Okategoriserade

Husmorssemester:)

Alltså barnen 🙂 Ibland märks det så väl att de blivit större, som när ingen, inte ens Jamie, ville åka med till husvagnen. Men jag ville ju dit, och syrran har semester så – då drog vi😂

Vi stannade i Avesta och käkade middag på Biltema:)  tunnbrödsrulle är finfint. Sen köpte vi korv och potatissallad på Willys och åt sen korv varenda dag:) Jag har käkat korv i husvagnen typ varenda dag vi varit där;)

Nu när vi var helt solo så passade vi på att göra kulturella saker som kidsen inte uppskattar, som att kolla Erik LarsGården

De hade så sjukt gott fika här, och billigt så man nästan kände det som man vunnit på lotto 🙂

Uppe på övervåningen fanns det dalamålningar på en vägg som var gamla som gatan.


Och i hantverkshuset fanns det fina kläder och saker att shoppa loss på:)

Dalarna är verkligen fantastiskt, det här var i Krylbo-krokarna. Det är böljande med mycket färg, gröna dalar och ängar, röda hus, blåa sjöar osv.

Vi har promenerat runt sjön vid campingen, och runt i Norberg, som ligger i Västmanland, lika bra att säga att jag vet det så ingen behöver påpeka det;)

Det är både mäktigt och läskigt vid de stora gruvhålen

Dock skulle det behövas både lagas staket runt om och rensas sly och nedfallna träd. Det är skabbigt och nedgånget. Stor skillnad mot när de för några år sen spelade teater här. Jag är lite rädd för gruvor, har inte det minsta svårt att föreställa mig ångesten över att vara djupt under mark, även om det här mest är dagbrott. Men ändå:)

Vi har gjort Norberg grundligt, så vi fokuserade på Avesta. Även där har vi gjort det man ”ska”, men vi kollade till så de ändrat Duplantis världsrekord, och det hade de:

Sinnesjukt högt:)

Vi vandrade runt i Gamla stan eller Gamla byn kanske det hette, och om jag ska flytta till Avesta så är det där jag ska vi. Så jäkla mysigt!! Röda timmerhus blandade med andra röda småhus i en enda stor Bullerby-känsla. Oerhört vackert. Fotade inget eftersom … jamen det kändes för privat helt enkelt. Verket i Avesta däremot – pampigt och mäktigt. Där har vi varit flera gånger och det var inga utställningar som lockade nu. Dessutom vill man ju suga åt sig solen och värmen så mkt det går 🙂

Den här bron är nog inne vid den gamla byn iaf

Och det här huset, en gammal klosterskola, låg ute på Hemnet för ett tag sen, den hade jag mer än gärna velat se insidan på:) Kan tänka mig att bo där också faktiskt:)

 

Jag gillar Avesta, det är mysigt och charmigt där.

Vi var och fikade på Karlfeltsgården också, de var duktiga på att ta betalt för fikat däremot … två kaffe och två kakor/bakelser kostade 60kr mer än på Erik Larsgården…

Inte lika kul med andra ord 🙂 Men gott.
Vi hamnade på en loppis i närheten där vi skulle kika in lite snabbt… jadå, tog väl bara 1,5 timme eller så;) Trevlig tjej som hade den, och det slutade med finfina fynd. En korgstol, en pall, en lampa, några vaser och skålar:) Allt tryckte vi in i syrrans bil som likt Hermiones väska eller Skalmans skal rymmer allt.
Korv till middag såklart :

Och efter en kvällspromenad i fuktig kyla låg vi sen på rygg på skolans idrottsplan och kollade på norrsken:)

Jag inser nu att det är noll kronologisk ordning, men det är ju inte så jäkla viktigt 🙂

Jag skriver från mobilen men via webben för att det ska gå att kommentera men det suger fan. Måste lösa det, för det här är bara struligt. Bilderna hoppar runt, det är svårmanövrerat och inte det minsta roligt.

Men vi hade en härlig minisemester där i vagnen. Första och andra natten var det rätt kallt, andra ordentligt fuktigt så då frös vi. Det finns en värmefläkt i vagnen så vi KAN slå på den men det är bättre att få upp värmen under täcket än att den kommer utifrån och blåser på en. Då blir det svinkallt när fläkten slår av och svettigt när den är på, det är några minuter där i mellan som är ok:) Inrullade i varsitt täcke med överkast och filt över plus långa byxor och tröja med huva funkar det fint ändå. Men det är lika kallt som att ligga i vindskydd 😂

Tredje natten var det sjutton grader och varmt när vi skulle sova, så det var inte läge för att packa upp sovsäckarna som jag planerat.

Det var oerhört lugnt på campingen. Jag tror de hade kräftskiva på lördagen och vi kom söndag kväll, så alla hade kanske åkt hemåt. Det är både ock. Det är lite läskigt att vara så ensam, men samtidigt skönt för man är ensam:) Givetvis var vi inte helt ensamma men det var lugnt och tyst. Och mörkt! Jäklar vad mörkt det blir snabbt nu på kvällarna. När man ska till servicehuset för att borsta tänderna sent på natten, eller behöver gå upp för att kissa …:/ så är det helt kolsvart. Det finns lampor såklart på campingen, men på min ”gata” finns ingen mer än vid infarten. Sen har servicehuset en utelampa. Det är egentligen skönt att inte ha gatlampor för de lyser ju då in i vagnen och stör, men just den där promenaden till och från huset önskar man lite att det fanns:) Nu är det inga hinder eller gropar eller så, det är bara att traska på, så inga problem men man blir medveten om hur mörkt det är på ett helt annat sätt än hemma.
.

Sovit länge har vi gjort, ingen som skulle ut med gräsklipparen earlybirdy som man vaknat av;) Annars är ju normalt folk mer morgonpigga än mig som inte blir människa förrän framåt lunch;) det är ofta de rasslar in strax efter sju och öppnar containern som är en replängd från där jag sover. Då vaknar man kan jag säga;) I ärlighetens namn är det sällan som man blir störd, det är respekt åt alla håll. Eller iaf de flesta, rötägg finns ju överallt.
.

Men nu var det som sagt lugnt nästan i överkant. Innan vi åkte så klippte jag gräset jäms med fotknölarna medan syrran diskade sen snyggade vi till i vagnen och förtältet, såg till att det var i ordning. Tanken var att åka till Fagersta på väg hem, stanna där och fika:) men så ville vi ändå se om vi kunde hitta den förbannade hembygdsgården i Norberg.  Vi har letat efter den i alla år utan att hitta. Men nu så:) Och vilken fin hembygdsgård!! Vi hann med ett hus, det fanns flera så nu måste vi tillbaka 🙂

Fattar inte hur vi inte kunnat hitta den, men så är det 🙂 Det fanns så mkt saker att titta på, som huset med telefonväxel, telefonkataloger från dåtiden och massa  annat.


Eftersom pappa är född i Norberg, 1944, så letade vi i telefonkatalogerna som var från 1939, 1942, 1948-49 efter om de fanns med.
Vad vi kunde se hade de inte telefon:) De bodde nog i Fagersta, pappa är ju Fagersta stads förstfödde, de blev stad 1/1-44, och deras tidning har uppmärksammat honom genom åren för det.
Farfar hette Arne Johansson. Farmor Stina, (Wetterholm är hennes flicknamn som hon tog tillbaka när de skilde sig), och vi hittade ingen Arne eller Stina varken i Fagersta eller Norberg. De kan ju ha bott i nån annan by intill förstås. Om jag fattat rätt, vilket inte är säkert;) så var farfar ingenjör av nåt slag, och de flyttade ofta. Jag tror de flyttade till Sollefteå när pappa var nåt år eller så, men vet inte. Pappa har haft ett lite komplicerat förhållande till sin familj, utan att någonsin snacka illa om dem, och vi har absolut umgåtts och gör fortfarande, men han har inte pratat speciellt mkt om sin barndom. Det räcker ju med att man vet att det förekom en skilsmässa nån gång på 40-50-talet för att fatta att det var annorlunda. Det förekom ju inte direkt lika frekvent som nu🤷🏼‍♀️

På gården hade de verkligen massor av historia, som ransoneringskort.

Det är svårt att tänka sig att maten och tvättmedel osv behövde ransoneras men så var det. Lite ödmjuk blir man.

Nu ska jag avsluta. Vi ska på utebio senare ikväll så jag ska leta reda på solstolar och filtar 🙂

hörs snart 🌸

Kommentarer

  1. Hanna

    Det låter så trevligt att semestra med sin syster. Förstår att ni valde att hålla matlagningen enkel, men att välja korv som mat när inga barn är med, det kan jag inte förstå.

  2. Karin

    Så härligt att du och din syster har så roligt tillsammans och att ni trivs så bra ihop.
    Jag har också en syster, en storasyster, vi är extremt olika och vår kontakt är minimal. Vi har aldrig haft nån nära och fin relation med varandra, vi känner liksom inte ens varandra.
    Jag har verkligen jobbat på att mina egna barn ska ha en bra kontakt med sina syskon, och det har dom. Det värmer mitt mammahjärta ♥️

  3. Birgitta S

    Hej! Vilka härliga dagar du o syrran haft. Nu är bästa tiden är på landet lugnt o skönt inte tokmycket med folk överallt. Men tidigt mörkt o tyvärr kyliga kvällar i skärgården. Trevlig kväll!

  4. G C Hemdal

    Jag har inga syskon eller systrar och det är jättetråkigt. Dock min bästa vän är född exakt samma dag som mig bara fem timmar senare så hon blir ju då min tvillingsyster eller Iaf min 🌟 syster. Ja, vill gärna höra mer om Petra och ert förhållande. Barnen kommer ju ha många fler i framtiden och bröder dessutom. Trevlig sommar i två veckor!! 2,5 v.

  5. Anna

    Nu vill jag ju att du ska få lön för mödan med att blogga via webben, så här kommer ett önskemål om tema för inlägg:

    Det hade varit så kul att få höra mer om din relation till din syster. Har ni alltid varit så tighta? Vilka milstolpar ser ni i er gemensamma uppväxt som format er? Vad är hennes bästa/sämsta sidor? Och vilka är dina bästa/sämsta sidor enligt henne?

    Jag har själv systrar, och vi är oerhört tighta, trots stor åldersskillnad. Jag kan nästan bli lite ledsen när jag tänker på att det finns människor som inte har sådana starka band till sina syskon. Jag skulle välja mina systrar framför alla vänner i livet (och då har jag jättefina vänner – men inget slår mina systrar).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting