Okategoriserade

♥ Jordan har fyllt femton år ♥

Igår väckte vi Jordan med sång och paket, för min lilla gosse fyllde minsann hela femton år 🙂 Det är ju obegripligt, som vanligt.

Jordan är mitt åttonde barn, min andre son, den förste som kom ensam eftersom Robban kom i par med en tvillingsyrra:D Han föddes som ju alla vet, rätt in i en tv-inspelning och hans första veckor finns på film. Han döptes i det sista programmet och då hade vi hunnit åka en sväng till Tyskland och EuropaPark också.

Jordan är döpt i vatten från floden Jordan, det är ju lite kuriosa ändå. Vår präst hade varit där och fått en flaska med heligt vatten från den heliga floden, och vad passade bättre att använda den till än att döpa ett barn som fick namnet Jordan?

Nåväl, det är dåtid, nu är nutid och min lille son har för länge sen vuxit om mig, han har 45 i skor och låter exakt som sin far mellan varven, vilket är nästan otäckt. Det gör även Robban, så jag anar att Jamie följer i samma fotspår. Jordan är oerhört smart, särbegåvad sa hans lärare i våras, och jag skulle ju ha kunnat tänka på Steve Jobs eller Elon Musk eller så, men icke det. Min första tanke var Wolverine och X-men. Skolan för särbegåvade barn. :D:D

Han lärde sig läsa när han var fem, och när min pappa langade fram en bok av typ Tom Clancy, så läste han ett stycke om konspirationer och regeringskanslier, överbefälhavare och nationalencyklopedin;) (typ då) Pappa var imponerad men övertygad om att Jordan inte förstod vad han läste och bad honom återberätta med egna ord. Jordan berättade med solklar insikt tydligt och klart vad han läst. Han förde långa korrekta diskussioner på engelska nåt år senare, han hade börjat i förskoleklass och på Jamies kyrkis gick en kille med engelska som modersmål. Den killen var inte speciellt sugen på att prata överhuvudtaget, men Jordan tinade upp honom och sen konverserade de. Han spelade dataspel med kids i USA också:)

Jordan siktar tydligen på att bli fastighetsmäklare nu, han ser nån tjusning i att ju bättre jobb han gör ju mer betalt får han. Jag tänker att han kan vara med i Million dollar listening med Fredrik Eklund framöver. Mindre än att sälja lyxfastigheter i USA går jag inte med på;) Jag skulle ju gärna se att han blev läkare eller fancy pancy advokat eller kanske statsminister, allra minst professor i kärnfysik liksom, men han får såklart göra som han vill. Bara han ser till att bli rik och ta bra hand om sin gamla morsa;)

Han vill absolut inte vara med på bild, men ställer motvilligt upp mellan varven:)

 

Här är de båda småkillarna:)

De här två är som natt och dag. Den ena är högpresterande och den andre lallar runt och vill bara ha kul. Den ena kommer slutföra universitetsstudier med höga betyg, den andra får man vara glad över om han ens kommer in på ett gymnasie.

Tja, så kan det vara.

Jordan hade önskat sig typ kläder. Jättetråkiga kläder, svarta eller vita t-shirtar, jeans, svarta eller vita, strumpor svarta eller vita. Alldeles för tråkigt men jag kom ihåg att han också ville ha en ryggsäck, så det blev det, och sen två zip-tröjor, med sån där liten dragkedja i fram, (en av dem på bilden)och några vita tischor. Extremt trist, men det var enligt önskemål:D

Vi ska ha kalas lite senare, det är ju fyra ungar som fyller inom en dryg månad, först Jordan, sen Lovelia, Patricia och så Trixie i oktober. Och Jack fyllde i lördags men var sjuk:/ Vi skulle på kalas men det fick ställas in och nu ska det hittas en tid till det också. Det kommer lösa sig, ett år hade vi kalas i december. Alla klagar på MIG, som att det på något vis är jag som har helgerna fulla av aktiviteter. Jag har sällan något som inte går att skjuta på, men ändå är det mitt fel att kalasen skjuts upp:D

Trixie bakade en supergod chokladtårta som vi fikade på kvällen, och syrran kom med en rabarberkaka som också var suveränt god. Fika måste man få på sin rätta födelsedag, det är sällan det ruckas på det i alla fall.

Jag har varit ensam sen Jordan var tre år, så jag kommer ta åt mig precis all ära för den fina kille han blivit. Det är jag som uppfostrat honom och gett honom de värderingar och den moral han har. Jag är stolt som en tupp över honom, och när han ger sina systrar en komplimang eller bemöter dem respektfullt och gentlemannaaktigt så vet jag att jag har lyckats bra:) Fördelen med att ha många systrar är ju att man får bra koll på hur tjejer funkar, det är få saker han inte tvingats lyssna på under åren;)

Jordan, min Jordan. Jag älskar honom så oerhört mycket ♥

 

 

Kommentarer

  1. Agneta

    Åh , vad fint du skriver om Jordan.Vi som följer dig har ju också vuxit upp med honom. Jag tror jag följt dig sen han föddes🧡

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting