Okategoriserade

Och vi har … Första maj!! 🌸

Och nåt ännu bättre – vi har sol och värme 🥳🤗☀️

Ä n t l i g e n ! !

Igår på sista april, eller valborg som icke boende i Uppsala kanske föredrar, strålade solen. Jag som aldrig orkar planera nåt på dagen och dessutom inte gillar så mycket folk på ett och samma ställe, håller mig gärna hemma. Skyller på jourtjänstgörande mamma:)

Men hade bokat in en tid hos självaste polisen för att göra ett internationellt id till Jordan:) Som vanligt inser jag att jag behöver ha den andre förälderns tillstånd, och som vanligt blir jag irriterad. Jag menar, det hade varit så mkt enklare om jag bara fått ensam vårdnad. Med facit i handen så misstänker jag att till och med hans advokat hade tyckt det var det klokaste. Det är ju egentligen inte klokt att man inte får ensam vårdnad om inte den andra föräldern vill ha barnet boende hos sig, åtminstone varannan helg eller liknande, man skulle kunna tänka sig en enkel procent. Men nej då, så funkar det inte. Och fast barnen träffar honom typ aldrig så behövs hans godkännande på saker och ting. Oftast skiter jag i det, är det nåt med skolan så får de själva kontakta honom, men sånt här är svårt att strunta i. Om jag inte slår mig in på brottets bana och börjar med urkundsförfalskning. Och det är han inte värd 😉

Nåväl, det gick fint, vi fick vänta bra länge trots en bokad tid, men det är ju som det är. Sen åkte vi hemåt och jag försökte få besked vilka av kidsen som ville med och se en majbrasa. Novalie och hennes kille var på stan, Loppan och hennes också, och Trixie var här hemma med kompisar, medan Jordan åkte till en kompis och sen drog Jamie också. Jaha, så då blev det jag och syrran då 😂 Samma som förra året, men nu åkte vi till Jimpa först och fick middag, sen travade vi därifrån till deras fina firande i Storvreta. Jag hittar absolut inte där, hade ingen aning om att de hade så fint. Men det var det!

Både massa mat och fika, lekar och kanoter:)

Och eld:)

Utan en kase fattar inte jag att vi klivit in i maj.

De här åren som det är eldförbud och eller pandemier och skit, har jag haft svårare att tidsbestämma saker. Normalt vet man om det är före eller efter påsk/valborg/midsommar osv, men de åren känns som nån slags degig gegga.

Men nu är det vår!

Idag har solen också strålat och jag har varit ute hela dagen. Underbart! Jimpa hjälper mig i husvagnen, eller – han jobbar i husvagnen och jag hejar på 😂 samt gör annat. Idag rensade jag rabatter och skar bort massor av gräs mellan plattorna. Inte ens halvfärdigt. Jäkla göra, jag har ont i fingrarna nu:)

Min jäkla vindsnurra … vad heter det? Tvättvinda? Men den iaf, har rostat och gått av nere i fästet, så jag vet inte om jag kan få till den, eller så skiter jag bara i den? Det kan bli så, jag har en på baksidan som garanterat är sunkigare än sunkigast, tusen år gammal men den har en betonggjuten fot iaf. Men där hänger jag absolut aldrig tvätt. Jag är aldrig på baksidan.

Jaja.

Sen bad Robban mig igår att laga mat på köttfärsen han köpt, och potatisen och alla andra ingredienser. Han slutar ju sent och det tar tid att göra köttbullar och potatismos med gräddsås från grunden. Typ 2,5 jävla timmar kan jag meddela 😂

Förbannat gott dock! Så vi får se vad han säger, han rullade in nu. Klockan 22.11.

Jag misstänker att det får godkänt men med lite premisser. Typ, du hade kunnat göra si eller så;)

Men det är ok.

Sen tog det mig en timme att städa köket också, herregud inte konstigt att man anlitat Mamma Scan och Felix och Blå Band 🙂

Hoppas att ni alla hade en fin första maj🌸

Nu kör vi lång het sommar – ok:)

Kommentarer

  1. AnnKatrin

    Provat ogräsättika? Kan man göra själv också. Tar inte automatiskt bort gräs mellan plattorna förstås 🤣🤣men det dör av ättikan och är mycket enklare skrapa bort ..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har testat det med, men skulle verkligen behöva ta bort hela gräs+jordkanten mellan plattorna. Men troligen ledsnar jag och avslutar med ättika:) För den är rätt bra:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting