Okategoriserade

En sån helg:)

Fotbolls-EM är i full gång och det märks här hemma:) Faktum är de flesta tycker det är kul att se matcherna i de här stora mästerskapen. Förr gillade jag det inte alls, då var jag noll intresserad av fotboll och blev bara sur över att mina program blev inställda:)

Nu är man inte det minsta beroende av en specifik tid längre, allt går att streama, på gott och ont. Jag är långt ifrån nån fotbollsnörd men jag gillar ändå att hänga med, och ser de flesta matcher. Sen kommer jag inte ihåg dem, det glömmer jag snabbt. Inte som fotbollskillarna som i detalj kan berätta om mål som skedde för 20-30 år sen. I fredags var första matchen och kidsen satt bänkade i soffan:)

Jag kom från träning och hann både duscha och käka innan det blev dags för eget vin och annans öl. Syrran kom och Corrindas kompis dök också upp och den satt vi där och tjoade:)

På lördagen sen försökte jag hitta en cykel som funkade, jag och syrran skulle möta upp killarna på stan, och Corrinda hakade på. Men hade ingen cykel. Jag gick igenom de flesta för ett tag sen och då hittade jag EN. Sen blev det en student och alla cyklar ställdes undan och i och med det så glömde jag bort vad som skulle fixas på var och en. Nu började jag om. Suck. Det fanns en kvar som jag inte kollat, och den hade jag rätt gott hopp om, tills jag insåg att slangen hade pyspunka och att innerslangen dessutom var alldeles för stor. Fattar inte hur det ens är möjligt men den låg dubbelvikt, det kanske funkar så? Den har iaf funkat förr tror jag. Nej, jag hittade ingen, och Corrinda fick åka buss:) Hon tänkte ändå åka hem lite tidigare än oss.

Vi kollade första matchen hemma sen cyklade jag och hon kom lite senare, och mötte upp killarna som suttit där sen tre-tiden:)

Vi har gjort fantasylag 😂 Åhhh det är så gubbigt att hålla på och leka, eller skapa egna ligor och byta spelare osv, men det är rätt kul. Jag och syrran har ett lag, och sen tror jag alla killarna har ett varsitt, vi kör ihop, och sen har vi en egen tävling internt plus att man tävlar mot alla andra gubbiga människor. Det gör det lite roligare när man får poäng för spelare som är på plan, gör mål osv, och minus då för de som släpper in mål eller förlorar matcher. Fattar egentligen inte helt men det är skitsamma 🙂

Här satt vi sen kvar tills de stängde och tände lamporna, då lallade vi över till en bar intill som heter Lion bar. Det brukar vara ett klientel där som kanske inte direkt är vårt, det är väldigt mycket unga utländska killar som ser farliga ut;) Helt ogrundade analyser nu, det kanske är riktiga svärmorsdrömmar till killar men man ska lyssna på magkänslan. Den säger att det är lugnt men att man gör bäst i att hålla sig på sin kant.

Men ölen är billig och det var öppet, så vi hamnade där en stund innan vi sa godnatt. Då regnade det:/

Corrinda hade åkt hem några timmar innan och sov så gott medan vi cyklade i tunga droppar hem. Jag var blöt och småkall när jag klev innanför dörren, käkade nån macka och tinade upp, sen var det in och tvärdäcka. Jag är ju svintrött mest hela tiden just nu, och någe timmars socialt umgänge med alkoholhaltiga drycker tog musten ur mig helt 🙂

Vaknade alldeles för tidigt och kunde inte somna om, typiskt, men låg och halvslumrade i alla fall. När jag till sist masade mig upp så käkade jag frukost och sen la jag mig på studsmattan i solen och där låg jag kvar. Hade ljudbok i öronen och det var sådär perfekt varmt, inte så man svettas eller känner att man måste ha skugga, men inte heller för kallt så man ryser och får gåshud. Tuppskinn, säger en del och jag har helt anammat det, för att det låter så galet, men gåshud är mer korrekt i min värld:) Jag säger tuppskinn när jag vill vara fånig:)

Det värsta var att bokens uppläsare är usel, en tjej jag inte vet vem det är, och jag zoomar ut och börjar fundera i helt andra tankar, så jag fick spola tillbaka en hel del;) Somnade till ibland också ska väl erkännas. Då bytte jag till Spotify och tänkte att jag kan väl sova lite då, men se det gick inte alls 😂 Då var jag tvärpigg och bytte tillbaka till boken, för att direkt somna. Ja, jösses.

Men apropå zooma.

Jag hör överallt på sociala medier och mina barn hemma säga :”Jag zonade ut” Heter det inte ”Att zooma ut” när man liksom tappar fokus eller fokuserar på något helt annat?

Inte fan heter det väl att zona?

Ja, jag kan vara lite av en jäkla ordpolis men för mig är det viktigt med korrekt svenska. Och ja, jag lever inte alltid som jag lär, det är sant. Men rena fel går inte, jag får rys och ont i själen av det.

Zona ut?

Nåväl, allteftersom dagen led kvicknade jag till, och efter att ha lyssnat med ett litet öra på första matchen såg jag de andra två. Det är ju inte superspännande så här tidigt i turneringen och framför allt inte när Sverige inte är med. Men rätt kul matcher ändå:)

Sen var det bara att krypa till kojs igen, då var jag trött 😉 Men låg och läste, spelade spel på mobilen och lite sånt innan jag somnade. Sov tio timmar och vaknade inte det minsta pigg i morse.

Men, jag har varit och tränat och ska snart duscha, sen filma och redigera ett jobb. Jag har nog inte sagt det men jag har övergått mer och mer till reklambranschen:) Och gör UGC-Content till företag. Det är basically små reklamfilmer, jag kör samma där som i mina samarbeten, och gör inte reklam för något jag inte tror på. Det är roligt, man får vara kreativ, försöka leta reda på den där skådespelartalangen man, eller jag då, inte har så mkt av, och själva redigeringen är så rolig. Jag har ju en egen expert jag kan fråga nu, Trixie kan massor om det, och jag lär mig nya saker hela tiden. Blev så sjukt nöjd med att hitta en funktion där jag kunde isolera ljudspåret och lyfta ut det, så jag kunde använda ljudet över en helt annan del av videon. Haha det är baskunskaper men jag är ju helt självlärd och då missar man en del av grunderna. Det är samma med Word till exempel, jag har hittat ett sätt att göra saker på och det fortsätter jag med, tills nån visar ett superbra ”knep”😂

Har ni sett några reklamfilmer där jag är med tro?

Jag ska spela in flera stycken nu denna vecka innan midsommar men just nu är det alldeles för soligt ute för det jag vill göra. Så det är bara till att vänta in längre in på eftermiddagen.

Det blir bra till sist:)

Nu kanske jag ska sätta lite fart i alla fall så jag inte behöver stressa:)

Allt gott, vi hörs snart!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting