Okategoriserade

Kalashelg:)och folkomröstning

Så var helgen över, återigen i överljudsfart. Fullspäckad, och då går ju tiden ännu snabbare.

I går var det dags för kalas:)

Jag hade bjudit hit familjen för att fira majbarnen som är Robban och Corrinda, men hon får firas när hon kommer hit, Novalie och mamma. Sen var det ju också Morsdag. Efter att ha frågat vad som ville fikas på, blev det nåt så klassiskt som en fruktsallad, frysta bär och glass+grädde. Och sen bakade Trixie en supergod chokladkaka, plus att det tillkom lite kubb och en påse karamelliserade popcorn som vi hittade för en tia, det var vintersmak på dem tydligen. Smakade kanel enligt förpackningen, men alltså – mest sött:)

Eftersom mina tjejer hemma städade för fullt när jag vaknade så kunde jag åka i väg med syrran. Hon behövde lite råd gällande presenter till kidsen, och sen skulle vi ju hitta nåt mer till mamma. Väl hemma igen blev det till att skära frukt och sånt där, och sen dök familjen upp.

Fruktsallad är så underskattat. Jag har haft barn som inte varit så förtjusta i frukt, och framför allt inte om man blandar den, men nu har alla vuxit till sig, smaklöksmässigt, för det mesta. Alla smaskade i sig och vi satt ute och snackade i flera timmar. Ganska mycket politik, vilket jag ju egentligen avskyr för alla jävla politiker är egoister, i alla fall i den här stan.

Vi ska ju folkomrösta. Det här är den fråga vi ska säga JA/NEJ eller BLANKT till:

Jag, och alla med mig som inte är politiker, sliter sina hår och fattar inte. Det anordnades ett forum med alla partiledarna i stan, alltså lokalpolitikerna, för att bringa klarhet i det, och jag tror inte att en enda person i salen, och den var full, fattade mer när vi gick än när vi kom. Detta trots att Utvecklingspartiet demokraterna, det parti som bildades innan förra valet med ungefär den enda frågan att jobba EMOT spårvägen och en massiv utbyggnad här i södra staden, alltså mina hoods, ledare Stefan Hanna, berättade följande: Han hade frågat femteklassare om de förstod frågan, och ALLA fattade. Så, om vi som vuxna inte begrep frågeställningen var vi korkade. Han vände sig till sina politikerkollegor, men eftersom vi som satt i salen inte heller fattade, så adresserade han ju även oss. Medvetet eller omedvetet.

Utvecklingspartiet Demokraterna, Sossarna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill att vi röstar JA.

Liberalerna, Moderaterna, Centerpartiet, KD och SD vill att vi röstar BLANKT.

Inget parti, alltså INGET vill att vi röstar nej. Är inte det jäkligt märkligt? Inget av dem, förutom Moderaterna har ens information om folkomröstningen i sina valstugor, och det är ju enbart sjukt? De snackar om att folkomröstningen bara är vägledande, å ena sidan. Men sen sa Erik Pelling, S, väldigt tydligt att de kommer luta sig tungt på resultatet. Å andra sidan…

Vänsterns gubbe sa: ”Vad är det värsta som kan hända?” Ja, lilla gubben, det värsta som kan hända är ju att man röstar för något man är emot, för att man inte fattar frågan som är så luddigt ställd att den går att tyda på det sätt som politikerna som styr vill. Förutom att det kostar oss massa pengar. Nu var det inte så dyrt, bara 0,0000000006% av nåt, ta siffrorna med en näve salt för det var så många nollor att ingen hann med. Tror han menade att den enbart skulle kosta 600 tusen, eller så var det 6 miljoner, vem vet? Politikerna i vår stad slösar med andras pengar som om det vore – ja just det, andras pengar. Jag kan tänka mig många ställen där 600 tusen skulle göra större nytta än i en obegripligt folkomröstning som få ens vet om att vi ska ha. Seriöst nu, det är så många som inte vet om den. Info kommer främst via Uppsala Nya Tidning, som en bråkdel av hushållen har idag. I övrigt får man själv söka den, och vet man inte att det ska ske, så söker man ju inte. Så enkelt är det.

Jag kan ärligt säga att mitt politikerförakt slår i taket just nu. Pelling i topp, jag avskyr honom, hans översitteri och skitsnack. Han ljuger och bedrar och Sossarna och Utvecklingspartiet har dessutom ett, håll i er nu, HEMLIGT avtal. Vad det innebär vet ingen utom Pelling och Hanna. Söndra och härska är hans jävla paroll.

Den absolut enda politiker just nu i Uppsala som jag har en smula tillit till, det är Centerns ledare. Ehsan Nasari. Det är fan den enda som känns som att han faktiskt har Uppsalabornas bästa för ögonen. Just nu. Jag kommer kanske behöva bli centerpartist, och det trodde jag nog aldrig.

KD vänder kappan efter vinden, först ville de ha en spårväg, nu är de emot. Det är ett jäkla vändande från alla håll. Jag vill inte ha spårväg, den kommer förstöra mer än den någonsin kommer ge,(grundvattnet förstörs, miljön, djurlivet osv) och jag vill inte heller att vi ska bygga 21500 boenden i mina krokar. Räkna på 3-4 personer per hushåll och det blir massivare än massivaste berg. Det är om jag inte missminner mig, den största stadsdel som någonsin planerats i Sverige.

Liberalernas taleskvinna sa på mötet om Vattholmaborna: ”Tänk om de vaknade upp en morgon och det skulle byggas 8000 nya bostäder hos dem, det skulle de ju inte vilja!”

Nä, just det, men vi här ute, med idag 6656 personer, vi ska vakna upp till 21500 nya hushåll….?  Var är logiken där?

Fan, det är inte kul att bo i Uppsala just nu.

I min familj pratar vi högt och lågt om allt, och det här är ju nu väldigt aktuellt. Syrran, jag och mamma har varit på de flesta så kallade Medborgardialoger, gällande utbyggnaden och spårvägen, och det enda som serveras där är fakta: Det SKA byggas, det SKA genomföras, det SKA ske, vad vi än säger, tycker eller gör. Det är medborgardialog enligt Uppsalas politiker. Att köra över oss.

Det har hänt saker de sista åren, vi har haft en pandemi, krig i vår närhet, en extrem inflation, det föds inte ens ett barn per kvinna här just nu, invandringen är typ stängd och befolkningen minskar. ÄNDÅ ska det här drivas igenom. Bara spårvägen beräknas kosta 20 miljarder. Märk väl att en miljard är tusen miljoner. Det är så mycket pengar att det inte är greppbart. Pelling är den drivande. Han förnekar det såklart, men har man hemliga avtal, så förtjänar man varken tillit eller respekt i min bok. Han menar på att han följer invånarans önskan eftersom de röstade på honom. Ja, men alla vet ju att inte direkt alla som röstar sätter sig in i detalj på vad man egentligen röstar på. Om jag exempelvis vill ha sex timmars arbetsdag och Musse Piggpartiet vill införa det så röstar jag kanske på det av den enda anledningen. Att de sen är emot abort och vill gå ute EU kan med stor sannolikhet gå mig förbi om det inte är mina hjärtefrågor.

Det vägrar Pelling erkänna utan hävdar med en åsnas envishet att det här är vad vi vill. Nope, lilla hjärtat, det är inte det.

Och hade vi fått rösta om spårvägen och utbyggnaden så hade det blivit solklart, men det vågar politikerna inte riskera. Så enkelt är det. Det är en fars, en cirkus. Pinsamt.

.

Och nu är jag förbannad igen. Fan också. Men det är ju skitjobbigt att känna att de förtroendevalda är svin.

Nej, jag ska gå och hämta kaffe:D Jag behöver en paus.

Idag ska jag göra klart en skoluppgift, tror det kan vara den sista, och lämna in den, så jag har inte tid att vara förbannad.

Vi hörs lite senare, efter kaffet.

Men till er som ska folkomrösta i Uppsala, tänk till, rösta inte bara av slentrian. Utan försöka sätta er in i vad fan det är som pågår. Jag vet hur jag kommer rösta, eller det vet jag inte, men just nu, med den info jag har blir det en blank röst. För att visa missnöje. För att utnyttja min rätt, och visa att varken Ja eller Nej är ett acceptabelt alternativ. Det kan komma att ändra sig, för så luddigt är den här jäkla omröstningen.

Nej! Hej då:)

 

Kommentarer

  1. Karin

    Jag tycker att frågan är solklar. Vad är det som är obegripligt? De vill göra än förändring mot gällande plan. Går att läsa på mer i detalj på nätet. Vet dock själv inte vad jag tycker om det men frågan är väl tydlig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Då är du en av få som tycker det. Inte ens politikerna själva vet det ju, så jag tror nog att du förenklar det lite väl mkt. Självklart förstår jag, och de flesta andra läskunniga, VAD det står men absolut inte vad det innebär. För det är något som kommer kunna vändas och vridas efter hur de styrande vill ha det. Det säger de mer eller mindre själva. Ja man kan läsa elva sidor om folkomröstningen om man vill och orkar. Och en ohemul mängd FÖP- papper. Men vem gör det? Inte många. Frågan är väl för bövelen inte tydlig? Tycker man det, då fattar man inte, jag är ledsen att vara så brysk, men så är det.

    2. samps

      fast jag förstår inte heller riktigt vad som är svårt med att ”veta” vad man vill svara? i mina ögon ser formuleringen väldigt generellt ut att ”ska uppsala kommun (……) planera för fler bostäder?” ja/nej/blankt. om man inte vill det röstar man väl nej, oberoende av att parti X och Y tycker hur det ska röstas? det är ju inte som att du sympatiserar med dom bara för du röstar så som X eller Y vill (dessutom inte i en kommunfråga kan jag tycka)?

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Frågan är ställd på ett sätt som gör att resultatet kan vändas till fördel för de som styr, hur man än röstar. Det här är inte frågan som folket bett om att få rösta om, de, vi, har begärt en folkomröstning om spårvägens vara eller icke vara, och om det ska ske en så massiv utbyggnad i södra staden. Det här är vad de styrande politikerna gav oss. Efter att först ha sagt nej till folkomröstning öht.
        De andra politikerna, alltså fem partier, vill inte heller ha omröstningen, så de är alltså inte ens överens om det. De styrande har majoritet med typ en röst eller så.
        Grejen är att alla fattar VAD det står, men ingen, inte ens politikerna, vet vad det kommer innebära, oavsett svar. Exempelvis, vad innebär ”lätta på”? Och vad innebär ”fler”? I siffror och i verkligheten? Lätta på kan innebära att slopa allt helt, eller att minska med ett hus. De här politikerna vi har nu är så ofantligt opålitliga, och drar sig inte för sånt. De svarar heller inte på frågan när den ställs rakt ut.
        Järlåsa har inget kommunalt vatten, det räcker inte ens till de som bor där nu, och det har varit extremt tydligt på medborgarmötena, att inget reningsverk ska byggas i de mindre orterna – ändå är frågan om man ska bygga mer hus där? Hur är det ens möjligt? Samma sak med flera av de andra nämnda orterna.
        Så det är verkligen bara ett spel för gallerierna . Vilket de flesta partierna också anser. Men de är i minoritet med minsta möjliga antal röster.
        Med minsta möjliga marginal kommer en spårväg byggas som förstör ett potentiellt världsarv…. Något som hela världen alltså går miste om, plus allt annat negativt med den. Så jobbar Uppsalas styrande politiker. Se inte bara en ställd fråga utan ta reda på vad som menas på djupet. 🙏🏻

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting