Okategoriserade

Midsommar đŸ„łâ­ïž

Oj en sĂ„n hĂ€rlig midsommar vi fick! StrĂ„lande sol, blĂ„ himmel och varmt:) Underbart☀

Jag sa ju att jag alltid var ute i sista sekunden men samtidigt sĂ„ Ă€lskar jag att ha allt klart. Kontraproduktivt deluxe 🙂 Nu Ă€gnade jag hela torsdagen Ă„t att först handla sen laga mat.

Det rullade pÄ fint, jag hade bestÀmt att eftersom jag hatar att grilla sÄ skiter vi i det. Vad fasen Àr det med grilla som alla Àlskar? Det Àr supermeckigt ju! Först ska man ha kol, tÀndvÀtska eller nÄn form av tÀndare, jag har en el-variant för ogillar tÀndvÀtska, sen ska det tÀndas, vÀntas pÄ att elden blir glöd och sen grilla, under rykande os;) Tar fasen hundra Är.

Nej tack. Jag marinerade flÀskytterfilé och ugnsstekte den istÀllet:) Simultant bakade jag bröd, bÄde brytbröd och limpor, gjorde granola och tre rabarberpajer

Brytbröd har jag aldrig gjort förr men kommer absolut göra igen:)

Kolla mina rabarber!

MÄnga lÄnga timmar senare var jag klar, svettig och hade ont i hÀlen. Att gÄ barfota utan nÄgot hjÀlpmedel för den onda hÀlen Àr inte optimalt. Det Àr ju fotbolls- EM som mÄste hÄllas ett öga pÄ, och i halvlek den sista matchen kom jag pÄ att jag glömt göra en kaka att ta med ner till midsommarplatsen, sÄ dÄ gjorde jag det.

Glömde florsockret som skulle pudras över bara;)

Barnen stÀdade ute och inne, plockade lite blommor och hjÀlpte till finfint:)

PÄ sjÀlva midsommarafton sen var ju det mesta klart. I Är var det tvÄ barn som skulle jobba pÄ firandet dagtid, och en kvÀllstid. Det innebÀr att vi Äkte dit en kvart innan det börjar för att de ska fÄ vÀxelkassor och lite info. De kan drillen vid det hÀr laget. Jimpa stÀllde sin bil hos oss och promenerade med sin hund ner, Janelle och Jack kom med pendeln frÄn Solna, Helen och Mio kom samtidigt frÄn andra hÄllet, Simon jobbade och anslöt senare, Patricia och syrran kom lite senare de med.

Vi satt pĂ„ en filt och kikade runt, det Ă€r alltid folk man kĂ€nner, bĂ„de vĂ€l och sĂ„dana man bara kĂ€nner igen. Helen Ă€r suverĂ€n pĂ„ att kĂ€nna igen folk och pekade ut vĂ„r gamla skolchaufför, Sören, och jadĂ„, honom kĂ€nner man igen:) Med vĂ€rme❀ Han var den bĂ€sta man kan tĂ€nka sig för det jobbet, han hanterade en hel buss med ungar i 9-12-Ă„rsĂ„ldern perfekt:) Det var han som spelade in Noice och Gyllene Tider pĂ„ kassettband och sen spelade för oss, varenda tur, sĂ„ han Ă€r stort bidragande till min lĂ„nga kĂ€rlek för GT:) den föddes dĂ€r i skolbussen.

MidsommarstÄngen restes under pompa och stÄt, och nÀr dansen började gick jag till luftgevÀret:) Jag Àr inte bra pÄ att dansa i ring, jag snubblar, trampar pÄ folks tÄr och har lite svÄrt för nÀr folk gör fel. Och fel Àr givetvis annorlunda mot mig;)

Det fiffiga Àr att köerna avtar lite nÀr det ska dansas, och jag kom snabbt fram. Killen bakom disken Àr son till arrangören, som Àr gift med min gamla gymnasiekompis:) och han vet mkt vÀl vem jag Àr och hÀlsade mig med orden: TÀnker du vinna i Är igen?

Svar: Ja 😎

Jag sköt tvÄ serier i rad, och kunde konstatera att jag behövde skruva ner siktet lite, skotten satt en aning högt. Ett hamnade lÄngt utanför mitten, snark. Första serien blev typ 43 eller nÄt sÄnt, av 50. Helt uselt, för att vara mig. Jag laddade om, siktade lite lÀgre och satte fyra tior, men sjabblade bort en till en nia. Men 49 Àr vinnarmaterial:)

Lite spretigt men godkĂ€nt, brĂ€dan som man stöder armarna mot Ă€r gemensam med tre skyttar och tvĂ„ pil/dartkastare, plus att folk lutar sig mot den, eller stĂ€ller sina kids pĂ„ den. Det Ă€r omöjligt att fĂ„ vara i fred, det Ă€r som nĂ€r Marion blĂ„ser Robin Hood i örat i Prince of thieves 😉 Störningsmoment 😂

Jag hade inget mer att bevisa och backade ivĂ€g och tittade pĂ„ nĂ€r Janelle sköt, hon Ă€r bra hon med men 
 *viskar* 
 inte lika bra som mig 😎

PÄ kvÀllen visade Trixie att hon ocksÄ har talang, och vann tjejklassen, medan Lovelia snodde vinsten i Dart:) Jag blev lite nervös nÀr den enda kvinnan som kan ge mig en match dök upp pÄ kvÀllen, min gamla gymnasiekompis, ja hon med, men hon hade en dÄlig dag och sköt inte bÀttre Àn 47:) sÄ vinsten igÄr blev min:)

Jag tror inte det beror pĂ„ att hon och jag Ă€r bĂ€ttre Ă€n nĂ„n annan, utan mer pĂ„ att tjejer överlag, iaf dĂ€r, skjuter en omgĂ„ng som Ă€r kass, skrattar och gĂ„r dĂ€rifrĂ„n. De tĂ€nker inte stĂ„ dĂ€r och bli bĂ„de uttittade och förnedrade. JĂ€mför med ”ta det platta slagtrĂ€t!!!” nĂ€r man spelade brĂ€nnboll i skolan.

Medan mĂ€n överlag, jag grundar det hĂ€r pĂ„ alla Ă„r jag stĂ„tt dĂ€r, skjuter uselt och genast vill testa igen, fĂ„r lite bĂ€ttre resultat och gör om och om, för att sen fĂ„ till ett skapligt resultat. Det Ă€r inte som att alla snubbar Ă€r bra, ofta fĂ„r de till strax över 40 poĂ€ng och Ă€r nöjda med det, tills jag viftar med min tavla framför dem 😉 Jag Ă€r övertygad om att tjejerna skulle vara minst lika bra om inte bĂ€ttre, om de bara tog sig tiden.

Men i Ă€rlighetens namn Ă€r jag ju nöjd med att slippa konkurrensen 🙂

Syrran Ă€r dock usel;) hon har ett erkĂ€nt kasst bollsinne, men hon Ă€r bra pĂ„ sĂ„ mkt annat att det gör inget. Vi kompletterar varandra 🙂

NÀr det var slut för dagen tog vi oss hemÄt, och jag snodde ihop rom/rödlök/dill/cremefraiche till chipsen som sen stÀlldes fram tillsammans med bubbel och babbel:) Solen strÄlade och sÄ fort jag var klar med sjÀlva upplÀggningen av maten vet det fritt fram.

Kall mat Àr ju sÄ gott! Jag fattar inte varför jag tyckte sÄ illa om flÀskytterfilé för ett tag sen? Det Àr ju svingott:) allra helst kallt. Potatissalladen Àr köpt precis som de kalla sÄserna. Jag har gjort egna sÄser men tycker de köpta Àr godare, men har aldrig gjort potatissallad. Det verkar ju inte sÄ svÄrt sÄ det ska jag göra, vilken dag som helst.

Jordgubbar till rabarberpajen Àr ju som att toppa gott med gott, och sen vaniljsÄs till det och man Àr hemma:)

Paj Ă€r en favorit, alla slag, mat eller efterrĂ€tt – allt Ă€r gott. Och bubbel, det Ă€r ocksĂ„ gott 🙂

Efter att ha Àtit och pratat i flera timmar, kvÀllen sÀnkt sig och solen var pÄ vÀg ner, gick vi tillbaka till Àngen. Novalie jobbade pÄ kvÀllen i skyttet, och vi kom lite senare. DÀr stod vi och snackade sen tills det slutade. I Är var det ovanligt mycket folk dÀr pÄ kvÀllen, vilket Àr superkul! Mindre kul Àr de glada men rÀtt stökiga tonÄrspojkar som hittat dit. Det finns vakter, men de hade helt klart högre toleransnivÄ Àn mig:) Jag och en kompis var och sa till dem först en gÄng, nÀr de hoppat upp pÄ scenen och skrek i mikrofonerna. Pratade med dem om att det var sÄklart ok att dansa till musiken, men inte att vara pÄ scen. Okey, sa de och sÄ gjorde de om det fem minuter senare. DÄ blir man ju lite vassare i tonen;) och jag beordrade ner killen med orden: Jag sa ju till dig nyss, skÀrp dig nu!

Sen snodde de en boll som Lovelia vunnit och jag hÀmtade tillbaka den, och till sist högg en vakt en av killarna och lÀste lusen av honom. Det Àr sÄ trÄkigt att de ska spela Allan Ballan och sabba för sig sjÀlva. Det Àr ju trevliga ungar men de stökar och tjafsar för att vara lite gangsters.

Eftersom vi kĂ€nner arrangören, han Ă€r ju dĂ„ en kompis eftersom han Ă€r gift med min kompis, sĂ„ stannar vi alltid kvar och hjĂ€lper till att plocka undan. Det Ă€r vi rĂ€tt ensamma om. Jimpa bar undan massa bord och bĂ€nkar, och min andra gymnasiekompis, hon som skjuter, och hennes son, som alltid vinner herrarnas skytte:) Ă€r ocksĂ„ alltid med och hjĂ€lper till. SĂ„ dĂ€r gĂ„r man, plockar skrĂ€p, tömmer sopor, bĂ€r undan saker och det Ă€r ocksĂ„ himla trevligt 🙂

NĂ€r det var nedslĂ€ckt och tyst gick vi hemĂ„t, i en skön och vacker sommarnatt 🌾

Jag hade klÀnning, fluffig jacka och gympaskor och tyckte det var nÀstan lite för varmt med jackan, sÄ den var uppknÀppt. Mobilen sa att det var +13 men jag tror det var lite mer. Eller sÄ var jag bara varm:)

Hemma sen hade alla kids redan hittat sina kuddar, jag pysslade runt lite innan jag ocksÄ kröp ner under tÀcket.

Utan sju sorters blommor under huvudkudden, men jag behöver inte veta vem jag ska gifta mig med heller 🙂

Vi hade en underbar midsommar 🌾Med familjen och vĂ€nner, med sol och vĂ€rme, med mat och dryck som inte krĂ€vde mer Ă€n att stĂ€llas fram.

Nu börjar paniken över att sommaren snart Ă€r slut krypa pĂ„ 😂 Jag ska försöka hĂ„lla den stĂ„ngen.

Jag hoppas att ni hade en fin dag/kvÀll ni med och att er midsommardag varit fin den med. SjÀlv har jag suttit ute, jobbat lite, skrivit lite, solat lite och dagen har fÄtt gÄ i sin egen takt. Barnen har varit sega, alla har varit hemma och grejat med sitt.

Nu Ă€r det dagens sista fotbollsmatch, sen fĂ„r vi se om Robban bestĂ€mmer sig för att Ă„ka hem eller om han vill stanna pĂ„ jobbet och festa, i det sistnĂ€mnda scenariot Ă€r jag engagerad som chaufför 🙂

Time will tell:)

Ha en fin kvĂ€ll!! 🌾🌾

Ps. Verkar vara lite si och sĂ„ med att kunna kommentera, det jobbas pĂ„ det, sĂ„ fortsĂ€tt försöka ❀Ds

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting