju minuter med bil och en timme typ med buss. Man måste åka runt hela stan. Om man inte tar den buss som går direkt. För då tar det väl typ tio minuter. Den bussen är det som varit inställd. Alltså den snabbaste vägen mellan områdena.

Det är ju mest passagerare till och från jobbet, alltså morgon och eftermiddag. Hon börjar nu nio. Lite sent kanske men så är det. När bussen ställs in så får jag skjutsa. Är det rimligt? Att jag ska göra UL:s jobb, dessutom till en merkostnad för mig i form av bensin och förlorad arbetstid.

Jag tycker inte det. Jag förstår att bussförarna blir sjuka, det står att de är inställda pga personalbrist. Men så här är det – kollektivtrafik MÅSTE rulla ändå. Det är en nödvändig infrastruktur som inte kan ställas in för att det inte finns personal. Då får man anställa flera och se över varför folk slutar eller blir sjukskrivna.

En anledning är alla miljarders jäkla fartgupp som byggs i stan. Förarna får problem med ont i rygg och nacke. Är det rimligt? Nej. Är det rimligt att man, trots att man för inte så länge sen byggde massa fartgupp på en sträcka som man sen fick ta bort igen pga det, ändå bygger massor. Överallt. Det senaste nu är fartgupp innan/efter rondeller? Vafan tänkte de med då? En rondell är en fartdämpande åtgärd i sig, ska inte behövas både och.

I stället kunde man använda de pengarna till trafikskola för alla barn, och alla vuxna som inte gått i det, så vi får intelligenta och hänsynsfulla medtrafikanter. Inte som nu där man gör som man vill, hävdar sin rätt in absurdum och orsakar både problem och olyckor.

Tillbaka till bussarna. Det är INTE chaufförerna jag klagar på. Det är ledningen, de som bestämmer. Vilka fan det nu är. Kollektivtrafik måste ovillkorligen vara pålitlig. Annars kommer vi köra bil. För man måste kunna planera sin tid. Idag funkar inte det. Ungarna kommer för sent till skolan, eller inte alls då. Folk kommer för sent till jobbet. Är det så här vi ska ha det nu för tiden?

I modern tid med moderna bussar ska de vara mindre pålitliga än någonsin? Jag har åkt så mkt buss i mitt liv, förr då, och fast det alltid varit hutlöst dyrt i Uppsala, oftast bland de dyraste kommunerna i Sverige, så har det varit pålitligt.

Men inte nu. Jag funderar på att skicka en faktura till dem. Funkar det tro? På bensinkostnad, framkörningsavgift, jour-utryckning och förlorad arbetsinkomst. Borde kunna klämma dem på en 2,5 lax eller så 😂 per gång. Speciellt akututryckningen är dyr🤷🏼‍♀️

Jag tänker testa tror jag 🙂

Godmorgon på er också 😂

Kommentarer

  1. Erika Ortstad

    Bussarna går inte att lita på och parkeringsplatsen vid mitt jobb byggs bort. Vi ska flytta till nya lokaler och där finns det inte ens p-platser. Heja Uppsala?

  2. Bluffe

    Åtminstone på ULs ”lantbussar” så har du rätt till ersättning. Om man blir mer än en halvtimme sen, så får man ta taxi- till full ersättning. Annars är det % på biljettpriset. Så testa reklamera, absolut! Annars tror ju ledningen att ”Det gick så bra så! Att ställa in den avgång vi inte trodde någon åkte med, mer än betydelselösa pensionärer, så det fortsätter vi med…”. Ja, JAG tycker inte att pensionärer är betydelselösa men har fått för mig att det är cirka ”så” de tänker. Att i sig kanske de skonar att flest drabbas, men de där enstaka har ju också god anledning att komma i tid. Så stå på er!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing