Okategoriserade

Det växer :)

Jag försöker mig på att skriva på mobilen via vanliga webbsidan så får vi se om kommentarerna funkar:) Herrgud ett sånt besvär det blev, oklar av vad men teknik är inte min paradgren. Eller jag var rätt ok på det förr, men sen blev allt så förbannat avancerat och jag blinkade och hamnade efter. Blinkade igen och är numera helt lost. Har överlämnat det till folk som är bättre än vad jag är. Jag är bra på annat:)

Som att odla, fast egentligen inte😂 jag har ingen koll alls utan har fått plantor av syrran, plus att jag köpt nån. Men de levererar 🙂 Det här är båt som självsått sig i min rabatt. Jag var på vippen att ta bort den när den dök upp men hejdade mig för den kändes bekant. En koll sa pumpa. Nu vet jag inte längre, det det mkt ut som en vattenmelon nu? Squash säger folk, och växtappen och Google säger olika varje gång 🙂

Det visar sig:)

Paprikorna är inte så många och plantan rätt klen men de ser iaf fina ut.

Gurka!

Gurkornas blad gulnar, och de ser rätt ledsna ut, vad gör jag för fel då?

Aubergine verkar det bli en av, men det är ju mer än noll:)

Och vindruvorna är ofantligt många och ser fina ut, det blir nog lite vin i år med:)

Här en gurka till från en annan planta, den ser inte ut att anpassa sig till reglerna för gurka. Och det älskar jag:) Hittar jag gurka i butiken som ser rolig ut i formen så köper jag den:)

Samma sak med potatis. Syrran och jag stod och plockade ut de roligaste potatisarna till en fest för inte allt för länge sen 🙂 Kokt potatis är inte gott tycker jag men lite godare blir det ju när de är söta:)

Jag har fått TRE jordgubbar. En som gick att äta, två som sniglarna kalasat på. Rabarbern brukar vara frikostig, potatisen ser ut att växa fint där i landet på baksidan, jag har inte gjort mer än kollat till den. De verkar vara under jorden och det är allt jag vet ska vara viktigt.
På de jävligt hårt beskurna äppelträden är det fullt av äpplen och även päronträdet har vaknat till och har mängder av frukt. Röda vinbärsbuskarna ska jag plocka av snart, de är så fina och goda.
Där emot har grannen inga plommon alls. Det kan hända att jag tar mig friheten att gå in där och plocka plommon:) Jag säger inte att det är så men det skulle kunna vara så 😂 Men i år inte ett enda, det trädet är urgammalt och levererar vartannat år. Synd att det ska byggas hus på den tomten 😳Jag har inget eget plommonträd 🙂

.

Jag ska snart skjutsa Jamie ner till Ica för samling. Det är avfärd 15.00 upp till Timrå, den enda det fotbollscup för hela slanten ända till på söndagkväll. Jag kommer sakna honom. Inte som att jag aldrig är ifrån honom, för han är knappt hemma om dagarna, som det ska vara:) men jag saknar alltid barnen när de är iväg.
Jag ska roa mig med annat, som att gå på Dog bar och dricka öl och snacka skit:) Det blir bra.
Nu är det påfyllning av kaffe, har huvudvärk idag, och passar på att svälja tabletter med kaffet för lite extra puff, och sen är det ett jobb som ska filmas, Jamie ska skjutsas, Corrinda hämtas och sen kanske det blir skogen och bär/svamprunda.
Ja jag undrar själv, vem är jag? Jag har aldrig plockat varken bär eller svamp förr men inser att det ordspråk jag ofta använder är helt sant: Det finns en tid för allt.
Jag har inte haft tiden förr, eller orken/lusten/möjligheten/intresset/behovet/whatever.

Men nu är det rätt mysigt och trevligt. Och ekonomiskt, det är nog mest det som lockar 😂

Plockar ni bär/svamp?

 

Hörs sen!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Eftersom det strular med kommentarerna så är det inte jättekul just nu:/ Det blir betydligt knöligare att skriva via nätet istf appen även om det för er inte märks varifrån jag skriver. Mer än att det går att kommentera från den ena;) Det är så
      Tråkigt att inte kunna interagera med er! Som att skriva en privat dagbok, som är värdelöst 😉
      Jag har också haft massa annat som måste gå före och i kombo med strul på bloggen, sommar och ledighet för alla och det så har det blivit så. Inte ett medvetet val och det är trist som fan. Men jag är medveten om det och ska få ordning på det mesta allt eftersom hoppas jag.

  1. Malin

    Har du varit på Thuns i Almunge??? Undrar om det är värt en resa på ca 20 mil enkel väg? (Notera att jag tycker Ullared är värt över 60 mil enkel resa ;))

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har varit där:) Och det är absolut oftast värt en resa. Det är långt ifrån ett Ullared, tror jag för jag har inte varit där;) utan det är ganska litet. Men det finns trots det massor:) Främst kläder, till hela familjen. Inte så mkt saker, men det som finns tycker jag är fint för det mesta, lite i bondromantisk/shabby chic/järn/korg osv.
      Jag har köpt massor av träningskläder där, en hel del kläder till de äldre killarna i familjen, skor och även en del inredning. Ibland finns det massor och det tar en evig tid att kolla igenom allt, men ibland känns det bara som en enda stor gäspning. Så jäkligt svårt att säga!! Om
      Du åker så kolla öppettiderna, de brukar vara annorlunda. Typ stängt måndagar och öppet bara några timmar vissa dagar. Det kan ha ändrats sen jag var där sist- det är nog förra året.
      Inget toppensvar inser jag 😂men kombinera med något annat ställe på vägen kanske, som backup -plan 🙂

  2. Karin

    Gurkor vill ha vatten varje dag annars blir dom beska. Gula blad är troligtvis näringsbrist. Bäst och enklast att vattna med guldvatten. Alltså kissvatten. En del kiss och 9 delar vatten. Dom kan bli gula av kyliga nätter också. Jag vattnar alla mina grönsaker med guldvatten. Det växer väldigt bra.

  3. Christin

    Önskar jag kunde gå i skogen för att plocka bär och svamp, eftersom det är så rofyllt i skogen. Tyvärr så är jag så paniskt rädd för orm, så bär och svampplockning är uteslutet 🤷‍♀️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh jobbigt! Men ormen är räddare för dig än du för den 🙂 Men det är en klen tröst! Fobier är skit.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo men inte trettio mil enkel väg 😂 Jag kollar ibland, men han är inte speciellt glad över att jag kommer, tycker mer det är pinsamt och jobbigt. Jag kikar när det funkar 🙂

  4. Anna

    Jag håller verkligen med om att det finns en tid för allt! Efter 40 och mitt i en utmattning har jag upptäckt att krukväxter och svampplockning är bland det mysigaste som finns. Vem hade kunnat ana? 😂 Det är så härligt att upptäcka att sanningar jag har trott om mig själv (som att jag inte för mitt liv kan hålla en krukväxt vid liv, eller hitta en endaste liten kantarell) har motbevisats. Det gör mig ödmjuk inför framtiden. Kanske finns det något bättre där längre fram än det vansinniga livet i 200 km/h jag levde förut och som gjorde mig sjuk?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      I det enkla bor det vackra, säger ju Ernst 🙂 Och så är det ju, det behöver inte vara ner märkvärdigt än att få pyssla lite med något som ger harmoni i själen 🙂
      Good for you att du hittat något du finner ro i 🤗 Ingen tackar dig för att du sliter ut dig, så gör inte det 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting