Okategoriserade

Surkurre hĂ€r đŸ‘‹đŸŒ

Vill nog adressera det hÀr till Upplands lokaltrafik, Ul.

Flera gÄnger nu har bussen Novalie ska ta till jobbet varit instÀlld. För er som kÀnner Uppsala sÄ bor vi i Bergsbrunna och hon jobbar i Sunnersta. Tar sju minuter med bil och en timme typ med buss. Man mÄste Äka runt hela stan. Om man inte tar den buss som gÄr direkt. För dÄ tar det vÀl typ tio minuter. Den bussen Àr det som varit instÀlld. AlltsÄ den snabbaste vÀgen mellan omrÄdena.

Det Ă€r ju mest passagerare till och frĂ„n jobbet, alltsĂ„ morgon och eftermiddag. Hon börjar nu nio. Lite sent kanske men sĂ„ Ă€r det. NĂ€r bussen stĂ€lls in sĂ„ fĂ„r jag skjutsa. Är det rimligt? Att jag ska göra UL:s jobb, dessutom till en merkostnad för mig i form av bensin och förlorad arbetstid.

Jag tycker inte det. Jag förstĂ„r att bussförarna blir sjuka, det stĂ„r att de Ă€r instĂ€llda pga personalbrist. Men sĂ„ hĂ€r Ă€r det – kollektivtrafik MÅSTE rulla Ă€ndĂ„. Det Ă€r en nödvĂ€ndig infrastruktur som inte kan stĂ€llas in för att det inte finns personal. DĂ„ fĂ„r man anstĂ€lla flera och se över varför folk slutar eller blir sjukskrivna.

En anledning Ă€r alla miljarders jĂ€kla fartgupp som byggs i stan. Förarna fĂ„r problem med ont i rygg och nacke. Är det rimligt? Nej. Är det rimligt att man, trots att man för inte sĂ„ lĂ€nge sen byggde massa fartgupp pĂ„ en strĂ€cka som man sen fick ta bort igen pga det, Ă€ndĂ„ bygger massor. Överallt. Det senaste nu Ă€r fartgupp innan/efter rondeller? Vafan tĂ€nkte de med dĂ„? En rondell Ă€r en fartdĂ€mpande Ă„tgĂ€rd i sig, ska inte behövas bĂ„de och.

I stÀllet kunde man anvÀnda de pengarna till trafikskola för alla barn, och alla vuxna som inte gÄtt i det, sÄ vi fÄr intelligenta och hÀnsynsfulla medtrafikanter. Inte som nu dÀr man gör som man vill, hÀvdar sin rÀtt in absurdum och orsakar bÄde problem och olyckor.

Tillbaka till bussarna. Det Ă€r INTE chaufförerna jag klagar pĂ„. Det Ă€r ledningen, de som bestĂ€mmer. Vilka fan det nu Ă€r. Kollektivtrafik mĂ„ste ovillkorligen vara pĂ„litlig. Annars kommer vi köra bil. För man mĂ„ste kunna planera sin tid. Idag funkar inte det. Ungarna kommer för sent till skolan, eller inte alls dĂ„. Folk kommer för sent till jobbet. Är det sĂ„ hĂ€r vi ska ha det nu för tiden?

I modern tid med moderna bussar ska de vara mindre pÄlitliga Àn nÄgonsin? Jag har Äkt sÄ mkt buss i mitt liv, förr dÄ, och fast det alltid varit hutlöst dyrt i Uppsala, oftast bland de dyraste kommunerna i Sverige, sÄ har det varit pÄlitligt.

Men inte nu. Jag funderar pĂ„ att skicka en faktura till dem. Funkar det tro? PĂ„ bensinkostnad, framkörningsavgift, jour-utryckning och förlorad arbetsinkomst. Borde kunna klĂ€mma dem pĂ„ en 2,5 lax eller sĂ„ 😂 per gĂ„ng. Speciellt akututryckningen Ă€r dyrđŸ€·đŸŒâ€â™€ïž

Jag tĂ€nker testa tror jag 🙂

Godmorgon pĂ„ er ocksĂ„ 😂

Kommentarer

  1. Erika Ortstad

    Bussarna gÄr inte att lita pÄ och parkeringsplatsen vid mitt jobb byggs bort. Vi ska flytta till nya lokaler och dÀr finns det inte ens p-platser. Heja Uppsala?

  2. Bluffe

    Åtminstone pĂ„ ULs ”lantbussar” sĂ„ har du rĂ€tt till ersĂ€ttning. Om man blir mer Ă€n en halvtimme sen, sĂ„ fĂ„r man ta taxi- till full ersĂ€ttning. Annars Ă€r det % pĂ„ biljettpriset. SĂ„ testa reklamera, absolut! Annars tror ju ledningen att ”Det gick sĂ„ bra sĂ„! Att stĂ€lla in den avgĂ„ng vi inte trodde nĂ„gon Ă„kte med, mer Ă€n betydelselösa pensionĂ€rer, sĂ„ det fortsĂ€tter vi med…”. Ja, JAG tycker inte att pensionĂ€rer Ă€r betydelselösa men har fĂ„tt för mig att det Ă€r cirka ”sĂ„” de tĂ€nker. Att i sig kanske de skonar att flest drabbas, men de dĂ€r enstaka har ju ocksĂ„ god anledning att komma i tid. SĂ„ stĂ„ pĂ„ er!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting